13 Март, 2021 15:08 2 768 41

Хампарцумян: Банките нямат интерес да удушат клиентите си

  • левон хампарцумян-
  • банки-
  • клиенти

Клиентите трябва да са живи и да могат да си плащат

Хампарцумян: Банките нямат интерес да удушат клиентите си - 1
Снимка: БГНЕС

Хората, които са успели да изтеглят кредити, ще могат да ги върнат. Банките нямат интерес да си удушат клиентите, а клиентите трябва да са живи и да могат да си плащат. Това заяви банкерът Левон Хампарцумян в сутрешния блок на Нова телевизия.

Той е на мнение, че ¼ от 2020 г. била нормална с едни обичайни за България темпове на растеж. След това не ударихме директно стената и има бизнеси, които заради обстоятелствата процъфтяваха, отчете Хампарцумян и допълни, че някои хора като ИТ специалистите и онлайн търговията продължили да имат добри доходи въпреки пандемията.

"Ние говорим за едни 9-10 месеца, в които имаше затруднение за едни хора, а за други нямаше", категоричен бе банкерът и добави, че след като пандемията свърши хората щели да започнат да харчат повече.

Въпреки това възможностите за харчене по време на пандемията намалели и повече заделяме бели пари за черни дни. "Когато хората се почувстват сигурни и когато вече няма заплахи - реални или нереални, разбира се, че ще се харчи и ще се инвестира. Това, което е отложено сега, ще се събере тогава", категоричен бе Хампарцумян.

Жилищният пазар също се покачил въпреки пандемията, тъй като хората търсят убежище за парите си, защото лихвите по кредитите са ниски. Някои хора използвали пандемията за схеми за подпомагане, за да си погасят скъпите кредити.

По думите на Хампарцумян хората си седят вкъщи и гледат да си направят живота малко по-хубав. Има бум в харченето на пари в магазините тип "направи си сам". Фокусът върху малкия кръг в собствения живот е по-висок в такива времена и харченето около дома е по-високо, изтъкна банкерът.

"Пандемията не е променила радикално навиците ни. Най-вероятно ще научим нещо ново, после ще забравим нещо старо, но ще бъдем същите, обогатени с някакъв опит и ценейки повече малките радости от физическото общуване, което някак си се загуби. Аз мисля, че дори новото поколение с изненада и ще бъде страшен бум, когато открият прелестите на физическото общуване. Това за тях ще бъде все едно, че са стъпили на Луната и ще бъде много интересно", каза още Хампарцумян.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    45 0 Отговор
    Инженер химик станал банкер приватизатор Костовар милионер и е по ТВ дежурен човек на червената мафия радвайте се такива са

    Коментиран от #32, #33

  • 2 Читател

    34 0 Отговор
    Достатъчно е да им вземат парите!
  • 3 Чичкото

    39 2 Отговор
    Кравата не се убива, а се дои

    Коментиран от #14

  • 4 Гост

    29 0 Отговор
    Аре бе, верно ли бе, харпанцумяне? Ти си готов политик бе!
  • 5 Буко Баламата

    29 0 Отговор
    Този"експерт 'говори страшни небивалици.
  • 6 Нямат интерес

    28 0 Отговор
    Клиентите толкова да забогатеят, че да нямат нужда от кредити.....
  • 7 Да,бе

    32 0 Отговор
    За туй им пращат ЧСИ с най- голямо неудоволствие.Какви хуманисти,Боже!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Сатъра на Хана

    21 0 Отговор
    Аз имам интерес само Лично към Теб ,
    и към твоята Клирингова компания която изнася парите на мутрите и бейовете за изпиране в чужбина :))
  • 10 Хахаха

    34 0 Отговор
    Банката има интерес, клиента да е жив, докато подпише ... после ... после има интерес да плати до към 50% и да го изхвърли от апартамента или да умре.
    Следващия балък ще купи имота и той с ипотека.
    И така докато свършат балъците, но в Бългория са безчет.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Емил

    23 0 Отговор
    Тоя що не се скрие! Няма нито една негова вярна прогноза за последните 20 години - говори врели-некипели!!! И това сега е лъжа - всички кредитополучатели са застраховани - пука и на банката дали си жив или умрял - овце много-о-о!!!
  • 13 Левоне, с твоя помощ банките си одушиха

    27 1 Отговор
    Клиентите!!! Дават клиентите на ЧСИ та на Колектори, не правят споразумения, Душът, Душът!!! А ти Левоне си един от Виновниците, голям Подлец си!!!
  • 14 Емил

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "Чичкото":

    Само докато дава мляко - спре ли - сатъра в главата и на салам!
  • 15 Учуден

    18 0 Отговор
    Нещо не мога да разбера: държавата взема вътрешен заем от банките, тоест от нашите спестявания, след това държавата ги връща на банките пак от нашите данъци. Както и да го погледнеш данакоплатцът е прецакания.
  • 16 ххааа

    17 0 Отговор
    Прав е Банките са къто кърлежи ,само пият кръвта на клиентите и с помоща на подкупните политици прокараха Абсурдни Закони в тяхна полза.
  • 17 БАЙ Х@Й‼

    19 0 Отговор
    Банките не душат клиентите, БАНКстЕРИТЕ ги дерат живи! Теглиш 100'000 при лихва 5% реално върната сума 160'000 !

    Коментиран от #23

  • 18 Биде

    17 0 Отговор
    Демагог и мошенник! Но виновна е държавата ни, която е приела да защитава само интересите на банките и им е развързала ръцете да правят каквото искат! Това дали го има и в третия свят???????!!!!!!!
  • 19 гжбт7

    20 0 Отговор
    Банките са гигански октопод,те са заробили човечеството
  • 20 Сатъра на Хана

    13 0 Отговор
    На Хармацупянчо Искам да му приготвя суши от риба Фугу (непочистена)
  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 0 Отговор
    Банките имат -Неистов интерес да ПРИберат Депозитите и по възможност вси техни Депозитари да ги хване.....черната и те да нямат наследници,или в краен случай децата им да не знаят къде са им парите...Това е интереса на този!Тези Нещото не ги ли....
  • 22 Добре а защо трябва да връщам кредита

    7 0 Отговор
    Нали трябва да сме щасливи на тоа свят😂😂😂😂я са ми обясни как се връща кредит и лихва като само банката може да печати пари😂😂😂значи банката ми дава 1000 лв обаче е напечатала точно 1000 и иска лихва 100 и аз ка да върна 1100 като тези 100 не са напечатани😂😂😂
  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 0 Отговор

    До коментар #17 от "БАЙ Х@Й‼":

    Това са им....Сложните лихви...Мами...им мръсна!От дядо ми знам-Кредит от банка се тегли само с автомат калашников на автоматична!
  • 24 БАЙ Х@Й‼

    8 0 Отговор
    Банките по закон са ПИРАМИДИ! Което по закон е НЕЗАКОННО ! НЯМА БАНКА КОЯТО ДА МОЖЕ ДА ИЗПЛАТИ ПАРИТЕ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ СИ !
  • 25 иванчо

    7 0 Отговор
    ТОВА Е.ДА НАРЕДИШ КУП ДУМИ И ДА НЕ КАЖЕШ НИЩО СЪЩЕСТВЕНО.ОТВРАТИТЕЛЕН,МАЭЕН,ХЛЪЭГАВ.
  • 26 big

    9 0 Отговор
    А какъв интерес имат? Нулева, дори минусова лихва, постоянно повишаващи се такси + държавен данък на спестяванията! Та къде е интереса на хората? Кой печели от това, ако не банките?
  • 27 someone

    7 0 Отговор
    така е не трябва да умираш, трябва да си жив и да плащаш като роб до живот.
  • 28 КТБ

    10 0 Отговор
    "Двама банкери и висш политик в Молдова получиха присъди от 10 до 12 години за пране на пари", когато и тук има подобни новини, клиентите ще имат известно доверие в бг банките.
  • 29 :D :D :D

    5 0 Отговор
    Аз си го превеждам. Банката е ок да и плащате докато сте жив.Тя може да ви е дала кредит дето знае че за 30 години няма да можете да го изплатите.Но е позитивна защото вие след 30 години ще сте още жив. Пък и не ви е излъгала защото ви е казала че вие ще може да го изплатите кредита.Просто не е споменало колко време ще ви трябва.
  • 30 1234

    7 0 Отговор
    Нормално ли е 2500 служители на банка да носят на чуждестранния инвеститор 250 млн печалба годишно? Има много фирми в България с подобна бройка служутели но никой не изкарва такава норма на печалба на калпак ! Освен мобилните оператори, отново ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Принципно

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Знам на къде биеш, но защо си мислиш, че инженерите или химиците са глупави хора.
  • 33 ВИНС ОПУП

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Абе тоя поне е инженер-химик с висше...ама да ти кажа в нач. години на прехода какви шефове на банки имаше ... шофьори (да ме простят колегите,че и аз тогава хванах геврека да въртя ,че да храня с-во-въпреки моето висше),сервитьори ,бармани,спортисти,милиционери и какви ли и не номенклатури с най-много ...АОНСУ...времената на масовият фалит през '90-те...

    Коментиран от #34

  • 34 БАЙ Х@Й‼

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "ВИНС ОПУП":

    А , имаше еднаЦеЦа с РАБФАК!
  • 35 Йоцосран

    6 0 Отговор
    Ако не бяхте задължили чрез лобистки крадливи закони всички да са набутани с получаване на заплати през банкомати ,щяхте да имате 10 клиента и те да са мошеници от вашата класа . Така и така основно политици ,което е равно на бизнес в това подобие на демократичен феодализъм ,обслужвате най -вече. Нормален човек веднъж като го сапунисат от банката с променящите се лихви , с двете застраховки / за безработица и за живот / и като му задържите пари за гаранция по кредита и то 2000 лв ги няма от сумата върху която му слагате лихвата. Лихва на пари които не е взел. После се почва -ще сменяме в евро , ела си поднови картата , донеси за актоализация документ , такси при теглене , такса поддръжка и взел 10 върнал 18-20 . Никога повече в банка . Ако зависи от мен щях и заплатите на фирмите да Ви отнема защото това си е жив рекет със съдействие на партийци разни на процент от Вас. Колко стотин милиона остават всеки месец в тези карти ,които не можеш да изтеглиш поради ниска сума под 10 лв. Имам 9 лв и не ги давате. Малка сума ама в милиони сметки на работещи и пенсионери. Депозит - не може да покрие лихвата Ви таксите за година , няма кредит под 6- 16 % лихва което си е от 6 до 18 ПЪТи в повече.
  • 36 Павел Пенев

    8 0 Отговор
    Арменските измамници,докога ще се правят на банкери?
  • 37 Русенец

    3 0 Отговор
    Но нямат интерес и от заможни хора, които нямат нужда от заеми. Затова държат народа вечено в лека нищета, колкото да е постоянно в нужда от услугите на банка и кредитор, но пък и да може да си позволи погасяването, нали така?
  • 38 Pilot

    4 0 Отговор
    Хампарцумян е от СДС шайката, дето унищожи България. Той и Костов унищожиха цялата икономика. Да си спомним ли как тоя затри БАЛКАН?
  • 39 фатмак

    2 0 Отговор
    Нали искахте демокрация и банани по магазините целогодишно.Сега няма да ревете.
  • 40 кеворкян

    2 0 Отговор
    тоя нищо не разбира от банкиране навремето едва изкара техникума по индустриална химия наложи се цялата арменска общност да му купуваме дипломата
  • 41 tapanar4o

    0 0 Отговор
    Този е за разстрел.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове