5 Март, 2021 18:15 1 790 30

Радев доволен от въоръжените сили

  • румен радев-
  • въоръжени сили

Той даде пример със случващото се по света

Радев доволен от въоръжените сили  - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев остана доволен от анализа на работата на въоръжените сили през 2020 г. Пред журналисти държавният глава изтъкна, че наистина анализът впечатлява със своята откровеност, обективност и визионерство какво да се прави занапред.

По думите му въоръжените сили работят в изключително сложна обстановка като недостиг на ресурси, остаряла техника, предизвикателствата с коронавируса, но дори и в тези условия военнослужещите изпълняват своите задължения, продължават да градят нови способности и участват активно в процеса на модернизация на въоръжените сили.

"Ние трябва да отделим на въоръжените сили и сектор Сигурност не по-малко внимание, отколкото другите сектори като икономика, социална политика, образование, здравеопазване и култура. Без сигурност няма устойчиво развитие в останалите сектори", категоричен бе Радев, цитиран от news.bg.

Той даде пример със случващото се по света - разходите за отбрана в световен мащаб не намалявали, а растели всяка година, включително и за изминалата. Президентът напомни за свикването на Консултативни съвети по национална сигурност, с които се опитвал да убеди правителството, ръководството на Народното събрание и политическите партии за поставяне на военнослужещия като екипировка, мотивация, социално положение и подготовка във фокуса на развитието на въоръжените сили. "Днес можем да отчетем, че голяма част от тези процеси са в ход благодарение на упоритата работа на МО, на щаба на отбраната, на всички командири на българската армия. Мога да изразя със задоволство, че за последните 2-3 години въоръжените сили се развиват с темпове, непознати от последните десетилетия", доволен е Румен Радев.

Той поздрави военният министър Красимир Каракачанов за неговата много активна работа човешкият и военнослужещият фактор да бъдат във фокуса на развитието на въоръжените сили, като в тази посока се отчита голям напредък.

Въпреки задоволството за развитието на въоръжените сили, държавният глава е обезпокоен от някои тенденции, които не били в интерес на развитието на въоръжените сили. Според Радев това са застрашителното продължаване на намаляване на нальота на летците, които охраняват въздушното ни пространство. "Нальотът продължава да бъде опасно малък и аз очаквам енергични действия, така че този проблем да бъде решен възможно най-скоро време. Знам, че е трудно, но трябва да се прави всичко възможно", настоя президентът.

Румен Радев изтъкна още, че има опасност учебната ни авиация да остане без самолети, което обезсмисляло проекта за изтребители. Закъснение има и с бойната машина на пехотата, за което Радев очаква да бъде реализиран сериозен прогрес и да бъде наваксано изоставането. "Има още много работа", посочи той и допълни, че най-важното е, че няма тежки произшествия, свързани с загуба на човешки живот. Той очаква още по-мотивирана работа и по-голяма прозрачност в тези кратки срокове при харчене на публичен ресурс за целите на отбраната.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриот

    14 22 Отговор
    Г-н Лъжа.
  • 2 сусс

    27 27 Отговор
    Радев ти не си никакъв, че да си доволен от въоръжените сили. БА беше реанимирана ЛИЧНО от г-н КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ (М.О на Република България). Така че, все едно благодари на него.

    Коментиран от #7

  • 3 Машала ефенди

    5 20 Отговор
    Сега Боко да похвали Радев !
  • 4 ха ха

    17 24 Отговор
    Радефче, ти пушка хващал ли си в живота си... като си генерал??

    Коментиран от #20

  • 5 генералисимо

    13 8 Отговор
    Скоро ще имаме по-модерно въоражение от турци, сърби и останалите тарамбуки на Балканите 🇧🇬
  • 6 Шкембе Войвода

    9 20 Отговор
    Какво разбира тоя тъп летец.Мене слушайте.Да ви светна как се продават стари снаряди на Украйна.
  • 7 хахахаха

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "сусс":

    ти шегуваш ли се ?
  • 8 КОНТРАТА

    11 8 Отговор
    България имаше армия само докато бяхме във,, Варшавския договор" преди и след това пародия 1 спечелена война в новата история след 1978г !
  • 9 😄😄😄😄

    13 6 Отговор
    8 ремонтирани самолети и този Дебелия Краси се хвали смех балкански смех
  • 10 илийката

    11 12 Отговор
    С Ф16 БЛОК 70 България става втора военна сила на Балканите след Турция.

    Коментиран от #11, #12, #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ЕЙЙ СМЕШО

    11 8 Отговор

    До коментар #10 от "илийката":

    Гърция има 650 истребитела Сърбия над 200, Румъния над 300???
  • 13 МО на РБ

    10 10 Отговор
    Кой те пита от кво си доволен ве бастун!?
  • 14 ОНЯ СЪС САКОТО

    12 5 Отговор
    Добре, че бяха ГЕРБ да купят 8 самолета на чертеж авансово!

    Коментиран от #19

  • 15 Данчо

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "илийката":

    Ами само Турция може да ни нападне . Както направи срещу Сърбия ,Армения ...Ирак,Сирия... Като купуваш Фки от виетнамската воъна , трябва да им строиш огромни летища . Което значи на тях да се приземяват ...турски самолети ! За Saab - могат да кацат и на магистрала !
  • 16 Реалист

    7 3 Отговор
    Какво друго да каже Радев ? Не иска да каже в лицето на тежко болен състоянието.
  • 17 Кой се интересува

    10 8 Отговор
    От мнението му?
  • 18 big

    9 4 Отговор
    Ние армия нямаме!
  • 19 Каскетя Радев

    5 6 Отговор

    До коментар #14 от "ОНЯ СЪС САКОТО":

    Аз полетях със Рафал ,направих едно кръгче позиха ме французите стига ми.
  • 20 А ти пендо

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "ха ха":

    Пушка хващал ли си? Ама не пушка с "и"?
  • 21 sbs

    5 5 Отговор
    ГОРКИЯТ ТОЙ ----НЕЩО СЕ Е ОБЪРКАЛ ----ДАЙТЕ МУ ЧЕРВЕНОТО ХАПЧЕ И ДА ВЛЕЗЕ В КОНДИЦИЯ ---

    -ТОЙ ----ДОВОЛЕН -----НАЙ-НАКРАЯ НЯКОЙ ДА ГО ЗАДОВОЛИ
  • 22 Бою Пожарната

    6 3 Отговор
    Не може да си върже обувките. Камо ли да направи лицева опора или коремна преса. На лоста ако се качи, ще го изкриви. Дирника му станал като тъпан, по народно му – даул. Шкембето му като каба гайда. Главата му като крина.
  • 23 Дизел

    4 4 Отговор
    Сега разбрах що Бойчето не му купуваше самолети на фатмака като беше в ВВС. Ми той не може да кара тоя. Съсипа войската, падна с самолета, виде че не става нищо от него и взе Деса да дудука докато лентяйства.
  • 24 Вики

    4 5 Отговор
    Колко простотии изчетох тук, боже. Вземи си прибери тъпите гербаджии ски тролове.
  • 25 123

    2 1 Отговор
    Да закупят патент за производство на J17 от Китай който е налог на Ф16 и е за експорт, или супер тукано на Embraer този се ползва за леки мисиии и за обучение, като разходите по полетите и експлоатация са много по ниски от всички самолети на въоръжение в България.
  • 26 Doko

    2 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Радев доволен от въоръжените сили

    Публикувано във факти.бг: Президентът Румен Радев остана доволен от анализа на работата на въоръжените сили през 2020 г.

    Заглавието на статията няма нищо общо с позицията на президенството. Доволен от анализа на въоръжените сили, а не от тяхното статукво. Това поредна герб опорка ли е?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Радев

    0 0 Отговор
    доволен от въоръжените сили, но въоръжените сили не са доволни от президента.
  • 29 Не знам защо

    0 1 Отговор
    но откакто Радев престана да е командващ военновъздушните сили и те живнаха!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове