14 Март, 2021 14:06 5 024 26

Спешна проверка заради смъртта на бременната жена от Разлог

  • разлог-
  • бременна-
  • спешна проверка

Целия си 4-дневен престой в болницата жената е изкарала в реанимацията

Спешна проверка заради смъртта на бременната жена от Разлог - 1
Снимка: Shutterstock

Бременната жена, починала с коронавирус в болницата в Благоевград, е прекарала няколко дни със симптоми у дома преди да потърси лекарска помощ. Това съобщи за Нова тв директорът на лечебното заведение. Здравният министър разпореди спешна проверка за причините за трагедията.

От болницата в Благоевград заявиха, че жената няколко дни е била със симптоми преди да потърси медицинска помощ. Все още не е ясно дали тя е била в болницата в Разлог преди да постъпи в Благоевград.

„Не знам как се е лекувала, нали да не стане грешка, но вкъщи е била и не е лекувана. Фактът, че идва в увредено състояние, това не може да стане за часове. Имало е един период, в който тя е със симптомите и си е била вкъщи, това го знам”, обясни директорът на МБАЛ - Благоевград д-р Огнян Митев.

Целия си 4-дневен престой в болницата жената е изкарала в реанимацията. Имало е вариант тя да бъде транспортирана в столицата, но това не се е случило. Жената е без съпътстващи заболявания. В родното ѝ село Долно Драглище всички са потресени от смъртта ѝ.

В болницата в Благоевград започват две проверки – вътрешна и външна от Медицински надзор.

„Министерството се самосезира и изпраща този одит, без да има нещо. Назначавам проверка изцяло, от приемането до смъртта - какво и как е направено”, посочи д-р Митев.

Резултатите от проверките вероятно ще са готови идната седмица.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    31 4 Отговор
    В България няма нито един осъден лекар за грешка.Бяла мафия

    Коментиран от #14

  • 2 Активист на БКП

    22 2 Отговор
    Започва се! Първите жертви на Астра Зенека...
  • 3 глоги

    28 1 Отговор
    Смешна проверка заради смъртта на бременната жена от Разлог. СИГУРНО ПАК НЯМА НИКОЙ ДА Е ВИНОВЕН. КАКТО ОБИКНОВЕННО В БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #10

  • 4 Доктор Митев

    27 2 Отговор
    как не знаете с какво се е лекувала, тя със сигурност не е живяла сама. Как не знаете дали е била в Разлог, има телефони. Как установихте, че е починала от корона вирус?
  • 5 Дан

    29 3 Отговор
    Ще изкарат жената виновна,че не е изкарала курс за експерт,кога е точният момент да потърси лекарска помощ.
  • 6 питам

    29 1 Отговор
    И защо бе джанъм тази бременна жена , мир на праха и не е транспортирана до София , а имало само вариант за това ? Нямаме нужда от отговори, всеки обикновен българин вече е наясно, че тези правилегии са само за корумпираните гербери , а народа, чиито пари харчат им е враг .
  • 7 Българка

    22 1 Отговор
    При "стройната" болнична система и "майсторски", както се хвали социопата-лечител, управлявана криза след дни и починала жена, здравните величия дори не знаят дали е лежала в болница в Разлог? Хм, ама то май се оказва, че в много болни само лежим, докато здравни величия усвояват едни пари по пътеки

    Коментиран от #26

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 0 Отговор
    БОГ ДА Я ПРОСТИ
  • 9 mafiadoctor

    21 2 Отговор
    Кой знае на кои стълби е "лежала" докато чака да я приемат в болница. От тези "мозъчни промивки" човек се чуди да ходи ли на лекар или е по-добре да не ходи.
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "глоги":

    бялата мафия убива ХОРА
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    19 1 Отговор
    Всяка проверка в държавно учреждение се прави,единственно с цел да се скрие Грешката!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ти от къде знаеш? някой специално на теб ли се отчита?

    или ти си един трол и така са ти казали да напишеш?

    ай у лево селянинн
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    мене един психопати постоянно ме бият с едни кожени неща дето ги вадят от гащите си господине
  • 16 Аз40🏴‍☠️

    16 3 Отговор
    Само се замислете над нещо: никой никога не е получавал проба на ковид-19 ... никога! Ще скатаят всички данни. Жената най-вероятно е била диагностицирана с лъжливите "ковид-19 симптоми" и зарязана да умре най-долно. Видяхме такива случаи на зарязани по стълби, пред болници и т.н. всички. Нищо не се е променило!

    Коментиран от #17

  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "Аз40🏴‍☠️":

    Не всяка бронхопневмония е ковид,както изкарват в бг!О преди сто години поне се знае за вирусни пневмонии!Доказано е,че бременни не боледуват от ковид,плода не може да се зарази НЕщоо не преминава през плацентата ,както и децата са само приносители,не боледуват!Нооо в бг постоянно ,четем за починали бременни от ковид,за Бебета с антитела още при раждането и други лъжи!Ясна е,че лекарите в бг не струват, в огромната си част,ясно е,че докато се дават големи пари за ковид в бг ще има манипулация на Заразени и Умрели!Не ми е ясно , Лъжците не се ли страхуват....И хората докога ще ги търпят и няма ли най накрая да се потърси сметка на властимащите !Та те са половин стадион хора....

    Коментиран от #21

  • 18 Запознат

    9 0 Отговор
    Браво! Много точни въпроси?
    Същото питам и аз,но няма кой да отговори.
    Не им изнася.
    Съболезнования към близките.
  • 19 Запознат

    0 0 Отговор
    До коментар 6
  • 20 чолак

    10 1 Отговор
    Д-р О. Митьов знае ли , че д-р Любо тъпото е началник на отделението по реанимация и интезивно лечение ? Знаеики способностите и възможностите на д-р Л. Димитров , какво да кажем за неговите подчинени - анестезиолози -реаниматори , а пък нивото на родилното отселение в МБАЛ - Благоевград е на ниво на родилното в родното ми село Абланица .

    Коментиран от #25

  • 21 Аз40🏴‍☠️

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Програмирането на стадното съзнание е майката на всичко. Има една камара книги на Едуард Бернайс, племенник на Зигмунд Фройд, в които се разяснява всичко за това как се манипулират големи човешки общности. Затова гледаме 10 полицая стоят пред многохилядна тълпа, която просто с едното ходене напред си преминава през тях без капка агресия. Обаче това не се случва, което ни връща на програмирането. Това се случва и сега с "пандемията".

    Коментиран от #24

  • 22 незнайко

    4 1 Отговор
    Жената има ли здравни осигуровки ? След като няма съпътстващи заболявания значи, че никой не знае за тях ! Не било ясно дали е била в болница в Разлог !!! Ало в кой свят живеем ??? Информацията да не се предава пеша ??? Кого заблуждават с тези проверки ??? НАПИШЕТЕ ИСТИНАТА СЛЕД КАТО И МЪЖА И Е ПОЧИНАЛ !!!
  • 23 Експертите

    0 4 Отговор
    Явно коментират тук. Така де - защо да се разследва нещо? Достатъчно е да се прочетат коментарите на цвета на нацията във Факти и всичко е ясно! Господи, прости им! Те не знаят какви ги вършат.
  • 24 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Аз40🏴‍☠️":

    А,ако се появи Бък в програмирането.....Ония дет гледат зад стъклата на парламента....дали няма да напълнят гащите...
  • 25 лекар

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "чолак":

    Ти си д-р Ибрахим Чолак - помак от с. Абланица гоцеделчевско работещ в конкурентната болница МБАЛ " ПУЛС " която паразитира върху МБАЛ - Благоевград и си от младежкото ДПС , амбициозен кариерист и мазник !
  • 26 Д-р Хаус

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Ето го резултата от сбъркания " модел на здравеопазване,предложен от депутата от БЗНС- Мозер Борислав Китов,одобрен и възприет от зъботехника Илко Семерджиев,по времето на Иван Костов!! И никой от следващите властници не посмя да го промени!! Щото " клинични пътеки",джипита", " Здравна каса",частни ДКЦ и болници се оказаха паразитни структури,източващи публичен финансов ресурс и формиращи " бялата "" лекарска и фармацевтична мафия!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове