16 Март, 2021 13:32 3 571 10

Рекорден брой заразени с коронавирус в Смолянско

  • смолян-
  • смолянско-
  • заразени-
  • ваксиниране

64 са новите положителни проби в областта за денонощието

Рекорден брой заразени с коронавирус в Смолянско - 1
Снимка: БГНЕС

64 са новите положителни проби в област Смолян през последното денонощие. Това е и най-големият брой от началото на пандемията. Средната 14-дневна заболяемост на 100 хиляди души също е рекордна – 400,8. Смъртността е 16,4 на 100 хиляди при 15,35 за страната.

Заразените са на възраст между 19 до 88 г., от общините: Смолян – 31; Златоград – 14; Мадан – 10; Рудозем – 3; Девин и Баните – по 2; Доспат и Чепеларе – по 1. Положителни са санитар от МБАЛ-Смолян, мед. сестра от МБАЛ-Мадан, санитар и двама потребители от хосписа в гр. Мадан.

Единадесет са хоспитализирани – десет в МБАЛ-Смолян и един в болница в София. 53 са на домашно лечение, под наблюдение на личен лекар. Епидемиологичното проучване продължава.

Излекуваните през вчерашния ден са 33, дехоспитализираните са 15.

Три жени, с придружаващи заболявания, са починали в болниците в Смолян и Златоград – на 82 и 64 г. от община Златоград и на 66 г. от община Смолян. Изказваме съболезнования на близките.

На 15.03.21 г. са извършени 30 ваксинации. При 588 лица ваксинационният процес е завършен.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 яко ни лъжат

    13 1 Отговор
    ВИРУCA E БИOЛOГИЧНO OРЪЖИE КOEТO EЖEДНEВНO CE ПРOМEНЯ КЪМ ВCE ПO-ЛOШO И ПO-ЛOШO. ПИТAЙТE БИЛИ ГEЙ.
    Люк Монтание го каза още миналата година. Ковид има обвивка, която има същият състав като обвивката на СПИН! Вероятно някой си е мислил, че създава ваксина против спин. Заразяваш се с Ковид, малко дярия, както при повечето коронавируси и си застрахован против СПИН. Като се замисля, обаче при векторните ваксини се действа по подобен начин! Модифицират се аденовируси! После някой се чуди защо умират хора от АстраЗенека. Въпросният маймунски аденовирус може сами по себе си да не е опасен! Модифициран, обаче......Те така стават големите бели. НEМA ДA CE ПЛAШИТE CAМO ИЗБРAНИТE ЩE ЖИВEЯТ. ТAМ НЯМA МЯCТO ЗA РAЗБOЙКO И ШAЙКAТA МУ.
  • 2 887754

    6 0 Отговор
    В отделението са по 4 5 човека в стая и има една тоалетна за цялото отделение
  • 3 хах

    11 0 Отговор
    На Пампорово е претъпкано нормално е да се заразяват,ама кой не знае кой е собственика?

    Коментиран от #8

  • 4 тиквеник

    6 0 Отговор
    Закриваме училищата за сметка на Алито бегов
  • 5 Протест срещу безобразията в България

    6 2 Отговор
    На хората им писна от гадостите на ГЕРБ голяма грешка направи Българския народ като избра човек от групировките-Боко на хората им писна от гадостите на ГЕРБ... Номер 11.за да си върнем България
  • 6 тхйт

    3 3 Отговор
    #1. Да си върнем България!
  • 7 Факт

    3 1 Отговор
    Дариткова ще ги излекува!
  • 8 Пешо

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "хах":

    Аз не знам. Кой е?
  • 9 куку руку ку

    1 0 Отговор
    всички, които са се вакснали...
  • 10 тралала

    0 0 Отговор
    В Смолян лятото и есента беше доста по-трагично, но дори не се тестваше адекватно... в момента по-големият брой случаи не е пряко свързан с толгова сериозна допълнителна смъртност в региона, колкото при уж по-ниските стойности поради (поради липса на възможност за тестване тогава, каквато възможност в момента е налична).