Last news in Fakti

6 Март, 2021 07:35 2 893 34

Александър Симов: Социологията е държанка на властта

  • александър симов-
  • избори-
  • власт-
  • журналистика-
  • социология

Яростта и неудобните въпроси в родната журналистика са запазени само за представители на опозицията, смята депутатът от "БСП за България"

Александър Симов: Социологията е държанка на властта - 1
Снимка: БГНЕС

”Истинският журналист трябва да е в опозиция на властта, това сме го учили във Факултета по журналистика, а в България яростта и неудобните въпроси са запазени само за представители на опозицията”.

Това заяви пред БСТВ Александър Симов, цитиран от Фрогнюз. Той рязко се противопостави на поведението на bTV след разпространено днес писмо от БСП, в което партията сериозно се опълчи на медията заради тенденциозното отношение на телевизията спрямо Столетницата.

„ bTV си поръчва социологическо проучване за рейтингите на политиците, дават го и познайте кой лидер отсъства от тези рейтинги - Корнелия Нинова. Тук говорим за нагла, груба и целенасочена манипулация. Не вярвайте на социологическите проучвания, в България социологията вече е държанка на властта. Нашите медии са болонките на властта. Най-лошото от всичко е, че се опитват отсега да дадат някаква легитимация за фалшификация на резултата. Не може след толкова безобразно управление и такива грандиозни провали да се опитват да ни кажат, че ГЕРБ е в цветуща форма и затова, че махнали няколко души се бил изчистил образът. ГЕРБ е само Бойко Борисов, а неговия образ е безкрайно опорочен", категорично заяви кандидатът за депутат от БСП.

Въпреки предложенията на БСП, направени от Корнелия Нинова преди седмица за руската ваксина „Спутник V”, днес Парламентарната комисия по здравеопазване отхвърли идеята на БСП да се гласува за нея.

"От началото на декември от представители на правителството ние слушаме как ваксините са единственият начин да се справим с тежката ситуация, предизвикана от пандемията, слушахме как правителството има брилиянтен ваксинационен план. Имаме тотален провал във ваксинационната политика. Поръчали сме огромен брой от ваксините на Астра Зенека и разбираме, че не могат да си изпълнят доставките, да не говорим, че започва да се трупа съмнение, че тази ваксина не е достатъчно ефективна и не достатъчно тествана, а за хора над 65 години не е препоръчителна. Доказано е, че руската ваксина има между 92% и 95% ефективност, което е нещо огромно. Дори Германия извършва преговори да се ваксинира с нея и дори да започне да я произвежда. Ако утре ГЕРБ гласуват против това предложение, тази партия не заслужава никакво политическо бъдеще", подчерта водачът на листата на БСП в Смолян.

По темата за развитието с грандиозния скандал с продажбата на летище „София“ на концесионер и отлагането на задълженията му за 10 години, Симов заяви: " Не чухме отговор на това, което Корнелия Нинова каза. Този парламент беше зает единствено с лобистки закони, концесии, трупане на пачки на определени хора, но като полза и коефициент на полезно действие за българските граждани е нула. От една страна имаме премиер, който постоянно обяснява колко добре се справяме в икономическо отношение и как независимо от проблемите и кризите ние излизаме на плюс, но никой не задава въпроса ако е така, тогава поради каква причина трябва да взимаш нов заем? Мнозинството на ГЕРБ и патриотите позволиха Парламентът да стане мазната кърпичка, с която те да си изтрият ръцете."

Симов предупреди: "През този един месец ни чака една наистина трудна кампания поради особеностите на пандемичната ситуация, но има нещо, което съм длъжен да кажа на нашите зрители. Нагласата за промяна у хората е голяма и я има, просто не оставяйте държанките на властта да ви уплашат да гласувате."


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    39 5 Отговор
    Сякаш в момента живеем преди 90-те?

    Коментиран от #16, #21

  • 2 Няма как

    53 8 Отговор
    Да не се съглася тук,напълно е прав
  • 3 GTR

    50 8 Отговор
    США щом казват, че тук е мафия, смятай!
  • 4 Ами да

    33 4 Отговор
    Държанки много !
  • 5 сигурно

    47 8 Отговор
    Целият свят знае ,че боко е крадец но от ЕС.се правят на глъмави и разрешават на боко да краде ,за да не ни предърпа Русия !!

    Коментиран от #8

  • 6 Хахаха

    17 44 Отговор
    Целия свят знае, че БСП са крадци и убийци ...
    Удещат комуняките, че на изборите ще ядат четвъртит ...
    Бойко е поканил международни наблюдатели на корем ... та комуняките да не могат до оспорват изборите.

    Коментиран от #10

  • 7 БСП...МИЛИАРДЕРИТЕ

    13 31 Отговор
    И ТЕХНИТЕ ПРОТЕЖЕТА ПАК В ПАРЛАМЕНТА,ПАЧКИ ТРУПАТ, КРЪВЧИЦАТА НАРОДНА СМУЧАТ,НЕСМЕТНО БОГАТИ СТАВАТ....БСП ИЗБИРАТЕЛЯ НА ТРЪСТИКАТА, ЯКО БАЧКАТ, СКЪСВАТ ИМ ГЬОНА ОТ РАБОТА, ВСЕ ПО БЕДНИ СТАВАТ...КЪДЕ ГО СОЦИАЛИЗМА ДРУГАРКО НИНОВА.....НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ
  • 8 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    13 25 Отговор

    До коментар #5 от "сигурно":

    ЩО ПРИ ВИДЕНОВ НЕ НИ ПРИДЪРПАХА КЪМ...РУСИЯ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дидо

    12 22 Отговор
    Нямат край комунистите и все акъл дават
  • 12 щамов работник

    28 2 Отговор
    bTV -то е платена телевизия. Преди години беше по-интересна,а сега е станала бълвоч. Единствено новините й останаха по-гледаеми,но и те се размиват.
  • 13 Софиянец

    5 8 Отговор
    Само едно не мога да си отговоря, децата на Димов дали ще им е завита опашката ката при свинчетата. Трябва да се изследва пътя на дуградация.
  • 14 Преди време казвали

    13 3 Отговор
    Откри, Амелика! Не са нужни констатации, а всеобщо одобрение, но е нужна народност да смени тази
  • 15 шопендар

    8 12 Отговор
    комунистите хвърлиха и тежката артилерия,все пак друго си е професор да маскари противника ти.а това че журналисти,социолози,професори и други ,,интелектуалници,,са платени държанки си го знаехме от време оно.
  • 16 Ти живял ли си тогава?

    6 11 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    Абсолютно и д и о т с к о изказване на папагал, не запознат с реалната картина или изгубил ум от злоба.

    Коментиран от #22

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тошко

    8 12 Отговор
    СимоФ държанка на новата джанка!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Нео

    7 3 Отговор
    Ех Саше, и пет мандата да изкараш, пак няма да поумнееш! И вие и социолозите и журналистите сте държанки на парите и само парите!
  • 21 народ

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    Не! Напротив сега се живее по-зле и от преди 90 години.......
    Добре са шепата милионери и чиновниците на държавната хранилка...
    Няма такава европейска държава сега, за разлика от преди 90 г.!
  • 22 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ти живял ли си тогава?":

    А ти тогава не си живял, а си коленичил ...
    Защото си плужек...
  • 23 Емил

    6 4 Отговор
    Мнозинството на ГЕРБ и патриотите позволиха Парламентът да стане мазната кърпичка, с която те да си изтрият ръцете.
    Добре го е казал Симов!
  • 24 бекането

    1 3 Отговор
    че то има ли разлика между герб и бсп - всички са деца на комунягите и техни марионетки. крумчо зарков на генерал от дс кацамунски бойко и той пазач на тодор замфиркьов от правец. унищожиха тия комундета БГ - избили над 200хил . да не говорим за Русия и украйна след 1917 и гладомора през 1932-33 и по другите бивши соц държави. ама сега им се връща на западняците и сащ и там ги управляват гейклика от брюксел и еу е кат усср-1 към 1. да не говорим за сащ натиснати от червените боклуци кат пелоси и алесандра окасио кортес премахващи мъжките и женски местоимения и унищожаващи бизнеса. бог да ни е на помощ срещу сатанистите и соросоидите на най големите комундета
  • 25 Стара чанта

    3 2 Отговор
    Саше, Саше , а ТИ чия държанка си, кап.тл.к сду.ан ?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ТРЕНД

    1 1 Отговор
    Корнелия знае, че избирателите нямат значение, Бойко брои гласовете. Реално за ГЕРБ са не повече от 100 000 човека. "Опозицията" оправдава ГЕРБ, че администрацията гласувала за управляващите. Но чиновниците са 80-90 хиляди, зависими от правителството са само 5-10 хиляди от тях. Да държавни служители се водят 400 хиляди, но това са военни, полиция, учители, медици, и работници в държавни и общински предприятия - включително където държавата има малък дял от акциите.
  • 28 СИМООВ

    0 0 Отговор
    то освен социологията ВИЕ КРАДЦИТЕ ОТ БКП И ГЕРБ + ДПС И ОСТАНАЛИТЕ КРАДЦИ СТЕ ПРЕФАСОНИРАЛИ ДА ВИ ВЪРШИ ПЪКЛЕНАТА РАБОТА ПО ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ !
  • 29 ПОЗНАВАЧ

    1 2 Отговор
    Симов, ти не си ли държанко на Нинова бе?
  • 30 Аз40🏴‍☠️

    2 0 Отговор
    Не се заблуждавайте, този ..... говори открито в полза на програмата по ваксиниране. Това са глупости за населенията в бившия соцлагер. Знаят, че когато дойде време да са малки количества ваксинирани ще изтипосат мантрата "ето ви я супер-ваксата, руската" за да клъвнат и другия лагер. Така просто обхващат от Култа по-голям брой рибки.
  • 31 Сър Пичук

    5 2 Отговор
    ГЕРБ сменява хора и не били се променили, а БСП си смени само името и се била променила.
    Смех, госпожа Петрова!
  • 32 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ДВА ФАКУЛТЕТА СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ ... ПРАВНИЯ И ЖУРНАГЪЗТИЧЕСКИЯ !!!!!!!!!!!! АКО ГО НЯМА СИМОВ -НИКОЙ НЯМА ДА ЗАБЕЛЕЖИ !!!!!!!!!
  • 33 патриот

    1 0 Отговор
    А Сашо Симов е държанка на кака си Кури!
  • 34 WENKO

    1 0 Отговор
    САШКО че НАПРАВЕТЕ СИ И ВИЕ СОЦИОЛОГИЧЕСКО ПРОУЧВАНЕ, ОТСТРАНЕТЕ СИ КОГОТО ИСКАТЕ и СЛОЖЕТЕ кака кури НАЧЕЛО !
    ВСЕ НЯКОЙ ЩЕ ВИ ПОВЯРВА !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове