Last news in Fakti

8 Март, 2021 15:08 8 808 72

Ето заради кого българите в чужбина не могат да гласуват машинно - адв. Славов пред ФАКТИ

  • избори-
  • гласуване-
  • чужбина-
  • машини-
  • българите в чужбина-
  • адв. петър славов-
  • петър славов

Българите в чужбина дължат това на мнозинството в парламента на ГЕРБ, ДПС, БСП и т.нар. патриоти

Ето заради кого българите в чужбина не могат да гласуват машинно - адв. Славов пред ФАКТИ - 1
Адв. Петър Славов, снимка: ФАКТИ

"Машинното гласуване за българите в чужбина бе отменено от това, което имаме като парламент". В това бе категоричен пред ФАКТИ адв. Петър Славов, бивш народен представител, част от Групата за натиск в 43-ия парламент, в която бяха още икономистът Мартин Димитров и инженерът Методи Андреев.

Припомняме, че във вчерашния ден широка публичност доби новината, че българите в чужбина няма да имат възможността да гласуват машинно, както и да гласуват преференциално за даден кандидат в листите.

И двете неща са крайно възмутителни, като по темата нямаше по-подходящ събеседник от представител на Групата за натиск, които са завели стотици дела срещу ЦИК заради действията и бездействията им, а и по принцип излизането от каменната ера в гласуването е тяхна отдавнашна кауза.

"Като променяха Изборния кодекс 2019 г., когато махнаха възможността за електронно гласуване, в чл. 212, ал. 5 написаха също така, че не се гласува машинно в секциите с по 300 избиратели, институции за социални услуги, избирателни секции на плавателни съдове и избирателни секции извън страната. ЦИК в случая се позовават на записаното в Изборния кодекс и те сами за себе си са си чисти", уточни адв. Славов.

"Това се е знаело от достатъчно рано и е направено достатъчно умишлено. Безобразно е отношението и на Централната избирателна комисия, и на досегашните депутати в парламента към тези хора, защото не само, че отмениха 2019 г. въведеното от нас (Групата за натиск) дистанционно електронно гласуване, не само, че не въведоха гласуването по пощата, което им предлагаме от 3 години насам, а те се правят на разсеяни - било рано, а после било късно и накрая пак нищо, ами и при промените за машинното гласуване забраниха на българите в чужбина да гласуват машинно. А на практика, ако имаше машинно гласуване и за тях, това щеше да облекчи процеса от гледна точка на това, че щеше да има още едно място за гласуване в съответната секция'', заяви още юристът, който в момента е кандидат за народен представител (гражданска квота) от "Демократична България" в 25 МИР в София.

"С дипломатическа поща носят чувалите с бюлетини и за тази работа ни се смее целият свят. Това правят в момента, точно по принципите от XIX в. - чувалът в кабината на самолета. И там ги питат: "Какво е това"? И те отговарят, че е дипломатическа поща. Вътре са нахвърляни протоколи, бумаги, какво ли още не... Черен чувал, вързан с тиксо", обрисува картинката на българските избори той.

Адв. Славов заяви още, че българите в чужбина могат да поискат от националния омбудсман да сезира Конституционния съд за това ограничаване на права. Ограничаване и с това, че няма да могат да гласуват машинно, и с това, че няма да могат да гласуват преференциално.

"Преди всичко обаче, в момента основното, което могат да направят, е да накажат с вота си тези хора, които на практика им отнеха и електронното гласуване, и не въведоха такова по пощата, както и направиха тези поразии с машинното гласуване. Всички много добре ги знаем кои са, това е мнозинството на статуквото в ЦИК и мнозинството в парламента на ГЕРБ, ДПС и БСП, което прие тези промени с помощта на т.нар. патриоти", завърши той.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 45 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    79 10 Отговор
    ЦИК отказа независима проверка на машините.Мишо си ги е настроил за номер 28.
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    36 86 Отговор
    Защо за моето бъдеще тук да гласуват хора които с години не са стъпвали ТУК и нямат намерение да се върнат ТУК ? Защо гласуват хора които дори не разбират ЗА КАКВО гласуват ?

    Коментиран от #10, #15, #18, #30, #31

  • 3 Машинното за чужбина не върви

    21 37 Отговор
    Електрониката е лесно манипулируема.Тук да,там не,чувалът по самолета е по-сигурен,нека се смее който му се смее..
  • 4 БАЙ Х@Й‼

    81 4 Отговор
    По време на избори:
    Влиза един дядо в стаята за избори и пита.
    - Моята баба гласува ли вече?
    - Да дядо, разписала се е в списъка. А вие какво, не живеете ли заедно?
    - Там е работата, че тя умря преди 15 години, но всеки път идва да гласува, а аз не мога да я сваря!

    Коментиран от #8

  • 5 Смях без гащи

    58 2 Отговор
    А миналата седмица Данчо Ментата говореше за дигитализация на държавата при Антон Хекимян, вместо да даде отчет като шеф на комисията за разходване на парите за ковид 19. Пълна какафония са тия от ДПС! Само лъжат мажат..безверници!
  • 6 БАЗЕЛ

    14 57 Отговор
    ЖАЛЪК КОМУНЯГО-СОРО'СПИ'ЙСКИ РЕВ! ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ЗА БОЙКО!
    НИКОГА ВЕЧЕ ВЛАСТ ЗА ПЕТОЛЪЧКИТЕ И НАЦИОНАЛНИТЕ ИЗМЕННИЦИ ОТ БКП

    Коментиран от #17

  • 7 пройчо

    21 7 Отговор
    ".. Всички много добре ги знаем кои са, това е мнозинството на статуквото в ЦИК и мнозинството в парламента на ГЕРБ, ДПС и БСП..."**** а вие от дб се събудихте на плажа в Росенец ,с втъкнато чадърче от коктейл "Гешевска маргарита по банкянски" :)))....и то след като започнаха протестите!...а .и на вас ,кат на Бацу --комунистите ви пречат ...да спите до обед !:)))
  • 8 Браво

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    Бях го забравил,от първите избори тръгна още..
  • 9 Майна

    25 3 Отговор
    КОЙ ЩЕ НИ ГАРАНТИРА, ЧЕ НЯМА ДА НИ ПОДМЕНЯТ ,,ЧУВАЛИТЕ,,...АБЕ НИЕ НЕ СМЕ В ЕВРОПА, А В АФРИКА...

    Коментиран от #20

  • 10 Гост

    51 5 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Живеещите в чужбина не си продават гласа за кебапчета или 50лв,при тях тарифата е много по висока.Искат нормални заплати и условия на живот.

    Коментиран от #42

  • 11 Знайко

    26 13 Отговор
    Ало простите калинки от БСП, аз съм в България, ще гласувам в България. Не ви го искам машинното гласуване налагано от бесепарската калинка МаяМ. Искам да се гласува с хартиени бюлетини и/или дистанционно подобно на мобилното банкиране. Щом може да има сигурно мобилно банкиране в банките и при парите, значи може да има и сигурно мобилно гласуване. По-евтино е и е по-сигурно за мен. Вярвам, че машините са по-лесни за манипулиране и фалшифициране на изборите от властимащите. Умишлено пиша ВЛОСТИМАЩИТЕ, а не ГЕРБ. Защото власта ще е у ГЕРБ/Борисов само временно. Никой не живее вечно. След време ще се появи нова Тиква, която да измести сегашната Тиква. А платения вот няма да се пребори с машини или полиция. Той е свързан с корупцията, мизерията и липсата на образование. Ще се преборим с него когато се преборим с корупцията, мизерията и липсата на образование. И когато ограничим власта на властимащите и предоставим взимането на управленски решения на избирателите чрез референдуми. И когато законите и конституциата влизат в сила чрез референдуми. А не както сега с гласовете 121 тикво-калинки или както беше при БСП с гласовете на 121 ченге-доносници и червени бабички като Дърева.
  • 12 До номер 2 Тъпанар!! Тези в чужбина,

    42 11 Отговор
    Които не са стъпвал от Години издържат и пращат пари на своите родители и деца!!! Тъпанарино! Не"стъпват" толкова често защото пътуването то далечна чужбина струва Пари, а те хранят себеси, семейство и нас пенсионерите с пенсии 250лв!!Тъпанарино 2!!!

    Коментиран от #25

  • 13 димитър

    17 1 Отговор
    Адвокат Славов,това е пълен бойкот на Демокрацията.Разумните Българи ще разбъркат картите.Ще бъде трудно, но постижимо.
  • 14 димитър

    7 1 Отговор
    Адвокат Славов,това е пълен бойкот на Демокрацията.Разумните Българи ще разбъркат картите.Ще бъде трудно, но постижимо.
  • 15 Знайко

    23 5 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Една част от отговора е защото го има двойното гражданство. А другата защото ги търпим тези всички некадърници и мошеници във власта. Аз настоявам да се премахне двойното гражданство. И да се въведе изискване, да може да гласува само този, който има не по-малко от 5 години българско гражданство без прекъсване. Подобно да има и при гласуването за кметове и общински съветници. Смятам, че е нередно един и същи човек да има българско и турско или американско гражданство. И примерно да гласува хем за кмет на София, хем за кмет на Варна. Смятам, че е нередно един и същи човек да гласува хем за Ердоган, хем за Местна или Доган. Или пък едновременно да гласува за необразованите примати Борисов и Тръмп.

    Коментиран от #26

  • 16 Сатъра на Хана

    15 7 Отговор
    КЪДЕ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО ? БАЦЕ е ХИТЪР
    ............. Ако при нас в Америка се подаде сигнал до ФБР че има изборна измама при машинно гласуване и се установи че някой дипломат е бъркал по машинките със знанието на Правителството , ФБР ще арестува виновния Гробар или поне ще ги обяви за персона нон-грата .......... ...И Ще стане грандиозен скандал :))

    Коментиран от #37

  • 17 антрашпиц

    22 7 Отговор

    До коментар #6 от "БАЗЕЛ":

    Само тези които сте на каишка сте за Бойко.Останалите гласоподаватели сме на различно мнение...
  • 18 Жжж

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Защото са по-умни от теб, защото ти пак ще си избереш партията ГЕРБ-БСП-ДПС-Патриоти и си мислиш, че изказването ти е мъдро!

    Коментиран от #21, #23, #24, #27, #43

  • 19 ПървоВтороТ

    5 1 Отговор
    Не искам да звучи лошо, но те политиците не се съобразяват с това, което народа в България има нужда ... вие дискутирате как се чустват българите в чужбина по време на избор. Наистина мисля, че второто е много назад в списъка с искащи нещо.... и първото се изпълни, то второто така или иначе няма много смисъл от него :)
  • 20 Знайко

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    Как не ви дойде акъла на дебилите вече 30 години. Най-важното не са чувалите, те са едва накрая. Имат значение само, ако съда каже да се прави повторно преброяване. Първото важно нещо са избиратерните списъци. Второто са изборните комисии, колко честни, образовани и можещи да членовете им. През целия изборен ден изборните комисии следят бюлетини в дадената урна да пускат само тези, които имат право. Като свърши изборният ден се унищожава печата за да няма възможност за фалшификации. После се отваря урната и се броят резултатите пред очите на всички членове на изборните комисии. Като се преброят гласовете се пише протокол, правият се проверки чрез елементарни математически операзии. И протокола се подписва от всички членове, ако са съгласни, че всичко е честно. А протокол се размножава и копие се дава на всеки един от членовете на изборната комисия. Вече ненужните бюлетините се слагат в чувал, той се пломбира и не са важни вече бюлетините, важното нещо е протокола. Той отива в районите комисии, те ги броят и издават районен протокол. Който отива в централната комисия, тя брои районните протжколи и издава протокол с крайните резултати от изборите. Та господа и "другари" дебили изборите се фалшифицират с купуване на гласове, с подправяне на изборни протоколи и при броенето на бюлетини и протоколи. Избори не се фалшифицират чрез носене на чувалите, с вече преброените бюлетини. Дори е безмислено и лоша организация да се карат председотелите на изборнифкомисии
  • 21 един друг

    6 9 Отговор

    До коментар #18 от "Жжж":

    Ей, много умни тези в чужбина, половината римляни.
  • 22 Перо

    12 3 Отговор
    Направи се от ГРОБ,защото знаят,че всички българи в чужбина са разбрали естеството на хунтата и ще гласуват против нея! Освен това и СИК в чужбина са от мутренския състав на посолствата,консулствата и МВнР!
  • 23 БАЙ Х@Й‼

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Жжж":

    " ИскАх да гласувам, ама нямах желание!" - това ли са по-умните?
  • 24 БАЙ Х@Й‼

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Жжж":

    Явно не си на ясно, че по-умните от мен им даваха едни клечки и докъдето стига клечката там слагаха кръстчето!
  • 25 Знайко

    7 8 Отговор

    До коментар #12 от "До номер 2 Тъпанар!! Тези в чужбина,":

    По същия начин довода, че: Като пращат пари от чужбина на хора тук, имат право на глас. Може да се обори с довода, че тези, които получават парите от чужбина, когато гласуват. Гласуват и от името на изпращача на парите. Т.е. пращащите пари имат хора у нас гласуващи и от тяхно име.
  • 26 Перо

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Знайко":

    Ти си в грешка! Хората с двойно гражданство могат да гласуват в чужбина само веднъж,представяйки българската лична карта.С чужди лични документи не се гласува на български избори.Изборите с машина бяха премахнати в чужбина,единствено по причина на неразбиращите български език турци в чужбина и не можещи да боравят с такава техника,което застрашава резултатите за ДПС!

    Коментиран от #34, #50

  • 27 БАЙ Х@Й‼

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Жжж":

    А за КОГО ще гласувам аз и какво СИ МИСЛЯ няма как да знаеш !
  • 28 Логично

    11 4 Отговор
    Постоянно живеещите зад граница НЕ бива да гласуват! Не може такъв човек да влияе на това кой да те управлява тук! Да дойде да живее тук и тогава да гласува. Принципа на отседналост трябва да се приложи! Тези хора нямат представа какво е тук! Живеят в друг свят!
  • 29 Айде

    11 2 Отговор
    Стига с тези българи в чужбина.Има ограничения и те са главно и единствено заради турците в Турция където никой не може да контролира какво правят и колко секции отварят.И това добре се знае
  • 30 Просто е ,трябва да гласуват ХОРА....

    6 8 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Отвън,защото вътре са останали само роби и еничари!Затова!И преди България е била в такова положение и свободата и свободните хора са идвали от ЧУЖБИНА!В България са се наместили кърлежи и смучат кръвта на работливите и съвестните...

    Коментиран от #35, #41, #44

  • 31 hahah

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Защото имт законно право на това, понеже са БЪЛГАРСКИ граждани. Някои все още плащат данъци в тая държава, без да живеят в нея. Други биха искали да се върнат при друго управление. Нещо друго неясно на питащите що от чужбина имат право да гласуват? Въпроса е защо хора без образование има право да гласуват? Нещо за това да кажете?

    Коментиран от #38, #45, #62

  • 32 Докато

    6 3 Отговор
    Има измислени българи който не са никакви българи, ще има и някакви рестрикции
  • 33 Промяна ще има само когато има революция

    9 3 Отговор
    И 200 000 здрави мъже от народа въоражени изметат милиция политици жандарми и остатъци от воненните клоуни иначе цирка ще продължава винаги изборите не са решение за народа а подигравка с народа гавра и цинизми
  • 34 Логично

    11 0 Отговор

    До коментар #26 от "Перо":

    "Българин" който не знае родния език? Че какъв българин е и защо трябва да гласува? И защо се съобразяват с неграмотните? У нас образованието е задължително и всеки трябва да знае поне да чете. Трябва по-скоро да се въведе образователен ценз при гласуване, а не да се нагаждат правила за неграмотни!
  • 35 Глупости

    6 7 Отговор

    До коментар #30 от "Просто е ,трябва да гласуват ХОРА....":

    На търкалета .Пътувам в цял свят и няма да се преместя никъде другаде да живея.Своноден човек съм имам фирма и отговарям за 290 човека и никой неми пречи да си върша работата, само болни мозъци и червено ориентирани тъпаци дрънкат такива глупости
  • 36 Бойко Борисов: От прехода и до сега АЗ н

    8 8 Отговор
    Бойко Борисов:
    От прехода и до сега АЗ най много си крада ! Изберете си ме пак за да има в чекмеджето ! Щрак! Щрак !

    Коментиран от #66

  • 37 Знайко

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Сатъра на Хана":

    "в Америка се подаде сигнал до ФБР че има изборна измама" Много си наивен, типичен американец. Сноудан ни показа как американските служби, като АНС спазва законите, конституцията и зачитат демокрацията и правдата. ФБР ще разследва само, ако измамника не е агент на ФБР. Ако измамника е агент на ФБР, ще потули случая. Също и последните ви избори. Какви избори са това "да избираш" само между два над 75 годишни изкуфяли полутрупа. Това дори е по-голяма пародия на избори от "изборите" в Русия или Беларус. Там поне има много по-голям избор и конкуренция на Лукашенко и Путин. Пък и цирка с атаката на Капитолия от дебилите на Тръмп. Показа какво е доверието на американците в държавните им институции. Щом не ги зачетоха и тръгнаха с пушки срещу тях да правят Тръмп президент за втори път. А не чрез закона и институциите. Америка не е държавата на демокрацията. Америка е държавата на долара, милиардерите, лобитата, банкерите, гвардията, армията и плебеите с пушки. Плебеи с пушки са я създали, плабеи с пушки ще я унищожат.
  • 38 БАЙ Х@Й‼

    7 0 Отговор

    До коментар #31 от "hahah":

    Четеш коментара, като Дявола Евангелието! В първата част не става дума за студенти, гурбетчии, моряци и пр. желаещи да се върнат, а за хора които от години НЕ ЖИВЕЯТ у нас и НЯМАТ намерение да се завърнат ! А във втората част нали точно това питам и аз !

    Коментиран от #46

  • 39 ТРЕНД

    4 1 Отговор
    Ама нито една партия не обещава нещо по-добро от ГЕРБ. В указания от премиера период между 2012 и 2018 г., в който заради „видим напредък“ все повече българи се връщат от чужбина, всъщност заради външната миграция населението е намаляло с общо 93 700 души. Но коя партия предлага, веднага една трета от доходите които са в Германия и в края на мандата 60%, после 40% от БВП на зает да е минималната заплата, и след още един мандат и 90% от доходите в Германия. Ако не се предложи и направи това, трябва да се КРЕЩИ всички да се изнасят, че пенсии няма да има, всеки да поработи поне 5-10 години в социална западна държава. .... Саниране на цялата държава, удвояване на здравната вноска или приватизация - ликвидация на НЗОК. И 15 болници безплатни за пенсионерите, безработните и държавните служители, с пари от акцизите.
  • 40 ТРЕНД

    5 1 Отговор
    Дават банките за пример за електронно гласуване, електронното банкиране е супер. Но банката нито иска да те измами, нито е монополист, както правителството в изборите. Има и разследващи органи срещу банкови нарушения, прозрачност какво си харчил за какво. Изборите са мижи да те лажим, до да може да си смениш вотът и да го видиш, това не значи, че той ще е такъв в общият кюп, куп. .... Трябва бюлетините да да се проверяват за химия, дали химия не изтрива мастилото. Да се гласува само с лична карта при влизане, тя да се вкарва автоматично в централен компютър, че този човек вече е гласувал. Когато си тръгва след гласуване, слага отпечатък, пак за централен компютър, компютри дори няколко, независими. Отпечатъкът е допълнителна защита срещу фалшиви допълнителни лични карти. Третата сигурност е - че трябва да си познат на гласуващите и членовете на секцията, и ако двама се усъмнят, че този гласуващ не от това място да го запишат по-подробно кой е и повече данни да вкарат в централните компютри. БЮЛЕТИНИТЕ да се показват пред камера, и да се виждат на проектор. Така всички да видят всяка бюлетина, и този запис да влезе в интернет. Сега дали не броят една бюлетина няколко пъти. И след такова преброяване пред всички, като самите граждани да тълкуват за кой е гласувано, нали е демокрация, и всяка преброена бюлетина да влиза в нова урна но разрязана на две, и после да се проверяват за "химия - срещу мастило", нищо не излиза от секцията само подписаният протокол, но

    Коментиран от #47

  • 41 Знайко

    6 4 Отговор

    До коментар #30 от "Просто е ,трябва да гласуват ХОРА....":

    Няма никаква гаранция, че тези, които сте навън, сте по-читави от тези които сме останали тук. Пробрема не е у нас останалите тук, проблема е в майките ви червени бабички, които са тук и на които пращате парите. И които гласуват вече 30 години за БСП. Случайно да си наясно, че еничари са идвали и отвън. 1944 г. Сталин е пратил над 1000 еничара от Москва в София. Като Трайчо Костов и Георги Димитров има още над още 1000 такива безродници на Коминтерна. Някои от тези еничари са били деца на убитите "революционерите" при бунтовете у нас през 1923 г. Изратени са в Москва като невръстни 7-14 годишни деца. Израснали са по комунистически пансиони в СССР, където са им промиволи мозъците и са ги правили верни слуги и еничари. И през 1944 г. вече над 25-35 годишни верни та партията КПСС са ги върнали у нас да са еничари и да служат на новата си "родино" със столица Москва.
  • 42 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Глупости говориш. Я виж автобусите от Турция с избиратели всеки път.
  • 43 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Жжж":

    Дори да си прав, ако българите извън страната ни изберат друга партия, а не някоя от посочените, какво ги топли това тях? Те не живеят тук и който и да управлява България тях не ги бърка това. Емигриралите вече са подчинени на чужди закони, норми и политика. Да си берат гайлето там, в държавите, в които са емигрирали.
  • 44 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "Просто е ,трябва да гласуват ХОРА....":

    Ами дайте тогава всички африканци, американци, азиатци и въобще цял свят да гласува на парламентарните избори в България, защото разбирали повече от българите. Къде ви правят такива бе?
  • 45 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #31 от "hahah":

    И ти си прав. Хора, които плащат осигуровки, или данъци в България, имат право на глас. А онези, които името си не могат да напишат, нямат право да определят бъдещето на страната и народа ни.
  • 46 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "БАЙ Х@Й‼":

    Аз те разбрах, приятел. И други хора с акъл ще те разберат.
  • 47 Знайко

    0 2 Отговор

    До коментар #40 от "ТРЕНД":

    Ти сигурно си от някое село където всички 2-3 хиляди жители се познавате от деца и си познавате родителите, чичовци, вуйчовци, бабите, дядовците и прабабите... Но в София е друго. Предполагам в големите градове кото Пловдив, Варна, Бургас ... е същото. Живея в София, откакто съм се родил постоянно живея в един и същ квартал. Но съм сменил 5 апартамента, писнало ми е от премествания. Последните 10 години в блока, където живея се смениха половината живеещи. Някои апартаменти вече имат трети и четвърти нов собственик. Постоянно засачам непознати в асансьора и не знам живущи ли са, пици ли разнасят, куриери ли са, на гости ли са, нови собственици ли са, крадци ли са/имаше и такива случаи на обрани апартаменти/ ... Аз последните 10 години живея в едно и също сжбствено собствено. За 20 години съм бил в 3 различни изборни секции. Последните 10 съм в една и съща. Прави ми впечатление, че и членовете на изборните комисии много се сменят и са ми непознати дори по физиономия. Не съм ги виждал около моя блок.
  • 48 Браво бе

    4 2 Отговор
    Половината от вас искат живеещите в чужбина да не могат да гласуват.Валери Симеоново мислене-пращайте пари на родителите си тук,че иначе от герберската политика гладни умират.Но...пари може да пращате,ама да гласувате не може.
  • 49 .възмутена

    7 0 Отговор
    Да питам само,германците по глупави ли са от нас.по тяхната конституция само,които живеят в германия имат право да гласуват.вие,които работите навън и се осигуряване там какво мислите за пенсионната система в българия след 20 години.розовите комунисти с 5 процента нищо друго не мислят освен някой от тях да се уреди сега,а после ще му мислим,нещастници
  • 50 Знайко

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Перо":

    Не гласувам в чужбина. Но знам, че личната карта и задграничния паспорт са равностойни документи и можеш да удостовериш самоличноста си само с един от двата. Знам го защото миналата година ми беше изтекла личната карта и се наложи един месец докато стане новата да си ползвам паспорта вместо нея. Дори в банката минах с паспорта. Не знам с какъво точно документ гласуват българите в цужбина, но със сигурност знам, че тези с двойното гражданство гласуват в чужбина хем за български Народно събрание. Хем за американски президент, сенат, конгрес ... Второ довода ти за незнаещите български език издиша и бюлетините и машите са на български език. Едва ли бюлетините в Турция са преведени на турски. Трето това, че хора незнаещи български език и писменоста ни. Дори на някакво най-елементарно ниво имат българско гражданство. Говори много лошо за законите и институциите у нас. Също говори за лесно устанвима корупция на държавни служители. И за корумпирана, неработеща и некадърна прокуратура, която не разследва тези чиновници и не ги уволнява доживот.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 дявола

    6 2 Отговор
    На тъй наречените задгранични Българи трябва да не им се позволява да гласуват не е правилно да са там пък да определят управляващите тук като искат да имат глас да си дойдат тук като не много им здраве
  • 62 Знайко

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "hahah":

    Тона гласуване на българите в чужбина е една от най-големите злини причинени на България от ДПС и Москва. Нищо не си разбрал. Довода ти със "законното право" е пример за лош закон и за балон с въздух под налягане. Една кърфица, БУМ и вече няма да го има твоето "законно право". Законите са преходни, променят се и се гласуват нови отменящи старите. Така щото законите да служат на хората подвластни на тях, а не законите да служат на живеещи в чужбина мошеници подвластни на чужди закони. И плащащи данъци на чужди държави. Българите в България искаме да се промени така закона, че вече да го нямате това "законно право". И това е наше право по-висше от всякакви валидни в момента лоши закони и конституция. Както аз не гласував кой от двамаха Байдан или Тръмп да ти е президент на държавата, в която живееш. Така аз не искам ти да гласуваш, кой от двамата Борисов или Нинова да ми е депутат или министър председател.

    Коментиран от #63

  • 63 Майна

    1 2 Отговор

    До коментар #62 от "Знайко":

    ТИ КАТО ДЕКАН..НА САЙТА ЛИ СЕ ИЗЖИВЯВАШ, БЕ? АЗ ..ЕДИН ОТ ДЕБИЛИТЕ ТЕ ПИТА...И НЕДЕЙ ДА ОБИЖДАШ НИ МАЙКИТЕ НИ, ЩОТО ЩОМ СЕ СПРАВЯМЕ И РАБОТИМ В ЧУЖБИНА, ЯВНО МОЖЕШИ ДЕЦА СА ОТЛЕДАЛИ
  • 64 .възмутена

    2 1 Отговор
    Да питам само,германците по глупави ли са от нас.по тяхната конституция само,които живеят в германия имат право да гласуват.вие,които работите навън и се осигуряване там какво мислите за пенсионната система в българия след 20 години.розовите комунисти с 5 процента нищо друго не мислят освен някой от тях да се уреди сега,а после ще му мислим,нещастници
  • 65 Хайтут Делю

    1 0 Отговор
    Чърчил ли беше казал - няма вечни приятели, има вечни интереси. Та чии вечни интереси обслужват криминалните, авторитарни управляващи на вечното статукво?! Абсолютни врагове на каузата България - готови на всякакви подлости, мерзости, наглости и прочие сатанизми.
  • 66 БАЙ СТАВРИ

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Бойко Борисов: От прехода и до сега АЗ н":

    АБЕ СКОРО ЧЕ ИМАТЕ ЩРАК ЩРАК ПРИ МЕНЕ , ТУКА ВИ ПАЗИМ МЕСТО НА ЦЕЛАТА ПАСМИНА , А ЧЕКМЕДЖЕТО ЧЕ ТИ ГО НАЛУПИМ НА ГЛАВАТА ПРАЗНА , СКОРО ЧЕ БЪДЕ , ЗАЩОТО ЕДИН МИ ПОДСКАЗА ЗА ВАЩЕ ДЕЯНИЯ , И ЧЕСТИТО , ДА ВИ Е ХАРЛИЯ !!!🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃😭😭😭😭😭😭😁😁😁😁🤣🤣🤣🤣🤣😅😅😅😅😅😅😂😂😂😂🎃🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🎃!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬♥️♥️♥️♥️💔💔💔💘💘💓💓💟💟💟♥️♥️♥️🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    Коментиран от #71

  • 67 Българин

    4 0 Отговор
    Да се премахне двойното гражданство! Да гласуват само живеещите в България. Не може хора живеещи постоянно в чужбина да определят кой ще ме управлява. Когато си възстановят българското гражданство и се върнат в България, моля да заповядат да гласуват.

    Коментиран от #72

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Чобанин

    0 0 Отговор
    Когато с машина гласуват 10% кой ще ги плаща машините Кресльовците като този ли?
  • 70 Пищова

    0 0 Отговор
    Ша има кибачтита и кифтета за всички и бира на центъра само ГЕРБ Боляри за всички по една тарелка от чеха
  • 71 любител

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "БАЙ СТАВРИ":

    бай ставри да не забравиш доган шиши главния каскет домуза шкембе войвода и цялата им компания.моля те намери им единочки и само на хляб и вода до живот за това което причиниха на тоя народ.
  • 72 любител

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Българин":

    напълно прав си не маже хора които се правят че са забравили езика и говорят на развален български да решават как ще живеем ние.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове