Last news in Fakti

11 Март, 2021 14:08 4 303 31

Отрязаха тополите, възпяти от "Щурците"

  • тополи-
  • хасково-
  • щурците

Кой взе решението за отрязването на дърветата?

Отрязаха тополите, възпяти от "Щурците" - 1
Снимка: Нова ТВ

Eмблематичните тополи край Хасковската река, които бяха възпети в песен на "Щурците", са на път да останат в историята. Или поне голяма част от тях, разкрива "Нова телевизия".

Десетки дървета вече бяха премахнати, а други предстои да бъдат изсечени. Причината е, че са опасни. Това обаче не се хареса на голяма част от хората в града.

„Аз съм на 65 години и тези тополи са били тук през целия ми живот. Текстът на моя приятел е за любовта. Шокиращо е да видим, че те вече не са тук”, разказва актьорът Янко Митев.

„Тополите в Хасково са на преклонна възраст. Те не се намират в естествената си среда и започват да стават опасни. Шокиращо за гражданите е да разберат, че тополите вече ги няма, но още по-шокиращо е да разберем, че дърво е паднало и има жертва”, каза кметът на Хасково Станислав Дечев.

Ето и хитът на "Щурците":


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментатор

    25 22 Отговор
    Правилно решение , за доброто на хората ! Не че и аз не съм свикнал така да изглежда Хасково , но правилното е да се махнат .

    Коментиран от #3

  • 2 Една топола пие вода до 90 литра

    8 6 Отговор
    На 24 ч
  • 3 Criminal

    41 3 Отговор

    До коментар #1 от "Коментатор":

    Съгласен, ама знаят само да унищожават, не съм виждал никой да бодне дръвче там където е рязал..........

    Коментиран от #13

  • 4 яко ни лъжат

    3 23 Отговор
    ЕЙ МИСИРКИ, ТОПОЛИТЕ НЕ БЕХА ЛИ НА ДУНАВ МОСТ???????

    Коментиран от #8, #9

  • 5 Koko

    28 2 Отговор
    Ами да посадят нови, млади и безопасни тополи тогава, ама се иска акъл и много други неща. Лесно е да сечеш, да рушиш, но да посадиш или да построиш без да откраднеш половината материали за вилата...

    Коментиран от #12, #19

  • 6 Калмук

    24 6 Отговор
    Тополата не е за населени места - провокира алергии, слаба дървесина, коварно гние ... За ветрозащитни пояси на полето - да.

    Коментиран от #10, #30

  • 7 Коко

    17 5 Отговор
    В интерес на истината, и на мен ми е от любимите песни, текста е красив и за тополи, но изгледах клипа от 1980, това е южния парк в софия и няма нито река, нито тополи, а езеро и брези. А колкото до тополите те изщезнаха от много култови места като перловската река булевард 9 септември, сега Борис 3 и е вярно че когато цъфтят много замърсяват и причиняват алергии. Което обаче не значи че следва да станат изчезващ вид вследствие на ганьовски погроми.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ай кротко

    20 0 Отговор

    До коментар #4 от "яко ни лъжат":

    Мисирката си ти. Тополите, които се възпяват от Щурците са именно тези в Хасково. Дори съвсем скоро го имаше като въпрос в предаването на Орлин Горанов "Последният печели". Ако те мързи да четеш, поне може да гледаш някое образователно предаване - от чалга знания не се получават.

    Коментиран от #14

  • 10 Jeep

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Калмук":

    Aбcолютно вярно!
  • 11 И тополите

    6 3 Отговор
    искат грижи!Иначе живеят 60-70г..Някои видовe живеят 100г...
  • 12 Хахаха

    8 8 Отговор

    До коментар #5 от "Koko":

    Тополите имат пух през пролетта, който е супер алерген!
  • 13 Варна

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Criminal":

    Във Варна ги отрязоха и засадиха някакви дръвчета.Трета година тия ,,дръвчета,, не са мръднали. Нито коренища са пуснали,нито клончета растат.Бучнати са в по една дупка и толкова.

    Коментиран от #16

  • 14 333

    14 0 Отговор

    До коментар #9 от "ай кротко":

    Автор на текста е хасковският поет Симеон Стоянов, покойник от 2002 г. Светла му памет.
  • 15 Русенец

    16 1 Отговор
    От старите, хубави песни на България. Сега само ду*ари, рападжии и 4алгарки. Дали някой ден ще се доближим поне малко, до нивото на култура, отпреди преврата?
  • 16 Criminal

    12 0 Отговор

    До коментар #13 от "Варна":

    Приятелю, то не е като да го боднеш, знаеш къде.........има си цяла наука/ботаника/, ама Тея дето са ги боднали, какво са учили.........
  • 17 11111

    4 4 Отговор
    Тоя Янко Митев само се навира където не му е работа. Тополите са стари, изгнили, полусухи. Непрекъснато падат при бури. Това са над 60 г тополи.
  • 18 Я ДА ВИ КАЖА НЕЩО ИНТЕРЕСНО И ДА СПРЕТЕ

    9 0 Отговор
    Я ДА ВИ КАЖА НЕЩО ИНТЕРЕСНО И ДА СПРЕТЕ С ТАЗИ ИСТЕИЯ . тази атипична пневмония наричат корона вирус."Практически всеки човек в своя живот преболедува тази вирусна инфекция, която се дели на две групи - рино вирус или корона вирус." ВИРУСЪТ е от 2003 г. .За запознати с медицината не е проблем .Номер 11.за да си върнем България. Борисов да бъде наказан за харчене на държавен ресурс за предизборната си кампания.. Герб ще доубие иономиката на държавата , заради алчното чекмедже . Увеличават заразените и ги намаляват , когато си искат . Абсолютна глупост . Не гласувайте за ГЕРБ , ВОЛЯ , НФСБ , И ВМРО . Гербарасите разчитат на много заразени , които да не гласуват от страх . Гласувайте и мислете за този , който ще може да обърне мутренската каруца . За да се свалят оковите , ще трябва сила , ум и силно желание за промяна . .Това минава всякакви граници. Абсолютно престъпно е това, което прави държавата. Не всички са прости, виждаме какво се случва около нас и нищо не отговаря на официалната позиция, че имало много сериозна и смъртоносна пандемия. Това просто не е вярно. Но тези боклуци са се хванали здраво за тази кампания и оправдават всички неконституционни мерки. За съд и присъда са всички, които продължават да поддържат този цирк. Не мога да разбера защо няма сериозен отпор от страна на хората. Много от тях явно от изкуствено създадения страх за живота им просто се предават. Отвратително и унизително е.
  • 19 Пaпaгaл

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Koko":

    Ти незнaеш ли , че тополите ca инкубaтор нa aлергии.

    Коментиран от #24

  • 20 старост

    8 0 Отговор
    ,като хората!Но, като режат 1дърво,да засадят 2дървета!....
  • 21 ББПП

    4 1 Отговор
    Те ви правят на иди0ти , а вие за тополите се хванахте. Скоро щее се хванете за корените на тревата.
  • 22 Казуар

    4 3 Отговор
    Тополите растат до 30 години и след това започват да остаряват.
  • 23 Праведен

    2 1 Отговор
    Топлата не е парково, а е за технически нужди дърво. Някой неук е решил да ги наслади преди и след това пак неуки решават дали да ги приемахнат
  • 24 орнитолог

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Пaпaгaл":

    На теб бих ти препоръчал палма.
  • 25 chi

    5 0 Отговор
    Само унищожават, и унищожават и няма спиране...
  • 26 цербер

    3 1 Отговор
    Палми в големи саксии има пред хотелите в Гърция. А по улиците има засадени вишни.
  • 27 Настопроценти

    4 0 Отговор
    Песента си е много хубава.
  • 28 бъррр

    5 0 Отговор
    А сега ще запеем, "край реката редят се, редят се чекмеджетата"...
  • 29 гуньо

    2 2 Отговор
    В казармата във варна служех на пясъка- старшинско училище, че там имаше само тополи засадени стари големи двама души едвам ги обгръщат.Бяха два вида едните високи бяха покраи оградата и перести те бяха насякаде в двора и плацовете,като хвърляха мъхъ беше ужасно за метене замахнеш с метлата тои се дигне и падне на същото място.Та една топола едвам не ме уби пребирах се късно вечерта към спалното по една алея и чувам нещо скърца отгоре въобще не му обърнах внимание и бях минал 10-12 метра когато зад мен се ствари един огромен клон около 40 сантиметра дебел, било ми е писано да живея.След това ги поизрязаха доста и след няколко години видях че са ги махнали всички, трупите ги натовариха накамиони и за шпертплат те за друго нестават, мъчихме се даги горим в печките изгарят бързо и нетоплят .Добре са направили че са ги изсекли сяко дърво си има опреден живот и трябва да се отреже друг е въпроса че трябва да се засъдят нови дървета ида се гледат докато започнат да ръстат.
  • 30 днес

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Калмук":

    Да ги ваксинират с Астра зеника. А след премахването на тополите да се напаявт два мол-а и две бензиностанции.
  • 31 гражданин

    0 0 Отговор
    Много некомпетентни или корумпирани чиновници има в община Хасково.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове