Last news in Fakti

4 Март, 2021 09:29 2 558 21

Д-р Трифон Вълков: Минимум 2,5 млн. души в България са преболедували COVID-19

  • трифон вълков-
  • д-р трифон вълков

Проблемът при ваксините е в тяхното неправилно разпределение, сподели инфекционистът

Д-р Трифон Вълков: Минимум 2,5 млн. души в България са преболедували COVID-19 - 1
Кадър: NOVA

„Преболедувалите COVID-19 са в пъти повече от обявените. Реалният брой на хората, прекарали заболяването, е минимум 2,5 милиона”. Това заяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" д-р Трифон Вълков от Инфекциозна болница в София.

„Една от причините за повечето положителни проби, е че се правят повече тестове. Винаги сме правили около 10-12 000 изследвания, а сега има дни, в които се правят 16 000. Друга причина е, че вече се добавят и антигенните тестове", коментира Вълков.

Според него теоретично е възможно в началото на април да стигнем отново 5000 заразени на ден. „Продължавам обаче да мисля, че надали ще стигнем до подобен ръст на заразените, какъвто имаше през ноември. Голяма част от хората вече са прекарали вируса. Има и доста ваксинирани”, поясни инфекционистът. И допълни, че Инфекциозна болница разполага с около 90 легла за болните от коронавирус. До края на февруари само 1/3 от капацитета в лечебното заведение е бил запълнен.

Лекарят коментира и темата с ваксините.

„В света има достатъчно поръчани ваксини – около 11,3 милиарда. Разбира се, не всички от тях са произведени. Проблемът е тяхното неправилно разпределение. В Германия се говори, че отделни държави се презапасяват с дози. В Англия се падат 7 ваксини на глава от населението, а в Канада - 9. Междувременно има страни, които не са получили нито една доза. Затова беше създадена организацията КОВАКС, която цели това да не се случва. Няма как да се справим с вируса, ако някъде по света има огромно население, което не е ваксинирано”, смята д-р Вълков.

На въпрос дали една доза е достатъчна той отговори следното:

„По-добре ваксиниран с нещо, отколкото неваксиниран с нищо. И трите ваксини изработват сравнително добър имунитет след първата игла".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 18 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 16 Отговор
    Да 10млн, колкото ще са и бюлетините на изборите, да знаеш. Колкото и да сте преболедували, всичките ще ви избоцкаме, иначе си стягайте багажа за Русия.
  • 2 CoV TV

    23 1 Отговор
    Как ги измислят тия цифри, бе ?!

    Коментиран от #21

  • 3 GTR

    26 1 Отговор
    Вируса "Боко" ли?
  • 4 др Гей Билтс

    18 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "По-добре ваксиниран с нещо, отколкото неваксиниран с нищо" Заголи буза за Цианкалий тогава, ненормалнико.
  • 5 555

    20 1 Отговор
    Като е толкова добре да си ваксиниран, защо непрекъснато облъчвате за ваксиниране. Оставете хората сами да преценят, никой не бяга от хубавото.
  • 6 ЕС Натовец

    10 1 Отговор
    За Великден ще се постараем яко да се мре.
  • 7 пуска всичко

    8 1 Отговор
    това са 36% с мерки и ваксини или без още 2 месеца и шемине само
  • 8 ристю

    6 0 Отговор
    "Няма как да се справим с вируса, ако някъде по света има ГОЛЯМО население, което не е ваксинирано”, смята д-р Вълков. Огромните неща са в Космоса,бе пич! „По-добре ваксиниран с нещо, отколкото неваксиниран с нищо." ИСКАМ ВАКСА С 2 УИСКИТА И ЕДНА ГОЛА КАКА ДА МЕ ВАКСИНИРА С ПРЕЛЕСТИТЕ СИ!

    Коментиран от #9

  • 9 слуги на Лу

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "ристю":

    Ти па много искаш, матрматиците са все меки китки, рокаджии.
  • 10 Народа на Бг

    16 0 Отговор
    Най опасен е витуса боко тъпото.
    Той освен хората убива и България.
  • 11 Хипотеза

    10 1 Отговор
    70% сме го минали, вклч. без да знаем, затова повечето мед. персонал се пише изкарал го, с право.
    По-хубаво от естествен имунитет-няма.

    Коментиран от #15

  • 12 ПИЛЕШКИ

    22 2 Отговор
    СВИНСКИ ГРИП ПИЛЕШКИ ГРИП И НАЙ НАКРАЯ ИЗМИСЛЕХТЕ САРС-КОВ 2 А ПРИ САРС КОВ -1 НИКОЙ НЕ ВАКСИНИРАШЕ НИКОЙ И НИКОЙ НЕ ХОДЕШЕ С НАМОРДНИЦИ,САТАНИСТИТЕ СТЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГЛУПАВИ ЗАЩОТО СТЕ ОТ ЗАПАДНОТО СЪСЛОВИЕ КОЕТО ОТ МАЛКИ ЖИВЕЯТ В РАМКИ А СЛАВЯНОЕЗИЧНИТЕ СА ЛЪГАНИ И УНИЖАВАНИ ЗАТОВА НЕ ВИ ВЯРВАТ СМЕШНИЦИ САТАНИСТИ.
  • 13 Ето го и този

    11 1 Отговор
    дето изглежда на правен в лаборатория. Хюмнярите се плодят като мухи, или Тиквата ги издирва за да се прави на голЕм мъжкар на техния фон. Какъв е този женоподобен ти бе?!
  • 14 Професор

    10 2 Отговор
    Този червенобузест селчо да не ги е изброил!?
  • 15 АЗ НЕ СЪМ

    13 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хипотеза":

    АЗ НЕ СЪМ СЕ РАЗБОЛЯВАЛ И НЕ ПОЗНАВАМ ТАКИВА НЕ СЪМ ДАВАЛ ДА МИ БЪРКАТ С ПРЪЧКАТА В НОСА НЕ СЪМ СИ ПРАВИЛ ИЗМИСЛЕНИЯ АНТИГЕН КОЙТО РЕАГИРА НА ВСИЧКО И НЕ МИ ПУКА ЗА ВАШИЯ ВИРУС КОЙТО Е ОБИКНОВЕН ГРИП ,ЗАЩОТО И ГРИПА ВЕЧЕ ВТОРА ГОДИНА ГО НЯМА ПЪК ДО СЕГА ТРЪБЯХА ЗА ГРИПОВЕ.

    Коментиран от #18

  • 16 ТОГАВА

    9 1 Отговор
    КАКВИ МЕРКИ?? ОЩЕ 2 000 000 И СМЕ В ИМУНИТЕТ КАКВИ ВАКСИНИ?
    ЗАЩО МИЛИОНИ ЗА ВАКСИНА?!??
    ТОВА СЕ КАЗВА ГРАБЕЖ И УСВОЯВАНЕ.... ВАКСИНА ТРЯБВА НО МНОГО ПО МАЛКО. НЕ 17 000 000
    А 7 000 000. КОЙТО ЖЕЛАЕ. И ТЯХ
    НЕ МОГАТ ИЗРАЗХОДВТ. МЪНИ МЪНИ....
  • 17 Едва, когато

    0 0 Отговор
    4560300 трябва да се цели (около 70%) с всички средства - естествен имунитет, правила на поведение, късмет и ваксина. Всеки със съдбата си. Сето от тези колко са с ваксина?
  • 18 АМИ НА

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "АЗ НЕ СЪМ":

    ДЕ ТОВА Е НОМЕРА РАЗБОЛЯВАШ СЕ ОТ ГРИПЧЕ ПИШАТ ГО КОВИД И
    ЕТО ТИ ИМУНИТЕТ. ВАКСИНАТА
    Е ВАЖНА ЗА ТЯХ. 17 000 ООО ПОРЪЧА И А ИЗРАЗХОДЕНИ
    200 000.С ТОВА ТЕМПО НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 7 000 000 ТРЕБЕ. ВАКСИНАЦИЯ
    ДО 2027 ГОД. КОЙТО ОСТАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА. Всичко е за едни пари.
  • 19 Матей

    2 0 Отговор
    Значи 50% сме с имунитет и преди половин година щяхме да сме стигнали заветните 70%,ако не бяха тия презастрахования с карантини и мерки.Заразени не значи болни,и болни не значи умиращи,реалната опасност е нищожна,това се доказва за сетен път.Но правителството трябва да прави нещо ,така им нареждат от ЕС,козируват и изпълняват.Защо да е лесно,като може да е трудно,кога са постъпвали в полза на народа,използват го за трапмлин към собственото си благоденствие и божественост.
  • 20 Анонимен

    1 0 Отговор
    Хората ще умрат не от ковит, а от други болести. Тук не се шегувам. Отиваш на лекар влиза друг лекар и вторият отвън.. Кво искате, на тия години, кво да продължаваме. Не ти дават направления. Раково болни млади се оплакват с две деца, че се заплаща в онко, рак в устата. Поне онкото да е безплатно. Всички ти искат пари. А те огидоха в дикме, бойко и всички шуробаджанаци. Жив геноцид. Подобие на евреите. Едно и също по цял ден вирус, инжекции.. А тоя вирос може да е доживотен. Много хора си слагат край на живота. Малко искат. Зъболекари ти източват здр. Книжки. Не ти дават в квартални касови. Как да я бъде бг. Да управлявате на инат. Никой не го ене от оартии, избори. Поликлиника е пълно с младежи, болни. Едно младо момиченце реших да го попитам за какво чака пред кабинета.. Боли ме корема.. От нерви. Само на доктор. Корона.. От друго умират.
  • 21 чекмедже 2

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "CoV TV":

    ще отида да ме боцнат наведнъж и двете игли и една за в къщи..за Айше...