4 Март, 2021 11:12 1 458 14

Павилионите около шахтата-убиец остават без ток

  • шахта убиец-
  • павилиони-
  • ток

Търговците питат на какво основание се случва това, след като имат всички документи

Павилионите около шахтата-убиец остават без ток - 1

Търговци и собственици на павилиони в близост до бул. "Иван Гешов" в столицата са били предупредени, че електрозахранването им ще бъде спряно днес. Това се случва след трагичния инцидент с 16-годишното момче, което загина от токов удар от шахта на булеварда.

Според работещите на мястото правата им са нарушени. Те показват папки с документите, договори и разрешения. Повече от павилионите имат и собствени електромери, договор и фактури, което означава и че заплащат потребеното електричество и пред ЧЕЗ са изрядни.

Пред медиите един от собственик на заведение разказа, че при тях дошъл представител на ЧЕЗ, който ги уведомил, че ще им прекъснат тока, без обаче да посочи реална причина за това. Търговците имат съмнения, че зад тези действия стои нечий апетит да придобие терена.

Представители на общината не пожелаха да застанат пред журналистите и да обяснят на търговците дали ще могат да работят. Те предоставиха становище, в което се казва, че обектите са ползвали терените въз основа на срочни договори, които са изтекли през годините. В тази връзка са им изпращани писма, с което са били уведомени.Търговците обаче са категорични, че никога не са получавали такива уведомления.

Припомняме, след инцидента Столична община прехвърли отговорността за незаконното свързване на район "Триадица", въпреки че архитектът на района Шишков, който подаде оставка, увери, че незаконният обект е на територията на болница с принципал Министерство на здравеопазването, и е вписан дори в кадастъра. Все още няма яснота чия е отговорността за свързването към електрическата мрежа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софианец

    5 2 Отговор
    Айде, почна се вой до небесата...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 човек от народа

    5 1 Отговор
    чудесно ! така през зимата бирата ще е студена, а през лятото кебапчетата - топли !
  • 4 ПОСВЕТЕН

    8 0 Отговор
    Сега всички ще "изгорят", ще има много потърпевши, които с нищо не са виновни. А истинският виновен за случая е оня, който е пуснал кабела. Просто го е оставил притиснат между два винкела и с времето кабела е пропукал изолацията си и е направил връзка с метала на шахтата. Това е истината, всичко друго е ала бала.... А това че не трябва да се прави не трябва, но има още хиляди места като това и никой не е в състояние да промени нещо... Просто това е един истински НЕЩАСТЕН случай, а сега покрай сухото ще изгори и мокрото...

    Коментиран от #8

  • 5 На хранилка

    3 0 Отговор
    Винаги трагедията може да бъде превърната в нечия далавера!
    -Да припомним че когато на стълбите в пловдивска болница умряха двама пациенти уволниха и две санитарки!
  • 6 Кяр и берекет

    1 0 Отговор
    На основание "Държавата" на Тиквата!
  • 7 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Поредното убииство без виновни което е характерно за територии не за Държави!
  • 8 Кое е "мокрото" в случая?

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "ПОСВЕТЕН":

    Все си мисля, че, ако някой е знаел, че кабелите не са достатъчно добре обезопасени, то това би трябвало да са именно собствениците на павилионите. Кой е викнал и платил на "оня, който е пуснал кабела"? Отделен е въпросът, че и други са си затворили очите или не са си свършили работата.

    Коментиран от #10

  • 9 Петър

    2 0 Отговор
    Не шахтата е убиец, г-да журналисти. Нас 30 години ни убиват държавните институции с престъпно то си бездействие.
  • 10 Кукуригу

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кое е "мокрото" в случая?":

    Това да не ти е Факултета?Присъединяването към мрежата струва пари и е задължение на енергото!

    Коментиран от #12

  • 11 Чичо Тони

    0 0 Отговор
    От ЧЕЗ обърнаха палачинката. Уж нямаха нищо общо със случая, но явно са ги посъветвали да си прочетат собствените "Условия за присъединяване" и дадоха назад.
  • 12 Е какво,

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кукуригу":

    искаш да кажеш, че собствениците не са видели досега, че кабелите са вързани със свински опашки към оградите ли? Не зная, доколко е работа на енергото при преместваемите обекти. Както казах, със сигурност има и други виновни. Но - собствениците със сигурност са видели (и виждали всеки ден), че тези кабели са там, където не им е работа. Може да са се доверили и на някой "майстор" (пък дори и от енергото). Но - да попитам и следното - когато през сумата падне лед от покрива на сграда и само по щастлива случайност не чупи главата на минувач, то собствениците на сградата били виновни, че не чистели всеки ден висулки, лед и сняг от покривите. Когато един павилион, със знанието на собствениците му, в продължение на години е свързан към ел. захранването посредством кабели в пластмасови маркучи, закрепени със свински опашки за МЕТАЛНА ОГРАДА на всичкото отгоре, вследствие на което човек губи живота си, то собствениците не носят никаква отговорност?! Абсурдно е, не мислиш ли?

    Коментиран от #13

  • 13 Е, какво - корекция

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Е какво,":

    да се чете: "...когато през ЗИМАТА падне лед от покрива..."
  • 14 незнайко

    0 0 Отговор
    Уведомлението ако е подписано от тези собственици значи то има ! В противен случай това е ИЗМАМА ! Няма как години наред да си плащаш тока там където е НЕЗАКОННО !!! За да няма наказан от енергото ще махнат всички бараки !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове