Last news in Fakti

5 Март, 2021 10:07 2 176 21

Първан Симеонов: На 4 април очакваме 3 милиона гласоподаватели

  • първан симеонов-
  • димитър ганев-
  • галъп-
  • тренд

Партията на негласуващите ще е най-интересна – ако случаите на заразени с коронавирус продължават да растат, активността на гласуващите ще спадне, смята социологът

Първан Симеонов: На 4 април очакваме 3 милиона гласоподаватели - 1
Снимка: БГНЕС

„Партията на негласуващите ще е най-интересна на тези избори. Ако случаите на коронавируса продължават да растат, активността на гласуващите ще спадне. Очакваме своя глас да дадат 3 милиона души. COVID-19 може да направи бариерата по-ниска и някои партии, които са на ръба, могат да се надяват на по-добро представяне”, коментира в сутрешния блок на "Нова телевизия" социологът Първан Симеонов от агенция „Галъп”. По думите на Симеонов на тези избори интересни ще са ДПС, защото нямат скрупулите да не бъдат партньор с когото и да било.

„Придържаме се към формулата 5+2. Тоест, 5 сигурни партии и 2, за които решаваща ще бъде предстоящата предизборна компания. Не са изключени размествания, но вече по-голямата част от хората са решили дали и за кого ще гласуват. Първото място изглажда ще е за ГЕРБ. Борба ще има по-скоро за третото място и тя ще е между ДПС и „Има такъв народ“", прогнозира колегата му от "Тренд" Димитър Ганев.

„Няма как да се направи каквото и да е управление, ако в него не присъства или първата, или втората партия. Тоест, или ще има управление около ГЕРБ, или около БСП. По всяка вероятност ГЕРБ ще получи първи мандат за съставяне на правителството. След това предизвикателствата ще са огромни. Много партии заявиха, че няма да влизат с други формации”, каза още Ганев.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП=герп

    22 3 Отговор
    Да изметем мафията!

    Коментиран от #14

  • 2 ТаУмВзе

    5 8 Отговор
    Талибана не уточни, че мъртвите души, администрацията, ушевите и цветните са под строй за герберастията. С чалгарските гласове за учиндолския, ще е не повече от 2.5 милиона.

    Коментиран от #15

  • 3 нннн

    23 2 Отговор
    ГЕРБ не трябва да са първи !
  • 4 Перо

    19 2 Отговор
    Опасността от зараза на местата за гласуване е в пъти по-ниска от МОЛовете и супермаркетите,ресторантите. Трябва много хора да гласуват за да се измете мафията на толупа,чрез намаляване възможността за фалшификация,чрез гласуване на “мъртви души”.

    Коментиран от #7

  • 5 Винкел

    15 4 Отговор
    БКП=ГЕРП=БСП=ДПС=ВМРО=СДС=НДСВ......

    Коментиран от #9

  • 6 2loop

    18 2 Отговор
    И всички да си носят метли, че много боклук има за метене. Да изчистим България
  • 7 мислещ

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Перо":

    Аз даже си мисля, че и на изключително прост човек никога не би му хрумнало, че не трябва да гласува заради коронавируса - по-скоро такава идея изкуствено се налага от медиите, за да убедят наистина простите, че коронавирусът е проблем за гласуването.
  • 8 Последния Софиянец

    5 2 Отговор
    1 200 000 избиратели и 1 800 000 мъртви души.
  • 9 мислещ

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Винкел":

    Пропусна ДБ и ИТН.
  • 10 Първан Симеонов прав си в частта че

    9 2 Отговор
    Трябва МИН 3милиона да гласуват!!! Но и ОПСИХЯСВАНЕТО върви, по "План?Някой, избързва, други само" подгряват"обстановката!! 10 дни преди Изборите, ще ВЛЕЗАТ всички възможни, Щамове, ще ни Удари от всякъде 3 Вълна!!! Ще настане" Апокалипсиса"така е по Плана!! Ще" Ревът професори, доценти, всички Лози и медии ще Вият, политици" ще си скубят косите"цялата крадливи, лъжлива, работеща за ГЕРБ пасмина" ще реве и вие"!!! Да, бъдат Уплашени хората, да, не отидат да гласуват!!! Гласувайте хора, на 4 04 2021год!!Вашата съдба, Тази на децата ви и внуци е във вашите ръце и Умове!!! Гласувайте!!!
  • 11 Свобода

    7 5 Отговор
    ГЕРБ ке паднат
  • 12 РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВИТЕ

    8 1 Отговор
    Забрави да споменеш 2 милиона от чужбина!!!!! Всички заедно против Шайката
  • 13 Густо Майна

    5 1 Отговор
    Така погледнато заплатаджиите-фенове на "управляващата коалиция" би следвало да не гласуват първо, като най-дисциплинирани "фенове" на НОЩ и второ - по принцип са си страхливци! А иначе за бройката Първан е прав, 3 - 3.5 млн. е реалния таван при висока, 60 - 70 % активност!"Останалият" 1.5 млн. само ГЕРБавия шаман МиШока Константинов може да ги изтръска от ръкава.
  • 14 Проблемно е

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "БКП=герп":

    Както и да го мисля?

    Това означава,

    Парламента и управлението на България ,

    да остане без хора?

    И къде ще ги караме, всички тези управляващи?
  • 15 Умрял Галъп

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Дале този "шошон" ,
    ще се сети да пусне една анкета ,
    в навечерието на изборите,
    дали са корумпирани управляващите политици?

    Коментиран от #17

  • 16 Достойна присъда

    5 0 Отговор
    На 4 април чакаме да се махне Тиквата от властта!
  • 17 ТаУмВзе

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Умрял Галъп":

    Няма как да си ритне хранилката. И не е само тая калинка. Чета им програмите уж. Яко смях и Лъжи.
  • 18 Иванушка дурачок

    1 0 Отговор
    Стига вече
  • 19 Уж така

    2 0 Отговор
    Защо непрекъснато се правят подобни внушения? Ниска избирателна активност щяло да има! Не е вярно, точно обратното ще бъде. Защото с какво една избирателна секция, е по-опасна от Джъмбо, от Била, от един ресторант, в който седят по 3-4часа????Защо хората трябва да се страхуват да отидат да гласуват, след като ще бъде създадена организация по дезинфекция??? Нарочно навсякъде се повтаря като лош рефрен тезата за ниска активност. Повтарям-много висока ще бъде тази активност, спрете да плашите хората постоянно!
  • 20 Оги

    3 0 Отговор
    Първ, обръсни тая брада че мязаш на полов орган в сурата.
  • 21 Малко са

    1 0 Отговор
    Трябва поне четири милиона да гласуват та шайката да си замине
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове