Last news in Fakti

14 Март, 2021 10:15 8 166 28

Д-р Дечо Дечев: Попаднахме на управленци, които не са подготвени

  • дечо дечев-
  • правителство-
  • подготвено

България може да се справи по брой легла

Д-р Дечо Дечев: Попаднахме на управленци, които не са подготвени  - 1
Снимка: БГНЕС

Попаднахме на управленци, които не са подготвени затакъв вид проблем. Здравеопазването се упрвалвя а от финансово-корпоративен кръг. Представители са Ананиев и Начева. Като финансисти те се концентрират върху потока от пари. Елементи от системата на здравеопазването бяха пренебрегвани. Това заяви бившият шеф на здравната каса д-р Дечо Дечев.

Те са подходящи за периоди, в които не трява да се прави нищо. Но идва период, в който трябва да се прави нещо. Ананиев проспа тези три месеца - декември, януари, февруари. Системата не беше подготвена - нямаше консумативи, апаратура, протокол за действие, обясни той.

Пресоли се манджата с отлично изиграното насаждане на този панически страх от пандемията. От политическа гледна точка може да е правилно, но от медицинска гледна точка, не може да не са предполагали за този страх. Медиците не биваше да участват в насаждане на този страх. В дългосрочен план отражението върху психиката на хората ще е огромен проблем, заяви още той.

Този вирус има изкуствен вирус, категоричен бе той.

България може да се справи по брой легла. Само две държави имат повече от нас. Говоря за легла за активно лечение. На 100 000 души имаме 420 лекара. Само Гърция има повече. Тази мантра, която се развява, не е вярна. Вярно е, че не са разпределени равномерно лекарите. Има база, има лекари. А в други държави нямаха легла. Легловият фонд в най-тежките месеци не е бил зает, 40% от леглата не са били заети, посочи още д-р Дечев.

България, за съжаление, е сключила договор с две фирми. Той цитира документ, какво е заявила България. Отказали сме се от ваксината "Янсен". Сключваме с производители на две ваксини. Единият не произвежда ваксина. Оставаме с един куц кон. Това беше най-голямата грешка, посочи той. България не е ощетена, ние сме поискали това. Зад това решение стоят експерти, поясни д-р Дечев.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 67 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    13 49 Отговор
    Един бивш неуправленец говори за сегашни неуправленци.

    Коментиран от #10, #27

  • 2 Българка

    93 13 Отговор
    Д-р Дечo Дичeв рaзкри кaкви вaкcини ca пoръчaни oт мaфиoтcкoтo прaвитeлcтвo в бoрбaтa cрeщу кoвид. Нe cлучaйнo Нинoвa зaдaдe 15 въпрoca към прaвитeлcтвoтo зa вaкcинитe. Oкaзвa ce, чe имa дoкумeнти, oт кoитo e виднo, чe упрaвлявaщитe МУТРИ CA OТКAЗAЛИ ДA CКЛЮЧAТ ДOГOВOР дa пoлучим вaкcинитe нa Пфaйзeр. Имaмe дoгoвoр/ пoръчaни ca вaкcини oт AcтрaЗeнeкa и oт фирмa, чиятa вaкcинa щe бъдe гoтoвo cлeд oкoлo пoлoвин гoдинa. Тoвa oбяcнявa зaщo Бългaрия пoлучaвa пo-мaлкo вaкcини, oткoлкoтo другитe eврoпeйcки cтрaни. Бoриcoв дa нe ce прaви нa oщипaнa дeвoйкa и дa иcкa рaзгoвoр в EC. Cтигa лъжи, cтигa зaмитaнe, цинизъм и прoдължaвaщ гeнoцид. Питaм къдe e прoкурaтурaтa? Зaщo нe рaзcлeдвa тoтaлния хaoc и прoвaл в здрaвeoпaзвaнeтo, кoитo ca причинa зa зaгубeни cтoтици чoвeшки живoтa. Тoвa ca нaй-тeжки прecтъплeния пo НК

    Коментиран от #7

  • 3 Да,бе

    74 6 Отговор
    На тия, ако им отвориш главите само пачки и кюлчета вътре.Няма място за други мисли.
  • 4 Българка

    76 11 Отговор
    Мутрите от правителството и НОЩ на съд за действията и бездействията си, с които причиниха увреждане здравето на десетки хиляди българи, масово разпространение на зараза и стотици умрели. В деня на прошката казвам, че при престъплени геноцид има наказание , а не забрава и прошка
    Цялото правителство да подава оставка веднага. Те и без това обикалят предизборно България и участват в надпреварата като кандидат-депутати, а в същото време се водят на работа като министри и държавни служители. Това е нарушение на ИК и законността

    Коментиран от #17

  • 5 Гост

    51 8 Отговор
    И правителството има вина но и докторите! Защото се изпокриха , консултираха ни по телефона а трябваше прегледи и да се хеащат пневмониите на време! Защото когато една пневмония не се лекува както трябва и те вземат в болница късно в много от случаите няма какво да се направи!

    Коментиран от #6

  • 6 Българка

    48 6 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Докторите правят това, което е безнаказано на правителствено ниво. Колко доктори за отказ от адекватно лечение на болни или грешки, които са увредили здраве знаеш? Ананиев в първите си заповеди в качество на здравен министър разпореждаше личните лекари да консултират по телефона
  • 7 Аман

    10 43 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    от червени ме ке ре та.
  • 8 Факт

    50 5 Отговор
    Ха сега дайте прошка на главния лекар Буци Тиквов, който с нашите пари е направил далаверата с най евтината ваксина.

    Коментиран от #14

  • 9 АМОН

    41 4 Отговор
    Д-р Дечо Дечев: Ваксините на Москов са 2000% по-токсични от допустимото.

    „Там има два вида т.нар. турски ваксини – едната, сто хиляди бройки, която е използвана изцяло от български деца на възраст от 0-1 година. Тя е използвана, вече е изконсумирана. Понякога знаете, че изваждането на истината може да доведе много повече вреди, отколкото нейното премълчаване. Затова за тази ваксина аз няма да приказвам, тъй като тя е използвана”, заяви д-р Дечев

    НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ НЯКОЙ ДА СЕ СЪБУДИ И ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЯ СРЕЩУ ПЕТЪР МОСКОВО И АДАМ ПЕРСЕНСКИ ЗА ГОНОЦИД И ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРИ?!!
  • 10 Българка

    48 6 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    В държава, управлявана от мафията, ако има кадърен и почтен на отговорна длъжност, то той бива отстраняван, за да не пречи на престъпните схеми на некадърните мутри
  • 11 герп=БКП

    38 6 Отговор
    Напълниха власт с калинки!
    ОСТАВКА!

    Коментиран от #24

  • 12 Петър

    33 9 Отговор
    Бойко е изчислил, че няма да вземе достатъчно депутати. И е решил да си открадне изборите. Ето как:
    - Преса върху СИК и РИК. Ще се дописват и надписват протоколи.
    - Потулване на всички сигнали за купуване на гласове от ГЕРБ и ДПС. МВР, ДАНС и прокуратурата ще разследват само сигнали за други партии.
    - Бригадите на Пеевски, Таки, Маргините и Пашата вършеят из цялата страна и организират купен вот.
    - Компромати срещу опозицията. Имат и за Корнелия, и за Слави.
  • 13 Здравейте от Швеция

    34 8 Отговор
    Питам се защо още търпите ГЕРБ ?!
    И не намирам отговор ! Може би сте
    мазохисти или страхливци ?! Това го
    няма никъде по света ! Хайде направете
    нещо по въпроса ! Тръгвам за СОФИЯ !!!

    Коментиран от #15

  • 14 АМОН

    24 4 Отговор

    До коментар #8 от "Факт":

    ТЕ НЕЩАТА СЕ ПОВТАРЯТ.

    БОРИСОВ ПОДПИСА ВНОСА НА 100 000 БРОЙКИ ВНЕСЕНИ ОТ ТУРЦИЯ ОТРОВНИ ВАКСИНИ С КОИТО БЯХА НАДУПЧЕНИ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЧИЦА.

    БОЙКО БОРИСОВ, ПЕТЪР МОСКОВ И АДАМ ПЕРСЕНСКИ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА 100 000 НАДУПЧЕНИТЕ И ОСАКАТЕНИ БЪЛГАРСКИ ДЕЧИЦА.

    НА ДНЕШНИЯТ ДЕН БОРИСОВ ИСКА ПРОШКА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА КОИТО С МОСКОВ И ПЕРСЕНСКИ СА ИЗВЪРШИЛИ КЪМ ТЕЗИ ДЕЦА.

    НЕКА ВИДИМ КАКВО Е ВЪЗМЕЗДИЕТО КОЕТО ЧАКА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ.
  • 15 АМОН

    23 6 Отговор

    До коментар #13 от "Здравейте от Швеция":

    БОРИСОВ И СТОЯЩИТЕ ЗАД НЕГО ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ДПС СА ИЗГРАДИЛИ АДМИНИСТРАТИВНА ПИРАМИДА НАБРОЯВАЩА БЛИЗО 800 000 ЧИНОВНИЦИ. Те и семействата им ще гласуват за това унищожаването на нацията да продължи.

    Затова , целта им е по малко гласуващи , по висок резултат.
  • 16 МЪРШАГЕРБ

    20 5 Отговор
    "Кaк в Румъния ca вeчe 2 млн. вaкcинирaнитe, a ниe cмe пaк пocлeдни. Ceбacтиaн Курц трябвa дa oтвaря oчитe нa тoзи нaглeд, cгънaт и прeгънaт кaтo чeрвeй, Кocтaдин Aнгeлoв. Вчeрa нa брифингa нa НOЩ журнaлиcт гo пoпитa кaквo дa oчaквaмe кaтo дocтaвки и тoй oтгoвoри, чe нe знae", кaзa oщe Дикoв прeд Eврoкoм.
  • 17 чичо

    8 20 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Я кажи,кой ти каза,че мутрите са от правителството и НОЩ,като всички мутри от прехода са при Радев и БСП.Дали не беше престъпника Радев?

    Коментиран от #25

  • 18 Фффффф

    15 7 Отговор
    Попаднахте на канибали начело с тиквата
  • 19 мдда

    5 10 Отговор
    Какъв е тоя "авторитет" пак?? Никнат като гъби преди избори в полза на БСП..
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Краси

    8 4 Отговор
    Г-н Дечев е пример за лобизъм, корупция и осребряване на управленската му позиция. Припомням, че беше биг Бос в Актавис, Софарма и после пак те го върнаха в НЗОК за да вкара боклуците им в листата. Крадецът вика дръжте крадецът. В България няма хора дори с минимум морал на ръководни позиции.
  • 23 Павел Пенев

    4 0 Отговор
    От 30 години все на такива попадаме, унас вече всичко е в помийната яма.
  • 24 Ангел Драгов

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "герп=БКП":

    Изявата на д-р Дечев не е чиста! Той каза и някои може би верни и основателни и критични неща, но като цяло това излъчваше реванш срещу някого. Като цяло такива публични изяви са вредни и пагубно за обществото в такова бурно време. Да се дрънкат критики за факторите в пандемията води само до повече смърти, затова е престъпление! Ако и когато имаш основание да критикуваш, да предлагаш, да питаш и помагаш не трябва да се изпляскаш в медиите, а да сигнализираш болницата, РЗИ, щаба, министъра, МС, прокуратурата. Така ще има ефект от сигнала ти, другото е само вреда! Нагледахме се на Мангъровци, Първановици, Чорбановци и др. Дечев съобщи неверни данни за ваксините. Не обясни как така сме заявили само една ваксина, а получаваме 2-3. Неговият повик отвори устите на хищниците, които търсят под вола теле и да намерят аргумент срещу Щаба, министъра, ББ, ГЕРБ, което е нечестна и подла атака. Ако ние днес не оценим по достойнство успешното управление на кризите и страната, след като затънем до гуша в огромни беди и скърби ще го търсим, но ще бъде късно. Така, че озаптете се рушители!

    Коментиран от #26

  • 25 4455

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "чичо":

    "Кой ти каза" - такива изрази се използват само в детската градина. Възрастни хора сме, повечето сме изминали дълъг житейски път и не ни е нужно да ни "отваря очите" някой друг. Знаем кои са мутрите - те се проявяват всеки ден с престъпното си управление. Добре, че имаме президент, който посочва всеки техен гаф!
  • 26 Пепи

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Ангел Драгов":

    Ангеле, Ангеле, май някой ти е изкарал ангелите! По- добре ли е някой да ти разказва сладки приказки от 1001 нощ, или да ти каже истината. Убедена съм че д-р Дечев си е казал мнението където и на когото трябва. Но като никой не го чува ще го каже на обществото. И не е вярно, че е казал за сключен договор с една фирма, а че са две фирмите, но едната е спряла доставките. И ти какво се плашиш, стой си в Ковачевица на чист въздух и чиста храна и си трай.
  • 27 Д-р Хаус

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    След като Д-р Дечев каза А / виж изказването му!!/, трябваше да каже и Б а именно, че представителя за България на Астра- Зенека е майката на евродепутатката от ГЕРБ- ЕВА МАЙДЕЛ, типичен пример за конфликт на интереси!!!
  • 28 Д-р Хаус

    4 2 Отговор
    След като Д-р Дечев каза А / виж изказването му!!/, трябваше да каже и Б а именно, че представителя за България на Астра- Зенека е майката на евродепутатката от ГЕРБ- ЕВА МАЙДЕЛ, типичен пример за конфликт на интереси!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове