30 Март, 2021 19:09 3 086 57

Румен Петков: Борисов е регулировчик на смъртта! Да спасим АЕЦ "Козлодуй" от ядрения ботуш на САЩ

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • абв-
  • румен петков

АБВ нови нормалност и промяна

Румен Петков: Борисов е регулировчик на смъртта! Да спасим АЕЦ "Козлодуй" от ядрения ботуш на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС

Ние с бюлетина номер 6 искаме подкрепата на хората за нормален живот, за работеща държава не от вчера. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в „Лице в лице“ по бТВ.

"Миналата година от май месец се борим за тази кауза, защото цялостната отровена атмосфера не само в страната, а и в Европа, убива едно поколение. Даваме ли си сметка, че учим студенти онлайн, които утре ще ни лекуват, че на децата си обясняваме да не излизат с другарчетата си, че ще им лепнат нещо. Въпросът е да се разбере от обществото и институциите, че в болниците трябва да се хоспитализират тези, които имат нужда от кислород, тези, които са зле. Вкъщи трябва да са неразположените", изтъкна още лидерът на АБВ.

Той коментира и темата за властта. "Поради факта, че ние оценихме стремежа на обществото за радикална промяна, аз не съм кандидат за народен представител. Не само аз,а и г-н Калфин, президентът Първанов. Ние оценяваме, че обществото се нуждае от усещане, от убеденост, че може да получи промяна", каза още Петков.
По думите му, властта е голямо изкушение, но той не се е поддал на него. "Влязъл съм с такова имотно състояние, с което съм излязъл. Властта е голямо предизвикателство. Участвал съм в Народно събрание, в правителства на страната ни и като кмет на Плевен, когато са се взимали решения, които са гарантирали интереса на страната ни. Голяма гордост е, че България стана пълноправен член на Европол", каза още Петков.

Той даде оценка за управлението на кризата от коронавирус. "Не мисля, че нормален човек може да оцени тази отровена атмосфера и насаждан страх като нещо нормално и приемливо", каза още Петков. Според него Борисов е регулировчик на смъртта и заяви, че не се говори за хора, които са умрели от сърдечно-съдови заболявания.

"Нека не извращаваме разговора, както го извращават отличните на Института за подлоги, защото от това губим като граждани и като общество. тези 60 хил., които умряха от сърдечно-съдови проблеми са втора ръка?Нека казваме нещата в цялост, ако искаме да оценим обстановката такава, каквато е. Питал съм Министерство на здравеопазването да ми представи протоколите за наложените мерки. Такава документация не е създавана", отчете още Петков.

Не си представям ядрената енергетика под американски ботуш, а като български национален интерес. Това каза лидерът на АБВ.

"Миналата седмица Макрон и още 6 европейски лидери излязоха с обръщение ЕК и ЕП много ясно да декларират подкрепата си за ядрената енергетика. Същите мотиви, под които са се подписали, ние сме ги написали от АБВ на Борисов и на Теменужка Петкова миналата година април. Голям позор е, че нашият министър-председател не е в тази група, която иска да съхрани ядреното бъдеще на България. Има няколко сектора, в които ние изоставаме", каза още Петков.

Той подчерта, че не си представя ядрената енергетика под американски ботуш, а като български национален интерес. "Днес "Козлодуй" ни дава най-евтината енергия. Американският ботуш, стъпил в "Марица" 1 и 3, ни гарантира най-скъпата енергия. Два пъти по-скъпа от държавната "Марица" 2. Тук не говорим за ботуши, а за реактори - български реактори, българска собственост и ядрено гориво, което като го отработим, го изнасяме извън държавата", допълни още Румен Петков.

Той коментира и случаят с директора на АЕЦ "Козлодуй". Според него ръководството на "Козлодуй" трябва да отговаря пред прокуратурата защо на територията на този стратегически обект влизат без разрешение на ДАНС чужди и български граждани. "Това е престъпление, което ще бъде наказано. На територията на Козлодуй, стратегически обект, достъпът до там е ясно разписан като отговорност на ДАНС. Влизат посланикът на САЩ с група чужденци и група българи. ДАНС не е издала разрешение за нито един от тях. Съдът задължи ръководството на "Козлодуй" да ни отговори на въпроса, кои са, как са влезли. Ръководството ще търси начини да бяга, но за това ръководство прокурорът е неизбежен", изтъкна още Петков.

Румен Петков заяви, че пред АБВ не стои въпроса за коалиция с ГЕРБ. Според него Бойко Борисов е токсичен. Според него трябва да се кажат няколко неща ясно. "Ние говорим за нормалност. Не е нормално да набиваш на децата книжки, в които им внушаваш, че еднополовият брак, е нещо много добро. Там се рекламира силно детска книжка за деца между 3 и 6 години. Мутрите вън - вътре там тази книжка се обявява за най-доброто. За нас абсолютно неприемливо е да се узакони проституцията. Има принципи, по които трябва да се уточним. Ценностната система на българина, традициите предполагат нещо, което за нас е много важно. АБВ е гарантът с бюлетина номер 6 за нормален живот в работеща държава", подчерта лидерът на АБВ.

Той направи и коментар на шпионския скандал. "Има ли шпионска дейност, има ли предателство на българския национален интерес- никакъв компромис, но когато се прави, да си купува някой политическо спокойствие, е престъпление срещу българския национален интерес", посочи още Петков.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РУМБАТА......НАЗДРАВЕ

    32 52 Отговор
    ДОКОГА БЕ РУМБА....СПРИ МАЛКО ...С ПИЕНЕТО

    Коментиран от #45, #55

  • 2 илийката

    24 75 Отговор
    АЕЦ Козлодуй да премине на американско ядрено гориво или да бъде закрита!

    Да се освободим от руското робство!

    Коментиран от #9, #13, #44

  • 3 Румбо рак

    34 33 Отговор
    И тоя изведнъж почна с обещанията.Досега къде беше?

    Коментиран от #27

  • 4 10 дена

    44 14 Отговор
    вече сме затворени, а заболелите растат. Отваряйте всичко. В Европа се видя, че от затваряне файда няма никаква.

    Коментиран от #26

  • 5 Гледах го

    55 16 Отговор
    Прав е.
  • 6 дядо Шишарко

    24 42 Отговор
    Ко не, кви ги сборува тоя пиклю бря. Откъдя накъдя пикаещия във фонтани, хортува тия клевити бря. Аман от пияндета бря.
  • 7 шопендар

    25 39 Отговор
    тия руменовци червенотиквеничковчета,с все по отчаяни вопли,ама никой ги не слуша,змаеме ги колко струват
  • 8 Софиянец

    22 39 Отговор
    Този пак е пиян, ватник миризлив
  • 9 тнт

    17 36 Отговор

    До коментар #2 от "илийката":

    Простете му ,той не знае какво говори!Калинка!

    Коментиран от #16

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Българка

    32 19 Отговор
    Ще си позволя да цитиран водещата на Алтернативата от преди 10 минути:
    Тези избори не са обикновени! Те са началото на края на мафията! Те са война! Война на гражданите срещу мафията! В тая война- оръжието е бюлетината
    Така че, българи, на 04.04 МАСОВО на оръжие с бюлетина против ГЕРБ-ВМРО, ДПС, ВОЛЯ-НФСБ!
    Подкрепете опозицията с номер бюлетина 11, 18, ао не ви харесват ИТН, БСП. Първите две партии гарантирано няма да влязат в съглащателство с мафията и ще се борят за върховенство на закона и достоен човешки живот!

    Коментиран от #28, #49

  • 12 Политолог

    14 29 Отговор
    Само карикатури във вашата смешна партийка...и ти и п€лтека само отблъсквате електората...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Юсуффф

    27 11 Отговор
    БОРИСОВ Е УЛТРА ЕНТЕЛЕГЕНТЕН ДА ЗНАЕТЕ.БИБЛИОТЕКАТА МУ У ДОМА Е ПЪЛНА СЪС СКЪПИ ЧАШИ И СЕРВИЗИ.
  • 15 българин

    15 24 Отговор
    Бегай да пикаш, че шадраванчетата ще пресъхнат.
  • 16 нтн

    30 13 Отговор

    До коментар #9 от "тнт":

    Този не е калинка, калинка си ти и всички герберастчета, дето сте свикнали да цоцате от държавата или еврофондовете.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Защо?

    11 22 Отговор
    Защо,бе всички държави ,в които има руски АЕЦ ове са БЕДНИ?Защо ,бе?
  • 20 жжж

    7 10 Отговор
    според фонтана болниците са препълнени и това е проблем. мангъров говори за горящи клечки. или фонтана зове директно хората да влизат в гробищата. няма смисъл от лечение. тъ пак.
  • 21 ОШЕ ЕДИН ЦРЪВЕН КОМ-БОК'ЛУК

    16 18 Отговор
    УРИНИРАЩИЯ В ШАДРАВАНИТЕ Е АЛКОХОЛИЗИРАН БЕЗДАРНИК И ПАЧА'ВРА НА ПРЕСТЪПНАТА КОМУНЯГО-ФАТМАШКА ЧЕРВЕНА ОЛИГАРХИЯ!
  • 22 Бай Кольо

    14 14 Отговор
    Знаем та бе Румба, зора ти е като на Костя копейкин да минете 1% и да лапнете партийните субсидии
  • 23 Колев

    12 6 Отговор
    Прав си бе Г-н Петков, прав си и съм готов да гласувам и с двете си ръце за вас, за двете възраждане и за други, но ползата ще е нулева. Разумът изисква да се гласува само за БСП, пък вие трябваше да се обедините и да влезете в парламента преди Трифонов и ДПС, а че това няма да стане , вината си е ваша. Това е стратегия, дума, която е загубила смисъл. И се чудя, как все пак толкова умни мъже не стигнаха до такава идея. Ще гледаме и Клисарски и Пасков и Костадинов и Минчо Спасов и много други извън парламента, щото не сме достатъчно умни и един доказан тъпак ви разиграва като деца.
  • 24 Другия с коня

    16 11 Отговор
    Абе другарю Петков.,ти беше редовен студент по Математика в Пловдив с диплома 3.25.....По всичко тройки по " милост" и една четворка по История на БКП и Научен Комунизъм...Не си учил Онлайн тогава и защо само двойки и Тройки,бе.....И с тези знания и Компетентност сега Поучаваш Управляващите по всички възможни теми които се сетиш....Време ти е за Пенсия,червен цървул или Лустрация!!!!

    Коментиран от #34

  • 25 не е така

    5 1 Отговор
    Като почине човек го упрекват , че късно отивал на лекар
    Нали родилките , които починаха се бяха лекували вкъщи и чак като станаха много зле , тогава отидоха в болница . Защо не им помогнаха .
  • 26 странна работа

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "10 дена":

    Какво е затворено у нас ? Ти как си представяш ,че работят ограниченията - затваряш заведенията и от следващия ден започват да намаляват заразените . При условие ,че говорим за болест с инкубационен период 14 дни , че и повече .
  • 27 пешо

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "Румбо рак":

    до сега, каквато медия и да пуснеш, потича или банкянският, или слугнажът покрай него.
    не виждам нищо грешно да е казал румен петков. и той е сатанизиран от правилните медии, заради неправилните си възгледи по източния въпрос. бил пиел... моят професор, лека му пръст, казваше, че не познава нито един свестен човек, който не пие. може и да е преувеличил малко, но не твърде.
  • 28 Лилява

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    До българка Стига писа по всички форуми.Много си компетентна!!!!
  • 29 Пак се карат в кочината!!!

    10 4 Отговор
    И изборите ще ги фалшифицират!!100%
  • 30 Бикоборец

    9 1 Отговор
    Кой да живее нормално Руменчо ,вие партийните ръководители или
    обикновения човек.
  • 31 !!!?

    11 11 Отговор
    Я клакьорите на Кремъл колко са активни - надяват се на постсъветски режим начело с Фигуранта !!!?

    Коментиран от #33

  • 32 Как да

    4 2 Отговор
    бъде издадено разрешение? Ами откога робовладелците искат разрешение от робите си?
  • 33 пешо

    8 4 Отговор

    До коментар #31 от "!!!?":

    цъ, надяват се на България с нормално управление, с управници, които се държат достойно и отстояват интересите на страната си. в тази връзка - и добри отношения с русия. че еврогейският съюз е до време, а българия не трябва да последва съдбата му.
    а, и още - без калинки. със стабилна икономика, с добри здравеопазване и образование. с ниско ниво на престъпност.
    стига ли ти?
    кое от горното са в състояние да предложат гербавите? отговор - нищо. нула, зеро.
  • 34 Ами като

    5 4 Отговор

    До коментар #24 от "Другия с коня":

    сме почнали да си говорим за резултати от следване - аз пък знам за един, дето не успял даже и да влезе в университет, че станал пожарникар... и даже "доктор на науките" го направили, без да знае чужд език. Сещаш се за кого става дума, нали? И за една, чиито оценки не ги знам, ама си е ПКП отвсякъде. ..

    Коментиран от #38

  • 35 2 и половина

    9 2 Отговор
    румба,я обясни защо бкп и дс превратаджиите от 1989г, клекнаха на сащ и още са на власт!
  • 36 Матей

    8 4 Отговор
    Р.Петков говори верни неща и те са от значение,американците ни осакатиха енергетиката,тока поскъпна 10ПЪТИ,окепазиха всичко ,до което се докоснаха.Сега остава да закрият Марица-Изток и АЕЦ Козлодуй и я втасахме,минаваме на вносен ток с непоносима цена.доколкото разбрах вече са затворили брикетната фабрика в Гълъбово и сме минали на вносни въглища,това е удар за най-бедните българи,макар че никъде не се споменава.Само тотална смяна на властта и управленската парадигма може да спаси положението.
  • 37 АДВОКАТ

    3 0 Отговор
    Бат БОЙКО що не го съдиш тоя гявол или поне глупака написал заглавието Ще те представлявам срещу 50% от приходите Разходите са за моя сметка Ще направим някой лев
  • 38 Другия с коня

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "Ами като":

    Темата на статията,любезно предоставена ни от екипа на Факти е развита от Тази партийна червена Калинка - Румен Петков.Осъзнал безсилието си пред Висшата маематика атакува чрез редиците на БКП,а после и БСП...Назначена за Секретар на МВР, в правителството на Стани шеф,калинката Петков прави страшен Гаф пред очите на НСБОП се реша при басейна Спартак с братя Галеви и естествено после Уволнена дисциплинарно заради нераглемантирани контакти с Мутри и подслушване на Всички политически лидери и магистрати през НСО служители.....Ми си Требе Математика,ама кой да учи...Ама и да Учи,като е прост Червен цървул,толкова си може.....
  • 39 Gowko

    3 1 Отговор
    Румба.Не Дей да си създаваш нерви излишно.Най добрите лекари и светила в науката са тръгнали от килийните училища.Тия , новите, излезли от конвейрната школа за никкъв....не стават.Само за писане на документи и бистрене на предположения .Може да си болен, а може и да не си болен, но пий хапчетата па ела по късно да видим..
  • 40 Gowko

    0 0 Отговор
    Така че ум требе.Не гит гел.
  • 41 Биби Кинг

    4 2 Отговор
    Руме па ли ти сварши от рано мезето бе баце, па ли на твоиата глава бе дее?
  • 42 Sieg

    7 3 Отговор
    САЩ винаги са и винаги ще грабят! Затова са добре, за сметка на останалите!
  • 43 ГОЦЕ

    2 2 Отговор
    оди да пикаш
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Наздраве🥃

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "РУМБАТА......НАЗДРАВЕ":

    Велик беше,велик, Иван Славков Батето,велик беше ви казвам всякакви ги мешаше и не се напиваше
  • 46 Бат Вальо

    2 1 Отговор
    Вие от бюл.6 искате отново да лапате ... е, искате ... ама нема !!!
  • 47 русороб

    3 2 Отговор
    Да спасим Шадрафаните в България от пикаещия във фонтани
  • 48 МЪСТАЦИ

    1 0 Отговор
    ТИ ЕДВА ЛИ ЩЕ СПАСИШ НЕЩО , ЩОТО СИ ГУКАТЕ ТАЙНО С НЕГО , НО НАРОДНАТА МЪСТ ЩЕ НАПРАВИ НУЖНОТО И С ДВАМАТА !
  • 49 Истината е,

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Мафия няма,нито държава,всичко се управлява от специалните служби.Всяка пратка наркотици,всеки канал за каквото и да е,всеки предприемач включително Васил Божков който потвърди рушветите към Бойко Борисов,контролират всичко те убиват те решават кой ще живее кой трябва да бъде ликвидиран,те решават коя партия да спечели този път,те нагласят изборите и постовете в "държавния" апарат,те назначиха Пеевски за шеф на ДАНС въпреки че нямаше право на този пост и тръбиха по телевизиите с месеци,те създадоха ДПС с Доган (разузнавач в ДС),те доведоха Симеон Сакскобургготски,те приключиха Андрей,къде са Галеви,къде са Маджо и другите безследно уж изчезнали шефове от подземния свят,как от шофьор в СИК Бойко стана премиер и знаете ли чии фирми строят метрото в София,те се мислят за богове решаващи кой ще живее и кой ще бъде ликвидиран,и така нататък,
  • 50 Я РУСКИЯТ АГЕНТ РУМЕН

    4 0 Отговор
    ЩО НЕ ХОДИШ ДА СИ ПИЕШ С ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И МУТРИТЕ, ТИ ГО МОЖЕШ ПАЗИ ФОНТАНА.
  • 51 ФОНТАН БАБАИТА

    4 0 Отговор
    БАРНА ЛИ ТА РЕЖА ТИ МАРКУЧА НА СЕКУНДАТА.
  • 52 Пълна трагедия

    2 0 Отговор
    Психиатрията АБВ отново изтърва главният си пациент! Никой политик не ще да отиде при Румката, затова в листите са само артисти и певици.
  • 53 Рико

    0 1 Отговор
    Петков и подобните му да ги закарат да видят Чернобил и Фукушима и ако още искат АЕЦ, да ги прибират в лудниците - това не са нормални хора.
  • 54 Бай Шиле

    1 0 Отговор
    Струва ми се,че Петков много,ама много сбърка с този Мангъров.Много хора се отказаха от АБВ само заради това.
  • 55 АУУУУУ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "РУМБАТА......НАЗДРАВЕ":

    ИИИИ УРИНИРАНЕТО В ШАДРАВАНИ 🚾🚾🚾🚾😂😂😂😂😂😂
  • 56 big

    0 0 Отговор
    Проблема не е ядрения ботуш, а после високата цена на тока, както стана с мариците! Отделен е въпроса, че американската ядрена енергетика, не е най-модерната и надеждна по света, а ядреното гориво Уестингхаус е скъпо и с ниска ефективност, дори опасно!
  • 57 СБОГОМ

    2 0 Отговор
    СБОГОМ РУМБА ДОЙДЕ И ВАШИЯТ КРАЙ НАРОДА ЩЕ СИ ОТДЪХЕ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове