24 Март, 2021 11:07 3 208 9

Нов рекорд на новозаразени с коронавирус в Смолянскo

  • смолян-
  • смолянско-
  • ровина

92-ма болни за последното денонощие

Нов рекорд на новозаразени с коронавирус в Смолянскo - 1
Снимка: Община Смолян

Нов рекорд на новозаразените с коронавирус в Смолянска област, те са 92 за последното денонощие. Това съобщи за БНР Андриян Петров, временно изпълняващ длъжността областен управител на Смолян.

„Притеснително остава положението в Дома за жени с психични разстройства в село Ровина, където общо 27 са вече заразените. Вчера бяха направени бързи тестове на всички ползватели на услугата, както и на всички хора от персонала и вследствие на тези тестове се оказа, че наистина има доста хора, които са носители на вируса. Те ще се лекуват там, в добро общо състояние са, само с лека температура и са настанени в изолаторното помещение на дома. От РЗИ наблюдават с внимание всичко, което се случва, а днес започват проверка и на останалите два дома в Петково и Фатово, за да се провери предварително да не би там да има вече заболели. Вирусът се разпространява на територията на цялата област, като засега положението е най-притеснително в областния град - Смолян. Има вече заболели в Рудозем, в Девин. Картината е като цяло като тази на територията на цялата страна“, заяви Петров пред националното радио.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ох Баня

    8 1 Отговор
    Оказа се че в Смолян населението е с 75% повече от проброените. Аве кой брои там бре?

    Коментиран от #3

  • 2 ХИЛЪРИ

    9 2 Отговор
    СПОКО, САМО НЕ ВЛИЗАЙТЕ В БОЛНИЦА, ЩОТО ТАМ МОГАТ ДА ВИ УМОРЯТ.

    Коментиран от #9

  • 3 Хахах

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ох Баня":

    Що някой трябва да брои!??Не ,може ли ей така да гушне кинтите!??? Хубава работа ама българска!
  • 4 башмайстора

    3 4 Отговор
    ами да, всеки ден с нови рекорди на башмайсторско управление на кризата. инак, ще изпуснем лидерското място по заразени и умрели. А голямото число новозаразените трябва да се отчитат в башмайсторската статистика в графата нововаксинирани. Щото това си е естествена ваксинация, по мангъровски. Така, че башмайсторското управление преодоля недостига на флакони с ваксини и продължи да ваксинира популацията с наличните възможности - чрез заразяване.
  • 5 УжасТ

    7 1 Отговор
    92-ма кихащи в Смолянско, ужас...да бяхте написали, че от тия 27 в село Ровина 14 са с по две дози ваксини. Както е тръгнало скоро няма да се пазим от кихащите, а от ваксинираните.

    Коментиран от #7

  • 6 8889989

    5 1 Отговор
    Ама на Пампорово при цветка ври,локдаун няма
  • 7 Българка

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "УжасТ":

    Вие от Факти,искам да дам ++++ на този коментар,защо там ,където се пише истината сте спряли даването на оценка?
  • 8 Разбира се

    1 1 Отговор
    Че Дали е ритнатка обикаля .
  • 9 ЛЕЧЕНИЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ХИЛЪРИ":

    Чaй oт мeнтa:
    Пригoтвянe: В гoлямa ТЕРМОЧАША oкoлo 400 мл., жeлaтeлнo cтъклeнa, двe пликчeтa пo 1-1,5 гр. ce зaливaт c ВРЯЛA ВOДA и чaшaтa ce пoхлупвa. Тaкa cтoи oкoлo 1-1,5 чaca . Cлeд кoeтo ce пoдcлaждa пo жeлaниe и ce пиe нaвeднъж.
    Дoзa: НАЙ-МАЛКО двa пъти днeвнo, cутрин нa глaднo и вeчeр прeди cън...
    Cрoк: Cлeд 3 дни, чoвeкът cтaнa oт крeвaтa здрaв...
    -Пaрaлeлнo c тoвa, eдин път нa дeн, oбщ рeфлeктoрeн мacaж нa cтъпaлaтa oт "мacaжиcт". Пoчвa ce c дяcнoтo хoдилo. Прoдължитeлнocт 5-7 дни, дo oтшумявaнe нa бoлeзнeнитe зoни.