20 Март, 2021 07:04 3 463 67

Министри от ГЕРБ на предизборни гастроли

  • томислав дончев-
  • росен желязков-
  • десислава танева-
  • теменужка петкова-
  • избори-
  • герб

Томислав Дончев обясни кога и как средната заплата може да мине 2000 лева

Министри от ГЕРБ на предизборни гастроли - 1
Снимка: БГНЕС-архив

Нови възможности за подкрепа на бизнеса за енергийна ефективност и иновации се очакват през тази година. Това увери вицепремиерът и водач на листата на ГЕРБ в област Габрово Томислав Дончев по време на посещения в местни фирми в Габрово, Дряново и Трявна, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Ако осъществим комплекса мерки за икономическа трансформация, ако успяваме да произвеждаме по-скъпи и качествени неща, до 2025 може да достигнем 200 млрд. брутен вътрешен продукт, да удвоим разходите за научно развойна дейност и да имаме средна работна заплата над 2000 лв.", каза Томислав Дончев.

Той увери, че ще продължи модернизацията на страната, включително и на инфраструктурата. „Ще изградим поне 500 км. магистрали и скоростни пътища. Очаквам до дни да бъде определен изпълнителят на Тунела под Шипка и още тази година да започне изпълнението на следващата фаза от проекта. Трябва да продължим тенденцията от последните години за инвестиции в нови производства от сферата на научно-развойна дейност. Област Габрово трябва да се превърне в икономическия мотор на Северна България”, каза още Дончев.

Той информира, че със средства по Плана за възстановяване и устойчивост ще бъдат санирани нови над 2000 многофамилни жилищни сгради, както и още толкова еднофамилни къщи и че над 120 000 семейства ще живеят в обновени домове.

Томислав Дончев уточни, че се предвижда ремонт и строителство на над 4500 км. ВиК мрежа, както и изграждането на близо 40 пречиствателни станции.

През последните четири години земеделските производители в област Търговище са подкрепени с 256 млн. лева.

Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева на среща със земеделски производители в района. В срещата участие взе и водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за 28-МИР Търговище и министър на енергетиката Теменужка Петкова и кандидати за народни представители.

Танева съобщи, че общата стойност на договорираните средства за област Търговище, по общински и частни проекти от ПРСР 2014-2020 г., са в размер на 35 млн. лева. На срещата тя изтъкна, че през последните 4 години правителството е изпълнило всички ангажименти, които е поело към земеделските стопани. Министър Танева подчерта, че една от целите на ГЕРБ, която е започнала още в този мандат, е пълното възстановяване и рехабилитация на мрежата на напоителните системи в страната.

„Напоителни системи е бенефициент по подмярка 4.3, която предвижда възстановяване, реконструкция и модернизация на съществуващата инфраструктура за напояване и отводняване на земеделските земи. В Националния план за възстановяване на България са включени дейности по възстановяване на хидромелиоративната структура на 265 обекта в страната. С изпълнението на предвидените дейности в Североизточна и Северноцентрална България ще се създаде възможност площите за напояване да се увеличат 11 пъти", обясни тя.

По думите ѝ, тази година са планирани общо 8 приема по ПРСР 2014-2020 г. Най-атрактивните са по подмерките 4.1 и 4.2, които ще стартират през април и ще бъдат отворени за по три месеца, както и подмерките 6.1 и 6.3, които ще стартират през есента.

„Общият бюджет на тези четири мерки, насочени към бизнеса в земеделието, е над 450 млн. евро. В началото на другата седмица предстои да бъдат качено насоките за кандидатстване по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства", допълни министър Танева. Тя припомни, че точкуването по подмерките е съобразено с изискванията на ЕК за опазване на околна среда, дигитализация и цифровизация на земеделските стопанства.

Кметът на община Банско се срещна с водача на листата на ПП ГЕРБ Росен Желязков. В рамките на обиколката си из региона, министър Желязков пожела да обсъди конкретни въпроси от програмата за развитие на общината, които очакват своето разрешение в предстоящия парламентарен мандат.

Безспорен приоритет на разговора се очерта изграждането на втора кабинкова линия в ски зоната над града. За изминалите над десет години стана ясно, че за жителите на Банско и целия Благоевградски регион това е най-добрият път за икономическо развитие. Постигнато беше съгласие, че с изграждането на втора кабинкова линия Банско ще затвърди своята позиция и ще повиши качеството на предлаганата туристическа услуга.

Кметът Кадев припомни, че идеята за спешно изграждане на втора кабина е надпартийна и се подкрепя във всички проучвания през последните десет години от над 75% от анкетираните.

Обсъдени са били и други важни въпроси на община Банско, като изграждането на довеждащ водопровод до Добринище, рехабилитацията на пътя от град Банско до хижа Вихрен и околовръстния път на общинския център, както и изграждането на модерна велоалея Банско - Разлог- Баня - Банско -Добринище.

Иван Кадев припомнил помощта, която община Банско е получила тази зима от кабинета за целева рехабилитация на пътната мрежа и допълнил: „Надявам се, че и занапред ще можем да разчитаме на грижа и подкрепа за бъдещото развитие на нашата община“.

Водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградско, Росен Желязков, благодари за ползотворната среща и заяви готовност да постави за решаване ключовите за община Банско въпроси още в началото на предстоящия управленски мандат.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Каде ходят

    82 4 Отговор
    Тия БОКЛУЦ.И да им покажа любовта си

    Коментиран от #35

  • 3 вижда се

    69 5 Отговор
    Три кукувици !!!Снимката убива живи хора!!!

    Коментиран от #56

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 БАЙ Х@Й‼

    66 2 Отговор
    В Националния план за възстановяване на България са включени дейности по възстановяване на хидромелиоративната структура на 265 обекта в страната. 🤔🤔🤔 А КОЙ ПРОДАДЕ ТРЪБИТЕ 😡😡😡😡😡
  • 6 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    70 2 Отговор
    Това не е партия,товар секта подържана от САЩ.
  • 7 БАЙ Х@Й‼

    66 0 Отговор
    През последните четири години земеделските производители в област Търговище са подкрепени с 256 млн. лева.🤔🤔🤔 Затова ли внасяме картофи, ябълки, моркови .... дори копър и мерудия 😡😡😡 вярно ли е , че " на нашия пазар само 5% от репичките са родно производство" 😡😡😡

    Коментиран от #10, #27

  • 8 айдее на

    42 0 Отговор
    Отровните розови хапчета.
  • 9 нннн

    61 1 Отговор
    Всички отвориха сергиите с предизборни обещания. Почти не ги слушам, а си мисля за отвореното шкафче на Борисов. Това истинската реклама на ГЕРБ.

    Коментиран от #34

  • 10 герб бандити

    45 1 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й‼":

    Диков вчера им разказа игричката на тия . Верно си е малко наивник на средна възраст , но вчера беше много як.
  • 11 Не разбрахте ли?

    43 0 Отговор
    Отивате в опозиция и после ще се изпарите от политическата сцена.
  • 12 локуми

    44 1 Отговор
    България загива българи! Докато тези крадци ви разтягат локуми и ви говорят за светлото бъдеще, България загива. Защо за 10 г. от както са на власт, не направиха това което сега лъжат? Защо се самоубиват българи при тяхното "добро" управление? Утре може да сте вие. Внимавайте. Да изгоним чекмеджетата от властта и после съд.
  • 13 temerut

    39 0 Отговор
    Горкият бюджет!Горките спечелили избори!Горките ние!Тия докато не изметат де що има народна пара,денонощно ще се ,,трудят"!Дали пък не обикалят със свои пари?!Или Борисов ги субсидира от чекмеджето?!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 1212

    38 0 Отговор
    Ще изчезнете от хоризонта и хората ще ви забравят, като НДСВ и царя
  • 16 Тодоров

    50 1 Отговор
    Всичко , което обещавате защо не го извършихте за 12-те години , като бяхте на власт? Тъпако Дончев , ти на облепените със стиропор сгради ли казваш "обновени" домове ? Проклети крадливи тъпанари.
  • 17 Котарак

    43 1 Отговор
    Мика Зайкова каза всичко в няколко думи - "По некадърно правителство от това не съм виждала в живота си". А тя е видяла много. Хайде със здраве и на 4-ти април да мислим добре как ще гласуваме.

    Коментиран от #50

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Показателна снимка

    43 0 Отговор
    Трите глупави прасенца, а вълкът скрит в 'жипката си....
  • 20 Аууууууууууууу

    38 0 Отговор
    Трите орисници!!! И коя от коя по - хубави! А защо не спазват противоепидемиологичните мерки?! Бе Факти, каква е тази снимка? Едва не колабирах при вида на тези създания. Добре, че съм със здрави нерви и стомах.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гост

    39 0 Отговор
    Герп счупиха държавата
  • 23 РАДИО ЕЛТО

    2 33 Отговор
    Аз много харесвам БОЙКО и ГЕРБ , САМО те могат да управляват успешно държавата, доказаха ГО! Затова заслужават четвърти мандат !!! Радев започна да лъже много, това му стана ГОЛЯМ навик! ЛЪЖЕЦ ИЗЛЕЗЕ!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Не бе

    1 12 Отговор

    До коментар #21 от "Жалък си смешко:)":

    Не бе , не бе .....точно за вас пише!!!😄😄😄😄 ТИ НЕ разбра ли .....Ееее НЯМА страшно ,често ти се случва да бъркаш , вали !!!😄😄😄😄😄
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ПСР

    32 0 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й‼":

    Конкретно за Търговище,мога да Ви изброя и имената на"подкрепените"едри зърнари,на практика,владеещи града.Килими послаха тези хора в годините в това Министерство.Принцип-"Ние подкрепяме с мазнинка вас-вие по Избори,отчеслявате и подкрепята нас!"Епизод пореден от цялостната корупционно-политическа драма на България.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 АУУУУУ

    16 1 Отговор
    Заглавието направо кърти .... Това е като заглавието... Подлите чужди шпиони, и достойните наши разузнавачи.... Общо Взето... Предизборните гастроли на ГЕРБ и Предизборните срещи с отрудения народ на БСП... 😂😂😂😂😂😂
  • 30 МОЧА трябва да се разруши!

    1 24 Отговор
    Дълг е на всеки държавник в бегето да донася безплатно и безропотно на вечните си дружки в москва. Тези, които не са изпълнили дълга си, са били поругани, съсечени и забравени. За да знаят следващите. Ей го, наш Бойча, цяла тръба положи и скромничи, не се хвали. Реакторите плати, компенсации плати, тапа на гръцката граница сложи, спря фракинга, с оня от лукойл карти играе,не допуска НАТО в Черно море … Най добрия слуга на кремъл ! Затова ще има и Борисов 4 !

    Коментиран от #37

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ти да не

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Не бе":

    си модератора на факти? Искаш от две майки да бозаеш. Сега пак ме изтрий.

    Коментиран от #38

  • 33 с много

    0 5 Отговор

    До коментар #28 от "Не бе":

    ниЗко IQ си бе, готин. Трудно се изразяваш. На училище до раздаването на закуските си присъствал.

    Коментиран от #40

  • 34 Каскет

    14 1 Отговор

    До коментар #9 от "нннн":

    Какво шкафче? А?! Нищо не знам.
  • 35 Отврат

    21 0 Отговор

    До коментар #2 от "Каде ходят":

    Тези дами направо са еманация на "Интелектуален елит".
  • 36 Има по лесен

    16 2 Отговор
    начин за увеличаване на заплатите-просто да престанете да крадете.
    АМа май няма да стане.
  • 37 temerut

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "МОЧА трябва да се разруши!":

    Повтаряш се!Не е това темата,ама нали ти плащат на публикация,май ти е все едно къде ще публикуваш написините ти думички!Не ще се чудя,ако видя този ти пост и в новините за Тодоровден!Ха-ха-ха!
  • 38 Не бе

    0 3 Отговор

    До коментар #32 от "Ти да не":

    Не бе , не бе .....виновен е химикала ти БЕ, химикала ти е виновен със КОЙТО пишеш!!!!😄😄😄😄
  • 39 LIVERPOOL FOREVER

    14 0 Отговор
    Да размажем герберугите тъпи, комуняги и тръстики, нискочели плужеци....
  • 40 Не бе

    7 1 Отговор

    До коментар #33 от "с много":

    Не бе , не бе ......ходих и за обяда БЕ, и за обяда ходих !!!😄😄😄😄
  • 41 Н А Б У Н Т !

    16 1 Отговор
    О, българи презрени ! О,ковид роби !...
  • 42 Гфтр

    16 0 Отговор
    От къде ги вади тиквата толкова грозни!?
  • 43 Asdfg

    17 1 Отговор
    Тези на снимката където и да отидат,ги посрещайте подобаващо! Не позволявайте да ви манипулират!
  • 44 ХАХАХАХАХА

    16 0 Отговор
    СПОКО :) 10 ГОДИНИ герберизъм - СКОРО И БЕСИЛКИ ПО УЛИЦИТЕ ЩЕ ИМА ЗА УБАВТЦИТЕ НА ОПГ"герб" :)))))

    Коментиран от #45

  • 45 ХА ХА

    2 6 Отговор

    До коментар #44 от "ХАХАХАХАХА":

    Ти си оня със ковчега от протестите на на наркоманите и пияниците ....!!!!
  • 46 БОРИМЕЧКАТА

    10 0 Отговор
    МА....ЙЙЙЙ...КАААА ВИ ША ЕЕЕЕБББААААААА ГЕРБЕРАСТИИИ ДОЛНИ.

    Коментиран от #52

  • 47 Аз40🏴‍☠️

    17 0 Отговор
    Само си представете нещо: Все още има получовеци, които вярват на ГЕРБ. Фърляш им банана и умираш от смях!
  • 48 Гласувам

    12 0 Отговор
    против ГЕРБ!!!
  • 49 4 април

    11 0 Отговор
    Да свалим бай Ганьо от джипката
  • 50 Това е така,

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "Котарак":

    ама Мика и Славуца са патериците на ГЕРБ!!!!
  • 51 Предизбирни лъжи

    6 0 Отговор
    Гербаджииски.
  • 52 АУУУУУ

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "БОРИМЕЧКАТА":

    Казвай да звъня ли на 112 абе ти си пред нервен срив и вероятен масиран инфаркт 🚑🚑🚑... Човеко моля те пази се!!!! Ако така продължаваш ще пропуснеш на 5ти април победата на ГЕРБ и кабината Борисов 4 😂😂😂😂😂
  • 53 Курумпе

    9 0 Отговор
    Гледам ги..тотални нищо-жесва...НИЩО,до друго НИЩо,до трето НИЩО...и така до безкрай..Цялата пратия, цялата държава,всички институции...до селските кметове...са безлични и еднакви подложки!!!Тези и за чистачки не ги бива...и за това са така послушни и зависими!!!Жалка страна и население, обречено на чутовна бедност и обирджииство!Срам и позор!!!
  • 54 😁😁😁😁😁

    7 0 Отговор
    На тез двете първите пухкавите бих им боцкал
    ваксинаа едновременно и двете всекидневно😁😁
  • 55 митака

    7 0 Отговор
    Не ни баламосвайте със средни заплати.
    Искаме западноевропейски заплати.
  • 56 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "вижда се":

    Да. И ваксината против тази чума е само една, казва се КА ЛАШНИКОВ!
  • 57 kasket

    5 0 Отговор
    На шпионите са плащали с валута напечатана в печатницата на Транспортното училище
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 БСП, Герб,СДС,,ДПС, Шкембе воевода

    4 1 Отговор
    Никога повече!!!!!
  • 61 Алооо

    5 0 Отговор
    Не се наядаха, тази сган. Всички са за затвора.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ТЕЗИ

    2 0 Отговор
    калинки са недоучени и са за съд
  • 64 Уйке

    2 0 Отговор
    Целия кабинет Борисов 3 трябва да бъде въдворен в Курило и подложен на изследване, и строг контрол от страна на д-р Гълъбова, а Борисов освен с усмирителна риза трябва да бъде постоянно с белезници на ръцете и букаи на краката!
  • 65 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Тези трите от снимката след изборите ще работят като експерти за ДПС.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 123

    1 0 Отговор
    Герб започна предизборната си агитация със задължава нето на държавните служители да подпишат декларация, че ще грасуват за тях.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове