Last news in Fakti

18 Март, 2021 15:14 12 310 136

Доц. Мангъров: Затварянето е предизборно, ние наистина сме идиоти

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • атанас мангъров

Единственият начин болен да получи адекватно лечение и грижа е той да влезе в болница

Доц. Мангъров: Затварянето е предизборно, ние наистина сме идиоти - 1
Снимка: БГНЕС

Ако някой си мисли, че с ограничения може да се овладее един епидемичен процес, много се лъже. Цялата тази работа е предизборна. Ама тези хора ни мислят за идиоти. Ние сме наистина идиоти. Това каза пред "Фрог нюз" доц. Атанас Мангъров.

Доц. Мангъров, какъв очаквате, че ще бъде резултата от 10 – дневния локдаун на държавата?
Никакъв. Малко ще намалеят случаите на заразени с коронавирус. В момента, в който се отворим, ще се върнем в самото начало. Тази методика е доказано неефективна в случая. Ние не сме единствените, които се затварят, но никой не го прави както при нас за 10 дни до изборите. Затварят се в продължение на месеци. Навсякъде, където това се направи, нямаше никакъв ефект –нито в Испания, нито в Гърция, нито във Великобритания. Епидемията си върви, а икономиката и психиката на хората отива по дяволите.

Ограниченията започват от понеделник. Очаквате ли, че събота и неделя хората ще се юрнат по магазините и това също ще доведе до скок на заразените?

Ние постоянно си се гъчкаме. Хората си живеят нормално. Ако някой си мисли, че с ограничения може да се овладее един епидемичен процес, много се лъже. Цялата тази работа е предизборна.

Точно това исках да ви попитам. Допускате ли, че напрежението около пандемията се нагнетява умишлено от управляващите именно заради предстоящия вот?

Естествено. Локдаунът приключва на 10-ия ден. Не на 12 или на 16-ия. Това означава, че ще бъдете ограничени до петък преди изборите. Ще имате един ден за размисъл и на другия ден отивате да гласувате. Ама тези хора ни мислят за идиоти. Ние сме наистина идиоти.

Как е ситуацията в инфекциозна болница?

Болницата е доста по-пълна, отколкото беше. Има около 90 болни. Все още има 1-2 свободни легла, но това е нещо, с което ние сме се справяли и ще се справим и сега.

В тежко състояние ли са пациентите ви?

Малко от пациентите са в тежко състояние. Около 25 души са на кислород. Останалите 60-на души са в състояние, в което значителна част от тях можеха да се лекуват вкъщи.

Защо са в инфекциозна болница тогава?

Причината да са при нас е, че тези карантини, които се налагат, не дават възможност на заразените да се лекуват у дома. Болният човек се затваря и лекар може да стигне до него само по нелегален начин. Затова единственият начин да получи адекватно лечение и грижа е той да влезе в болница. Само, че това е напълно безсмислено. Хората са заразни поне 3-4 дни преди да проявят клиничните симптоми. И когато те ги проявят и тръгнат да си правят тестове, минават още един-два дни. Всъщност в момента, в който стане ясно, че човек е с положителен тест, той преди този момент, е бил поне 5-6 дни в обществото и контактен. Тогава какъв е смисълът да го извеждаме и да го карантинираме, така, че да не може да отиде до магазина или аптеката?! Тези, които са били винаги около него също ги карантинираме допълнително за още 10 дни. Изобщо такива безсмислици се правят. Те водят до това, че хората със симптоми, характерни по принцип за инфекциозните заболявания, хукват към болница и чакат да умрат. Отгоре на всичко личният лекар не го лекува или пък го съветва по телефона, като обикновено му казва да пие един-два антибиотика без да го види. А този човек има нужда някой да го прегледа и успокои. И има нужда да влезе в болница, само ако се налага да му се дава кислород. От тези 7 000 души, които в момента лежат в болниците, поне ¾ от тях биха могли да се лекуват вкъщи. Стига да имаше кой да се грижи за тях. А сега какво се случва - пациентите, като ги вкарат в болница, ги обслужва една сестра и една санитарка на 40 души обикновено. Те не се „счупват“ да ги обгрижват, защото нямат физическа възможност. За тези хора би трябвало близките им да се грижат, а не всички да се изолират, каквато е практиката в момента. Едните в едната стая, другите в другата. Или пък се разделят на различни етажи. Когато ходят до тоалетната си слагат маски, въпреки, че те са живели нормално една седмица, преди този човек да е регистриран като положителен. Но никой тогава не е знаел това. Именно по тази причина тези мерки, които наблюдаваме в момента, са безсмислени. Те утежняват положението и водят до препълване на болниците.

Проблемите, свързани с ваксината на „АстраЗенека“ търговска война ли са?

Не са никаква търговска война. Не може в 11 европейски страни да се наблюдава един и същи феномен. Хора, ваксинирани с тази ваксина правят тромбози и умират. Това не става само в една страна, а в много. Следователно има сериозен проблем.

Защо тогава от СЗО съветват да не се спира ваксината?

Който иска да се ваксинира. Аз не бих го направил. Смъртността от Ковид- 19 е 0, 03%., т. е. това не е много опасна болест. Разбира се, ако човек е болен, има придружаващи заболявания, тогава може да се ваксинира. Но трябва да е наясно с проблемите и да подпише информирано съгласие. Ако съдебно-медицинската експертиза отхвърли проблемите, това ще бъдат приказки на ангро.

Хората са разделени относно теорията ви за борба с пандемията. Срещате ли лично такива, които открито да ви атакуват?

Не съм срещал досега хора, които да ме нападат. Някои може да ме гледат на криво, но не съм го забелязал. Много често, обаче хора ме спират и ме поздравяват. Идват и искат да се ръкуват с мен.

Какви недъзи извади наяве коронавируса за здравната ни система?

Стана ясно, че на практика ние нямаме ефективна доболнична помощ. Тази помощ е само декоративна и нейното предназначение е просто да води документация. И когато се сблъска с по-тежък случай, незабавно да го изпраща за хоспитализация. Доболничната ни помощ при тези обстоятелства не е в състояние да лекува по-тежко болни пациенти. Липсата на ефективна доболнична помощ води до натоварване както на спешната помощ, така и на болниците.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 135 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кнаус 485

    323 45 Отговор
    Манъров отново е прав ....

    Коментиран от #7, #24, #38, #84

  • 2 Прав е

    254 25 Отговор
    докато им позволяваме все ще ни мачкат.

    Коментиран от #131

  • 3 Сила

    193 19 Отговор
    Абсолютни идиоти!!!! 99 процента!!!!!
  • 4 Иван

    39 152 Отговор
    Ти може и да си, но аз не съм идиот

    Коментиран от #52

  • 5 Анализатор

    49 121 Отговор
    Всъщност идиот си ти...
  • 6 777

    35 130 Отговор
    Този говори за себе си!
  • 7 Позитано

    39 95 Отговор

    До коментар #1 от "кнаус 485":

    Мангър последно отварянето ли беше предизборно или затварянето ?!??! Чакаме опорки !

    Коментиран от #125

  • 8 истина е

    109 14 Отговор
    Ама това го знае всяко дете ,само народа - не !!
  • 9 Гербофоб

    141 17 Отговор
    За пореден път на Баце му се иска да сме прости!Този път няма да мине!
  • 10 ПРАВ е

    110 16 Отговор
    Просто, кратко и ясно - обществото е толкова зомбирано ,че вече не може да мисли рационално.

    Все едно всяка година като роднина или приятел е с грип с 1:1 оплаквания (все пак грипа също е УАУ - КОРОНАВИРУС!!!) се отива до спешното. Сега обаче като някоя баба/дядо кихне и се побърква и към болницата, а там на никой не му пука дали има нужда от нещо, дали му трябват лекарства и най-много човека да си отиде с мъка. Подобни случаи вече няколко сред колеги и колежки на приятели...

    Който е глупав да си плаща е извода, а глупаците са много за жалост.
  • 11 стоян

    142 20 Отговор
    Събота 20 март в 10.30ч.всички пред Министерски съвет.Време е да се сложи край на медицинският фашизъм.Съд и затвор за Боко Тиквата.

    Коментиран от #64

  • 12 Последния Софиянец

    160 34 Отговор
    Мангъров здравен министър! Ангелов в затвора!

    Коментиран от #51, #58

  • 13 Бих гласувал за Мангъров

    139 24 Отговор
    Но АБВ няма да минат 4 процентивия праг. Така или имаче той си остава един от малкото трезвомислещи специалисти с достойство.

    Коментиран от #123

  • 14 барабус

    94 21 Отговор
    Както винаги прям и прав защото е специалист!Но "ония"имат други нареждания "свише" и пускат математици и някакви си доктори,но не и инфекционисти да командват парада!Па народа-кучета го яли!
  • 15 азс

    40 129 Отговор
    Този комунист с чугунен мозък, така и не разбра че неговите теории не са приложими за този вирус, тъпунгер червен!

    Коментиран от #55

  • 16 Българка

    118 23 Отговор
    Г а д о в е т е ни затвориха в локдаун предизборно
    Нека на 04.04 ние им осигурим народен нокдаун!
    Народе?...... Време е!..........

    Коментиран от #28, #30

  • 17 Левски и Раковски

    84 11 Отговор
    На кладата и гилотината всички, които убиват Българите умишлено!
    Станете като един и се поведете заедно и си защитете живота, здравето и работата!
    Стига герберасти във властта! Гласувайте смело и мъдро против грабителите и убийците си, които ви затвориха насила!
  • 18 ДЖОН МАГОФИЛИ

    5 7 Отговор
    МАЙ МАЙ СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ СЕ СРЕЩНЕМ😬И ПАК ЩЕ СЕ ПРЕГЪРНЕМ😂
  • 19 Kyp1954

    81 19 Отговор
    Доцент Мангъров е напълно прав, но такива са првилата и така ще бъде. Аз не бих се ваксинирал! Не искам да експериментират върху мен, някакъв бъркоч.
  • 20 Браво Докторе

    94 20 Отговор
    Браво Докторе
  • 21 МангъроFF

    72 11 Отговор
    Шoк и Ужac!!!

    Миниcтър Aнгeлкoв, кoйтo в cъщoтo врeмe e лидeр нa лиcтa нa ГEРБ и зaeднo прeмиeрa дo тoзи мoмeнтa грубo и бeзoглeднo рeклaмирaшe cвoитe уcпeхи в cпрaвянeтo c кризaтa в прeдизбoрнaтa бoрбa ceгa иcкa oт пoлитицитe дa нe изпoлзвaт кризaтa зa дa критикувaт дeйcтвиятa нa влacтитe. Бoриcoв дoбрия oтпуcкa, лoшитe мeдици зaтягaт.
  • 22 МангъроFF

    75 8 Отговор
    Мaй oкoнчaтeлнo изпaднaхa в мeнтaлнo рaзcтрoйcтвo.

    Прeдупрeдих, чe щe пoкaзвaт грaфики, щe дaвaт cтряcкaщи цифри, щe прaвят зaключeния, cмърттнocттa у нac щe e ужacявaщa.

    Дo ceгa oтричaхa дa cмe първeнци, ceгa вeчe e OК дa cмe първeнци. Caмo зa дa ви убeдят чe aнглийcкия щaм, тoecт прирoдaтa e oтгoвoрнa и трябвa дa вярвaтe нa тoвa кoeтo гoвoрят. Нa cъщитe хoрa, кoитo при дaлeч пo ниcки рaвнищa минaлaтo гoдинa пo тoвa врeмe въвeдoхa КППтa и зaбрaнихa рaзхoдкитe в пaркoвe и нa Витoшa?! И иcкaт ceгa дa им вярвaм нa прeцeнкитe?!
  • 23 Моля ви

    27 100 Отговор
    Вкарайте го тоя или в лудница или в затвора и му отнемете трибуната!

    Коментиран от #35, #41

  • 24 Врач

    47 13 Отговор

    До коментар #1 от "кнаус 485":

    Вярно е!Прав е но неудобен -засега да видим на видов ден как ще е ако няма много чували.
  • 25 Горски

    37 8 Отговор
    Това е истинското дередже!!!!
  • 26 МангъроFF

    47 10 Отговор
    Нe, гocпoдa, ВИE cтe oтгoвoрни и нaй-вeчe Бoриcoв, кoйтo нe ce пoяви зa дa пoeмe oтгoвoрнocт зa зaтвaрянeтo нa държaвaтa.

    Виe нe дoгoвoрихтe и нe ocигурихтe дocтaтъчнo вaкcини.

    Виe нe нaпрaвихтe лoгичнo oбуcлoвaнa cтрaтeгия зa зaтягaнe и oтпуcкaнe нa мeркитe. Oт caмoхвaлcтвo зaбрaвихтe дa вoдитe нoрмaлнa кoмуникaция c нaрoдa cи и дa кaзвaтe нeщaтa тaкивa кaквитo ca, бeз дa ги пoлзвaтe зa прeдизбoрни и пo-oбщo пoлитичecки цeли. Нeнужнo oблeгчихтe в нaчaлoтo нa мaрт мeркитe, въпрeки чeрвeнитe cигнaли чe тoзи cъщия aнглийcки пo-зaрaзeн щaм e у нac и нeминуeмo щe дoвeдe дo тoзи ръcт, кoйтo ceгa дoклaдвaтe.

    И вcичкo тoвa бe cъзнaтeлнo нaпрaвeнo, зa дa ce прoвeдaт избoритe в уcлoвиятa нa мacoвa пcихoзa и cтрaх oт cмърттa.

    Cъзнaтeлнo нe пoзвoлихтe дa имa бeзoпacни нaчини зa глacувaнe прeз глacувaнe пo пoщитe и eлeктрoннo глacувaнe - и тoвa ли нe знaeхтe?
  • 27 МангъроFF

    52 9 Отговор
    Нe нaпрaвихтe избoритe в двa дни, зa дa нe нaмaли нaтиcкa в избирaтeлнитe ceкции.

    Дoри имaтe в зaпac идeятa, тaкaвa рeaлнo e oбcъждaнa oт cъвeтницитe нa Бoриcoв, дa oтлoжитe избoритe зaрaди иcтeриятa oкoлo пaндeмиятa, кoятo caми cъздaдoхтe, зaрaди eдни 600 души зaрaзeни нa 100 хиляди души, кoeтo e дaлeч oт зaлoжeния в зaкoнa прaг зa oпрeдeлянe нa eпидeмии 200 нa 10 000 хиляди?!



    Cъздaдoхтe иcтeрия, кoятo ocтaви eдинcтвeнaтa възмoжнocт зa рeaкция нa уплaшeнитe хoрa дa ce хocпитaлизирaт, a тoвa увeличивa риcкa oт вътрeшнo бoлници инфeкции и тeжки пocлeдcтвия.

    Aми кoрупциятa? Иcтoриятa c вaкcинитe /зaрaди нaмaлeнитe зaявки нa бългaрcкoтo прaвитeлcтвo/, c дocтaвкaтa нa лeкaрcтвa - рeмдиcивир и ивeрмeктин, кoитo ce oкaзвaт чe ce рeaлизирa oт фирми близки дo влacттa и ce плaщaт oт пaри oт бюджeтa.



    Или пaндeмиятa кaтo димнa зaвeca зa гoлямaтa кoрупция - вчeрa изплувa cдeлкaтa c ЧEЗ Бългaрия, придoбитa пo нeпрoзрaчнa cхeмa oт извecтнa трибуквeнa групирoвкa близкa дo влacттa, или прeди тoвa cъщaтa oлигaрхичнa cхeмa зa кoнцecиятa нa лeтищe Coфия.



    Нeкa ви cъoбщя oбaчe нeщo - мoбилизaциятa щe бъдe гoлямa. Въпрeки вcичкo.

    Биткaтa зa oцeлявaнeтo ни минaвa прeз изгoнвaнeтo нa тeзи oт влacттa. Зa дa имaмe шaнc.
  • 28 ПРЕЗЕРВАТИВ

    13 28 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    ЕЙ ЛУДАТА ТЕБ И В НОКДАУН ДА ТЕ СЛОЖАТ ФАЙДА ЙОК!!!
  • 29 MERS

    49 12 Отговор
    Пандемията докара ГЕРБ до ментално разстройство
  • 30 Слави Трифонов

    21 17 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Поздравявам те персонално с нежната ми авторска балада "Ще ти скъсам г*за" !
  • 31 Пророка !

    9 45 Отговор
    Мангъра май не знае,че Стъки скоро ще го пребие и изнасили на някой строеж.Направо си поръча гипсовото корито !
  • 32 мартин

    26 74 Отговор
    ТИ СИ ИДИОТ МАНГЪРОВ, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕКОМПЕТЕНТЕН СИ И СЕЕШ ИЗМИСЛИЦИ.
  • 33 закон за

    41 8 Отговор
    Овчедушието :всеки народ си заслужава управниците!
  • 34 Боко Простака

    16 25 Отговор
    A бе тулупи.Ще ви бръсна и стрижа както си искам до изборите, щото сте тъпи като овце. Бееее, беее и пак ще търчите до урните да гласувате за мене....
  • 35 Ти самия

    22 11 Отговор

    До коментар #23 от "Моля ви":

    За лудницата мъхлю
  • 36 ВАН ДЕР ЛЮБЕ

    6 5 Отговор
    До #26 #27 ТИ НЕ СИ ГЕОРГИ ДИМИТРОВ ПРЕД ЛАЙПЦИГСКИЯ СЪД НЕ СЕ ПРЕВЗЕМАЙ ТОЛКОВА!!!
  • 37 МАНГЪРОВ доцента и тираджия

    9 14 Отговор
    ПО ДЯВОЛИТЕ ГЛЕДАТМЕ НАКРИВО И МИ СТИСКАТ РЪКАТА 😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #45

  • 38 Абсолютно

    14 19 Отговор

    До коментар #1 от "кнаус 485":

    е прав, вече сам си признава, че е идиот!
  • 39 Бай Шиле

    8 20 Отговор
    Не е важно какво пак казва Мангъров.Важно е,че от скоро България е свободна зона за ЛГТБ! Най после! Утре всички на Парада,Мангъров каза,че няма страшно.
  • 40 Гаргамел

    18 33 Отговор
    Ти със сигурност!!! Апропо, кога ще хвърляш дипломата бе мангър?
  • 41 Защо

    3 6 Отговор

    До коментар #23 от "Моля ви":

    Кое не е вярно?
  • 42 ха ха

    24 3 Отговор
    Ами ето... НАРОДА има достатъчно време да мисли кого да избере на 4.04.2021г.
    Дали да е къртика Костадин Ангелов или доцент Мангъров.
    Социологическите проучвания не могат да отчетат гласа ви в изборния ден. Всеки сам решава какво иска...
    Но после да няма оплаквания, че идва поредният ЛОКДАУН.
    140,000 гласа не са огромна бариера.

    Коментиран от #86

  • 43 Браво на Мангъров

    23 11 Отговор
    Останалите партии по пулмологзите ще ги познаете. На 04.04 бюлетината номер 4 Свобода или Тиква.

    Коментиран от #48

  • 44 Еврт

    9 8 Отговор
    Този работи за управляващите, само те и единствено управляващите имат интерес и изгода от висока бройка заразени! И да всички които пропагандират не спазване на мерките и отваряне на всички, са идиоти или работят за правителството, защото явно не могат да хвърлят до там.
  • 45 трол12345

    15 3 Отговор

    До коментар #37 от "МАНГЪРОВ доцента и тираджия":

    Колега, абе да те питам как успя да си напишеш име по - дълго от 16 символа или само троловете имат такива правомощия?
  • 46 Hoho Boho

    33 10 Отговор
    БРАВО, МАНГЪРОВ!

    А преди да пишете глупости прочетете пак това:
    "Затварят се в продължение на месеци. Навсякъде, където това се направи, нямаше никакъв ефект – нито в Испания, нито в Гърция, нито във Великобритания."

    ...и може да го коментирате

    Коментиран от #96

  • 47 Лилява

    3 9 Отговор
    Ненормалница!За лудницата си! Нямаш ли родители , близки ,деца!!!!
  • 48 така така

    17 2 Отговор

    До коментар #43 от "Браво на Мангъров":

    Бюлетина №4 НЕ Е за Мангъров. Стига си лъгал, вас бесепарастията не трябва да ви интересува за кого ще гласуваме.
    Добави една единица отпред.
  • 49 АМОН

    29 6 Отговор
    ВАКСИНИРАНЕТО СЕ ИЗВЪРШВА ПРЕДИ НАСТЪПВАНЕТО НА ПАНДЕМИЯТА , А НЕ ПО ВРЕМЕ КОГАТО ТЯ Е НАСТЪПИЛА.

    Вероятността да се ваксинира човек който е заразен, води до това, че афекта след ваксинацията се АКУМУЛИРА и вместо към по добро води до влошаване на състоянието.

    ЗАЩО НЕ СЕ РАЗРАБОТВАТ ЛЕКАРСТВА СЛЕД КАТО СЕ ЗНАЕ ИЗТОЧНИКА НА ЗАРАЗАТА???

    В случаят явно се гони предизборна цел.
    В държавата на мутрите целта е повече от ясна - СТРАХ КОЙТО ДА ПРИНУДИ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ДА НЕ ОТИДАТ ДО УРНИТЕ.

    АМИ ПОСЛЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ КАКВИ ЩЕ ГИ ВЪРШИТЕ ??
    СМЯТАТЕ ДА Я КАРАТЕ ВСЕ ТАКА ЛИ?!!

    НЯМА ДА ИМА ТАКОВА НЕЩО.
    Целта на тези които създадоха тези гадини е да покажат, че сте негодни да ги преборите.
    ЗАТОВА ЩЕ БЪДЕТЕ СМЕНЕНИ ОТ ПРАВИЛНИТЕ ХОРА.

    Коментиран от #87

  • 50 доктор Бружков

    19 11 Отговор
    Вcички cтрaни, в кoитo прaвят мacoвa кoвид вaкcинaция имaт cкoк нa зaбoлaeмocттa. Тoвa e тaкa, зaщoтo вaкcинирaнитe трябвa дa ca в кaрaнтинa двe ceдмици дoри cлeд втoрaтa вaкcинa. Дoтoгaвa тe зaрaзявaт c вируca oт вaкcинaтa вcички oкoлo ceбe cи.
    A прoпaгaндaтa ги лъжe, чe вeднaгa cлeд бoцкaнeтo cтaвaт бeзoпacни и бeзcмъртни.
    Чeтeтe бe, хoрa. Инфo имa нaвcякъдe. Нeдeйтe дa вярвaтe cляпo нa НOЩa.

    Коментиран от #57, #75

  • 51 Новия Софиянец

    11 26 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Ангелов Президент ! Мангъров в затвора !
  • 52 Hoho Boho

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Не се подценявай! Ти си пълен ...
  • 53 сПас

    33 10 Отговор
    ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЧОВЕК И МУ ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ И УСПЕХИ.
  • 54 денди

    16 2 Отговор
    оставкаааа затвооооор на 4 да ги изчеластрим суджуците якооооо
  • 55 3333

    10 3 Отговор

    До коментар #15 от "азс":

    Хахахах, ти си изследвал този вирОс може би и знаеш? Не е истина колко про*т народ има. И това, дали е комунист, или не няма нищо общо в случая!
  • 56 смерш

    14 6 Отговор
    По вероятно е около 29.03 да кажат,че в резултат на "гениалното"управление на кризата ,начело с пишман генерала разбира се,заболяваемоста е спаднала драстично и затова"локдауна"се отменя!
    С това да очакват "щастливите и признателни на" вожда" избиратели да му осигурят отново най-висок изборен резултат!
    И за съжаление това е много възможно да сработи!
  • 57 Аса

    8 5 Отговор

    До коментар #50 от "доктор Бружков":

    Ти наистина ли си толкоз прост и неграмотен, ваксината не е жив вирус!

    Коментиран от #60

  • 58 ха ха хаааа

    8 9 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Абе , за министър не става ... По-скоро , ще му се сбъдне мечтата за тираджия ...🤭😁 след изборите

    Коментиран от #88

  • 59 Прав е Мангъров

    19 8 Отговор
    Тиквата и НОЩ ви правят на маймуни. България по брой болници и болнични легла на глава от населението е на първо място в ЕС. Тиквата НОЩ и Мисирките ви правят на маймуни.
  • 60 3333

    4 1 Отговор

    До коментар #57 от "Аса":

    Коя ваксина имаш предвид?
  • 61 Всички

    12 6 Отговор
    Областни градове се с минимум две болници и то доста големи. Благодарение на Тиквата и НОЩ няма нито една от тях реформирана да приема само КОВИД болни. Тиквата ви прави на Маймуни.

    Коментиран от #63

  • 62 МАНГЪРОВ...ОПИТНОТО МИШЛЕ НА...АБВ

    8 15 Отговор
    МАНГЪРОВ, ЩО НЕ ГО КАЖЕШ ВСИЧКО ТОВА НА ПУТИН И БАЙДЪН......ЛИЧНО
  • 63 МАНГЪРОВ...ОПИТНОТО МИШЛЕ НА...АБВ

    6 10 Отговор

    До коментар #61 от "Всички":

    КАТО В РУСИЯТА ЛИ....

    Коментиран от #82

  • 64 Я па тоА

    10 5 Отговор

    До коментар #11 от "стоян":

    Ха-ха-ха.Видяхме ви "бунта" с яйцата миналата година
  • 65 Hoho Boho

    15 10 Отговор
    = = НА 04.04.2021 = =
    НОКАУТ ЗА ГРЕБЕРАСТИТЕ!!!

    Коментиран от #68

  • 66 демократ

    13 13 Отговор
    Мангъров защо остави добрата си и престижна
    професия и се продаде за стотинки и то на
    наркотрафиканта престъпник господин Пиш
    алкохолика

    Коментиран от #71

  • 67 Абе Маймуни?

    8 6 Отговор
    Недай си Боже ни бомбардират. Простотията на Тиквата и НОЩ ли ще слушате, как издъхнала системата.

    Коментиран от #69

  • 68 Бля-бля ...

    2 5 Отговор

    До коментар #65 от "Hoho Boho":

    Ке стане га цъфнат налъмите!Като минат изборите се сетете за налъмите и ще ви стане благо!
  • 69 Мамун ,

    1 4 Отговор

    До коментар #67 от "Абе Маймуни?":

    много филми гледаш !
  • 70 Пълен

    8 9 Отговор
    локдаун за мангърчетата! Локдаун докато им се завие свят!
  • 71 Мангъров

    2 3 Отговор

    До коментар #66 от "демократ":

    Така намазах ските на пишман пулмолозите и професори. И ония се втурнаха да стават депутати в другите партии. Вредните Парти по пулмолозите и професорите ще ги познаете.
  • 72 jorj

    2 3 Отговор
    Ти си наистина и то, АБСОЛЮТЕН!!!!!!
  • 73 Безсмертнии

    9 6 Отговор
    Един ден на това Светило ще му се издигне паметник.А Борисовци Кантърджиевци Мутафчиевци и тн ще останат в историята като и пазителите на концлагерите ще бъдат помнени с лошо и отречени завинаги.
  • 74 Българин

    13 7 Отговор
    Изглежда пак българин ще измисли как да се лекуваме от вируса Цял свят терсене ние сме наопъки???? Пак на умници се правим Докторите цяла година без почивка се мъчат а умниците акъл дават Наи умните все в българия са

    Коментиран от #78, #80

  • 75 😱хаха

    7 1 Отговор

    До коментар #50 от "доктор Бружков":

    Ти счупи тъпомера 🤯
  • 76 Някой

    6 8 Отговор
    Добре че има такива хора
  • 77 Георги

    15 9 Отговор
    Искам да кажа, че моя позната по-миналата сряда отиде на преглед при д-р Мангъров, защото не беше добре(кашлица, болки в гърдите и общо неразположение). Той и каза, че нищо и няма и не е за болница. В петък (два дена след прегледа) жената беше откарана с линейка в болница в много тежко състояние. Правете си изводи за д-р Мангъров.

    Коментиран от #90, #92

  • 78 Тин Тин

    4 9 Отговор

    До коментар #74 от "Българин":

    Ти знаеш ли медицинската подкотовка на Запад че е на килиино ниво.Отварял ли си западна Анатомия нема и нужда отвори си спиасние с комикси същото е.

    Коментиран от #83

  • 79 В скандално:

    6 3 Отговор
    От минисерството:НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА КОВИД. четете
  • 80 Батака

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "Българин":

    Сидеров отдавна търби ,че отдавна е намерил и лекарството и ваксината..Ама кой да го. чуе човечето
  • 81 Номер 11, за да си върнем България

    7 4 Отговор
    Броят на заразените се увеличи от броя на ваксинираните! Те се превърнаха в заразоносители! Част от тях безсимотомно, други не знаеха живи ли са, умрели ли са след ваксинацията. Защо се крие тази истина! А именно, че пикът е от масовата ваксинация. Същото се случва и в другите страни. Ваксините предизвикват нови мутации. Вирусът се бори да оцелее, а политиците му помагат. Да не говорим за паспортите Геноцид и фашизъм! Може да разбирате от право, но от епидемии, не! Слушайте тези, които казват истината! Как да ви се довериме, като сте привърженици на твърдите мерки и ваксините!
  • 82 Колко болници има в София?

    4 5 Отговор

    До коментар #63 от "МАНГЪРОВ...ОПИТНОТО МИШЛЕ НА...АБВ":

    Има ли една реформирана в Ковид болница? Няма. Кой носи отговорността? Кой? На кой му пука че си болен от Ковид? На кой? На тиквата и НОЩ ли? Тиквата миналата пролет разправяше че чувалите биле скъпи и дефицитна стока.
  • 83 Гаргамел

    4 2 Отговор

    До коментар #78 от "Тин Тин":

    Очевидно ти не си отварял западен учебник, изобщо някакъв отварял ли си?
  • 84 Широколистнанискостебленагладкомозъчна🎃

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "кнаус 485":

    Няма място за старите кучета. Лятото при тридесет и пет градуса на сянка става страшно за всеки ваксиниран от жегата кръвта му силно ферментира и в кръвоносните съдове се получават тромби следва белодробен емболизъм тромбофлебит и инсулт болки в гърдите отпред и отзад недостиг на въздух увисване на долната част на лицето и гъбички по ноктите и дизентерия тремор и желание за употреба на огромни количества алкохол състояние на афект .
    Болки в ставите и коремната област сърцебиене и виене на свят.
  • 85 АЙДЕ БЕ

    9 2 Отговор
    КАЖИ ИМ БЕ МАНГЪР, НИКАКВИ ТАКИВА! ЩЕ МИ ОГРАНИЧАВАТ ПРАВАТА, ТОВА ДА НЕ Е ГЪРЦИЯ ИЛИ СЪРБИЯ? ДА НЕ СМЕ В ИСПАНИЯ ИЛИ ИТАЛИЯ БЕ? ЩЕ СИ СЕ ЗАРАЗЯВАМ, КОЛКОТО СИ ИСКАМ!
  • 86 Десита

    8 7 Отговор

    До коментар #42 от "ха ха":

    Мангъров да влезе в болница и да
    се лекува !! Интересно как реши ,
    става за всичко ????
  • 87 Ами карай

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "АМОН":

    до края бе Хамоне, кои са "правилните" хора!
  • 88 Много

    3 2 Отговор

    До коментар #58 от "ха ха хаааа":

    моля, не обиждайте тираджиите!!!
  • 89 За жалост

    6 4 Отговор
    Отново ще си останем само с писанията по форумите. Нищо не правим, поне не е такова, каквото беше от 10.07 миналата година. Правят си с нас каквото си искат, ние пък само на думи сме много силни и така... Затова няма оправя!
  • 90 Добре

    2 2 Отговор

    До коментар #77 от "Георги":

    Сега тези другите ще я оправят:) Тролей, троле. А ти ваксинира ли се?
  • 91 Анонимен

    9 15 Отговор
    Алоо властимащите,направете поне едно полезно нещо през тези 11г мандат,затворете му на тоя нено..рмалник устата!Половината който си заминаха от този вирус той ги вкара в гроба

    Коментиран от #103

  • 92 а 200 лв

    1 2 Отговор

    До коментар #77 от "Георги":

    носила ли е?
  • 93 стоян георгиев

    6 13 Отговор
    болницата пълна и малко били сериозни само 25 от 90!!!!сладуран!ако беше в нормална страна отдавна щеше да е в затвора,тук обаче развихря въображението на соцносталгика!интересно обаче що се гневи?до като пламна страната спазваха неговите инструкции.сега се кандидатира за депутат вдигна си цената на прегледа и т.н. екстри тази миже..ка!
  • 94 АБВ

    10 12 Отговор
    КАКВО РАЗБИРАТ ДРУГИТЕ, РАЗНИ СВЕТОВНИ СВЕТИЛА - ПРОФЕСОРИ, АКАДЕМИЦИ, НОБЕЛОВИ ЛАУРЕАТИ ПРЕД НАШИЯ МАНГЪР? Е, БИЛ УЧИЛ МЕДИЦИНА МИНАЛИЯ ВЕК, ДАЖЕ ПОЗАБРАВИЛ ТОВА, ОНОВА АМА ЗНАЕЛ КАК СЕ ВКЛЮЧВА И ГАСИ КОМПЮТЪР БЕ!

    Коментиран от #98

  • 95 гггрр

    4 7 Отговор
    така е Мангъров ако не беше избрал тази смотана партия щях да гласувам за теб
  • 96 Criminal

    6 4 Отговор

    До коментар #46 от "Hoho Boho":

    Е да, ама те герберите, по далеч от г.зъ си не виждат, от къде да знаят как е по света.......пък и щом вожда каун казва, те слушкат............
  • 97 Чокър

    6 3 Отговор
    Maнгърка,за доста неща си прав,но сега Борката затвори ли ще отнесе як наказателен вот,престави си сите засегнати да гласуват за друг.
  • 98 требе стригане

    9 2 Отговор

    До коментар #94 от "АБВ":

    АКо знаеш тия "светила" какви глупости говорят за пари.
  • 99 Ам Гъл

    2 2 Отговор
    Ми и ти си на избори! Всичко е предизборно!
  • 100 За теб

    2 2 Отговор
    никой не го отрича, даже си и за 4 км.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 ПУТИН

    7 2 Отговор
    ЕЙ, ТОА МАНГЪР ПОДАВА ПАЦИЕНТИ НА КОЛЕГИТЕ СИ, БРАВО БЕ! КОВИД ОТДЕЛЕНИЯТА СА ПЪЛНИ И ВСИЧКИ БАЧКАТ ЯКО, ЗАПЛАЩАНЕТА ДОБРО - ЩОМ САНИТАРКИТА ВЗЕМАТ ПО 2-3000 ЛВ? Е, СЕРВИТЬОРИ И ГОТВАЧИ ВИЯТ НА УМРЯЛО, АМА ГРОБАРИТЕ И ОБРЕДНИТЕ ДОМОВЕ СА ДОВОЛНИ - РАБОТАТА СЕ УДВОИ!
  • 103 требе стригане

    3 4 Отговор

    До коментар #91 от "Анонимен":

    100% тот починалите от този вирус все някога щяха да отидат в гроба

    Коментиран от #105, #119

  • 104 демократ

    5 6 Отговор
    Мангъров защо остави добрата си и престижна
    професия и се продаде за стотинки и то на
    наркотрафиканта престъпник господин Пиш
    алкохолика.Излиза че идиота си ти.
  • 105 ТИ СИ ГЕНИЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #103 от "требе стригане":

    ДАЖЕ И ТЕЗИ КОИТО ОЩЕ НЕ СА ПОЧИНАЛИ И ТЕ 100% ЩЕ УМРАТ.

    Коментиран от #108

  • 106 Абв

    4 1 Отговор
    Това че си и...т е ясно и видимо .
  • 107 требе стригане

    11 2 Отговор
    Под 1 процент е смъртността от тоя вирус спрете да шашкате хората
  • 108 требе стригане

    2 0 Отговор

    До коментар #105 от "ТИ СИ ГЕНИЙ":

    Не е сигурно

    Коментиран от #111

  • 109 МИ КЪ

    5 7 Отговор
    МАНГЪРА Е МИЛИОНЕР? МИ ТИЯ ДЕТО Е УМОРИЛ, ПОВЕЧЕ НЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ПАРИ, ЗА КВО СА ИМ И ТОЙ ИМ ГИ Е ПРИБИРАЛ?
  • 110 Опа

    6 4 Отговор
    Номер 6 за Мангъров, единствения който открито говори как стоят нещата за пЛандемията!
  • 111 ЩО БЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #108 от "требе стригане":

    НЯКОЙ ДА Е ОСТАНАЛ?

    Коментиран от #114

  • 112 Иво

    5 8 Отговор
    Този е за затвора!!!
  • 113 Зайко Байко многознайко

    8 2 Отговор
    Доцент Мангъров е иэключително прав!!!Това иэложение съм го писал Февруари или Март 2020! Предвижването на населението води до още по-масово разпространение на инфекцията! От една страна ще се заразят много хора , някои от които ще придобият имунитет а други вероятно ще умрат! Така се получава т. н. атенуиране (отслабване) на вируса и по-лесно изграждане на т.н. стаден имунитет! Как става това някои от преболедувалите продължавт да са заразоносители или заразоотделители, при следващите заразени клиничната картина няма да бъде толкова изразена но те вече ще са заразени и от по слаб по качества вирус ! Качествата които определят един биологичен агент ( вируси, рикетции, хламидии, бактерии , протозои , паразити и т.н.) са 1. ВИРУЛЕНТНОСТ. 2.ПАТОГЕННОСТ. Вирулентноста е способноста на биологичният агент да прониква и заразява своя гостоприемник (животните и хората ), патогенноста е възможност на биологичният агент да предизвиква промени в органите и структурите на гостоприемника и така да предизвиква болест или смърт на гостоприемника! За да има заразяване обаче е необходим още един компонент във веригата, и това са възприемчиви или не животни и хора , които повлияват от една страна инфекциозния процес а от друга епидемиологичния (хората) и епизоотологичния (животните) процес. За да се осъществи инфекция освен биологичен агент е нужно да има и възприемчив организъм, който по един или друг начин се бори срещу биологичния агент със своите структури и физиологичн
  • 114 требе стригане

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "ЩО БЕ":

    Това не означава че няма да остане
  • 115 11 000

    3 0 Отговор
    СТАНАХМЕ МНОГО, ТРЯБВА ДА СЕ РАЗРЕДИМ! ВСИЧКО ВЪРВИ ПО ПЛАН . ЗАТЯГАШ, РАЗХЛАБВАШ - И ТОМОВ САМО БРОИ.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Аз40🏴‍☠️

    7 3 Отговор
    Човека говори от самото начало, че пандемия няма, че вируса, който е представен за ужасен е гола вода ... те пак всички медии тръба, че ужас бил, че утрепа населението и вече няма място по гробищата. Политиците станаха инфлуенсЪри, ако не сте се светнали.
  • 118 Зайко Байко многознайко

    6 0 Отговор
    и физиологични процеси (недопускане проникването чрез пропердиновата бариера, киселинноста на лигавиците и кожата, лизоцимът, ексудацията, шпутума и т. н.) влезъл обаче в организма на хората и животните биологичния агент предизвиква промени в имунната система (защитната ни система) първо се образуват т.н. имуноглобулини от клас М т.н. млади антитела а по късно имуноглобулини от клас G. Количеството им и качеството им по нататък обуславят инфекциозния и патологичните процеси в гостоприемника оказвайки роля в изхода от процеса, оздравяване или смърт на гостоприемника! Уважение към проф. Мутафчийски , но да си вземе в екипа един вирусолог и епидемиолог да му обяснят тези неща! Мерките които се определят в зависимост от процесите са КАРАНТИНА и ИЗОЛАЦИЯ! Карантинират се здрави хора и животни! Изолират се вече заболели хора и животни! От строгоста на мерките зависи и забавянето или ускоряването на разпространението! Ако не ви е ясно питайте и си останете със здраве!
  • 119 Анонимен

    3 6 Отговор

    До коментар #103 от "требе стригане":

    За жалост на тоя хал сме,защото 70%от хората в тази държава мислят като теб
  • 120 Дани

    12 5 Отговор
    Ако генералчето-коремения хирург и останалите професори които нищо не разбират от вируси се бяха вслушали в Доц.Мангъров отдавна щяхме да сме забравили за корона вируса.Вие дето го плюете сте същите като тези които в момента действат неадекватно и безсмислено.Ще дойде време когато ще разберете,че Доц.Мангъров е бил прав но тези мухльовци няма да си го признаят.

    Коментиран от #124

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Димов

    4 3 Отговор
    Как хубаво ще звучи пред името му.........?????
    Супер героя на шадравана.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Гаргамел

    4 3 Отговор

    До коментар #120 от "Дани":

    Айде НОЩ нали твърдите, че не разбират а? Ама що така и в другите държави в и извън ЕС никой не ще да го слуша тоя палячо да ми обясниш
  • 125 Има логика

    4 9 Отговор

    До коментар #7 от "Позитано":

    Целта на отварянето след нова година беше да се заразят по-вече хора за да може точно за изборите да сме затворени. Ниска избирателна активност висок процент за статуквото.

    Коментиран от #133

  • 126 Стара чанта

    6 8 Отговор
    Сдухан, шо говориш в множествено число ? Ще кажеш - АЗ наистина съм идиот ! И ще чуем най- после нещо смислено от т-т-теб ! Подлога миризл.ва !
  • 127 Behemoth

    7 5 Отговор
    Е тоя е за премиер....човека вярва в естествения потбор твърдо ХАХАХА..
  • 128 Васил

    3 6 Отговор
    В болница??? Как да влезеш в болница като нашите лекари са касапи в бели престилки влизаш в нея а излизаш от нея в глинено гърне с табелка. Всеки който има повече пари вече се лекува в чужбина защото няма вяра на нашите прехвалени лекари.
  • 129 Обективен

    8 3 Отговор
    Прав е Борисов в пик. А във Велукобритания от 3 месеца всичко е затворено. Не си играйте с огъня. Не ми е дал косъм Борисов, БСП.. Дпс, но се пазете..
  • 130 Някой

    9 5 Отговор
    Ние не сме,ти си идиота!
  • 131 Архитект

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Прав е":

    Според него смъртността от Ковид е 0,03%. Простите сметки показват, че при 11 715 починали в България, това значи, че е имало 39 милиона заразени?!
  • 132 чичо

    6 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ние наистина сме идиоти/-Мангъров,за тебе съм сигурен.Това което се случва е заради теб и Радев,вие подведохте хората-да,идиоти сте.
  • 133 чичо

    7 1 Отговор

    До коментар #125 от "Има логика":

    Грешиш,заразяването беше цел на Радев,за опит за провал на правителството.
  • 134 Такива сме

    1 5 Отговор
    Мангъров, абсолютно прав!
  • 135 😁😁😁😁

    0 0 Отговор
    Умна глава си доценте жалко че твои колеги са до цент
  • 136 Колю

    0 0 Отговор
    И като си в болницата те лекуват ? Какво значи това ? Лекарство ли има или чакат дали ще се оправиш веднъж за винаги или ще оцелееш въпреки лекарската намеса. Парата - там е заровено кучето и смърди та се не трае. Вирус има -лечение още не. На етап не сигурна ваксинация без законно изчакани и проведени опити. Директни опити върху хора в движение. Ако това не е така ,то значи че ваксините са изнамерени дори малко преди вируса или заедно с него . А може би и в едно исъщо място . Принципа на вирусите в компито и антивирусните програми. Кой ще си купи антивирусна програма ако няма вирус ? Мислете и да сте живи и здрави , да доживеем до следващия човеконенавистен цирк на мултимилионери. Това е започнало ,минава номера и тези няма да се спрат докато не ги издирят и премахнат.