23 Март, 2021 07:09 10 378 27

Д-р Николай Христов: Положението е катастрофално

  • д-р николай христов-
  • коронавирус-
  • лични лекари-
  • ваксини-
  • катастрофа

Ваксинационният процес при общопрактикуващите лекари във Варна е тотално блокиран, заяви медикът

Д-р Николай Христов: Положението е катастрофално - 1
Снимка: БГНЕС

„Ако преди месец положението беше тежко, в момента е просто катастрофално. Ваксинационният процес при общопрактикуващите лекари във Варна е тотално блокиран.“ Това заяви пред БНР общопрактикуващият лекар д-р Николай Христов. От 22 февруари насам той самият не е получил нито една доза ваксина срещу Covid-19.

„Ваксини има в зелените коридори. В София при общопрактикуващите лекари бяха разпределени едни 1000 флакона, тоест 10 хиляди дози за около 700-800 общопрактикуващи лекари в София. Някакви минимални количества са разпределени в Пловдив, във Варна няма нито една доза разпределена, откакто беше отблокирана „АстраЗенека“, поясни д-р Христов.

Преди месец в неговата практика е имало 160 записани, сега са 260. „Имаме все още записване. Какво точно ще се случи обаче мога да кажа чак когато получа ваксина и започна да прозвънявам – кой от тях все още ще иска, кой ще иска да отложи…“

Според д-р Николай Христов най-логично е да се върнем към ваксинационния план в неговия оригинален вариант, защото в момента не се работи по никакъв план.

„Хубав или лош – това беше някакъв план. Единственото по-лошо от лошия план е липсата на план“, коментира общопрактикуващият лекар в предаването „Преди всички“.

По думите на Христов зелените коридори работят, а личните лекари са извън системата.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буци

    56 5 Отговор
    се провали с ваксините!!!

    Коментиран от #20

  • 2 3,14К

    73 2 Отговор
    И кой е виновен? Пак ли хората или некадърните управници? Само след минути ще плъзнат по телевизиите с цялата наглост и безочие!

    Коментиран от #18, #27

  • 3 Чочо

    21 47 Отговор
    Нали мангъра ви каза да пиете чай и аспирин ,какво ревете

    Коментиран от #8, #12

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Не на отровите!

    33 6 Отговор
    По- малко заразени отрови, повече живи хора!
  • 6 Гаро

    51 4 Отговор
    Лъжеца Ангелов ще ви замаже очите че всичко е ок големи некадърници
  • 7 Чук и Гек

    27 4 Отговор
    Глъм народ - главоч премиер! Грух-грух! Голямата пъча се справя! Ще умори всички, ще остане само тя със най глъмата част от шайката и Телевизията! Ще даде брифинг! Там ще каже, че балансира всички мерки и се справя най отлично в цялата световна пандемия!
  • 8 Хахаха

    38 5 Отговор

    До коментар #3 от "Чочо":

    Що бре, в болницата "лекуват" с течен аналгин, даже и чай няма:) Не случайно умрели по къщите си няма, но убити от бялата мафия в болници с лопата да ги ринеш

    Коментиран от #17

  • 9 Пацо

    36 4 Отговор
    Всеки който е имал работа някаква с администрацията на герб е наясно че кадрите им нямат мозък грам в главите. И ваксинирането като всичко останало. Едно нищо.
  • 10 Филип Георгиев

    23 1 Отговор
    НЕ ЗНАМ И НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАК БОГ, ВИСШИЯ РАЗУМ ИЛИ ВСЕЛЕНАТА РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ НИ И КАК ПОНАСЯМЕ И ПЛАЩАМЕ ЗА БЕЗХАБЕРИЕТО НИ, ЗА БЕЗОТГОВОРНОСТТА НИ. ЛИЧНО ЛИ ПЛАЩАМЕ ЗА БЕЗУМИЕТО СИ ИЛИ ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО. КОЙ ЩЕ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТТА, ЧЕ ДОПУСНАХМЕ НАЙ ЛУМПЕНИЗИРАНАТА И МАРГИНАЛИЗИРАНА ЧАСТ ДА ОПРЕДЕЛЯ УПРАВЛЯВАЩИТЕ. КОЙ Е ВИНОВЕН? УЧИЛИЩЕТО, ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА ДО АБСОЛВЕНТСКИЯ БАЛ ? СЕМЕЙСТВОТО? КОЙ ЩЕ ПЛАТИ СМЕТКАТА? ТЪРПЕЛИВИТЕ ЛИ? ДА ! И СЪС СИГУРНОСТ ТАКА Е РЕДНО, ЩОМ СА ДОПУСНАЛИ ТИНЯТА ОТДОЛУ ДА Е В СИМБИОЗА СТИНЯТА ОТГОРЕ.

    Коментиран от #14, #15

  • 11 СЛОНА

    11 4 Отговор
    НЕНИ ТРЕБВАТ ВАКСИНИ И ДА ГИ ДОКАРАТЕ СИ ГИ ДРЪЖТЕ НЕ ГИ ИСКАМ МОГА И БЕЗ ВАКСИНА
    БЪДЕТЕ БЕЗОТГОВОРНИ КЪМ ВСИЧКО И КЪМ ВСИЧКИ ТОВА Е НАЧИНА ЗА СПРАВЯНЕ ,АНЕ С ВАКСИНИ С ВИРУСА СВЕТА СТАВА ПО КРАСИВ ЧИСТ И БЯЛ
  • 12 Чук и Гек

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "Чочо":

    И с чая и аспирина не трябва да се прекалява, но като цяло поне не вредят толкова! Внимавай с аспирина да е качествен, разтворен във чая и никога на гладно!
  • 13 Жорж

    24 2 Отговор
    ГЕРБ Видими резултати! Содом и Гомор
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Диверсант

    13 11 Отговор
    Браво на Борисов, най хитрия начин да предпази населението от унищожение. На който му е дошло времето да си ходи с тоя грип ще си ходи, но не насилствено. Доктор Антонио Марфелла, 25 дена след ваксиниране с Астра, няма и следа от изградени антитела. Над 30 000 вакинирани с Файзера получили усложнения само в Лацио ( Италия) . Починалите не се броят
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Д-р Хаус

    15 4 Отговор

    До коментар #2 от "3,14К":

    Тия пенкилер " доктори", ОБЩО практикуващи!! Ха ха ха,какво пищят? Затова,че получават по 10 лева за едно убождане??? А един редови лекар в болница, за 12 часово НОЩНО ДЕЖУРСТВО - жълти стотинки!!!! Това е " политиката на Ботокса и шайката около него! Ясно??
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 МАНТ

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Буци":

    Провал не само във ваксинирането на населението, провал на управляващите от ГЕРБ - във всичко: най бедната страна в ЕС, най корумпираната,с най некадърни, алчни и продажни управляващи .
  • 21 За какво

    3 0 Отговор
    Точат сопли,тези стрелочници? Да намажат и те от бездъния казан.Някак ако може,да им дадат поне по хиляда бройки.Това означава,автоматично две боцвания.Тоест две хиляди ваксини по десетачка.От въздуха двадесет бона.Отделно потреб.такса още шест бона.Нея никой не е отменил.Ако ваксинирането беше безплатно,един няма да вдигне шум.Спомнете си,когато нямаше лапачка в началото на Пандемията, как заключиха кабинетите.И лекуване по телефона.Пазеха си животеца.Хиляди със други заболявания,бяха лишени от първичен преглед и направление. Усетиха се,че Кумчо Вълчо не е толкова опасен,и дори ще им донесе келепир и вой до небесата.В столицата са около 800 джипи.Население над 1,5 милиона.Дори и приходящите с постоянна работа,се регистрират тук.По лесен достъп до болница, изследвания,направления.Схващате ли за какви пачки става дума.А заплатата си върви.Прегледан,непрегледан,щом е записан в компютъра,всеки месе ЗК им превеждат по 4,60 на човек.Специално в София,няма стрелочник по д 6-7 бона чисти на месец.Именно тяхното лоби,което ги създаде унищожи бившите поликлиники.Да си поделят цялото население,от бебе до старец,всичко е регистрирано.Бившите поликлиники са бъкани с джипита.Отделно в ститици частни кабинети.За чии му е чужбина? С неговите профи знания, първо ще бъде дупката на кавала, дежурства по график,и не смее да вземе едно евро от пациентите.Иначе,куфара и в България.Тук всички са реално на четири часа, пет дни в седмицата.Срещу" мижави" 3-4 хиляди евро.Без так

    Коментиран от #23

  • 22 Погребален агент

    3 0 Отговор
    Бизнеса върви добре.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Последният удар

    1 0 Отговор
    Тaзи cтрaтeгия нe e гeниaлнa!
    Прoзрaчнa e!
    1. Хвърлят вcички в пaникa.
    2. Пуcкaт eдин мaймунcки aдeнoвируc дa дoвърши пaникaтa.
    3. Вкaрaвaт cпacитeлнитe ГМO-индуктoри c иРНК.
    Вcички, кoитo ca ce cмръзили oт cтрaх зa мизeрния cи живoтeц нa л*aй*н*o*м*e*т*и ceгa нaкуп зa иРНК .
    Дoри cирeнцeтo в кaпaнa нe e бeзплaтнo .......нaли знaeтe?
  • 25 Истина

    2 0 Отговор
    Видяхме. Около 10 майки с малки дечица болни, от грип. Разтягате локуми и плашите хората. Бойко в случая няма вина. Търсете си я вие вината. И ваксини нито има нито желание има, казва докторката. Боледуват ромчетата, сладури, от тях не можеше да се размине. Преди босични не боледуваха и те се изнежиха покрай българските деца. Нали трябва да ни сменят с белите. Нормално байдънчо
  • 26 Бай Х

    1 0 Отговор
    Според премиера нещата са други и сме образец как се справя щаба с кризата.
    Явно този не е в час.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.