Last news in Fakti

29 Март, 2021 15:22 7 460 16

Ето как се е стигнало до смъртта на родилката Лора от COVID

  • бургас-
  • родилка-
  • починала-
  • лора

Твърденията, че е била върната, категорично не отговарят на истината, твърдят от болницата

Във връзка с публикации в медии и слухове, разпространявани в социални мрежи за отказан достъп до лечение на родилката Лора Янева, споделяме хронологията на нейния престой в УМБАЛ - Бургас. Това съобщиха от лечебното заведение, предаде Радио "Фокус" - Бургас.

"Листа от преглед при първото ѝ посещение доказва, че въпреки преценката на дежурния лекар, че е за болнично лечение, тя сама е декларирала отказа си.

Твърденията, че е била върната, категорично не отговарят на истината. Поднасяме съболезнованията си на семейството и съжаляваме, че се налага да разпространяваме тази информация, но публикуването на неистини не е в полза на обществото ни и още повече обезсърчава усилията на лекарските екипи, които дават и невъзможното от себе си, за да помогнат на всеки свой пациент", поясняват от лечебното заведение.

Публикуваме хронологията по случая, предоставена от УМБАЛ - Бургас, без редакторска намеса:

Лора Янева идва в УМБАЛ - Бургас за първи път в 14.20 ч. на 17 март с линейка на „Спешна помощ“. Споделя, че преди това е била на домашно лечение. Прегледана е от дежурния лекар в триажа.

В 15 ч. е консултирана е с акушер-гинеколог, извършено е и ехографско изследване. Мнението и на дежурния лекар, и на АГ-специалиста е, че тя трябва да бъде приета за болнично лечение. Към този момент състоянието ѝ не е особено тежко, а сатурацията е 98%.

Акушер-гинекологът предписва терапия, която да се прилага, след като бъде настанена в болница. Предложението за хоспитализация е записано в листа от дежурния лекар, но пациентката собственоръчно написва, че не желае такова в Лист за преглед на пациент в КДБ/СО №6269 от 17.03.2021.

На 19 март вече е приета във влошено състояние. Веднага е започната терапия. Ден по-късно оплакванията се задълбочават, състоянието става критично, което налага преместване в реанимация и интубация.

Свикана е експертна лекарска комисия, която излиза със становище за спешно родоразрешение чрез операция, за да бъде спасен животът на бебето и родилката. Операцията е извършена веднага.

По време на престоя ѝ в УМБАЛ Бургас е приложено лечение с всички показани за състоянието ѝ медикаменти, използвани в лечението на КОВИД-19, включително ремдесевир и реконвалесцентна плазма.

Проведени са консултации с лекари от Александровска болница, както и с реанимацията на Военномедицинска академия. За тежкото ѝ състояние и алгоритъма на лечение е информиран и министърът на здравеопазването при посещението му в Бургас на 23.03 т.г.

По случая е назначена вътрешна проверка за изясняване на всички обстоятелства относно диагностично-лечебния процес.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 23 Отговор
    Важното е сега, че някоя бездетна джендърка ще се сдобие с бебе.
  • 2 др Гей Билтс

    48 8 Отговор
    Уморили са я женицата с антибиотичен коктейл по наръчник на СЗО..
  • 3 КОТарАК

    28 3 Отговор
    не ви ли писна бе...преди години погребах баща си-умря в болница/ има там дежурни ,,журналя'' на входа , в приемната , слухтят за всяка клюка и история..
  • 4 закривай

    48 5 Отговор
    При тоя министър измряха един фургон родилки. Оставка, ботоксе.

    Коментиран от #8

  • 5 гост

    20 1 Отговор
    пресолихте манджата - айде спете се вече едно и също въртите ...
  • 6 СЗО

    23 1 Отговор
    Значи тя е умряла не от ковид, а ВЪПРЕКИ ковида и с помощта на "квалифицирания" персонал, който я е лекувал с какво ли не, както те самите твърдят.
    Комбинацията от изкуствена кома и интубиране, гарантира 98% летален изход.

    Коментиран от #14

  • 7 Лост

    18 1 Отговор
    Когато не сме били там няма как да знаем. Понякога може така да ти го кажат, че да не ти се влиза.Например :За прием си, но по добре недей още.Но това никъде не се пише.

    Коментиран от #12

  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 4 Отговор

    До коментар #4 от "закривай":

    Вярно е пак ще се повторя!От ковид19 ,родилки умират само в бг!!И,както давате статистика дайте за времето от 78-до 86г Да видим има ли умрели родилки докато бе бай Тодор на кормилото???Нито една!!! За 3то МАйка Героиня!Безплатно пътуване,жилище и почивка На многодетните семейства!!!
  • 9 Васил

    6 1 Отговор
    Значи излиза когато някой големец или държавник го хване заразата веднага го взимат а бременна жена не може егати скапаната държава.
  • 10 мъка

    8 0 Отговор
    Най-вероятно жената се е уплашила за детето си, доколкото разбрах, е загубила вече бебе. Много силни лекарства се приемат в болницата и тя явно се е притеснила да не увреди нещо детето си. Бог да я прости и дано детенцето да порасне живо и здраво, тя е рискувала заради него.
  • 11 поредната

    4 1 Отговор
    Интересно как винаги след такъв случай по пет дена се мълчи от болниците и не се дават никакви сведения. Уж тече проверка. За тези пет дена явно се съчинява правдоподобна версия и се изфабрикуват нужните документи, които да оневинят виновните. Като е имало отказ, защо не го показахте на втората минута след смъртта, ами мърляте нещата няколко дена. Сега иди доказвай тази стандартна бланка дали жената я е подписала, или някой друг. Тя вече е МЪРТВА. Няма как да се докаже кой какво е подписал, отказал и т.н., нито някой от опечалените близки ще тръгне да се съди с болницата и да доказва недоказуемото.

    Коментиран от #13, #15

  • 12 санитар

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Лост":

    В документите ясно е написано кой какво твърди, с какво се съгласява и какво отказва.
  • 13 санитар

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "поредната":

    Информацията за здравето на пациента не е клюка, която трябва да се разпространява из медиите.
  • 14 уфф

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "СЗО":

    Нищо не си разбрал, прибрала се е у дома, отказала е да я лекуват, и после вече като е била много зле са я приели. Като се влошиш много 50 процента имаш шанс, явно тя е нямала, все пак е била и бременна.
  • 15 бре

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "поредната":

    Асо е изфабрикувано, лесно може да се докаже, ако подписът й е фалшив, затова не говори простотии.
  • 16 БургасБатка ООД

    1 0 Отговор
    Не вярвайте на Бургаски лекари , още по-малко от УМБАЛ- Бургас.

    Който не е лекуван - той не е умрял там. Незнам некадърници ли са, имат график за смъртни случаи и трябва да догонват ли, погребални агенции ли въртят.... Но истината тук е, че който може да бяга надалеч.
    Тук консултациите между лекарите преди лечение на пациент са:"- Ще го лекуваме ли или да го иставим да живее?"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове