4 Март, 2021 13:47 3 983 42

Близо 100 социалисти от област Варна напуснаха БСП от 1-ви март

  • бсп-
  • бсп-варна-
  • социалисти

Искат да работят, а не да водят безсмислени вътрешнопартийни битки

Близо 100 социалисти от област Варна напуснаха БСП от 1-ви март - 1

Близо 100 социалисти от област Варна напуснаха БСП от 1-ви март, става ясно от информация, изпратена до Varna24.bg. Публикуваме позицията им без редакторска намеса.

"Сред напусналите са: Цонко Цонев – доскорошен Председател на Областния съвет на БСП- Варна и на Общински съвет на БСП- общ. Аксаково, Мария Тодорова – партиен член от 20 години, втори мандат общински съветник в Общински съвет – Варна, секретар и говорител на групата съветници, Вълчо Вълчев – Зам.кмет на общ. Суворово и член на Областния съвет на БСП-Варна, Мартин Матев - Зам.председател на Общински съвет – Аврен и член на Областния съвет на БСП-Варна, Пламен Лазаров – кмет на с. Синдел, общ. Аврен, Диян Георгиев – кмет на с. Близнаци, общ. Аврен, Сава Савов –председател на групата общински съветници от БСП в Общински съвет – Белослав и член на Областния съвет на БСП-Варна, Павел Колев – общински съветник от БСП в Общ.съвет –Белослав, Драган Димов – Зам.председател на Общински съвет – Долни чифлик и член на Областния съвет на БСП-Варна, Добромир Иванов- Председател на групата общински съветници от БСП в Общ.съвет- Дългопол и член на Областния съвет на БСП-Варна, Иван Добрев Иванов- общински съветник в Общински съвет – Провадия, Стелиана Георгиева – Областен координатор на БСП в периода 2014-2020г, Антон Андреев – председател на Младежката организация в район "Одесос“ – Варна.

Заявления за прекратяване на членството са подали и редови социалисти от общините и от градските райони на Варна, цели основни партийни организации напускат в район "Младост“ и "Одесос“ , а организацията в с. Синдел, общ. Аврен е преустановила членството си още през януари.

Съветниците и кметовете ще изпълнят поетата към избирателите си отговорност през мандата в качеството си на независими.

Всички напускащи признават, че лявата идея за свобода, справедливост и солидарност могат и ще отстояват и без да са правно свързани с партия. Общочовешките ценности и принципите, които са защитавали и по време на местните избори, вписани в предизборните документи, заради които са получили подкрепата на съгражданите и съселяните си, ще бъдат водещи в действията им и от тук нататък. Работата по реализиране на Визията им за съответната община продължава.

Водещите мотиви за предприемане на крайната стъпка са: неспазването на закон и Устав в партията, неправилна управленска, кадрова и изборна политика, наложен авторитаризъм, липса на диалогичност, демократичност и прозрачност, крайност в действията спрямо партийни членове, преследване на неудобните с всякакви средства, предприемане на мерки за партийно въздействие, включително и изключвания от БСП (вероятно предотвратени предвид настоящото масово прекратяване на членството). Пасивността на националното ръководство спрямо местната структура води до необратими организационни последици.

Някои по-конкретни факти: противоуставното провеждане на избора на Областен съвет на БСП през м. Октомври 2020г, без кворум и без проведени задължително предхождащи го конференции за излъчване на делегати, респ. членове, разглеждане на подадена жалба срещу което няма вече близо 5 месеца; в регистрираната листа на кандидати за народни представители липсват доказали се лица с обществена подкрепа и доказан професионализъм, въпреки големия им брой номинации; демонстрираната пасивност и липса на подкрепа от страна на партията спрямо настоящия народен представител от БСП д-р Десислав Тасков , който близо месец беше доброволец и се бореше за живота на тежко болните пациенти от Ковид при липса на медициински персонал и при засилени графици на дежурства в най-пострадалия район на България /болницата на Шумен/; катастрофалната загуба в избора за кмет на с. Слънчево, общ. Аксаково, в който резултатът на БСП е едва 1/10 от резултата на основния опонент – ГЕРБ.

Към общите причини всеки напускащ има и свои, отнасящи се до него. Съветниците в община Варна за целия период от местните избори досега не са припознати като съветници от БСП, те са наричани "Съветниците на Националния съвет“ предвид факта, че именно той през м.септември 2019г отмени решенията на градската конференция за формиране на листата за съветници поради противоуставност и редица съществени нарушения, като я подреди служебно, върху обективи принципи. Градският съвет реагира агресивно и от септември 2019г демонизира групата, преустанови отношения с нея, активно съдейства за скъсване на контактите с редовите членове на партията. Бе направено всичко възможно съветниците да не бъдат допуснати до членство в партийни органи. Стигна се и до там да се разпространява невярна информация за начина на работа на групата съветници в Общински съвет – Варна, като се втълпи, че те не отстояват позицията на БСП и гласуват с ГЕРБ, без това да е проследено в протоколите дали отговоря на истината. Ръководителят на групата бе наказан за една година, бе оказан и натиск за смяната му. Опити за налагане на мерки за партийно въздействие има и спрямо други съветници. Разбира се, т.нар. "съветници на Нинова и Националния съвет“ не получават подкрепа и от националните органи предвид новите партийни реалности в БСП.

Социалистите напускат БСП поради съществени разминавания в разбиранията си с ръководството на партията относно партийната управленска политика на местно ниво. Искат да работят, а не да водят безсмислени вътрешнопартийни битки и техен опонент да не е политическият такъв, а другарят до него".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bandita

    35 51 Отговор
    супер, сега слеват всички останали градове и забрана на анти-българската партия БСП, пряк наследник на БКП и отговорна за зверствата през режима, които дори не си смениха номера на пленума, доказвайки си наглостта

    Коментиран от #6

  • 2 Факт

    17 32 Отговор
    Корнела е поставена да унищожи номенклатурната партия и да останат само комунягите герб!

    Коментиран от #23

  • 3 Бен Хур

    28 22 Отговор
    Сетиха се... тоя кораб потъва вече 30 години!
  • 4 Баба марта

    31 2 Отговор
    Нинова не им е подарила мартеници
  • 5 Род

    17 26 Отговор
    Казвал съм и пак казвам : Това, което Дядото Димитър Благоев създаде, една курнелийна баба ще унищожи!!! Не, че ще е кой знае какво загуба, но все пак .....
  • 6 Емил

    21 31 Отговор

    До коментар #1 от "bandita":

    Партия се сменя лесно - трудно се сменя мироглед! А щом са били членове на БСП - в тоя живот няма да прогледнат! Слепотата, вследствие на русофилия, не се лекува и е за цял живот!!!
  • 7 БСП СДС импекс

    10 10 Отговор
    За наказание, всичките сто не са поканени на СПа почивка в хотела.Иначе имаше място и за тях,все пак имам 300 стаи и 50 апартамента.
  • 8 Сър Пичук

    23 25 Отговор
    Дерзай товарищь Нинова. На прав път си и малко остава да доведеш започнатото докрай. Според мен, катастрофалната загуба на предстоящите избори ще е този катализатор, която ще ускори преминаването на столетницата в небитието, което ще зарадва милиони българи.

    Коментиран от #14

  • 9 БСП Петрич

    33 11 Отговор
    Сега да напуснат изборните постове които заемат БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЛАСОВЕТЕ НА БСП.Но нямат достойнство,и да ВИ КАЖА НАПУКАТ. БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОВА ЧЕ СЕГА Е НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ПРОДАДТ НА ДРУГИ ПАРТИИ.
  • 10 Илко

    33 10 Отговор
    Хубаво прочистили са си редиците от лицемерни индивиди просто не са им изпълнени исканията. Браво това е обновление.
  • 11 Невярващ

    11 15 Отговор
    Ма на тия да не би да им е дошъл акъла?😂😂😂😂😂
  • 12 За БСП е

    28 9 Отговор
    добре, че се чисти от кариеристи.

    Коментиран от #16

  • 13 към народа

    9 8 Отговор
    след 30г бъркане в носа, ще остане най-рафинираната компартия- герб и можем да помислим за връщане на чл1 от предишната Конституция- за ръководната роля на партията в държавата !
  • 14 Така е

    9 13 Отговор

    До коментар #8 от "Сър Пичук":

    Старата любов ръжда не хваща- СДС си е слабост на жената, особено парите от приватизацията.Между другото ,с някаква друга фамилия се подвизаваше, когато краде в СДС.
  • 15 Сърп и чук

    24 7 Отговор
    Пекрасно! Те и без това са хора на Първан Архаря и Станишев! На избори саботират, за да провалят Нинова! Какво са постигнали преди Нинова да е председател - последна политическа сила във Варна.

    Коментиран от #20

  • 16 Как така

    13 12 Отговор

    До коментар #12 от "За БСП е":

    Как определихте,че цели структури са кариеристи.Корни-импекс идеалистка ли е,или вие нещо не сте в час.
  • 17 демократ

    6 5 Отговор
    И какво сега, само ГЕРБ (БКП ) ли ще имаме за в бъдеще. Разбира се и ДПС (БКП ). Защо ли това ми напомня едни времена в които имахме БКП и БЗНС(БКП) . С такъв матрЯл , толкова . Да живее демокрацията !!!
  • 18 хаберих

    7 7 Отговор
    Корни друго не успя да направи,освен да обезличи и унищожи партията. Корнелска й работа!
  • 19 ХАН КРУМ

    13 5 Отговор
    ВРЕМЕ Е ДА СИ ОТГОВОРИМ НА ВЪПРОСА–ИМА ЛИ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ ИМАМЕ ПОЛИТИЧЕСКИ– БИЗНЕС КРЪГОВЕ РЕГИСТРИРАНИ, КАТО ПАРТИИ?ПРЕПЯДСТВИЕТО ,КОЕТО ТЕ ПРЕОДОЛЯВАТ Е САМО ЕДНО–ИЗБОРИТЕ,И ЗАТОВА НЕ СЕ ПОДБИРАТ СРЕДСТВА ЗА ВЛИЗАНЕТО В ПАРЛАМЕНТА.СЛЕД ТОВА ВЪРШЕЯТ БЕЗКОНТРОЛНО И БЕЗНАКАЗАНО ВЪРХУ ЖИВОТА НИ, БЕЗ ДА МОЖЕМ ДА ГИ СПРЕМ ИЛИ ВЪЗДЕЙСТВАМЕ.ПРИ ВСЕ ТОВА ИМ ПЛАЩАМЕ ОТ ДЖОБА СИ!!!ГЛАСУВА СЕ ЗА БОЙКО ,ЗА НИНОВА ЗА ДОГАН,ЗА СЛАВИ ,ЗА МАЯ, ЗА МАРЕШКИ ,ЗА,СИМЕОНОВ , ЗА КАРАКАЧАНОВ И ЗАВЪРТЯЛИТЕ СЕ КРЪГОВЕ ОКОЛО ТЯХ. И КАТО , ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА И 4 ГОДИНИ ВИЛНЕЯТ БАШИБУЗУЦИТЕ НИЕ СТАВАМЕ МИСИРКИ , ТОЛУПИ И ДЕБИЛИ, КОИТО НЯМАТ МЕХАНИЗЪМ ДА ГИ СПРАТ И ДА ГИ ИЗГОНЯТ ОТ ТАМ,КЪДЕТО НИЕ СМЕ ГИ ПРАТИЛИ..ЗА 30 ГОДИНИ ТАКА СЕ УЯДАХА ,ЧЕ НАМА СРАМ , НЯМА МЯРКА НИ В КРАДЕНЕ НИ В НАГЛОСТ.НЕ САМО МОДЕЛА НА УПРАВЛЕНИЕ, А МОДЕЛА НА УСТРОЙСТВО НА ДЪРЖАВАТА НИ Е СБЪРКАН.ПОЛИТИЧЕСКАТА ОТГОВОРНОСТ Е ЦИНИЗЪМ.
  • 20 Не сърп

    8 6 Отговор

    До коментар #15 от "Сърп и чук":

    Не сърп и чук,направо залпът на Аврора ти гърми в главата.Може ли заради интересите на един човек да богатее, макар да се казва Нинова, 100 души да напуснат.Наистина не ги смята за нищо, като за овце.Сигурно е получила поне 30 милиона, за да е скрита лимонка.

    Коментиран от #42

  • 21 ПЕНКО

    6 2 Отговор
    ВСИЧКО Е ЯСНО ЗА НАРОДЪТ ОТ БИВШАТА БеСиПи !!!!! ЩЕРКИТЕ НА ТОЗИ "ГЛАВАТАР" И ОНЗИ ОТ ВЪРХУШКАТА И ЗА НЯКОИ МЪЖЛЕТА ЛГТБ- В БСП- Е СЪЩОТО: ТОЗИ Е НА ОНЗИ ОТ НАШИТЕ !!!!!!!!!!!! ЩЕ СИ УМРАТ ОТ ЖИВКОВИЗЪМ !!!!!!!
  • 22 Ненчо

    5 3 Отговор
    Радвайте се герберасти,шъ спичелити
  • 23 Name

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Заслугите са на Гуцанката. Несменяем е на поста.
  • 24 Мама

    12 2 Отговор
    Да се махат БСП има нужда от млади и неопетнени хора завършили в чужбина.

    Коментиран от #37

  • 25 Лили

    13 5 Отговор
    Браво Нинова ,махай всеки ПРОДАЛ СЕ НА ГЕРБ и използвал партията за лични облаги.
  • 26 БЛАГОДАРИМ

    8 8 Отговор
    БРАВО ,БРАВО и (пак) БРАВО на др. Нинова !!! Така емава байката на БСП ,че на предстоящите избори - могат и да не влезнат в НС ! Вижда се краят на тази най вредна за България партия . Ура !!! Благодарим Ви др. Нинова !!!
  • 27 Глей ти

    8 6 Отговор
    Тия упорито вървят по стъпките на СДС.
  • 28 Списувачааа

    6 3 Отговор
    Авеее..,списувача Михайлов,то тия 100 души не били напусналите ,а новоприетите от началото на годината. Напуснолите са 7 бройки.
  • 29 От Варна

    2 10 Отговор
    Мислех да гласувам за БСП, за пръв път , откакто имам право на глас. Но появата на Гуцанов като водещ на листа, категорично ме отказа.Това ме убеждава, че Нинова играе за победа на ГЕРБ във Варна!?
  • 30 шопендар

    5 7 Отговор
    настъпват времена,в които ще бъде проклятие да си член или бивш член на това туморно образование/за срам не говоря,комунист срам няма/
  • 31 Антон

    1 4 Отговор
    БКП -> БСП -> СДС -> ГЕРБ
    Добре дошли в Българският "преход"!
  • 32 Мечо Пух

    8 1 Отговор
    Ренегати винаги е имало по света. Ами като не са били съгласни с порядките и стила на управление, защо 1 месец преди изборите напускат. Едно към едно какво стана през 1989г. Най-върлите комунисти, които не преставаха да славославят партията преспаха на 10 ноември и на 11ноември се събудиха сини та чак лилави седесари. Нищо ново под слънцето на милата ни страна. Затова в миналото когато предател си предлагал услугите на противника са го обезглавявали, защото са знаели, че ако го приемат пак ще ги предаде. Веднъж предател си остава и втори и трети път.
  • 33 с/р

    7 3 Отговор
    "В националните медии се тиражират напълно неверни и непроверени информации, че 100 члена на БСП са напуснали партията във Варна на 1-ви март. Официално получените заявления са само и единствено 7 на брой. А един от „набедените“ за напуснали изпрати до нас декларация, че не напуска и не знае защо името му се използва по подобен некоректен начин. Хубаво е преди да се публикуват подобни материали, да се проверяват", се казва в декларация от Областния съвет на БСП Варна.
    "Истината е, че през последните месеци новопостъпилите членове са над 100. Организацията работи в режима на предизборната кампания, излъчва позитивни послания и предлага политики с грижа за хората", посочват още те.
    Още от България..."

    Коментиран от #34

  • 34 смерш

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "с/р":

    Да не забравяме,че "разочарования"депутат Красимир Янков е силно ангажиран във Варна!
    Игрите на принципа"я не сакам на мене да ми е добре,а на Вуте да му е зле"продължават всеобхаватно в т.нар.българска политика!

    Коментиран от #39

  • 35 Евронаблюдател

    1 5 Отговор
    Хората са си прави, напускат Кури-ца и отиват при Румката. Може и да не ви е известно, но разделителната линия в БСП от почти година насам е Нинова-Радев. Първо защото той опита от властта, която го опияни и накърви, и така стана "стръвница", т.е. не може да спре да е "най-велик политик", а иска още и още власт, и ако не стане пак Президент ще се опита да оглави БСП, а Нинова естествено не иска да пусне кокала и да го даде на друг. Това е личният мотив, но има и друг, който е вече политически и идеологически. Нинова е твърдо против Истанбулската конвенция и всякакви подобни истории, а пък както казах от почти една година Радев обърна палачинката и от "руски агент" стана "човек на САЩ", и по-конкретно на "Демократите" Сорос и Байдън, които взеха властта във Вашингтон и за които политиките от рода на същата Истанбулска конвенция, емиграции, права на етнически и сексуални малцинства са първостепенно важни. На Румбата естествено не му пука за тия "работи", но тъй като властта е най-големият "ултра афродизиак", подкрепата дори на такива зловещи сили той приема без никакви проблеми. Стига да върви все по-нагоре и по-нагоре по стълбата на Смирненски. Ако не вярвате вижте в ютюбчето интервюто на изключително информирания доц. Вацев с водещият Волгин по БНР и двамата силно червени и отчаяни рубладжии, където той казва че "С действията си по неглижиране на БСП, Радев иска да покаже, че КОЙТО ИМА ПОДКРЕПАТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ, НЯМА НУЖДА ОТ ТАЯ НА СОЦИАЛИСТИТЕ!" и "Раде

    Коментиран от #36

  • 36 Евронаблюдател

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Евронаблюдател":

    Да довършим коментара: Aкo нe вярвaтe, то вижтe в ютюбчeтo интeрвютo нa изключитeлнo инфoрмирaния дoц. Вaцeв c вoдeщият Вoлгин пo БНР и двaмaтa cилнo чeрвeни и oтчaяни рублaджии, къдeтo тoй кaзвa чe "C дeйcтвиятa cи пo нeглижирaнe нa БCП, Рaдeв иcкa дa пoкaжe, чe КOЙТO ИМA ПOДКРEПAТA НA AМEРИКAНЦИТE, НЯМA НУЖДA OТ ТAЯ НA COЦИAЛИCТИТE!" и "Рaдeв СЕГА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ АМЕРИКАНЕЦ В БЪЛГАРИЯ!" Тези думи казани от човек, който наистина знае, какво говори бяха казани известно време след като Бай Дън влезе в Белият дом официално и връзката, която е между Демократическата партия на САЩ и Президентството, най-вече с другарят Радев и която е от поне година насам най-накрая се осветли. За това и същият Радев така стръвно пое инициативата на НАТО "Три морета", а Нинова естествено по руска линия не е много съгласна с нея. Самият доц. Вацев който хиляди пъти е хвалил Радев, сега коментира това с голям яд и озлобление, тъй като се чувства "идеологически изнасилен". До този момент от БСП не говореха за това за да продължат бесепарите да подкрепят протестите срещу Борисов и ГЕРБ в която Радев се очерта като лидер, та белким правителството падне, но тъй като то не подаде оставка, а сега когато и така и така се отива на избори някои от хората близки до червените започват да говорят за "новите реалности".
  • 37 Нали

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мама":

    и царят ни доведе едни такива млади, учени, честни и какво, пак същото.
  • 38 Симо

    4 0 Отговор
    Нашите партии имат нужда от основна ЧИСТКА.
  • 39 По нищо

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "смерш":

    Напускат няколко пlъха,хрантутници на Янков.Професионално-партийната биография на Красимир Янков е класически пример за безпринципно партийно-роднинско протежиране и кариеризъм! Член е на БСП от 2002г.Интересното започва през 2004 година, когато с партийното протежиране на Петър Димитров напористият кариерист е назначен за началник на отдел, а по-късно и за Търговски директор на държавното – по това време, Летище Варна. Какви ги е вършил там? B крайно интересната статия, публикувана във вестник „Труд през юни 2009-а година покойният Младен Мутафчийски твърди (наред с други крайно скандални констатации по адрес на Янков), че той е бил изгонен от летището заради далавери с безмитните магазини, с предизвикана ревизия и прокурорска проверка. Началник е и на политическия кабинет в Министерството на икономиката и енергетиката, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив, както и на АЕЦ „Козлодуй“. От 2000 година Красимир Янков е собственик на фирмата „Санкт инвест – Красимир Янков“, която се занимава с търговия на дребно в неспециализирани магазини, предимно с хранителни продукти, напитки и тютюневи изделия. Фирмата, която прекратява дейността си през 2005 г., е собственост и на брат му – Янко Христов Янков. Тя е представител по продажби за „Загорка“ АД в североизточна България.През 2006 г. във варненския вестник „Черно море“ излиза статия озаглавена „Млади социалисти искат касиране на избора на Красимир Янков за шеф на БСМ“. По-рано
  • 40 По нищо 2

    4 1 Отговор
    По-рано, през 2005 г. пък, Красимир Янков все още е само едно име в краткото прессъобщение на транспортно министерство: назначен е нов член на борда на директорите /тогава съвет на директорите/ на летище Варна – скромно начало на една забележителна „борд кариера”, защото съвсем скоро ще последват бордовете на АЕЦ”Козлодуй”, „Международен панаир Пловдив”АД, „Евроком България”. На власт вече е Тройната коалиция, а министър на икономиката е Петър Димитров, който има нов съветник в политическия кабинет, разбира се – Красимир Янков. Съветникът показва качества и бързо е повишен в началник на политическия кабинет на министъра. Новата служба има и екстри – Янков става член на борда на директорите на АЕЦ „Козлодуй”. Първата му работа обаче е да напише доклад срещу бившия министър Румен Овчаров. Втората му работа пък е активно да се включи в посочената по-долу далавера. На 28.06.2012 година избухва скандалът „Борислав Манджуков”. Манджуков, който също е член на БСП Варна, е задържан за контрабанда на цигари с щети за бюджета в размер на 8 000 000 лева. Настъпва суматоха, защото за никого не са тайна изключително близките отношения между Манджуков и Янков. В различни публикации името на Красимир Янков се свързва с варненската групировка ТИМ, „Булгаргаз“ и братята Домусчиеви. Факти показват, че Янков действително подържа отношения и с трите структури. Какво повече да се каже за тоя пъшок,освен,че е колаборант с ГЕРБ по изключително далавераджийски причини и имотите
  • 41 Мехди

    1 1 Отговор
    Варна ке биде бастион на ДПС. От тук тръгнаха много процеси включително и възродителния!
  • 42 Сър Пичук

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Не сърп":

    Нинова е човек на тайните служби и следващият и пристан ще е в ДПС, които са партията на бившата ДС.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове