6 Март, 2021 23:21 34 437 89

Румен Петков: Министър Ангелов иска да открадне 13 декара в Белмекен

  • румен петков-
  • абв-
  • министър ангелов-
  • сащ

За съжаление администрацията на САЩ и посолството в София не дават абсолютно никакъв знак на добронамереност към България и българския народ, заяви лидерът на АБВ

Румен Петков: Министър Ангелов иска да открадне 13 декара в Белмекен - 1
Снимка: БГНЕС

"Направиха се груби опити да се манипулира информацията за обществото, с което позицията на американските сенатори да се представи като лична".

Това заяви председателят на АБВ Румен Петков относно публикацията на двамата американски сенатори за корупцията в България, цитиран от Епицентър.бг.

Той посочи, че в понеделник АБВ ще изпрати писмо до Н. Пр. Херо Мустафа с молба да предостави информация относно заявените позиции от двамата сенатори.

„Първо, изявлението вчера на двамата сенатори в САЩ. Единият е председателят на Комисията по външна политика. Те изразиха официалната позиция на Комисията, което означава на Сената. В България бяха направени много груби опити да се манипулира информацията за обществото и това да се представи като някаква лична позиция. Трябва да изразя смущенията си от ентусиазма на представители на властта да лъжат и да спекулират със стратегическите ни партньори. Второ, трябва да кажа, че за пръв път от 30 години Институция в САЩ заема ясна и категорична позиция за обективната среда в България, за изключителната корупция на Борисов, за изключително отровената медийна среда, каза Петков.

„Директорът на Националното радио обяви, че е обект на натиск. Това са неща, които не може да не тревожат. Друг е проблемът, че ние трябва да излезем от 70-те години на миналия век – какво казаха другарите от Москва. Ако сме излезли от Съветския лагер и да влезем в друг лагер, и да се съобразяваме, и да живеем с мисълта какво ще ни кажат новите братя – значи работата е зле. За това борбата с корупцията е на първо място наш вътрешен въпрос“, коментира още Петков.

Според него това е крачка от страна на САЩ, която българските граждани ще оценят по достойнство.

„Последните години за съжаление администрацията на САЩ и посолството в София не дават абсолютно никакъв знак на добронамереност към България и българския народ. Фактът, че позицията беше качена на страницата на посолството, е достатъчно окуражаваща. Моята позиция е, че посланик Херо Мустафа е абсолютно неадекватна с отношенията си с българския министър-председател, каза още Румен Петков.

„Утре ще направя друго специално изявление. За 10-ти е насрочен съдебният процес, в който ние искаме от АЕЦ „Козлодуй“ да ни предостави информация за хората, които са посетили централата, в това число чуждите граждани и да ни предостави информация какви документи са предоставени на посланика на САЩ. Ръководството на АЕЦ „Козлодуй“ отказа, т.е. за чужденците може, за българите не може“, допълни още Петков.

В Плевен Румен Петков коментира и друга тема. Той обърна внимание на въпроса с Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация. „Върху ръководителя на болницата д-р Галина Павлова от много време се оказва груб натиск да продаде 13 дка на болницата, които се намират на южния скат на Белмекен. Уникално място. Това са писмените на ръка разпореждания от страна на висш служител на Министерство на здравеопазването. Какво да направи, за да продаде този терен. Не ги давам на Прокуратурата, защото не им вярвам.

На Прокуратурата предоставих доказателства, в това число кореспонденция как е извадено Министерство на отбраната как ремонтът на учебните самолети L-39 се извършват в нелицензиран завод, как този, който е поел ангажимента да ги ремонтира, няма технологичната спецификация. Разбира се, главният прокурор дали взе рушвет, дали не взе, постави под заплаха живота на българските летци. Има го почерка, човека в Министерство на здравеопазването, който разпорежда как да се продадат тези 13 дка. Поради спецификата има такива подразделения и твърдя, че министърът г-н Ангелов иска да открадне 13 дка на Белмекен. Да излезе и да каже, че не е така“, изтъкна Петков.

Той обърна внимание, че след като директорката на болницата е отказала да разреши грабежа на 13 дка на Белмекен се е провел конкурс и тя е била отстранена. „Обявеният за спечелил конкурса д-р Иванчев, беше директор на тази болница и я докара до финансов колапс. Нищо не пречи в момента да си откупи възстановяването досъсипвайки болницата и харизвайки на министъра на здравеопазването тези 13 дка на Белмекен. Уникална корупция и изключителен грабеж от здравето на българския гражданин. Това е етикетът Борисов. Крадат от здравето на българите“, заяви още Петков.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 232 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Брррррр

    104 278 Отговор
    Много неприятен тип. Защо не е в затвора?

    Коментиран от #48

  • 3 ИНФО

    272 50 Отговор
    Господин Петков, тъй като след 4–ти април т.г. всички закопници на България ще бъдат отстранени веднъж завинаги, на Ангелчов е възложено да откупи въпросния имот за скоростно построяване на луксозен затвор, защото обикновените не са по вкуса на баце и шайка.

    Коментиран от #41, #44, #65

  • 4 Номер 11.за да си върнем България. Боли

    274 59 Отговор
    Те от Герб само крадат това го знае всяко хлапе вече

    Коментиран от #25

  • 5 Много площ бе!

    92 15 Отговор
    На мен ми стигат два на един без комин..
  • 6 мдаааа

    79 193 Отговор
    А най-голямата му цел , е да ви хване в крачка с Мангъра , докато мочате у шадравана ...🤭
  • 7 Hoho Boho

    186 60 Отговор
    С хора като Вас ще победим мутрите!
    УСПЕХ!
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    84 26 Отговор
    гарантирано от герб пппппппппп
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гражданин

    217 24 Отговор
    Питам се дали трябва да се игнорират факти, защото били казани от някой, който се е провалил в политиката?
    Все пак това са факти и едва ли ще бъдат изнесени от мисирките на ББ. Понякога истината е нелицеприятна.

    Коментиран от #12, #32, #61

  • 12 Питам се

    52 11 Отговор

    До коментар #11 от "Гражданин":

    Кой от двамата се е провалил в политиката .?

    Коментиран от #14

  • 13 Румчо77884

    57 88 Отговор
    Пак ми се допикааа
  • 14 Гражданин

    51 23 Отговор

    До коментар #12 от "Питам се":

    Румен Петков- по мое скромно мнение.

    Коментиран от #15

  • 15 Питам се

    38 11 Отговор

    До коментар #14 от "Гражданин":

    Съгласен ..👍
  • 16 Гошо

    40 62 Отговор
    Нещо загубих нишката, хем говори за Белмекен ама пък самолетите нещо си и пак за 13те декара и за летците
  • 17 Сатъра на Хана

    136 27 Отговор
    Това за Белмекен сигурно е вярно ......... Мутрите гледат да се обзаведат със Собственост Първа класа
  • 18 Румен, горския,

    67 71 Отговор
    ще се по бърка, ако не стане депутат

    Коментиран от #51

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Херо Мусака

    85 93 Отговор
    Я кажи Пикаещ в Шадрафани защо Щатите ти забраниха да ходиш там и ти удариха черен печат в паспорта Сигурно защото си много хубав честен и голям моралист

    Коментиран от #37, #47

  • 23 Един

    70 85 Отговор

    До коментар #20 от "Мхмх":

    Тоя пикльо се изказва със самочувствие на незаобиколим фактор!! Не четох до края словоизлиянията му, но в един момент ми се стори, че един вид не е трябвало да се отказваме от Москва щом сме решили да се насочим към друг лагер????? Тогава спрях да чета! Тоя като реши да пише дали го прави на трезва глава или първо си взема дозата от няколко чашки.
  • 24 Един

    31 20 Отговор

    До коментар #21 от "За 1":

    Защо да се мрази, нали говори за БСП, прав е човека!
  • 25 Дългия

    26 32 Отговор

    До коментар #4 от "Номер 11.за да си върнем България. Боли":

    А от БСП ще те черпят с баклава.......
  • 26 Щугора

    48 56 Отговор
    Румен Фонтана краде де що има.
  • 27 ДядоСтою

    93 15 Отговор
    ЧЕ ТО ИМА ЛИ КАКВО ДА СЕ КРАДЕ ОЩЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА ОСВЕН ФОНДОВЕТЕ ОТ ЕС ТО ОКРАДОХТЕ ВСИЧКО ДО ШУШКА

    Коментиран от #33, #63

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Джадията

    49 42 Отговор
    Тоя много е огладняла и оглупял.
  • 30 Е тоя

    64 35 Отговор
    Си пиеше питиетата с Галеви. Но чадър не им е правил. Само си пикаеше по фонтаните.
  • 31 Чопърцила

    44 36 Отговор
    Много му се иска власт.
  • 32 Клептокрация

    51 10 Отговор

    До коментар #11 от "Гражданин":

    Така се създава,възможност други народи да разграбват България и да е разфасоват както след войните,това което се случва е национална катастрофа,да бъдеш безпринципен, защото някой който е бил като теб и да отнасяш щети на отечеството ,защото си подвластен на комунистите от герб,това се нарича гъзолизъм.
  • 33 Клептокрация

    47 6 Отговор

    До коментар #27 от "ДядоСтою":

    Това е клептокрация(власт на крадците)следва нова серия разфасоване на Шиши, Илиан от Пимк,кризата тя открива скритите неща.

    Коментиран от #35

  • 34 Gowko

    47 7 Отговор
    Все познати неща.Краде се пред очите ни.
  • 35 санчо

    55 8 Отговор

    До коментар #33 от "Клептокрация":

    това е точното определение за държавния ни строй и със съжаление открива ,колко алчни и безгръбначни хора има в България!
  • 36 Ваньо

    32 48 Отговор
    След идиотската номинация на циника Мангъров, още по-идиотски компромат по темата здравеопазване! Не харесвах Първанов, но май само той се оказа класа, която типично за нашия чалгаджийски тип политика остава недостъпна за "елитите" и съответно низвергната от пишман-кандидатите за наши управници!
  • 37 Куера

    43 11 Отговор

    До коментар #22 от "Херо Мусака":

    Ходенето в Америка не е гордост там ходят ибрикчии продажни
  • 38 Истината идва.

    34 40 Отговор
    Бойко, пич, ще ги пребиеш!
  • 39 Атанас

    35 19 Отговор
    Известно време се беше покрил не се появавай ставаш отвратителен
  • 40 КРОКОДИЛА

    28 13 Отговор
    ПЪЛНО Е С МУШЕННИЦИ И СТАРИ МУЦУНИ ..........КАТО ТАЗИ ........................................................................................................
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Така р

    26 18 Отговор

    До коментар #3 от "ИНФО":

    Тоя долен престъпник Петков как
    не се скрие и от престъпленията ,
    които направи да не си показва
    отвратителната си физиономия !
    Нагъл тип !!!

    Коментиран от #64

  • 45 гдргере

    29 9 Отговор
    Не е хубаво да се пикае в шадраван, може да те удари ток.
  • 46 Хмхм76

    26 6 Отговор
    Имам сведения, че този е спасил от затвора Иван Деб8елия, син на престъпния бивш министър Г. Танев от беровото правителство. Та Иван Танев - Дебелака си живее прекрасно в Дубай, харчейки откраднати милиони ДДС от нас, благодарение на предупредилият го РП, а баща му наглее, защото и той е в кюпа...
  • 47 MOLI

    22 15 Отговор

    До коментар #22 от "Херо Мусака":

    И ПОНЕЖЕ НЕМОЖЕ ДА ПРЕЖИВЕЕ ЧЕРНИЯТ ПЕЧАТ,НА ЕЗИКА МУ СА САМО САЩ.С ТОВА СТАВА С ТОВА ЛЯГА.ЩОМ ЗА АВЕР СИ Е ХВАНАЛ МАНГАСЪРЯН Е ТОЛКОВА ЯСЕН,ЧЕ НЯМА КЪДЕ. НАДЯВАМ СЕ МИН.АНГЕЛОВ ДА ГО СЛОЖИ НА МЯСТО!!!!
  • 48 Ррррррррб

    10 7 Отговор

    До коментар #2 от "Брррррр":

    Ми щото всеки ден з "жипа" насам натам, не сварват х ха ха хаааасс
  • 49 Ха ха

    5 3 Отговор

    До коментар #42 от "Едуард Петров-Едо":

    Ми Факти са кат вдички други нищо ново
  • 50 ПАРАЗИТИ

    18 14 Отговор
    ГЕРБ СА НАЙ - КРАДЛИВАТА ФРАКЦИЯ НА БКП - БСП КРАДЦИТЕ ! ТОТАЛНО АЛЧНИ КРАДЦИ !

    Коментиран от #58

  • 51 Анина

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "Румен, горския,":

    Той не е в листите
  • 52 Анина

    6 2 Отговор
    Той не е в листите
  • 53 случаен минувач

    12 5 Отговор
    Едни всичко откраднаха ,други искат 1300 години история да откраднат,ти Румене за някакви 13 декара.
  • 54 Путков

    19 8 Отговор
    Оди да се изпикаеш в някой шадраван и да ти олекне. Вие комунягите винаги сте били мародери.
  • 55 Комп

    1 3 Отговор
    Биби се
  • 56 селтак

    16 3 Отговор
    Малии,освирепели са от глад!
  • 57 фонтан

    11 4 Отговор
    Пишшшшшшш , Пишшшшшшшш.....
  • 58 Джон Ленин

    16 7 Отговор

    До коментар #50 от "ПАРАЗИТИ":

    паразит .. - дай пример ... кажи едно нещо , което са откраднали ...??? Както Батко и братко , например , които окрадоха парите за пътищата и ни спряха Еврофондовете ...
  • 59 Комунистите

    8 4 Отговор
    Дсс национални предатели - лустрация,съд и затвор!
  • 60 Toko

    9 2 Отговор
    Моля другарко Иван е дошъл без домашно! Ей Руменчооо ...Колко си евтин и елементарен! Га яде кифтета не рива , сега за чуждите кифтета ривеш
  • 61 Айде бе

    12 4 Отговор

    До коментар #11 от "Гражданин":

    Не са факти- посолството на САЩ още вчера декларира, че това НЕ е позиция на Сената. То комунист не може уста да отвори без да лъже!
  • 62 Мустафа Сюлейме

    14 4 Отговор
    Румене отдавна загуби доверието на българския народ..Не се опитвай да хитруваш джанам
  • 63 И аз да кажа

    7 1 Отговор

    До коментар #27 от "ДядоСтою":

    Ооо, има ,има ти само чакай да дойдат другарите и ще видите- всичките дето от зори до мрак се оплаквате, обиждате и кълнете!
  • 64 ИНФО

    7 7 Отговор

    До коментар #44 от "Така р":

    Това не пречи да казва истината. А кратуна и сие–"света вода ненапита", но на 5април ще си стягат багажа за едно място, на което ще изкарат дълго време, а може и доживот.

    Коментиран от #66

  • 65 Цолова

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "ИНФО":

    До 04.04. трябва да спиш с отворени очи. Тая дето си я мислиш може да стане само по един начин. И той е червените боклуци в униформи на "славната" червена армия да дойдат да ни "осдвободят" отново и да сложат комунистите на власт, заедно с другаря Петков. Ще трябва да останат тук доста, да ги пазят, щото ще ги изринем отново. И за теб ще има едно местенеце. Ще те направим портиер в сградата на БСП. Колкото за Борисов, не се притеснявай. Пак ще го изберем. А тоя от снимката , дето използва всеки момент да си покаже противната комунистическа зурла, за да не го забравим, изобщо няма да помирише парламента. Ще плаче силно, че са опорочени изборите и това е. След като се нареве да се гушне с Мангъра и да си хванат заедно по един Ковид-19 - циганска модификация.
  • 66 Олга

    9 4 Отговор

    До коментар #64 от "ИНФО":

    Ей, че си зъл. Май ти си за там и понеже ще те хванат, искаш друга власт. Докато се осафери, можеш да гушнеш още нещо. Всичките червени боклуци и президентски келемета сте такива.

    Коментиран от #82

  • 67 Панакот

    2 1 Отговор
    Иваило ангелов йотов .мафия
  • 68 ПАК СЕ

    2 1 Отговор
    НАПИХ.
  • 69 Зяпнал

    2 0 Отговор
    И в хасковската болничка има подобен индивид ! Окопирал е всичко .
  • 70 Зане Таков

    3 1 Отговор
    О-ох че се начурках
  • 71 Иван

    7 4 Отговор
    Тоя нагък комунистически "другар" има ли право въобще на глас ?!
  • 72 Долу Рассия

    6 2 Отговор
    Маджо вика Румен се появи пак да блещи глупости. Такива прости комунистически слуги трябва да ги разстрелват по площадите.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Горд Българин

    5 7 Отговор
    герп крадат като за последно. време е за Възраждане!

    Коментиран от #79

  • 75 Бачо Киро

    1 1 Отговор

    До коментар #73 от "КУРнинов":

    Коментар по казаното в статията чакаме, не по глупостите. 30 години "ма те другите виновни" вече се изтърка.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Перо

    7 4 Отговор
    Това не е лична позиция на двамата сенатори,защото те се представят с официалните длъжности.Просто това е дипломатическа практика и намек за друга държава.Ако се направи следващата стъпка и въпроса с корупцията на ГРОБ се внесе официално от двамата шефове във външната комисия,после процедурата е решение на комисията,последващо от сената и резолюция с тежки последствия.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Терминатор

    1 2 Отговор
    Пикаещия в фонтани да каже жащо има черен печат за Америка и защо му е сложен
  • 81 Баце

    5 2 Отговор
    Може да е пикаел в шадравана, може и да си е пил питиетата с Галеви, прякорът му може да е Запалката, може да е голям мръсник, но всичко това не променя истинноста на казаното от него последните месеци. И да изобщо не съм му фен, дори знам, че само набира актив, но се замислете за другите, които в момента ни щавят и този негодяй ни каква как точно. Ние сме под дъното и най-важно дори по медийна свобода. Щом научаваме тези неща от индивид като Румен Петков. Разбирате ли, че сме след Африка и Северна Корея ?????????????

    Коментиран от #84, #85, #88

  • 82 Поздрави ИНФО

    6 3 Отговор

    До коментар #66 от "Олга":

    Дорагая Олга, Президентът Радев е избран от всички Българи, независимо от политическите пристрастия. За гушкане си имам жена, деца, та нямам нужда от друго. Квалификациите като"червени боклуци" и "президентски келемета", говорят не само за интелектуалния ти потенциал, но и за паническия страх, изпитван от ГУБЕЩИЯ!

    Коментиран от #83, #87, #89

  • 83 F16 Block 70

    2 4 Отговор

    До коментар #82 от "Поздрави ИНФО":

    Фигуранта Радев беше избран от загубеняци хванали се за пореден път на номерата на съветско-БСПаро-олигархическита мафия. Но колкото и да се нъпъвате само няколко месеца ви делят от това да видите веществото Радев да бъде съден и осъден за държавна измяна и въдворен на едно побаващо за деянията му местенце. А междувременно новопридобитите F16 Block 70 когато порят небето над София на всеки 6 май ще му напомнят, че е от ЗАГУБИЛИТЕ.
  • 84 123паX3

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "Баце":

    За каква медийна свобода говориш, бе човек? Та тука всеки си плещи каквото и когато си поиска.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Факти ?????????????

    1 2 Отговор
    Докога ще побликувате глупостите на пияндето Румен Петков ?????????
  • 87 Защо лъжеш бе ???

    4 3 Отговор

    До коментар #82 от "Поздрави ИНФО":

    Аз не съм гласувал за тъпунгера Радев. И за твоя информация тоя тъпънар (Радев) никога повече няма да бъде президент. След няколко месеца той ще бъде една кръгла нула, защото българите ще изберат по-достоен на негово място.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове