Last news in Fakti

2 Март, 2021 22:09 2 281 20

Шофьори на линейка от Приморско останаха без бонуси за борба с COVID-19

  • линейка-
  • приморско-
  • бонуси

Кметът на Приморско Димитър Германов заяви, че е уведомен за проблема

Шофьори на линейка от Приморско останаха без бонуси за борба с COVID-19 - 1

Шестима шофьори на линейка в Приморско останаха без допълнителните възнаграждения за борба с коронавируса, съобщава БНР.

Причината е, че те не са служители на Спешна помощ, а на общината.

Общо 12 000 лв. за два месеца чакат шофьорите. Още в началото на февруари те са писали на Министерския съвет и на Министерството на здравеопазването.

Кметът на Приморско Димитър Германов заяви, че е уведомен за проблема. Водят се преговори със здравното министерство средствата да се получат под някаква друга форма, тъй като те са през европрограма, според която шофьорите трябва да бъдат служители на Спешна помощ, за да получат допълнителните си възнаграждения.

Началникът на РЗИ-Бургас Георги Паздеров посочи, че нормативната база е строга в това отношение и се заплаща на хора, които са на щат към ЦСМП. Все още няма отговор от Министерството на здравеопазването кога и под каква форма ще бъдат изплатени бонусите за първа линия на шофьорите от Приморско. Той обаче изрази увереност, че развитието ще е положително.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2loop

    29 2 Отговор
    Пак да си изберат боко на 4ти април
  • 2 ¹⁸ мига от пролетта

    2 9 Отговор
    Ще гласувам за номер ¹⁸.
  • 3 Оракул

    17 22 Отговор
    Шофьор на линейка не е здравен работник.За какво ще взима бонус?Заради това,че стои с ръце в джобовете когато има да се носи носилката на човек с инфаркт и да заявява,че това не било негова работа.Дебили.

    Коментиран от #13, #14, #17

  • 4 Шпек

    12 9 Отговор
    Нали си крадат бензин и нафта,това не е ли бонус?
  • 5 радио Гъдзuбари ФМ

    7 2 Отговор
    новина във Факти : ★Премиерът спокойно може да изяде бебе в праймтайма по някоя от подопечните му телевизии. ★ Факти.....
  • 6 РАДИО ЕЛТО

    9 1 Отговор
    а БОЛНИЦА СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ ГРАД КОЗЛОДУЙ остана без управител някой има интерес БОЛНИЦАТА в ГРАД КОЗЛОДУЙ да фалира

    Коментиран от #7

  • 7 Дръ Ткозел

    0 12 Отговор

    До коментар #6 от "РАДИО ЕЛТО":

    СЕЛТО ти ли написа ,че Бойко яде бебета ,урут

    Коментиран от #9

  • 8 Кълвачев

    12 6 Отговор
    Толупите —шофьори са общински служители.Какво неясно има,седи и пърди в линейката.Вози доктора насам—натам.Не го бият в маалата.
    А и линейки при болни от КОВИД никога не са пращали.Да проверят по пътния лист и обажданията.

    Коментиран от #12, #18

  • 9 РАДИО ЕЛТО

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дръ Ткозел":

    чупка бе клош

    Коментиран от #15

  • 10 Като не емигрирате ше е така

    7 2 Отговор
    И вие и ваште деца..трябва тотална емиграция и спиране на всякакви емигрантски потоци пари към тая кочина
  • 11 Бонуса

    2 3 Отговор
    От нафтата им и предостатъчен
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Д-р Хаус

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Оракул":

    Хирурзи,кардиолози,невролози,педиатри,гинеколози,които консултират и ПРЕГЛЕЖДАТ болни в " Спешна помощ,не се водят " на първа линия" и не получават " бонуси" !! Те са за чиновниците от администрацията на болниците!! Шофьорите на линейки претендирали!! И какъв " контакт" имат с болните?? Никакъв!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Д-р Хаус

    2 1 Отговор
    Хирурзи,кардиолози,невролози,педиатри,гинеколози,които консултират и ПРЕГЛЕЖДАТ болни в " Спешна помощ,не се водят " на първа линия" и не получават " бонуси" !! Те са за чиновниците от администрацията на болниците!! Шофьорите на линейки претендирали!! И какъв " контакт" имат с болните?? Никакъв!!
  • 17 ейййй олигофрен

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Оракул":

    може да не са здравни работници ама спомагателните им функции на тия хора са необходими ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Само неграмотник може да напише такива неща. Кой кара линейката като я повикаш? Кой те отвежда до спешния център? Кой помага на доктора от линейката? Как се стои с ръцете в джоба и носилката сама ли се вади и прибира? Заради такива простаци , като теб, и малкото хора ,работещи тази работа, ще напуснат. После ще чакаш на такси, близки или....телепортация....? Миналата година ми беше лошо и ми трепереха краката. Викнахме линейка. Ако не беше шофьора, доктора нямаше да успее сам да ме настани и свали до линейката. Така че лафа ,, с ръцете в джоба,, го запази за себе си селтак необразован. АААА да..... като е толкова лесно и безгрижно защо не започнеш работа там. Осведомен съм, че постоянно търсят хора, даже са им повишили заплащането. Ама такива, като теб с ръцете в джобовете и най-вероятно в задника, не търсят. Честит Празник на всички съвестни, интелигентни и възпитани, уважаващи работата на другите , българи. Да живеее БЪЛГАРИЯ. Да бъде и пребъде.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 смях

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "До Кънчев":

    Е как бе другарю обслужвате вие "приморчени" района и на град Царево и на Бургас ? Ама вие се взехте за центъра на вселената това село бе. В Царево с два пъти по-голямо население 2-ма шофьори а при вас 6 броя на една линейка. Естествено , че не трябват да им се плаща. То, кмета ви може да напише и на цялото село шофьорите, но не са назначени в Бърза помощ. Ако е имало нужда от повече шофьори, да бяха им пуснали трудови договори към Бърза помощ, другото е грубо неспазване на Кодекса на труда.
  • 20 До смешния

    0 0 Отговор
    Другарю Царево имат 2 линейки и една резервна едва ли ще има двама шофьори и да когато се застъпят случаи и в съседни общини, че и не съседни нашата линейка пали и тръгва, на 112 не се отказва. Като не си подготвен не си прави гаргара.За това кое е законно и кое не питай кмета, но не се подигравай на труда на хората. С колегите им от Бърза помощ работят едно и също нещо, а получават 1.5 пъти по малко пари и с 10 дена по малко отпуска. Затова гледай си празника и не хвърля кал върху другите, а направи нещо градивни за общото благо.