Last news in Fakti

26 Март, 2021 08:39 1 728

Христо Проданов, БСП: Решението на ситуацията с хаоса, който е обзел България, е свалянето на Бойко Борисов и ГЕРБ от власт

  • бсп-
  • христо проданов-
  • смъртност

Не може да си на първо място по смъртност в Европа, на последно място по ваксинации, и да търсиш вината в някой друг

Христо Проданов, БСП: Решението на ситуацията с хаоса, който е обзел България, е свалянето на Бойко Борисов и ГЕРБ от власт - 1

„Ние единно в групата на БСП работихме активно в 44-то Народно събрание като опозиция, давахме алтернативи на това пагубно за България управление. Те от първия до последния ден не се вслушваха в нашите предложения, в нашите съвети и идеи, и закономерно Народното събрание е с най-ниския рейтинг и най-малката популярност.“ Това заяви водачът на листата на БСП в 23 МИР Христо Проданов в “Денят на живо“ по NovaNews, като добави, че единствените, които могат да сменят ГЕРБ и да ги свалят от власт, са БСП.

В предаването “Още от деня“ той коментира проблема с протоколите: „Ние смятаме, че дори и в наглостта трябва да има граници. Когато имаш цялата изпълнителна власт, мнозинство в Народното събрание и в ЦИК, когато си сътворил всичко това, да обвиняваш някой друг, е нищо друг освен наглост. Ние от БСП бяхме против тези текстове, против промените в Изборния кодекс. Ние се борихме изцяло за машинно гласуване.“ Той припомни политическия акт на несъгласие на левицата, чрез напускане на парламента.

По думите му сертифицирането на машините е в посока те да бъдат проверени и сигурни, а вотът на българските граждани да бъде отчетен правилно. Той припомни, че на последните избори имаше 600 хил. невалидни бюлетини.

„Тъй като ние сме последователни и винаги сме били такива, ако имаме мнозинство в парламента, ще приемем изборите да се провеждат изцяло с машини. Ще поемем и отговорност, защото за разлика от тези, които в момента управляват, можем да носим такава. Бойко Борисов и ГЕРБ търсят винаги някой, който да им е виновен“, заяви Христо Проданов.

Той обясни, че БСП не отрича гласуването по пощата, но тя първо трябва да са подсигури, за да се премине към такъв вот.

„Решението на ситуацията с хаоса, който е обзел България, е свалянето на ГЕРБ от власт“, категорично заяви социалистът, като добави: „Те са тези, които го създават във всяка една от сферите. Не може да сме на първо място по смъртност в Европа, на последно място по ваксинации, и да търсим вината в някой друг. Вината за всичко, което се случва в България последните 12 години, е на Бойко Борисов и ГЕРБ“, заяви Христо Проданов.

По думите му в последните 4 години БСП доказа, че е единствената опозиция в това Народно събрание. „За да се възстанови държавността първото и най-важно условие е ГЕРБ да не е в управлението на държавата. Ще направим референдум, за да попитаме нашите членове, с кого е допустимо да управляваме“, обясни Проданов като добави, че в политиката на БСП през последните 4-5 години, водещи са бири моралът и честността.

Той припомни плана от 2006 година за управление на пандемията, който от левицата предложиха да се следва: „Да знае бизнесът, да знаят хората кога и какво се прави, да има предвидимост, защото когато няма правила, настъпва хаос.“ Той даде за пример днешните заповеди, според които сутринта се отварят големите търговски обекти, и два часа по-късно се затварят.

Вижте новината на официалния сайт на БСП.


Платена публикация

Свързани новини


Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове