Last news in Fakti

31 Март, 2021 07:25 14 555 62

Андрей Чорбанов: Тук съм! Има много мръсни медии

  • андрей чорбанов

Заради лъжите лично оторизирах ръководството на болницата да направи изявление, с това не трябва да се спекулира, пише Чорбанов

Андрей Чорбанов: Тук съм! Има много мръсни медии - 1
Снимка: Фейсбук

Тук съм!!! Не беше лесно, но не беше и това, което се каза. Да кажа накратко първо важните неща. Страхотно благодаря на Добро и приятелите от „Св. Иван Рилски“ за бързата и адекватна реакция, хванаха ме навреме. Свалям шапка. Това написа проф. Андрей Чорбанов във фейсбук след изписването му от болницата.

Страхотни благодарности на целия голям екип на „Света Анна“ . Поименно ще спомена само чудесния приятел проф. Костов, хиляди благодарности. Но страшно благодаря на всички други – от Директора на болницата, до лекуващите и всекидневно преминаващи и проверяващи ни лекари, сестри и усмихнати санитари. Не съм бил в интензивно отделение, а в стандартна стая с готини хора. Нямам грам претенции към престоя ми там, хората се стараха много и си свършиха перфектно работата. Дълбок поклон.

Запознах се със страхотни хора измежду болните, видях и други светове. Беше много полезно.

А сега малък коментар за това, което се изля. Във всички свои интервюта никога не съм неглижирал вируса и опасностите, които може да води след себе си. Може да се чуе тук, в профила ми. Напротив, казвах многократно, че рано или късно ще се срещнем, защото не може да се скрием с тези мерки. Повтарях, че с времето на циркулация и милионите срещи може да се очаква всичко. Това и стана. Да, казах, че очаквам тази среща. Не се отричам и от една дума, която съм казал.

Споменавах, че вероятно съм го прекарал. Имах гърлобол и хрема – тежки, но толкова. Не съм си правил тест, мина бързо. Е, не е било това, затова и се заразих.
За грозните информации и лъжи – темата е дълга. Ще разберете скоро. Видях, че има много мръсни медии. Заради лъжите лично оторизирах ръководството на болницата да направи изявление, с това не трябва да се спекулира. Хората бяха адски коректни.

Писаха, че съм настинал на ски. Зимни спортове не понасям, не ходя по снегове, дори и по ТВ не гледам.

И накрая – благодаря не всички вас, които писахте, звъняхте и се интересувахте от състоянието ми. Благодаря на всички, които се молеха за мен и ме споменаваха с добро. Наистина ме трогнахте и дори не знаете, колко задължен се чувствам. Дълбок поклон на всички.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 149 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сунай

    19 79 Отговор
    И ти неси бяло петно

    Коментиран от #31

  • 2 гадно

    140 7 Отговор
    То у нас има ли изобщо други медии?

    Коментиран от #57

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 АНОНИМЕН

    116 12 Отговор
    И сега Петър Велков и други някои ще си направят ли сепуку?!
  • 5 д р Чорбев

    60 72 Отговор
    Чорбата се стяга да бъде "народен представител". Ако няма предсрочни избори , четири години ще лапа по 7 бона на месец, които всяка година ще се увеличават, отделно сигурно няма да зареже и "научната " си работа, и оттам ще падат кинти. Нали цялата борба, приказки, показвания по Тв, интервюта, перчене е за тия пусти пари.
  • 6 Тъп

    36 6 Отговор
    Пей ми песнички, гугутке.
  • 7 МАНГЪРОВ

    26 60 Отговор
    Я ПА ТОА ДЕБИЛ?
  • 8 ПУТИН

    42 69 Отговор
    С МАНГЪР СТЕ МНОГО ПОЛЕЗНИ, УБИХТЕ ЕЛЕКТОРАТА НА БСП!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Незнаещ

    124 21 Отговор
    Браво, достоен човек!
    Да е жив и здрав.
    А истината е, че почти всички българи под една или друга форма минахме вирусът.
    Въпросът е защо мутира в по-тежки случаи, би тябвало да е по-вирулентен, но с времето да отслабва.
    Което, ако е вярна тезата на Монтание, че вирусът е лабораторно създаден, буди сериозно съмнение, че периодично се пускат различни "щамове", и някой има интерес от същите.
    Изведнъж ваксини и щамове засягащи децата, бебета тежко.

    Коментиран от #12, #61

  • 11 БОЗА

    73 10 Отговор
    "Запознах се със страхотни хора измежду болните, видях и други светове. Беше много полезно."

    Не са много хората,които имат очите,да виждат света около себе си...силни думи... ;-)
  • 12 АНОНИМЕН

    16 3 Отговор

    До коментар #10 от "Незнаещ":

    Възприемчивостта при човека към грипната инфекция е много висока. Най-възприемчиви са децата от 6 месеца до 3 години (около 40% от общия брой случаи).
    След преболедуване се създава типовоспецифичен имунитет, който осигурява бързо очистване на организма от вируса. Продължителността и напрегнатостта му зависят от типа на вируса, възрастта на болния и индивидуалната му реактивност. В резултат на циркулацията на грипните вируси сред населението се създава колективен противогрипен имунитет. Образуваните антитела спрямо даден антигенен вариант се запазват продължително време. Грипните вируси пораждат образуване на антитела спрямо S-антигена, хемаглутинините и неураминидазата. Антителата на майката преминават в новороденото и го защитават до 6-ия месец.
    Клинични форми
    Според степента на протичането клиничните форми биват:
    Атипична (фрустна) форма. Липсват основните клинични признаци – температура и катарален синдром. Означават се като афебрилни или акатарални.
    Лека форма. Протича със слаба фебрилна реакция, незначителни катарални прояви и добро общо състояние.
    Средно тежка форма. Типично протичане с проява на основните симптоми и синдроми.
    Тежка (токсична) форма. Протича с бурно начало, хипертермия, тежка интоксикация, петехиален обрив на фона на слабо проявени катарални признаци.
    Мълниеносна (фулминантна) форма. Проявява се с хипертермия, силно главоболие, адинамия, поява на гърчове и загуба на съзнание.
    Усложнения
    Усложненията от заболяването грип се

    Коментиран от #14, #29, #30

  • 13 тони

    24 4 Отговор
    до колкото помня тошо каза че настинал на ски и обвини пик в лъжа за ковид ,къса памет
  • 14 АНОНИМЕН

    15 2 Отговор

    До коментар #12 от "АНОНИМЕН":

    Усложнения
    Усложненията от заболяването грип се проявяват с различна органна патология. Най-често пораженията са в дихателната система – вирусни или бактериални ларингити, трахеити, бронхити, пневмонии, емпием и абсцес в белия дроб. Възможни са грипни отити и гнойни менингити.
    На второ място се нареждат сърдечно-съдовите нарушения – сърдечно-съдова слабост, дистрофия на миокарда, перикардит. Нерядко възникват флебити и тромбози на вените и артериите.
    Усложненията от страна на храносмилателната система се проявяват с безапетитие, обложен език, повръщане, тежест и болки в корема.
    При увреждане на ЦНС усложненията са – менингити, енцефалити, миелити, периферни неврити, параинфекциозни психози.
  • 15 Нещастник

    31 29 Отговор
    Идеален си за политик. Нали те гледаме и слушаме една година, сега не било това, журналистите били виновни. Смешник.
  • 16 Точката...

    28 8 Отговор
    Да си жив и здрав и бог да те благослови.
  • 17 Миризлив пор

    47 28 Отговор
    Цяла година ръси глупости и хората ти вярваха нещастник. Разликата между теб и обикновения човек, е това че за теб винаги има лекар и легло в болницата, обикновения човек го лекуват по телефона ако евентуално личния лекар го вдигне а болница ако има място.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 АНОНИМЕН

    34 2 Отговор
    В два дълги поста съм копи-пейстнал от статия за грипа! Дали е грип и/или коронавирус?! Няма как да го различи простосмъртния БГ гражданин!? Съмнявам се, че и много лекари ще могат?! Защо към едно грипоподобно заболяване се отнасят като към нещо страховито и ужасно е друг въпрос!? АЗИАТЦИТЕ ГО РАЗБРАХА И СМЕНИХА ПОДХОДА И ЗАПОЧНАХА ДА ПЕЧЕЛЯТ! Усложненията са същите като от грип, ДОРИ И ВЕРОЯТНОСТТА ОТ ОБРАЗУВАНЕ НА КРЪВНИ СЪСИРЕЦИ И ТРОМБОВЕ!? Въпросът с главно В за мен е : кой печели от тази игра на отваряне/затваряне и от това психиране на народонаселението!? И от гриповете умират хора дори и сега когато казват, че грип няма /а няма ли грип/?!
  • 20 гост

    25 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Писаха, че съм настинал на ски. Зимни спортове не понасям, не ходя по снегове, дори и по ТВ не гледам .Къде ги ония от Фрог да се извинят на човека ? А другарката Гълъбова, а д-р Тодоров ,който щеше да съди болницата за информация , какво ще кажат по въпроса ?А троловете ,които със зъби и нокти бранеха скиорската версия, най добре да замълчат завинаги.Жив и здрав !
  • 21 Шопо

    11 14 Отговор
    И тоя обърна плочата...
  • 22 АУУУУУ

    8 8 Отговор
    Правилно драги.. Затова ще седиш само тук във Факти.... Те без това другите медии пет пари не дават за тебе 😂😂😂😂😂
  • 23 Напротив

    25 25 Отговор
    Плъх лъжлив, каза че си го изкарал и то без "вероятно"! Заедно с Пелтеков сте начело на мал0грамотните орки в Ганьостан, но починаха и много хора, които се вързаха на простотиите ви

    Коментиран от #24, #34

  • 24 един друг

    24 0 Отговор

    До коментар #23 от "Напротив":

    Дай боже на всички българи такова добро отношение и лечение...
  • 25 Трябва ли да те познавам

    8 8 Отговор
    Не те знам кой си, а и не ме интересува! Явно много хора почнаха да се вземат на сериозно.
  • 26 Еми

    26 4 Отговор
    ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН УЧЕН НО ТЕЗИ СПЕЦИАЛНИ ГРИЖИ НЕ СА КЪМ ВСЕКИ БЪДЕТЕ ЗДРАВ.

    Коментиран от #28

  • 27 Еми

    14 4 Отговор
    ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН УЧЕН НО ТЕЗИ СПЕЦИАЛНИ ГРИЖИ НЕ СА КЪМ ВСЕКИ БЪДЕТЕ ЗДРАВ.
  • 28 Бай той

    17 13 Отговор

    До коментар #26 от "Еми":

    Не му прави чест, че се включи във фалшивия хор на Слави и най-вече Тошко.

    Коментиран от #51

  • 29 Незнаещ

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "АНОНИМЕН":

    Благодаря Ви за инфото, да сте жив и здрав!
    Защо не се направи предаване, или рубрика с медицинска насоченост?
  • 30 Незнаещ

    5 6 Отговор

    До коментар #12 от "АНОНИМЕН":

    Въпрос към "АНОНИМЕН"-имате ли хипотеза относно, съседна статия?
    А дали импотентност и спонтанни абр., не са следствие от ваксините.
    имат ли нещо общо спонтанните абр. с АЗ, в частност кръвни групи и маймунски ген, които се разпознават като чужди, малко "теория на конспирацията?
    Предварително благодаря.
  • 31 Госあ

    17 19 Отговор

    До коментар #1 от "Сунай":

    Нали го беше карал като грипче ве мухъл долен? Лъжец! И колко хора подведе към отвъдното..

    Коментиран от #32

  • 32 Бай той

    2 3 Отговор

    До коментар #31 от "Госあ":

    Не ги обиждай, да не заприличаме на тях.
  • 33 Гост

    22 9 Отговор
    Айде лаладжия ние нямаме приятели като теб да ни вземат веднага в болница и да ни хванат на време!!!!! Нас по телефона ни лекуват докатомне стане късно!!! Арее по добре си трай вече!!!!
  • 34 Гост

    17 7 Отговор

    До коментар #23 от "Напротив":

    Точно беше го уж изкарал също плямпаше , че не можело да има реинфекции за кое излъга ?? И тоя като Мангъров си прави полотически пиар както пролича !!!!
  • 35 Да ама

    20 2 Отговор
    Изведнъж няма сезонни грипове, няма обикновени настинки предизвикващи-посочените усложнения и симптоматика.
    Всичко изчезна с магическа пръчка.
    Как да им вярвам, много учени професори, вирусолози, лабораторни учени-посочиха, че Чудото е пипано.
    Фактът че близо 2 г. науката се чуди и мае, наистина е тревожен, предвид технологиите в 21 век.
  • 36 браво

    18 6 Отговор
    Радваме се че си се измъкнал професоре. Да си здрав ти пожелавам, и сега имаш мотивация да измислиш как да бъде победен този вирус с български лек/ваксина. Пожелавам ти успех.
  • 37 АБВ

    10 6 Отговор
    Я да каже нещо за маските сега т.н. професор ? Носят ли докторите като него бикини вместо медицински маски ?
  • 38 К-19

    8 4 Отговор
    Ръкoвoдитeлят нa Cвeтoвнaтa здрaвнa oргaнизaция пoиcкa днec нoвo eкcпeртнo рaзcлeдвaнe нa хипoтeзaтa, чe вируcът, прeдизвикaл кoрoнaвируcнaтa пaндeмия, мoжe дa e бил изпуcнaт oт лaбoрaтoрия в Китaй, прeдaдe Фрaнc прec, цитирaнa oт "Дaрик".Хипoтeзaтa, чe вируcът, причинявaщ СОVID-19, e мoгъл дa ce изплъзнe oт лaбoрaтoрия, бeшe зaщитaвaнa eнeргичнo oт aмeрикaнcкaтa aдминиcтрaция нa прeзидeнтa Дoнaлд Тръмп, ocнoвaвaщa ce нa инфoрмaции нa рaзузнaвaтeлнитe cлужби. Китaй винaги e oтричaл нaй-кaтeгoричнo тaкaвa възмoжнocт.
  • 39 Долу герб

    11 8 Отговор
    От Хунтата ГЕРБ и лично борисоф са използвали болеста на Чобанов за политически дивиденти!
  • 40 Вирусолог

    13 9 Отговор
    К19 e eфeктивнo бактериално оръжие измислено по поръчка на международните застрахователни компании. На тях не им трябват възрастните пенсионeри, които са излишна тежест! к-19 чисти безпроблемно старците с придружаващи заболявания. На 100% летателен изход при наличие на наднормено тегло, диабет, онкозаболяване и сърдечно-съдово такова. Отиде ли възрастният човек на интубация пишете го бегал при всевишния. Ами вижте възрастовата граница от ежедневните здравни сводки за починалите от денонощието хора. Любимо оправдание на експерти от различен мащаб е тезата, че видите ли съществували различни конспиративни теории. Да, ама не! Ковид 19 е изстрел в десятката, прекрасно био-оръжие. Другото е оправдания и приказки.

    Коментиран от #41, #58

  • 41 един друг

    10 0 Отговор

    До коментар #40 от "Вирусолог":

    Вие като експерт "Вирусолог"дайте приноса си в ликвидирането на К-19.

    Коментиран от #47

  • 42 ъхъ

    19 6 Отговор
    Лъжливо овчарче, може ли лекар да говори, че го бил прекарал без тест, само с гърлобол и хрема?Добре навлиза в политиката, няма що. И пак не си признава кучето, че благодарение на лекарските грижи се е оправил. Ама за обикновените хора няма лечение, само за такива като него. Те такива вече като се разболеят ще ги скриват в частни болници, да не се разбира, нали им плащат да говорят колко е безвреден вирусът и как всички да го прекараме.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 И аз да кажа

    14 6 Отговор
    Е верно няма такова дебелоочие!
    Той и колегите му Гълъбова и Тодоров и близките до него , дето изфабрикуваха глупотевините за ските, ако имат капка достойнство, би трябвало да ги е срам до живот, те за парламента напират! Бог да се смили над хорицата, които им доверяват здравето си!
  • 46 дедо Шишарко

    5 3 Отговор
    Болима фара къде си!
  • 47 Полковник РУМНО

    4 5 Отговор

    До коментар #41 от "един друг":

    Е, какъв принос да дам, като к19 е пуснат нарочно от лаборатория някъде си...? Алгоритъмът на това био-чудовище се знае само от създателите му, създали го по поръчка на застрахователните корпорации. Тях питайте не мен. Аз ви казах какъв е резултататът него и как ефективно чисти възрастните хора и тези индивиди със съпъстващите заболявания.Толкоз.

    Коментиран от #48

  • 48 Полковник РУМНО

    3 4 Отговор

    До коментар #47 от "Полковник РУМНО":

    Дублирам "Вирусолог", защото той трябваше да ви го каже, а нещо по въпросът мълчи.
  • 49 Колев

    3 5 Отговор
    Всичко може да се промени у нас, само ЧИПЪТ и ПРОСТОТИЯТА остават константни, че и някои други характеристики, подлост, продажност, сервилност и келепирджилък. Колко му е да се пръснат няколко милиона по редакциите, да пишат каквото трябва, колко му е да запушат устата на неудобните, пък журналистите да станат като църковен хор. Важното е още веднъж да подчертаем, че за нас най-важна е оценката и благословията от въд океана. Свободата Санчо не е в клавиатурата, или в телекомандата на телевизора, или в някой задръстен форум, ДРУГАДЕ Е. Поне сега ни лъжат, че е в изборите и ще продължим да се мразим безплатно.
  • 50 име

    2 4 Отговор
    ето това е намеса в медиите и свободата им. и за този се отнасят докладите....наг лец.
  • 51 123

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Бай той":

    Да,и аз много го уважавам като учен и умен мъж,но с тоя ИТН направо ми падна в очите
  • 52 Хаджитошко

    8 5 Отговор
    Слава на професор-доктор Чорбаланов! Безценен човек, който е преболедувал вече няколко пъти вируса, но предпазва с дамски прашки дихателните си пътища. Авторът на българската ваксина, който ни отвори очите, че съществуващите ваксини не работят. Не му стига непосилния труд по ваксината в БАН, ами и всеки ден дава експертно мнение по всевъзможни медии, а сега ще стане и депутат, пък може и министър. Ех, какви е чада раждала...

    Коментиран от #56, #60

  • 53 Край

    8 4 Отговор
    Това че ВЕОЯТНО си го прекарал по рано го казваш сега. Тогава каза - АЗ ГО ИЗКАРАХ.
    Изложи се здраво "професоре" - по добре си затрай че се размирисва повече. Вече ако те викат в студиата нека да е с Елена Поптодоровата унука.
  • 54 любител

    3 5 Отговор
    чорбаланчо ако беше обикновен човечец а не герберче можеше да умреш на стълбите или пред болницата.помисли върху това.
  • 55 Баце

    5 0 Отговор
    Ето тук е цялата ИСТИНА за вируса:
    ".....за бързата и адекватна реакция, хванаха ме навреме."
    НАВРЕМЕ !!!!
    Другото е пневмония, която "хваната навреме" се лекува!
    Кой разбрал, разбрал!
  • 56 БАН БАН БАН

    6 1 Отговор

    До коментар #52 от "Хаджитошко":

    Чорбата му е умствено рядка. Така с повечето в БАН - там са само на принципа наши и ваши. Нищо чудно че след чушкопека не са направили нищо друго. Ваксини щели да правят моля ви се ....
  • 57 Истината

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "гадно":

    Доц. Чорбанов цитира най-гнисната медия в България - фрог нюз. Те писаха, че карал много тежка настинка от ски. Новина ала Бабикян. Няма какво повече да се каже. Гласувайте за Слави, за Христо, но недейте да вкарвате такива гнусни същества като Мая и бабикян в управлението. Отвратително е!
  • 58 Абязан

    3 1 Отговор

    До коментар #40 от "Вирусолог":

    Ти знаеш ли какво е "биологично оръжие" бе? Ако беше такова щеше да има близо 100% смъртност. Мале, какви неграмотници дращят из интернет. Защо ви разрешават лудниците достъп до интернет бе?
  • 59 професор

    3 0 Отговор
    Най големите спецове за ковид се оказа са у нас.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Санитар

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Незнаещ":

    Мутира заради затварянето и ваксинациите.Първите мутанти тръгнаха от най затворените и ваксинирани държави.Това,че мутира не означава,че е по смъртоносен с това се спекулира много
  • 62 Ужасен е

    0 1 Отговор
    Мале, тоя как се е наточил. Много си злоблив, извратеняци
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове