Last news in Fakti

11 Март, 2021 18:50 3 425 66

Манолова пред ПАСЕ: Само Европа може да спре манипулирането на вота

  • пасе-
  • мая манолова-
  • избори 2021

Членове на секционни комисии гласуват вместо българи в чужбина, защото те са в избирателните списъци

Манолова пред ПАСЕ: Само Европа може да спре манипулирането на вота - 1
Снимка: Изправи се.БГ

Само респектът от международни организации може да е някаква спирачка за нови манипулации на изборите от властта. Живеем в диктаторска държава с един вожд и не трябва да му позволяваме да има четвърто царство. Ключово за крайния резултат на предстоящите парламентарни избори ще е избирателната активност. Това заяви Мая Манолова днес на среща на представители на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" с делегацията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

Три седмици преди датата на изборите започна масова кампания колко е тежко положението с коронавируса в България. Това ще доведе до ниска избирателна активност и ще отидат да гласуват твърдите ядра, корпоративният и купеният вот и администрацията, допълни Манолова.

Тя представи и новата схема за контролиран вот на управляващите, която включва цветни предпазни маски. „Изправи се.БГ“ имаше свой кандидат за кмет на частичните местни избори в Мъглиж на 28 февруари 2021 г. В изборния ден вотът в една от секциите беше контролиран с оранжеви предпазни маски, каза Манолова, по броя на които се следеше каква част от контролираните гласове вече са упражнени в секционната комисия.

Очакванията ни са предстоящите избори да са най-манипулираните. Управляващите не допуснаха видеозаснемане на броенето на бюлетините, ограничиха правото на вот на българите в чужбина, като не се възприе оптимален механизъм за това, а здравният министър използва пандемията от коронавирус за по-ниска избирателна активност, каза председателят на Движение България на гражданите Димитър Делчев.

Сериозен проблем е гласуването на българите в чужбина. По данни на Външното министерство българите в чужбина са около 2,5 млн. Властта направи всичко възможно тези хора да не гласуват нито по пощата, нито дистанционно. Голям е проблемът във Великобритания, където голяма част от българите няма да могат да гласуват, защото ще има само 35 секции след Брекзит. В тях ще гласуват около 1000 човека, обясни Манолова.

От делегацията на ПАСЕ се поинтересуваха каква е причината за малкия брой гласували българи зад граница и дали Информационно обслужване има влияние върху резултатите от изборите.

Управлението на Борисов промени Изборния кодекс и максимално затрудни откриването на избирателни секции в чужбина, посочи Манолова. Тя подчерта, че Информационно обслужване е една от причините българите да не вярват, че има честни избори. Мантрата сред гражданите е, че докато Михаил Константинов е начело на Информационно обслужване, няма смисъл да се гласува, обясни Манолова.

"Изправи се! Мутри вън!" се опасява, че ще бъде посегнато върху софтуера на машините за гласуване за предстоящите избори. Първите пристигнали 5000 машини бяха складирани в склад на частна фирма и се охраняваха от частна фирма. В обществената поръчка не е посочен ангажимент на държавата за охраната и съхраняването на машините за гласуване, заяви още тя.

"Изправи се! Мутри вън!", Демократична България и "Има такъв народ" имаме договорка да направим паралелно преброяване на изборите, което да е преди това на Информационно обслужване, каза още Манолова.

Членове на секционни комисии гласуват вместо българи в чужбина, защото те са в избирателните списъци. Правихме разследване в Благоевград, където се оказа, че 500 души имат регистрация на адреса на един трафопост и те са в избирателен списък, обясни тя.

Социологическите агенции в момента манипулират общественото мнение. Когато обявяваш числа, които нямат общо с истината, е търговия с влияние. Една от причините Фандъкова да спечели в София беше, че през целия изборен ден социолозите твърдяха, че разликата между мен и кандидатът на ГЕРБ е 18 %, а по официални данни се оказа, че разликата е 4 %, подчерта Манолова и заяви, че гласове се купуват не само в малките населени места, но и в центъра на София.

Председателят на ЕНП Валентина Василева заяви, че има сигнали от българи в чужбина, че не могат да се регистрират, както и сигнали за натиск върху бизнеса да осигурява гласове за ГЕРБ. Борисов ще направи всичко възможно да гласуват притисканите държавни служители и твърдите му ядра, допълни тя.

Представителите на „Изправи се! Мутри вън!“ предоставиха писмено становище за проблемите с честността на изборите в България.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    70 35 Отговор
    Умна и кадърна жена ще спаси България.И малко руса.Пророчеството ке се сбъдне.

    Коментиран от #22, #41, #44

  • 2 Си ган

    39 80 Отговор
    Манолова да престане с това истерично ръкомахане под път и над път, ясно е, че няма да се дореди до парламента и да си ходи на село да бере череши..рядко отвратително същество..

    Коментиран от #35

  • 3 нннн

    86 21 Отговор
    Хора, гласувайте ! При 80 процента гласували хунтата ще падне. А тя е най- страшният вирус.
  • 4 В БГ

    41 14 Отговор
    кога изборите не са били манипулирани? Всичко е нагласено още от декември.

    Коментиран от #7

  • 5 Брат Галев

    31 59 Отговор
    Галевице,няма ли да им разкажеш за Костин брод?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Си ган

    28 22 Отговор

    До коментар #4 от "В БГ":

    Значи Мунчо е избран по другия начин, така ли?

    Коментиран от #54

  • 8 Леко с абажура

    9 17 Отговор
    Погледни към Русия,тогава ще спра да се прозявам..
  • 9 пкп

    48 16 Отговор
    мачкай гербаджиите
  • 10 Манолова

    40 24 Отговор
    е за честен вот, който не гласува за Манолова е измамник и узурпатор.
  • 11 Баба Яга

    17 37 Отговор
    Пожарникарския шланг пак ще шляпа др0гарете през устата.
  • 12 На 04.04

    33 13 Отговор
    Номер 4 в Бюлетината. Свобода или Тиква
  • 13 Чук и Гек

    11 4 Отговор
    🎃👎👎👎 ❗❗❗ ✈👍👍👍
  • 14 Галевица вика Байдена, Ха Хо Хе

    18 18 Отговор
    Никога по-вече СДС. 32г. Всяко Ново СДС е по-лошо от предходното Ново. 32г. СДС и САЩ изкореняват ценностите на Православната църква и вече България е Циганизирана и Тюркезирана. Вече е видимо и за слепите. Само влиянието на Русия все още поддържа България Християнска, БГ самостоятелно Не може да поддържа Христианска Идентичност. Не искам Нови неща. Новите ПроАмерикански Десни СМЕШНИЦИ на Сорос СДС 2 - (Трио & Мая, Слави, ДБ & Да България, Боец, Цветанов), Деца на старите ПроАмерикански КОМУНИСТИ-ДЕМОКРАТИ на Сорос от БКП - (Сдс, Бзнс, БББ, НДСВ, ГЕРБ, Вмро, Нфсд, Воля, Атака) са много Опасни и Застрашават Съществуването на България по-вече от ГЕРБ. Важното е всички НОВИ ДЕСНИ да не влязат и ВСИЧКИ КРАЙНО ДЕСНИ ПАТРИОТИЧНИ да излязат от ПАРЛАМЕНТА. Гласувам ТВЪРДО за БСП да Управлява България! За България!
  • 15 чичо

    20 30 Отговор
    Ако заглавието е вярно,Манолова обижда цялата нация.И все пак някои и ръкопляскат.Те,или са заблудени или платени,друг вариант няма.
  • 16 Галевица и Десните Банди.

    5 17 Отговор
    Когото да извикаш. Само БСП!
  • 17 Истината2

    24 9 Отговор
    Защо някои хора говорят с ненавист не само за Манолова..Защото са от БСП.Но я се огледай те и ще видите ,че в почти всички извън парламентарни партии има бивши членове на БСП. А да не говорим за ГЕРБ. Там има и работили дс.И почти всички са били членове на бившата бсп. Дори ьхубаво знаете и вожда на партията ЧЕКМЕДЖАНОВ.

    Коментиран от #18

  • 18 Уточнявай.

    22 3 Отговор

    До коментар #17 от "Истината2":

    Всики бяха БКП преди 89г. Всички партии извън БСП са отцепници предатели на БСП и България. От тези отцепници предатели през 4 години се раждат НОВИ СДС ПРЕДАТЕЛСКИ ПАРТИИ. Никакви Нови партии в парламента и Вън на Крайно Десните Патреотични партии от Парламента.
  • 19 Пахаха

    15 19 Отговор
    А каза ли за чл.417, Ванко 1 и Костинброд.
    За братя Галеви ...
  • 20 факт

    7 21 Отговор
    БСП ЩЕ ПРИЗНАЕ ИЗБОРИТЕ И ЩЕ ЛЕГИТИМИРА ГЕРБ, КАКТО ВИНАГИ ГО Е ПРАВИЛА!!!

    Коментиран от #27

  • 21 Стига нови СеДеСеТа Галевице.

    12 3 Отговор
    32г. СДС Комсомолците от БКП през 4г. създават нови СДС Комсомолски Партии и следват Политиката да Плюят срещу Родината си, за да се харесат на Чичо Сам Западният АПАШ да ги назначи да Управляват Колонията България. Е стига с Новите Комсомолски СДС Бой Скаути Партии, Галевице и Компания от Нови Десни СДС формовани партийки. Само БСП!
  • 22 Дъртият #️⃣#️⃣#️⃣#️⃣1️⃣8️⃣#️⃣#️⃣#️⃣#️⃣

    8 11 Отговор

    До коментар #1 от "Врачка":

    Нали си знаете номер 18

    Коментиран от #64

  • 23 Наблюдаващ

    11 3 Отговор
    Парите вече са раздадени по селата - заровете вече са заредени отвътре.
  • 24 Бат Вальо

    14 22 Отговор
    Майо, що направо не предложиш да влязат чужди въоръжени сили в БГ, та да гарантират твоето избиране в парламента, а??? То и на първолаците вече е ясно, че ти по нормален начин /чрез избори/ до власт няма да се докопаш ...

    Коментиран от #28, #33, #55

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ъъъъъ

    4 16 Отговор
    мая и нейните думи към баце в спалнята-изпра зни се мутро ,отвън!
  • 27 оня с коня

    12 20 Отговор

    До коментар #20 от "факт":

    ГЕРБ ИЗОБЩО не се нуждаят от Признаването на Изборите от БСП или от която и да е друга партия.Ако някой има някакви Аргументи да оспори гласуването в Някои Секции - Мола- да ги представи,ще се преброят повторно Бюлетините там и ще се изчисти въпроса.Ще присъстват и Междунар. Представители,ще си кажат думата и те КАКТО ДОСЕГА.Ама така да се хвърлят КУХИ ОБВИНЕНИЯ че Имало Купуване на Гласове,ч
    е Имало Корпоративен вот,че Хората били "уплашени" пък Нинова ги окуражава че "Няма страшно"...Това са си чисти Глупости тиражирани от Опозицията,за да оправдае Провала си ПРЕД ЕЛАКТОРАТА СИ.
  • 28 Библиотекарят

    10 4 Отговор

    До коментар #24 от "Бат Вальо":

    Вземи една снимка на Боко тиквата и си направи водосвет.
  • 29 КЮСТЕНДИСКАТА МАНИПОЛАНТКА

    11 17 Отговор
    ЗА КАКВА МАНИПУЛАЦИЯ ГОВОРИ, ТО ПО ГОЛЯМА ОТ НЕЯ НЯМА. ДАНО НАРОДА ДА И НАБИЕ ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ.
  • 30 jorj

    7 14 Отговор
    Това е равносилно, че ММ Е РОДИЛА ПРЕДИ ДА БЪДЕ ОБЕЗЧЕСТЕНА
  • 31 МАЯ ГАЛЕВА БОЖКОВА

    8 17 Отговор
    МАНИПОЛАНТКАТА Е ВИДЯХМЕ НА ПРОТЕСТИТЕ КАК УПОТРЕБИ ХОРАТА И ТЕ СЕ РАЗБЯГАХА И МАЙКИТЕ Е ЗАРЯЗАХА НИКОЙ НЕ И ВЯРВА НА МУТРЕСКАТА.
  • 32 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 8 Отговор
    герб махайте се мутри вън
  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Бат Вальо":

    уважаеми господин АДАШ всеки е ЧОВЕК и има право на мнение
    а ти адашче къде се загуби

    Коментиран от #57

  • 34 БСП най крадливата партия

    10 17 Отговор
    Нинова и Манолова се състезават коя ще вземе първа награда по маниполиране и лъжене.
  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Си ган":

    ЗДРАСТИ ПРИЯТЕЛЮ МОЙ как си ти
  • 36 Аз Негодника

    9 14 Отговор
    Eбливата марионетка на олигархичното задкулисие,което го интересува единствено, бюджета и 63 милиарда евра. Освен критики, и яхване на вълната на недоволствието,друго не могат да предложата, защото зад тях няма нито умствен,нито професионален капаците,то на тия бушони не им и трябва,решенията ги взимат господарите,те само ще взимат процентите си,и после ще се извиняват че не са могли да бъдат полезни като партия,но тихичко ще се радват на гювеча си,и ще си казват,ей разгеле успяхме НАМЗАХМЕ и ние.

    Коментиран от #38

  • 37 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 4 Отговор
    31 години всеки яхва БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
    СТИГА
    БАСТА
    КРАЙ
    сдс ндсв герб
    олигарси сккапиталисти
    а
    АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ
    е потомък на убиец
    на ДЕЦАТА
    НА
    ЯСТРЕБИНО
    ПОРУЧИК ЙОРДАНОВ

    Коментиран от #43

  • 38 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "Аз Негодника":

    прав си ПОЛИТИЦИТЕ се гаврят с нас
  • 39 Хага

    9 12 Отговор
    Мая защо със СлаФчо настоявате хората да се подписват в изборните списъци(озаконяване), като цик е на тиквата.
    Искате да смените патериците Вола и Нациското Фашистко Симеоново-Боково сдружение с общо 20 човека в НС ли? Толкова ли бързате за кокала, че не може да чакате повече ??
    Служебно правителство под наблюдение на Президента, трябва да подготви страната за честни парламентарни избори и да премахне съществуващите условия за фалшифициране.
    Кажете НЕ на менте изборите на вожда.

    Коментиран от #50

  • 40 маалата

    4 17 Отговор
    Всички ще гласуваме за "Изпразни се в Мая.БГ" И мутрите, всичко вътре, докато прелее!
  • 41 Балах Амабадух

    9 15 Отговор

    До коментар #1 от "Врачка":

    ОТКАЧАЛКАТА от Костинброд ни води към нов цирк.
  • 42 В Божков

    7 15 Отговор
    Кюстендилската ПКП Мая Галева ще предложи отново Пеевски за Шеф на ДАНС.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Хикс Хикс Ел

    6 14 Отговор

    До коментар #1 от "Врачка":

    На тази изкуствено руса ще и скъсат сакенцето . Поздрав от Братя Галеви към сестричката им .
  • 45 въпрос

    5 12 Отговор
    А, дали им е казала как манипулира изборите с костинбродската измама?
  • 46 Умен по цялата глава

    7 14 Отговор
    От две години е безработна и Озвере,че няма Държавна заплата от осем хиляди на месец това Човекоподобно....
  • 47 ьььььь

    12 3 Отговор
    ЕС сега е мафията от енп а те са с боцко...
  • 48 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 4 Отговор

    До коментар #43 от "Га яде БОЙ":

    БОЙКО е бандит
  • 49 Здрав разум

    4 10 Отговор
    Русо, тъпо и не мирясва. Що е то?

    Коментиран от #52

  • 50 БЕгай бе Сульо

    5 10 Отговор

    До коментар #39 от "Хага":

    червеникакъв!! И кой,и на кого е "пРезидент" Мунчо Решетникоф Предателов..фатмака слуга,рогоносец,фигурант и т.н. ши..ан комунист,като теб!

    Коментиран от #61

  • 51 сноу

    0 0 Отговор
    Ч то може, ама няма да ще...
  • 52 Дедо

    2 12 Отговор

    До коментар #49 от "Здрав разум":

    отговаря: Маяма,кака Кури като се вапца, Мунчо като го накара Кури,да е под прикритие...Абе с две думи...Всички комунисти!

    Коментиран от #53

  • 53 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 3 Отговор

    До коментар #52 от "Дедо":

    герб са кожодери
  • 54 МАЯ

    11 3 Отговор

    До коментар #7 от "Си ган":

    ти си ром гербераст
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Активист на БКП

    13 4 Отговор
    Ясно е че Мутрата ще изсипе чувалът с гласовете на покойниците и ще спечели изборите!!! Важното е какво ще предприеме НАРОДЪТ на 5 април !!! Ще продължим ли да се правим на герои във Фейсбук или ще се излезе на улици и площади! Там чували с покойници няма...

    Коментиран от #65

  • 57 СКОРПИОН

    9 2 Отговор

    До коментар #33 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    герб сте кожодери

    Коментиран от #59

  • 58 МЕДИУМ

    4 9 Отговор
    Да, но само българските граждани с турско етническо самосъзнание и някои такива с мюсюлмански произход е ясно за кого ще гласуват, без да Ви го казвам... На миналите избори те бяха уж разделени, но сега фракциите "Ердоган и Доган" са заедно. А ние които сме останалите за кого да гласуваме?
    За ГЕРБ не ставало, защото много дълго ни управляваха, а сега се канят и за четвърти път.
    За БСП хич не става, защото всички кандидати са или бивши ДС агенти или настоящи гешефтари
    За “Има такъв народ“ на Слави, не знаем дали става или не става, защото единственото сигурно нещо е това че е учиндолски чалгар с маймунка Тошко африкански, която го командва
    За ДеБъ съвсем не става защото са пребоядисани розови комунсти или настоящи болшевишки агенти, които се мъчат да излъжат по всякакъв начин десните избиратели.
    За „Изпърди се БГ. Мутри вън - вътре приятели!“ на Мая Манолова и на тия от отровното трио също съвсем не става и то по понятни причини
    За ВМРО не става става защото ни скараха с „нашите братя“ от т. нар. Република Северна Македония
    За НФСБ и Воля не става защото искат да направят лекарствата безплатни, а за платената любов нищо не предлагат???
    За другите политически формации също не става защото нямат шансове да минат бариерата, а и от тях не виждам някой да го заслужава...
  • 59 Бегай бе

    4 9 Отговор

    До коментар #57 от "СКОРПИОН":

    инсулт многоников! Това Маяма беше "изправи се" "наведи се пред Пламен,после пред охраната.."пазачите,и приятели"...та не знам ТАЯ има ли "мутра" пред която,не се е навеждала????
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Oxoxo

    0 2 Отговор

    До коментар #50 от "БЕгай бе Сульо":

    Въпрос кой с кого живее и кой кого е заразил с Covid. РР е женен за Деса и не е заразен, а ГС е бившият на Деса и е заразен. Ко прайм ся
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Oxoxo

    2 3 Отговор
    прислужницата на братя Галеви да каже кой финансира проекта и каква възвращаемост на вложени средства средства очаква
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Валиста

    0 1 Отговор

    До коментар #56 от "Активист на БКП":

    Прост, прост,че чак дрънкаш!!! Тази шантонерката Манолова излъга цяла България преди години, че тогавашните избори ще бъдат фалшифицирани,а то се оказа, че няма такова нещо!Сега е като лъжливото овчарче!!! Който е глупав, да вярва на нея и Корнелия Лъжата!!!
  • 66 Сър Пичук

    1 0 Отговор
    "Гoлям e прoблeмът във Вeликoбритaния, къдeтo гoлямa чacт oт бългaритe нямa дa мoгaт дa глacувaт, зaщoтo щe имa caмo 35 ceкции cлeд Брeкзит. В тях щe глacувaт oкoлo 1000 чoвeкa, oбяcни Мaнoлoвa."
    По партийните школи на БКП, КПСС и БСП не се учи математика и се затъпява, така, че нека покажем на сестра Галева малко смятане от 3 клас.
    1000:35 = 28.6 човека да гласуват в секция за един час. За 12 часа изборен ден, това прави по 2.38 човека на час или 25 минути на човек. По корем да се влачат избирателите, пак ще бъдат няколко пъти повече. Ако приемем по един гласувал за 5 минути, това прави 5 пъти повече или 5000 души, а при добра организация и това време може да се съкрати значително.
    Накратко, поредната лъжа и манипулация на Галевица.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове