Last news in Fakti

26 Февруари, 2021 09:02 4 565 46

Село скочи срещу кучешки приют

  • кучешки приют-
  • сирак

Млад мъж вече е закупил 2 декара земя и скоро приютът ще бъде готов

Село скочи срещу кучешки приют - 1
Бойко Гренцке Кадър бТВ

Жители на благоевградското село Зелен дол събират подписка срещу изграждането на Спасителен център за бездомни кучета. Млад мъж вече е закупил 2 декара земя и скоро приютът ще бъде готов, съобщи бТВ.

Строи го сиракът Бойко Гренцке. Негови съмишленици са бивши възпитаници на домовете за сираци.

Изоставян два пъти - от родители и от осиновители, мечтата на Бойко е да помага на бездомните животни. Прави го вече 18 години.

„Мотивира ме това, че съм изоставен от американско семейство, както и от българското си семейство и пораствайки по домове за сираци, животът не ми е минал леко. Учителите ни научиха да правим добро и благодарение на тях станах човек и реших да помагам на бездомни кучета, защото реших, че каузата си заслужава“, казва Бойко.

Сградата се намира между благоевградските села Логодаж и Селище. В нея ще има място за 50 животни, на които ще се търсят осиновители в цяла Европа.

Бойко е убеден, че неговата дейност ще бъде само в полза на хората и животните и призовава местните да са спокойни. По план животните ще бъдат настанени в центъра до няколко седмици.

Местните хора в село Логодаж обаче не са съгласни край домовете им да има приют за кучета. Те са изпратили възражение до кмета и до председателя на общинския съвет. Твърдят, че кучетата ще ходят в селото и се страхуват за децата си. Щяло да има неприятна миризма и мръсотия заради тях.

Хората са готови дори да затворят пътя, ако исканията им не бъдат изпълнени.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Четири лапи

    12 50 Отговор
    Осиновяването е акт на поемане на грижа за живота и здравето на живо същество. Осиновителят НЕ ПЛАЩА за осиновяването. Така ли ще раздава кучетата или ще има "такса осиновяване" според породата? Едва ли е толкова безкористна тая дейност. Как ще се самоиздържа?

    Коментиран от #37, #38, #42, #44, #46

  • 2 555

    17 79 Отговор
    Прави са хората от селото!!! Така наречените защитници омръзнайа с техните превземки за кучетата! В този приют ще бъде смрад и вой! Кой ще защити хората ако се изгради?
  • 3 Жоро

    16 73 Отговор
    Пари за хората в селото няма а му дали пари на тоя красавец кучета да храни.

    Коментиран от #45

  • 4 Бай Иван

    15 44 Отговор
    И при нас има. Това е с цел да се усвоят едни пари по програма, абсолютно нищо друго. Никой не се интересува от кучетата, и дали някой ще ги осинови !!!!! Става дума за ПАРИ !!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 8888

    80 18 Отговор
    Браво на момчето!
    А относно селяните- те да не би да нямат домашни животни и те да не смърдят?!
    Да не би те да нямат кучета?

    Коментиран от #11

  • 7 яяяя

    8 26 Отговор
    Тоя яде кучета!!!

    Коментиран от #10

  • 8 един от многото

    11 41 Отговор
    Сигурно защото си много хубав , затова са те изоставяли! Ако някой си мисли , че грижата му е за бездомните кучета , жестоко се лъже . Основната му идея е покрай кучетата и за тяхна сметка да си живурка безгрижно.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 пенсионер

    5 24 Отговор

    До коментар #7 от "яяяя":

    Тоя яде не само кучета , а всичко до което може да се докопа без да го хванат!

    Коментиран от #41

  • 11 един от многото

    9 17 Отговор

    До коментар #6 от "8888":

    Алооо , осмичките , къде си видял циганин да обича кучета , а и кучетата не ги харесват , подушат ли ги се скъсват да ги лаят!

    Коментиран от #13, #22

  • 12 Санта Клаус

    4 22 Отговор
    Храни куче да те лае. Интересното е тук, че зад гърба си този тарикат няма фирми, ангажирани да помагат, да доставят храна и лекарства за песовете, къде ще ги води на ветеринар? Само със съдействието на бивши възпитаници на домове за сираци едва ли ще стане-пари трябват за такова начинание. И ако някой от потомците му офейка от приюта-отпишете кокошките и другите хвъркати гадинки на хората от селата наоколо. Или от глад да станат като вълци...агнетата ще видят бързо техния си рай!
  • 13 Варна

    1 10 Отговор

    До коментар #11 от "един от многото":

    Евала...прав си. Явно са от една порода четириногите и двукраките.
  • 14 StudioX

    41 6 Отговор
    Благородно момче и състрадателно. Освен това изпълнява обществено - полезна дейност. Тия петима селяндури с подписката нямат основание да грухтят, защото е в противоречие със "Закона за защита на животните". Трябва да се направят проверки как тия от малкото тълпа се грижат за своите кучета, защото те си признаха, че ги държат само на синджир и там да лаели...Що за простащина! Това не е грижа и кучетата не са дървета да стоят на едно място като предмети.
  • 15 Троянеца

    40 7 Отговор
    Булгаристанеца е тотално озверял, момчето е сирак раснало във домове за сираци. Нямам куче а две морски свинчета. По анимал планет дават дават едно предаване, питбули и бивши затворници Ганю обаче такива работи не гледа.

    Коментиран от #21

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гост

    3 14 Отговор
    Толкова ли нямаше някой стар ДАМ, на 2 км от селото? Защо трябва баш до къщите да е този кучкарник?
  • 18 Свети Перър

    6 3 Отговор
    КОГАТО КАЗВАШ ИСТИНАТА НЕ УДОБНО !!!!!! ВЕДНАГА ПОСТА МИ БЕШЕ ИЗТРИТ !!!!!! ТИКВАТА ЛИ НАРЕДИ ТАКА !!!!
  • 19 Просто човек

    35 5 Отговор
    Браво на момчето. А тъпите, бездушни селяни.. какво за тях...
  • 20 Аз имам

    25 5 Отговор
    15 котки и се грижа сам за тях никой не ми помага живеят в двора ми и са много добре имах още само че съседите ги избиха пречили им понеже са на свобода се разхождат навсякъде и понеже има хора без сърце и ги убиват всички са улични котки
  • 21 Санта Клаус

    12 8 Отговор

    До коментар #15 от "Троянеца":

    Така е, но ако ти живееш близо до кучешки приют, би ли издържал цялата дандания? Ако лаят на едно куче само сутрин в двора на комшията ти те изнервя и буди по никое време-как ще се чувстваш? Никой не оспорва решението на младежа, но нека построи приюта далеч от селото, никой думичка няма да му каже.

    Коментиран от #32

  • 22 8888

    32 3 Отговор

    До коментар #11 от "един от многото":

    Мисля, че това което иска да направи е добро!
    Никой не е виновен за това с какъв цвят на кожата се е родил, още по-малко пък за това, че като дете родителите му са го изоставили!
    С агресия и обиди до никъде не се стига!

    Коментиран от #29

  • 23 JEFF

    34 2 Отговор
    Браво на този млад мъж. Дано се пребори с всички изпитания, които му предстоят, а хората трябва да му помагат, или поне да не му пречат.

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хипи

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Перо":

    Ненормалник, не се прави на интересен
  • 26 Гената

    3 21 Отговор

    До коментар #23 от "JEFF":

    Освен ЗЗЖ има едни други стари , но валидни закони - Законът за горите и лова и Закона за ветеринарна-медицинската дейност. Те повеляват: "Всички скитащи кучета да бъдат изтребвани!" Кой дава право на някакви си мимолетни общинари да не спазват законите и да толерират развъдници на псета ?

    Коментиран от #43

  • 27 pbdan

    3 11 Отговор
    В природата има милиони видове животни, а кучкарите защитават най-расистки само един от тях. Защо няма приюти за котки, таралежи, птици, морски свинчета и други застрашени животни? Не трябва природозащитници и кучкари да са едно и също. В други държави кучкарите се наричат кинолози, ама никой не ги спонсорира.
  • 28 pbdan

    2 17 Отговор
    След като с него са постъпили така да го изоставят, защо той не помага на такива деца, а е тръгнал да спасява кучета?
  • 29 Гост

    0 4 Отговор

    До коментар #22 от "8888":

    Кой ти говори за цвят на кожа и за къде се е родил? Пак ли изкривявате всичко към расизъм? Ако този кучкарник бъде построен до твоят дом, едва ли ще си толкова съпричастен и толерантен.
  • 30 Любена

    21 4 Отговор
    Чета коментарите и разбирам защо държавата ни е такава каквато е. Масово тъпи ограничени мнение на комплексирани злобни хорица със селски манталитет. Тц тц тц

    Коментиран от #31, #36

  • 31 Варна

    3 7 Отговор

    До коментар #30 от "Любена":

    Евала, Любена...или който там си. Ми селяни сме, такава е съдбата ни. Поне ни е останала капчица здрав разум, щом не приемаме напълно решението на този младеж. Но не го обиждаме, не го кълнем за решението му. А ти, каквото и да си-извинявай, че ти пиша на "ти" , твоя милост. Тцъ, тцъ-напълни се сайта с благородници със синя кръв.
  • 32 3777

    13 2 Отговор

    До коментар #21 от "Санта Клаус":

    Ако селяндурите,си бяха гледали кучетата,както трябва,а не да изхвърлят бебетата,нямаше да има приюти.Добре,че има такива хора,които помагат на животинките.Пък то на селяндура вскичко му пречи.

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Санта Клаус

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "3777":

    Разбирам. Тогава...вземи две-три хайванчета в твоя дом, да ги гледаш, храниш и обгрижваш, щом си "гражданин". Или ако нещо те дразни в коментара ми, звънни на Бриджит Бардо, нека тя се разправя с мен.
  • 35 Rado

    5 0 Отговор
    Браво на момчето, ако имаше повече инициативи като тази, ще има по-малко роми, замесени в престъпления. В Германия повечето не крадат и не убиват ... интересно.
  • 36 555

    1 4 Отговор

    До коментар #30 от "Любена":

    Като се омаже детето ти или внучето с кучешки л.... а друга песен ще зспееш и ти ще станеш злобно човече!
  • 37 Четери лапи нещастници.

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Четири лапи":

    Сега тъпо същество “четери лапи” Това момче отдавна гледа животни и то много по добре от крадливите организации. За това ходи някъде и си тегли въжето. Не всички са боклуци като ВАС, да влачат пари.
  • 38 Не ви ли писна!

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Четири лапи":

    Толкова бездомни кучета има,а вие все да се плюете!И за вас ще има пари,не се притеснявайте,кучета постоянно се изхвърлят.Предполагам,вие го правите безкорисно и пари не взимате...
  • 39 Гал

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Перо":

    Е на това се вика съществен коментар. Дано сте горд от себе си и да радва родителите ви. Глупава работа 🤬🤬🤬
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Четири Защо мислиш ,че не е безкористна.

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Четири лапи":

    БЕЗКОРИСТНА Е ДОКАТО НЯМА ПЕЧАЛБА А ПРОСТО СЕ САМОИЗДЪРЖА!!!! Едно е да е евтино да може да се самоиздържа и кучетата трябва да се хранят ВСЕ ПАК .
    Друго е да стане само с цел печалба.
  • 43 Sofia

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гената":

    Жалко че стария закон не важи
    Вас биха ви изтребвли
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Виктория

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    Никой на никого не е длъжен 🙂Хората да ходят да работят! Аз ако съм дарител ,то ти си никой да ми кажеш,къде да си давам МОИТЕ ПАРИ 🙂
  • 46 Виктория

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Четири лапи":

    Германия за да вземеш КАКВАТО И ДА БИЛО куче от приют цените започват от 300€!!!
    300€ плащаш и си взимаш 🙂 с тези пари се поддържа приюта 🙂👍🏻
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове