Last news in Fakti

25 Март, 2021 09:21 2 698 24

Не оттеглят текстове срещу България от доклад за напредъка на Северна Македония в ЕП

  • доклад-
  • европейски парламент-
  • северна македония

Провокативни изявления по исторически въпроси

 Не оттеглят текстове срещу България от доклад за напредъка на Северна Македония в ЕП - 1
Снимка: БГНЕС

Текстовете срещу действията на София в доклада за напредъка на Северна Македония, който ще се дебатира в Европейския парламент утре, вероятно няма да бъдат оттеглени, предаде Българското национално радио.

По инициатива на четирима евродепутатите от Прогресивния алианс на социалистите и демократите и един от Зелените, представители на българското правителство са обвинени в „провокативни изявления по исторически въпроси“, засягащи Северна Македония.

Българските власти са призовани да се въздържат от „подобни изявления, въпреки продължаващата предизборна кампания в България“. В текста се приветства „зрелият и балансиран отговор“ на тези провокации от страна на властите в Скопие.

Докладчикът за Северна Македония Илхан Кючюк съобщи, че в групата „Обнови Европа“ поправката няма да намери подкрепа.

„Няма политическа подкрепа в моята собствена група, защото двустранните въпроси трябва да бъдат решени и във формата на подписаните договори. А договорът от Преспа и договорът от 2017 г. с Република България са от съществено значение за добросъседските отношения. И ако има нещо, което ние можем да направим като Европарламент, е да поощрим изпълнението на договора“.

„Изразих огромно разочарование от внасянето на тази поправка. Казах, че изпаднахме в ситуация, в която публично трябва да ги осъдим нашите колеги социалисти, иначе ще бъдем обявени за национални предатели“, обясни пред БНР след заседание на групата на Алианса на социалистите и демократите евродепутатът Петър Витанов.

Медии в Република Северна Македония коментират, че втори ден властите в София се вълнуват заради поправките в доклада, но дали те ще присъстват в текста, ще стане ясно преди самото обсъждане в Европарламента.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    37 1 Отговор
    Някой от тези дърти брюкселани-чиновници е взел дебели пачки в евра от макетата и ще налага България по дупето.Ясна е работата,че там,в ЕС нас ни нямат за нищо.

    Коментиран от #12

  • 2 име

    29 3 Отговор
    това е работа на станишеф. той не е българин.
  • 3 Последния Софиянец

    10 4 Отговор
    Шкембето им е платил да му правят реклама.
  • 4 Интересна калинка

    18 0 Отговор
    Е и Илхан Кючюк, роден 1985 година, завършил политология . Кога стана сиганин, кога му почерня г..ъТ, Както казва народът.
  • 5 Това е резутата

    28 3 Отговор
    България няма сериозна външна политика. Хората като видят Само толупа БОКО и киборга Захариев им става ясно за държавата. Оставка
  • 6 Ивайло

    34 2 Отговор
    Откъде накъде макетата ще ни крадат историята и ще ни се подиграват, а ние какво - ще си мълчим ли??? На всичко отгоре тъпите европейци ги защитават, без да се поставят на наше място като народ!!! Така ще извъртят работите накрая еврогейовете, че освен макетата ще ни се смеят и врабчетата по света!!!
  • 7 Я ТРЪГВАИ

    13 1 Отговор
    Продалжавате да наричате Македония....даже нито Северна,30 г ги поткрепвахте срещу Гърция, Ердогеи потупва гърба на Борисов и този говори вместо него в ЕС.Сега ще разберете гръцкатата поткрепа заедно с другите европейци.Айде да ви помогне анадола
  • 8 6447

    9 6 Отговор
    Браво на сърбите и руснаците. Отново ни вкараха гол. Е, вярно е че и нашата власт играе, за да паднем, ама за външния свят това си е победа за РСМакедония, а гадната България е нашокана.
    Честито на всички "българи", които работиха за този пореден "урпех".

    Коментиран от #23

  • 9 КАК...

    10 3 Отговор
    ЩЕ ИЗТЕГЛЯТ?!?!? ТО БИБИТКО
    НЯМА НИКАКЪВ АВТОРИТЕТ
    ВЪВ EU. АКО БЯХА ФРАНСЕ ИЛИ
    ДОЙЧЛАНД ПЪК И ДРУГИ. ВЕДНАГА
    ГИ ТЕГЛЯТ.
  • 10 Гласувайте за Боко

    17 5 Отговор
    Всичко това е в резултат на мутренското правителството на ГЕРБ и борисоФФ!
    Вече България няма никакъв авторитет в ЕС.

    Коментиран от #16, #20, #21

  • 11 ТаУмВзе

    9 2 Отговор
    Каквото заповядат господарите на колонията, това ще е. Ще станем маке провинция, заради продажници долни. Сега да видим труднограмотното парче герберастия кате, какво ще млеца. Козирувай бе!
  • 12 Урфил 381

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "цербер":

    Ако има читав договор ,никай не може да възрази?
    Ясно е, че и договора е писан на коляно,
    от някоя Кърджалийска
    П-тка!
    Такива са ни управниците , не че македонците от
    Северна Македония са" по- убави"?

    Нали са дали по-някое "държавно кебепче" бадевъ!
  • 13 ЕХАА

    11 5 Отговор
    ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ КОМУНИСТИЧЕСКОТО ДУО , РАДАН КЪНЕВ И ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА , ,ДОКАЗВАТ СВОЯТА АНТИБЪЛГАРСКА ДЕЙНОСТ ,СЪС КОЯТО МНОГО СЕ ГОРДЕЯТ !! ЗАТОВА БЪЛГАРИ КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО ВНИМАВАЙТЕ ЗА КОЙ ЩЕ ДАДЕТЕ СВОЯ ГЛАС !!
  • 14 Жалки

    7 4 Отговор
    Комунистите винаги са били предатели и продажници
  • 15 РАДИО ЕЛТО

    5 9 Отговор
    Аз много харесвам БОЙКО и ГЕРБ , само те могат да управляват успешно държавата. Доказаха го ! Затова заслужават четвърти мандат!
  • 16 пешо

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Гласувайте за Боко":

    никога не е имала авторитет там територията (не, че ѝ е нужен). нас ни вкараха във въпросния "съюз" като пета колона. не на русия, обаче.
  • 17 040421

    10 0 Отговор
    Няма лошо, нека видим, кой какъв е, че да знаем, за кого да гласуваме, до тука едно е ясно Серж , пак заби нож в гърба на Нинова и България разбира се . Син на майка си украйнската евреика-комунистка и антибългарка Дуня ли беше или нещо такова.
  • 18 непознат

    3 4 Отговор
    Национален интерес е и хората да имат добър стандарт на живот.За да стигнем запада с този темп са нужни 55 год.Македония е друга тема.Най-бедният народ в цяла Европа,факт.Това е национален интерес-да направиш хората да живеят добре,а не да имаш стандарт от 500 евро на месец,това не е национален интерес.В Македония ,учител в средното образование взима 1300 евро,нетни.Слагам точка.Пиша с факти,не измислици.Само че Европа няма да спи за тези 55 год.а ще са на Марс по доходи.Не защитавам Македония по никакъв начин.Но не Македония ни е проблем.Ами пенсиите,без думи.Мизерия.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Много тъпо

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Гласувайте за Боко":

    изказвание, това е резултат от предателството на онези измекяри-Станишев, Йончева и Кънев. Незабавно да бъдат отзовани.
  • 21 АУУУУУ

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гласувайте за Боко":

    Другарю.... Тук говорим за предателство от страна на Евродепутатите от БСП...... Знаем ти рефрена ГЕРБ и така нататък..... Но сега дай малко по темата..... А тя е че бившите депутати от БСП и настоящи Евродепутати от Левицата са предатели и работят против родината си 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    Коментиран от #24

  • 22 2435

    4 2 Отговор
    направо като чета тия позорни ужаси срещу България и ми иде да побеснее тоя наш търпелив народ и да ги смачкаме всички долни предатели на България,..писна ни от несправедливости.И САЩ докога ще ни взимат всичко и сега ни смачкват заради македония и натискат ЕС здраво,без да ги вълнува нашата справедливост.Скоро Косово и Албания ще се обединят и ще искат и Македония,не знам как го мислят макетата,но ще е страшно,защото онези си знаят корените и че са албанци,а нашите макета си забравиха корена
  • 23 Антитрол

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "6447":

    Хайде пак на някои Русия им е виновна че евродепутати от Италия натискат македонците да влязат в ЕС - и Путин.

    Абе за всичко са виновни Русия и Путин - нищо че на американците им трябва територията на Македония.
  • 24 Антитрол

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "АУУУУУ":

    Ама малко послъгваш - евродепутатите не са от БСП
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове