Last news in Fakti

28 Март, 2021 20:01 2 494 27

НФСБ: В помощ на българите в чужбина - изпълнено

  • нфсб-
  • валери симеонов-
  • избори

Сънародниците ни от Украйна към Валери Симеонов: Вярваме, че родината ни ще направи верен избор на 4 април – за да продължим заедно като българи

НФСБ: В помощ на българите в чужбина - изпълнено - 1

За първи път у нас ще пристигнат най-ценните експонати от съкровището на Кан Аспарух, събрани от 4 музея на територията на Украйна. Изложбата ще бъде експонирана в Археологическия музей през септември, след като лидерът на НФСБ Валери Симеонов успя да осигури възможността в София да пристигне прочутият „Български орел“ и още знакови предмети на Кан Аспарух.

Новината бе потвърдена по време на видеоконферентна връзка между Валери Симеонов, депутата от НФСБ в 44 НС Йордан Апостолов, областният координатор на НФСБ Венера Тодорова и представители на българските дружества в Украйна – депутатът и президент на Асоциацията на българите в Украйна Антон Киссе, заместникът му в Асоциацията Светлана Драгнева и юристът Михаил Радев, директорът на Одеския областен български център в Болград Галина Иванова, зам.-председателят на Николаевското българско дружество Олга Колот, председателят на Измаилската община „Света София“ Николай Иванов, председателят на българското дружество в Запорожие – Николай Иванов.

Вярваме, че Родината ни ще направи верен избор на 4 април – за да продължим заедно успешната си работа като българи, обърнаха се нашите сънародници от Одеса, Болград, Запорожие, Николаев към Валери Симеонов, Йордан Апостолов и Венера Тодорова. Лидерът на НФСБ води листата на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ в Бургас, Йордан Апостолов – е в Добрич и води листата в Силистра, Венера Тодорова е в 23 МИР – София и в Кърджали.

Българите зад граница усетиха подкрепата на държавата ни още в първите месеци на мандата с работата на Валери Симеонов и депутатите от НФСБ в 44 Народно събрание.

Украйна:

През октомври 2018 г. Валери Симеонов организира срещата между Бойко Борисов и Петро Порошенко, на която се реши да бъде открита българска гимназия в Одеса и се разшири изучаването на български език в Украйна.

След приемане на декларация в българския парламент бе запазена административната цялост на Болградски район, населен предимно с българи, като не само не беше разделен, но дори увеличен. Основна заслуга за това имат депутатите от НФСБ.

В началото на 2018 г. Валери Симеонов издейства откриването на въздушна линия София-Одеса-София. За неговите заслуги лидерът на НФСБ бе отличен с наградата „ЧОВЕК НА ГОДИНАТА“ на Асоциацията на българите в Украйна за големите му заслуги в интерес на нашите сънародници там.

Унгария:

По предложение на Валери Симеонов Народното събрание определи 19 октомври за Ден на българо-унгарската дружба. Бяха осигурени средства за разширение на Българския културен център в Будапеща и на нов училищен комплекс.
През 2021 г. Симеонов бе награден от унгарския държавния секретар Миклош Шолтес и българската общност в Унгария с престижното отличие „3-ти МАРТ“.

Армения:

През 2008 г. Валери Симеонов успя да прокара в Бургаския общински съвет решение за признаването на арменския геноцид и 24 април като ден за отбелязването му. През 2015 г. с решителната намеса на Симеонов бъл-гарският парламент осъди умишленото изтребление на арменците, като така де факто призна геноцида.

За тези свои инициативи лидерът на НФСБ бе отличен с най-високото отличие на Арменския парламент – „ОРДЕНЪТ НА ЧЕСТТА“.

Западни покрайнини:

Валери Симеонов регулярно посещаваше като вицепремиер и заместник-председател на Народното събрание българските общности в Сърбия. Той осигури отпускането от българската държава на финансова помощ за българските културно-информационни центрове там.

Молдова:

Валери Симеонов успя да издейства средства за възстановяване на болницата в Тараклия, област, населена основно с българи, както и за спортен училищен комплекс за 400 младежи. В телефонен разговор с президента на Молдова Мая Санду бяха договорени мерки за защита на интересите на българската общност там.

Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ се явява на предстоящия парламентарен вот с № 24 в интегралната бюлетина.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    39 2 Отговор
    Ей Валери къде си бе?Аз съм от тия дето блокираха магистрала Тракия.Нали ни търсеше да ни арестуваш?Мишка!
  • 2 хахахаха

    34 2 Отговор
    Боко урва си намери ...кръсти я валерия.
  • 3 Ива

    35 1 Отговор
    Кое е изпълнено бе Валери??????????????????????????
  • 4 Ленчето

    32 1 Отговор
    Политически труп
  • 5 Видин

    27 1 Отговор
    Кенеф обеща,,изпълнено”
  • 6 Йосиффф

    27 1 Отговор
    ОТЕЧЕ В КАНАЛА СИНКО НА САТАНАТА.СБОГОМ.
  • 7 нннн

    26 1 Отговор
    Ти обеща на избирателите си преди 4 години да бъдеш опозиция на Шайката, а не да организираш изложби. Мошшшеник ! Помияр на Боко. Да ме извинят уличните кучета; те са ми по- симпатични...
  • 8 тия тулупи

    20 0 Отговор
    Като ги гледам , само на псуванье ме подкарват.
  • 9 Винкел,

    22 2 Отговор
    само си харчиш парите,Народно събрание ще гледаш през крив макарон!Само се набутвате със пари с Магарешки-Няма смисъл!!!!
  • 10 01034

    18 1 Отговор
    ОСТАВКА Симеонов, да те няма патерицата на Борисов, колко лъжи и кражби сътвори и сега някой да ви повярва!!!! Симеонов да те няма!
  • 11 Бай Турко

    11 0 Отговор
    А. в Турция как е
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хи хи хи

    21 0 Отговор
    Най наглия. Не сме с деменция еййй. Нали ти си този същия, който каза, че тези от чужбина ако искат да гласуват..., да хващат самолета. Толкова пари пръсна по реклама за себе си, ако беше ги дарил за благотворителност, ако беше спасил поне едно семейство обречено на глад, ако беше спасил някое дете, което няма средства за да остане живо, щяхме с друго око да те гледаме, но ти големия патриот пръсна стотици хиляди за себе си, надявайки се да те бъде и в следващия парламент, аз няма да гласувам за теб, дано и други да са разумни
  • 14 Кака Мара

    12 0 Отговор
    Све са тия урунгели, бе. Не ги пускайте като се стъмни, че ще сънувам вампири
  • 15 Затворени

    9 0 Отговор
    Ние седим в локдаун, а летището в Бургас го отвориха. Пак нахлуват пълчища от рускини. Те това е изпълнил Валерката.

    Коментиран от #17

  • 16 БЕЗЗАКОНИЕ

    6 1 Отговор
    Министърът за една година е станал доцент и професор", продължи председателят на "Движение 21" и кандидат за депутат от коалицията "Изправи се!Мутри вън!".

    "С темповете на ваксиниране ние не можем да постигнем успех до края на лятото. Трябва драстично да се увеличат ваксините до края на лятото. Дечо Дечев ни смрази с доклад, според който още ноември министърът и здравната комисия са знаели, че ние нямаме договори за ваксини, освен с „АстраЗенека“. Шеф на тази фирма е майката на евроскомисаря Ева Майдел", заяви още Дончева.

    "Трябвало е да се вземат от трите ваксини. Вижте в САЩ какво последва - дадоха газ и започнаха в общините да ваксинират хора
  • 17 Вовата

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Затворени":

    Рускините обичат тайланд а не бургас.
  • 18 Гост

    10 1 Отговор
    Далавери, ти ще дойдеш по-голям лъжец и от бойко бре....
  • 19 име

    0 8 Отговор
    само така валери. комунистите ще ги ОПРАВИ нинова.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 каква помощ бе

    2 0 Отговор
    идиоти
  • 23 КРАДЕЦ

    9 0 Отговор
    КРАЖБА НА 100 МИЛИОНА ОТ ОГРАДАТА С ТУРЦИЯ - ИЗПЪЛНЕНО
  • 24 изпълнителен

    5 0 Отговор
    подкрепа на шайката герб-изпълнено!
  • 25 tryhrtyrt

    2 0 Отговор
    марш в анадола гербераст
  • 26 Играч в живота

    1 0 Отговор
    За Живко от Варна е имало слухове, че през 2014 и 2015 година е купувал само печеливши билети от билета Мега Милиони, който беше от лотарийното предаване Национална лотария !
    Той всъщност е имал и непечеливи билети, зашото всъщност явно не е проверявал билети, които после си е купувал само печелившите !
    Заради тези неща "едни хора" искат той да живее зле докато е жив !
    Освен това истината е че диагнозата ШИЗОФРЕНИЯ е фалшива, те са му я написали, за да му навредят !
    Много е тънка границата ! ! !
    Истината е че Живко от Варна е здрав, няма приятелка, защото е зле финансово и защото хора настройват други хора против него, за да не го искат никъде и да не стани готин пич от него !
  • 27 top

    1 0 Отговор
    Еи Долно чифлишки ,ти зашто несе движиш между хората в Софиа ,нешто несам те виждал.Криешли се или така ми се струва.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове