Last news in Fakti

5 Март, 2021 17:42 1 488 29

Проф. Ангелов: Е-регистърът за ваксиниране удържа на хакерска атака

  • проф. костадин ангелов-
  • регистър за ваксиниране

Той поясни, че спирането на плановия прием и на плановите операции в някои от болниците са предпазна мярка за разпространението на британския щам в лечебните заведения

Проф. Ангелов: Е-регистърът за ваксиниране удържа на хакерска атака - 1
Снимка: БГНЕС

България е изпратила 600 проби за изследване в Германия, за да се прецени каква е честотата на разпространението на британския щам на коронавируса у нас. Това съобщи във Велико Търново министърът на здравеопазването професор Константин Ангелов, цитиран от БНР.

Той уточни, че за сега не се предвижда единно затягане на мерките в цялата страна.

Над 90% от пробите в Кюстендил и Бургас са от британския подвид на коронавируса, а за цялостната картина в страната се чакат резултатите от изследването в Германия, посочи здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Той поясни, че спирането на плановия прием и на плановите операции в някои от болниците са предпазна мярка за разпространението на британския щам в лечебните заведения, защото той много трудно се хваща от бързите антигенни тестове.

Според министъра няма да бъде логично поредно "затваряне" на цялата страна, защото то няма да бъде справедливо за всички населени места и хора. Като пример той посочи, че във Великотърновска област за последните четири дни заболеваемостта е 165 човека на 100 хиляди души, докато в Бургас този индекс надхвърля 300, а в Кюстендил 400 заболели на същия брой население.

"Именно затова говорим за локални мерки и локален подход за управление на кризата, като това вече сме го правили", каза проф. Ангелов и допълни, че това е начинът за спиране на разпространение на заразата.

Електронният регистър за записване за ваксиниране е направен според очакваните доставки на ваксините, увери здравният министър и съобщи, че тази сутрин към регистъра е имало тежка хакерска атака.

„Информационно обслужване удържаха на тази хакерска атака и всичко е абсолютно съхранено и нямаме никакъв достъп до базата данни“, каза той.

Здравният министър посочи, че се обсъжда въвеждането на зелени ваксинационни паспорти за чуждестранните туристи у нас, за да не бъде провалено началото на летния туристически сезон.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 CoV TV

    28 0 Отговор
    Слаби хакери са биле хихи

    Коментиран от #7, #26

  • 3 БАШДОКТОРА

    1 13 Отговор
    ДРУГАРИ,ЗАПИСАХТЕ ЛИ СЕ В ЕЛЕКТРОННИЯ РЕГИСТЪР ЗА ВАКСИНИРАНЕ.....

    Коментиран от #20

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 CoV TV

    29 0 Отговор
    Сайта удържал, но властта ще падне на 04,04 !
  • 6 БАШДОКТОРА

    2 10 Отговор
    ЗА ВАС ДРУГАРИ ИМАМЕ СПЕЦИАЛЕН РЕГИСТЪР СЪС СЪРП И ЧУК....ДА НЕ СЕ ОБЪРКАТЕ
  • 7 Гейчето Ангелов

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "CoV TV":

    Слаби хакери,ама много надарени.Ох Ох Ох
  • 8 Аз40🏴‍☠️

    20 0 Отговор
    Този престъпник трябва да бъде прогонен от властта, с която вилнее в България.
  • 9 ТаУмВзе

    12 0 Отговор
    Гербераста вярва ли си, че някой ще се занимава с тоя сайт. Еле пък хакери.
  • 10 04734

    17 0 Отговор
    Како Костадинке кога ще започнеш да работиш и да се грижиш за здравето на Българският народ некадърен лъжлив ГРОБАР! ОСТАВКА да те няма лъжец пропаднал!
  • 11 Дельо Хайдутин

    8 0 Отговор
    На крива ракета , космоса и пречи.
  • 12 Министър мисирков

    11 0 Отговор
    не трябва ли да млъкне от днес. В предизборна кампания е.... Ако не , значи да изчезва от листите. Не съм политически зависим....но какво прави опозицията че мълчи . И робува на гербери.

    Коментиран от #15

  • 13 Лелее

    12 0 Отговор
    Боже пази , ако чакаме съдбата ни да се реши от изкукалата немска баба , любителка на страха, третирането на хората като животни и “тъмни “
    Боздугани ...
  • 14 УДЪРЖА

    12 0 Отговор
    КОЛКОТО УДЪРЖАХА ДАННИТЕ НА НАП.
  • 15 на стълба

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Министър мисирков":

    Този ли бре, ако зависеше от него щеше да анулира всички бюлетини като невалидни, щото избирателят ги е пипал. Искам Шайката да спечели и на другия ден да ги свалим.
  • 16 ПОДКРЕПЯХТЕ НО ТОЯ ПЪТ СЕ ИЗДЪНИ

    7 1 Отговор
    ЗАЩО ЗАТВОРИ БОЛНИЦИТЕ ЗА ОПЕРАТИВЕН ПРИЕМ „ ПЛАНОВ”?ЗНАЕХТЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ НО ОТВОРИХТЕ МОЛОВЕТЕ И ДРУГИ МАСОВИ СЪБИРАНИЯ!ОТВОРИХТЕ УЧИЛИЩАТА !СЛЕД ЕДНА СЕДМИЦА И КРЪЧМИТЕ ЩЕ СИ ПОКАЖАТ РЕЗУЛТАТА!!!С ВАКСИНИТЕ СЕ ПОДВЕДОХТЕ ОТ ПЪРВАТА ВЪЛНА НЕ ИСКАЩИ ВАКСИНА ЗА ДА ВИДЯТ НА ДРУГИТЕ КАКВО ЩЕ ИМ СТАНЕ!!!Е ВИДЯХА!!!ЕДИНСТВЕНО ВИТАНОВ СИ КАЗА ТОЧНО КАКВО СТАВА!АМА ТОЙ НЕ Е „ПОЛИТИК”ЗАТОВА АПРИЛ МЕСЕЦ ЩЕ „БЕРЕТЕ ЯДОВЕ”!!!!!!!!СЕГА ПОЧВА ЯКО МРЪНКАНЕ И ОПРАВДАНИЕТО!!!УСПЕХ ДАНО АМА НАДАЛИ!!!

    Коментиран от #18

  • 17 престъпник

    21 0 Отговор
    ПРЕСТЪПНИК ОБСЛУЖВАЩ ЧАСТНАТА ТЕРОРИСТИЧНА АНТИНАРОДНА САТАНИСТКА ПРЕСТЪПНА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ СЗО.
  • 18 БАШДОКТОРА

    2 7 Отговор

    До коментар #16 от "ПОДКРЕПЯХТЕ НО ТОЯ ПЪТ СЕ ИЗДЪНИ":

    МИНИСТЪРА РЕШАВА...ТИ ИЗПЪЛНЯВАЙ...УТРЕ СТАНИ ТИ МИНИСТЪР, ДА ТЕ ВИДИМ....

    Коментиран от #19

  • 19 БАШМАЙСТОРА

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "БАШДОКТОРА":

    И ТИ НЕ ЗНАЕШ КВО ПИШЕШ😡😡ТОВА ПОД №16 е КОНСТАТИРАНО С В РЕАЛНОСТТА!!!КВИ МИНИСРИ ТЕ ГОНЯТ!!!
  • 20 Достойна присъда

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "БАШДОКТОРА":

    Ти си се записал при хакерите от изтрития коментар 1
  • 21 Ахаххах

    6 0 Отговор
    И кой го каза? Шефката на ИО? Дебилът Мишо? След време ще се разбере колко не е успяла атаката!
  • 22 Псевдо Експерти

    4 4 Отговор
    Начинът за спиране на заразата вече се знае: затваряне на вирусните развъдници училища, барове, ресторанти и т.н. Не е "маски на открито" и "локални мерки", нито пък ви е виновен какъв щам бил вирусът. Колко пъти трябва да влезем в медицинска криза за да го разберат "експертите".
  • 23 Наблюдател

    5 0 Отговор
    За пореден път виждам че министър Ангелов седи наведе на едната си страна все едно е седнал върху нещо така е и на брифингите на нощ дайте му по-удобен стол на човека!
  • 24 Дядо бг

    3 0 Отговор
    какви хакерски този говори? сигурно за Астра зенека , която никога не е правила ваксина ?! има само една и тя е руската !
  • 25 Този Палячо

    2 0 Отговор
    Дето е горе на снимката ,като некролог - След месец ще е в раиран костюм Армани и с цаиси дето виждат и през крив макарон
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 провинциалист

    2 0 Отговор
    Треперибузков пак бръщолеви като ваксиниран...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ПАРАЗИТИИИ

    0 0 Отговор
    НАКРАЯ САМИ ЩЕ ХАКНЕТЕ САЙТА И РАБОТАТА ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ТАКА КАКТО ВСИЧКО КОЕТО ПРАВИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ ПРЕСТЪПНИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове