Last news in Fakti

2 Март, 2021 07:47 5 131 32

Проф. Стоян Денчев: Превръщаме университетите в супермаркети за дипломи чрез онлайн обучението

  • проф. стоян денчев-
  • стоян денчев-
  • университети-
  • висше образование-
  • образование

Стигнахме до това обичайна дейност като отварянето на ресторантите да се превръща в празник. А кога ще отворят университетите?

Проф. Стоян Денчев: Превръщаме университетите в супермаркети за дипломи чрез онлайн обучението - 1
Снимка: БГНЕС

"Това, че са отворили ресторанттие трябваше да е нещо обичайно, но не е. Стигнахме до това обичайна дейност като отварянето на ресторантите да се превръща в празник. А кога ще отворят университетите? Превръщаме университетите в супермаркети за дипломи чрез онлайн обучението". Това каза проф. Стоян Денчев, председател на Общото събрание на УниБИT, ректор на университета (2002-2018 г.) в ефира на NOVA NEWS. Според него имаме нужда не само да се предпазим от COVID, но и да живеем нормален живот.

Той изрази недоумение, че училищата и детските градини работят, а университетите само за практически занимания на определени предмети са присъствено.

"Ще настояваме пред министъра на туризма за мерки като в Испания и Гърция - приемане на ваксинирани туристи без PCR тест", обясни проф. Денчев.

По думите му според направено проучване около 30 000 от около 90 000 заведения в туризма няма да отворят, а около 10 000 никога няма да заработят отново.

Той и негови съмишленици готвят предложение на всички ресторанти за разяснителни материали колко се задържа коронавируса на определената тапицерия.

"Сигурно ще се появят компромати пред изборите, но няма да бъде основна линия на поведение. Нормално е Божков да иска да премери сили с Борисов. ГЕРБ направиха хитра стъпка с включването на Любен Дилов", заяви по актуалната политическа тема професорът.

"Всеки един бизнесмен би се стремил правителството да бъде негово, стига да му позволят", смята преподавателят.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 един от многото

    45 1 Отговор
    Че университетите отдавна са си доходни супермаркети за дипломи , приоритетно работят с валута!

    Коментиран от #19

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ББПП

    28 2 Отговор
    Този п0турняк какво се е разпенявил, мислейки , че не помним и не знаем какъв му е "университета" и на кого служи самият той с верния си палаш?
  • 5 Ганьо

    29 0 Отговор
    С тези дипломи готвят напомпени вождове, но индианците избягаха...
  • 6 ЗУВИ

    32 1 Отговор
    В България вече дипломи за висше образование на килограм, шофьорски книжки на килограм - супер маркет или мол имаш пари купуваш. Тежко горко от такива специалисти. Висшето образование стигна вече дъното - прием без, конкурсни изпити, без балове . Вече барманите са вишисти, сервитьорките също, почти всички полицаи - нация на висшето образование.
  • 7 цербер

    25 1 Отговор
    Казано е: Прост народ-слаба държава. Образованието в България се унищожава. Да имаш диплома не означава все още,че знаеш и можеш. Трябва да го докажеш.

    Коментиран от #13

  • 8 хахахахахах

    19 1 Отговор
    Ч€нгето от мултигруп и дпс се обади.

    Коментиран от #21

  • 9 Страничен

    13 1 Отговор
    Ееее, ти откри топлата вода бе Стоянчо!
  • 10 Бат Бойко дъртия комунист

    23 1 Отговор
    Мене не ми трябват грамотни избиратели.Трябват ми лилави с оранжеви маски като в Мъглиж.
  • 11 ртвб

    20 2 Отговор
    Вие сте си супермаркети. Продавате дипломи от години. Приемате всеки кандидатствал, без изпити, без селективност. И завършват всички, освен ако сами не се откажат.
  • 12 ВАНКО ЛЕВСКАРЯ

    18 1 Отговор
    ГЕРБ СА МНОГО ХИТРИ.УНИЩОЖИХА ОБРАЗОВАНИЕТО ,ПОНЕЖЕ ПРОСТ НАРОД ПО-ЛЕСНО СЕ УПРАВЛЯВА.

    Коментиран от #17

  • 13 ртвб

    10 4 Отговор

    До коментар #7 от "цербер":

    Образованието в Бг отдавна е унищожено. Образованието е политизирано. Служи на управляващата партия. Всички учителски назначения са партийни. Послушни учители подготвят ученици, удобни на властта. БКП е жива.
  • 14 ГЕРБ завинаги

    3 15 Отговор
    Комунисти гнусни, гответе се за поредна победа на Бойко над умрялата ви БСП.Господ е от Банкя.
  • 15 Колко ти платиха

    6 0 Отговор
    Да говориш глупости
  • 16 Киро Брейка, Яде кренвирши леки

    13 1 Отговор
    Голяма грешка направи Българския народ, че избрат човек от групировките.
    Как искате България дасе управи. Всички са Хайдути.
    ОСТОВКА !!! ДАСИ ОТИВАТ !!!

    Коментиран от #18

  • 17 Ганчо

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "ВАНКО ЛЕВСКАРЯ":

    При управлението на ГЕРБ започнаха да се берат плодовете на великото ни образование. Самото рушене на системата започна много отдавна, но трябва някой да е виновен...
  • 18 ББПП

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Киро Брейка, Яде кренвирши леки":

    "Дасе Управи"-ти явно си от библиотекарския.Хахахахаха
  • 19 Д-р Ох Боли

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "един от многото":

    Друго си е да изнудваш студента очи в очи, а и как да обясниш онлайн на засуканата студентка каква мръсотия трябва да извърши за да вземе изпита? Ей за това реват една част от ,,професорите", а другата част, защото трудно се справят с компютъра! Голямата част най-вероятно и по двете причини!
  • 20 Стоян Денчев. университетите отдавна

    7 0 Отговор
    Са станали Бакалии за покупка на дипломи и Титли!! Но Никой не" Бърка" в този Кошер?? Явно много са тези от ВЛАСТА с подобни дипломи и Титли?? 30 - 40%от нашите висишти са с Менте дипломи!! Македонци, Гърци, ТУРЦИ са хиляди с Купени дипломи!! Купени от България??? Кой печати тези дипломи!!! Тишина!!!!!
  • 21 Другия с коня

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "хахахахахах":

    Стоян Денчев е Вицепрезидент на Мултигруп и агент на ДС Второ главно от 88 ма....и поради това влиза в ДПС...Ако някой съсипва Образованието е всички " Професори" от Държавна Сигурност на БКП....Лустрация,бе.....Лустрация!!!!!

    Коментиран от #22

  • 22 АНОНИМЕН

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Другия с коня":

    Вярно! Този е един от контрольорите в сянка! Дори Доган, който взе лъвския дял от Мулти-то му се отчита за някои неща /не на 100% за всичко естествено/! За Пеевски няма какво да споменаваме! Въпроса с главно В : Стоян Денчев пред кого се отчита!?
  • 23 ФАРАОН

    1 0 Отговор
    А ДОСЕГА, МИТНИЧАРИТЕ КАКВО СИ КУПУВАХА БЕ, ТЪПАК :)
  • 24 ФАРАОН

    1 0 Отговор
    В ИНТЕРЕС НА ИСТИНАТА, КРАТУНАТА ИСКАШЕ ДА ЗАТВОРИ СПОРЕД МОЯТА ПРОГРАМА, ТИЯ ХРАНИЛКИ ЗА ДЪРТИ БОК ЛУЦИ, КАТО ТЕБ, НО НЕ МУ ПОЗВОЛИХА :)
  • 25 един

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Асанчо, вземи го научи този български бе момко. Човек иска да разбере какво искаш да кажеш, ама не може. А ти иначе изказваш умни мисли.

    Коментиран от #31

  • 26 Павел Пенев

    2 0 Отговор
    Това е така от 30 години.Кажете колко некадърници и бездарници станаха професори след 1990 год. у нас. Такива са сега и студентите. Напред науката е слънце!

    Коментиран от #30

  • 27 българин

    2 0 Отговор
    този започна да проглежда. че нали от вашият университет излизат всичките некадърни калинки, налазили управлението на държавата.
  • 28 Различен

    3 0 Отговор
    След 1989 г., превърнахте в онлайн всички ВУЗ-ове.
    Проблемът не е в онлайн обучението - хуманитарни специалности.
    А липсата на практически занятия, каквито пропускат лекари, физици, химици, микробиолози, военни академии.
    За хуманитарните винаги съм се чудел на загубата на време , да присъстваш и спиш на лекциите, защото колежката пише.
    Дават ти конспект и се готвиш сам.

    Мнението ми е по-различно, приемай без изпити.
    Но жестока селекция по време на обучението.
    От сто човека курс, има двама-трима, които заслужават да се дипломират, другото е плява.
  • 29 Искра Цветанска

    1 2 Отговор
    Съгласна съм с проф. Денчев, много ценно е да работят университетите присъствено! Това са нашите деца, това са бъдещите инженери, доктори , учители и т.н.
  • 30 Горчива истина

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Павел Пенев":

    А колко са недоучените малограмотници, които след 09.09.1944 г. се сдобиха с дипломи по бързата процедура и после бяха настанени в БАН, за да творят наука? По точно казано, да съставят партийните бюра по месторабота и да диктуват волята си относно всяко назначение, всеки резултат от конкурс, защита на дипломна работа или повишаване в степен.
    Затова сме на днешния си хал.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Истината

    1 0 Отговор
    УниБИT винаги си е бил супермаркет за дипломи - със или без онлайн обучение. Качественото висше училище и качествените преподаватели преподават качествено, независимо от средата. Важно е съдържанието на преподаваното и организацията на процеса, както и високите критерии на оценяване, за които технологиите само спомагат. Но който е на Ви с компютрите, рита и реве.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове