5 Март, 2021 17:36 1 482 11

Спират плановия прием в болници в редица градове

  • планов прием-
  • болници

Забраняват се посещенията на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ на територията София-град, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий

Спират плановия прием в болници в редица градове - 1
Снимка: БГНЕС

Плановият прием и оперативните дейности в болници бяха преустановени в редица градове. Това се налага заради увеличаване на случаите на заразени с коронавирус в отделните области.

София

От понеделник - 8 март, се преустановява провеждането на планов прием и планова оперативна дейност във всички лечебни заведения за болнична помощ и комплексните онкологични центрове на територията на София-град. Изключението е за дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Забраняват се посещенията на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ на територията София-град, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий. Забраната не се отнася за контролните органи при осъществяване на контролната им дейност.

Временните противоепидемични мерки, определени с настоящата заповед, ще бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на София-град, се посочва още в заповедта.

Варна

От понеделник, 8 март, са забранени плановият прием и плановите операции в УМБАЛ „Св. Марина” във Варна, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение.

Забраната е заради констатираното увеличаване на заболеваемостта от COVID-19 за областта /над 200 на 100 000 души/ и с оглед предприемане на своевременни мерки за ограничаване на разпространението на заболяването.

Разрешено е извършването само на спешни операции, неотложни онкологични операции и дейности, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ, допълват от болницата.

Бургас

Плановите операции и прием в лечебните заведения в област Бургас бяха спрени на 3 март. Мярката ще е в сила до 00:00 часа на 19 март. Това се налага заради увеличаващия се брой на заразени с коронавирус в региона.

В заповедта се посочва: „Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения за болнична медицинска помощ и комплексните онкологични центрове в област Бургас, с изключение на дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ. Забраняват се посещения на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ в област Бургас, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий. Забраната не се отнася за контролните органи при осъществяване на контролната им дейност”.

Шумен

От събота спира плановият прием и плановата оперативна дейност в „МБАЛ-Шумен“ за седмица. Това реши Областният кризисен щаб в неприсъствено свое заседание.

Изключение се прави за дейностите, свързани с диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейности по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абг

    11 0 Отговор
    Гони се бройка жертви на ковид и за това.
  • 2 Мутафчийски

    13 0 Отговор
    Е сега вече яко ще се мре!
  • 3 Аз40🏴‍☠️

    19 1 Отговор
    Притискат нацията, пълен геноцид. Всичко в името на ковид-19 и една шепичка милиардери.
  • 4 нннн

    13 0 Отговор
    Тази власт е вредна за вашето здраве.

    Коментиран от #10

  • 5 555

    12 1 Отговор
    Да не сте посмели българи да умирате от други болести, освен от ковид!
  • 6 ТЕРОРИСТИ

    15 1 Отговор
    ТЕРОРИСТИ В БЯЛО УБИЙЦИ !ВСИЧКИ ДОКТОРЯ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗСЛЕДВАНИ ЗА ТЕРОРИСТИЧНА-АНТИНАРОНА ДЕЙНОСТ!
  • 7 Мангър Менгеле

    2 9 Отговор
    Благодарете за това на Мангъров и протестиращите които искаха училища барове и ресторанти да се отворят. А след няколко седмици пак ще сте в пълен локдаун.
  • 8 Матей

    4 1 Отговор
    О,майн гот! тия пак ги прихвана.И поради что се извъртяха,а?Де го чукаш,де се пука?Кръчмите отвориха,болниците ще затварят,всичко терсене.
  • 9 Кремена

    4 0 Отговор
    Хитлеризма се завръща.
  • 10 Banderas

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "нннн":

    Много правилно казано! Това най малко е нехуманно да издадеш заповед на народа да бъде отказана медицинска помощ! Това действие не е присъщо и за животно! Аз лично съм хуманен човек и джентълмен и не мога да го проумея това определено от нен като престъпно действие от страна управкяващите;🤔
  • 11 волен сидеров

    2 0 Отговор
    ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ ,ЧЕ ВЕЧЕ УМИРАТ ХОРА ОТ ВАКСИНАТА -ОСЕБЕНО ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ВЕЧЕ И ДИАБЕТ,И РЕДИЦА АВТОИМУНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ-СЛАГАТ СИ ВАКСИНАТА И ДО 2 ДЕНА СВЪРШВАТ-НИКОЙ НЕ НОСИ ПОСЛЕ ОТГОВОРНОСТ-ВСИЧКИ СА ОСВОБОДЕНИ ОТ ТАКАВА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове