Last news in Fakti

31 Март, 2021 08:37 3 990 77

Цветанов: Да спрем едноличното управление на страната

  • цветан цветанов-
  • „републиканци за българия“

Искаме силен парламент и умно управление, да няма послушни хора. В момента Борисов се разпорежда с абсолютно всичко, каза председателят на ПП „Републиканци за България“

Цветанов: Да спрем едноличното управление на страната - 1
Снимка: Фейсбук

Отборът ни е от знаещи и можещи хора, професионалисти, успели в своите професии. Основното послание на ПП „Републиканци за България“ е „За държава с правила“.

Искаме да се направят реформи и да няма еднолично управление, защото не е нормално всички институции да бъдат подчинени само на един човек. По този начин е невъзможно да се покрие целият спектър от проблеми, коментира в Стара Загора председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.

„Искаме силен парламент и умно управление, да няма послушни хора. В момента Борисов се разпорежда с абсолютно всичко. Само преди 20 дни разпореди на здравния министър, без да се съобрази с експертизата на лекарите, да направи либерален режима за заведенията, но 10 дни по-късно каза: „Стоп, всичко се затваря!“. Кой пое щетите за тези хора, имаше ли мерки за бизнеса, попита Цветанов и допълни, че парите се раздават от една джипка, без реална подкрепа за бизнеса.

„Бизнесът иска да се спре натиска от държавата и рекета. Настояваме за върховенство на закона и електронно управление, което е ключът за успеха“, заяви Павел Вълнев.

Цветанов допълни, че трябва да има алтернативни и неотложни решения по отношение на комплекса „Марица изток“. „Отрасълът трябва да се преструктурира с проекти на база други източници на електроенергия, които да предложим на европейската комисия. За голямо съжаление страната ни абдикира от този проблем, но нашите експерти могат да дадат правилното решение. Трябва да бъдем надежден, коректен и последователен партньор, част от силния Европейски съюз, но и да имаме стратегическо партньорство със Съединените щати“, каза Цветан Цветанов.

Според зам.-председателят на ПП „Републиканци за България“ Павел Вълнев са необходими незабавни мерки за стабилизиране на бизнеса в страната, който по думите му е „натискан и малтретиран, без значение дали е регионален или национален“.

По думите му чрез въвеждане на електронно управление ще отпаднат административни служители и ще се намали бюрокрация. „Това ще облекчи бизнеса. Без него няма как да има работеща икономика. Само със силен бизнес ще има пари за пътища, социална политика, здравеопазване и др. Ако не се предприемат незабавни мерки ще има масови фалити“, категоричен е Вълнев.

„В 21 век, 2021 година, в неделя всеки ще се спре на №21 в бюлетината“, каза Цветанов и пожела успех на кандидатите за народни представители от 27 МИР.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    44 3 Отговор
    Татяна Дончева първа разбуни духовете с пост, в който написа следното:

    Прави впечатление, че през 2013 г. със заповед на тогавашния министър Десислава Атанасова никому неизвестният обикновен доктор Костадин Ангелов е назначен за директор на Александровска болница при наличието на много други хабилитирани лекари, като сменя академик Лъчезар Трайков.

    През 2014 г. той става доктор на медицинските науки. Като забележете, едно и също лице едновременно е негов научен ръководител, рецензент и председател на научното жури.

    Три месеца след като става доктор на медицинските науки вече е доцент. Сред публикациите, изброени в Регистъра на научните длъжности и дисертации към НАЦИД липсва втора дисертация или хабилитационен труд за професор.

    Коментиран от #42

  • 2 БАЙ Х@Й‼

    37 1 Отговор
    Въх , Цецко прогледна ‼

    Коментиран от #28

  • 3 пешо

    69 3 Отговор
    когато беше в герб , защо не го каза тогава , измамник цвинокио.
  • 4 шири

    55 4 Отговор
    Цветанов: Да спрем едноличното управление на страната! ДА ГО НАПРАВИМ ДВУЛИЧНО. АПАРТАМЕНТ ПЛЮС АСАНСЬОР.
  • 5 30 г стигат

    53 4 Отговор
    Не цветанов ! Да изгоним или не допуснем двуличните хора в управлението (включително и тебе ) .
  • 6 хъхъ

    44 2 Отговор
    Доц. Мангъров и Татяна Дончева правят Цецо пъпеша на салата

    Коментиран от #16

  • 7 дедо Герчо

    32 3 Отговор
    ХА ХА ХА,КОЙ ГО КАЗВА....
  • 8 Човека Коза

    37 5 Отговор
    България вън от НАТО и НАТО вън от България! Американските подлоги в затвора! Цветанов - продажник!

    Коментиран от #17

  • 9 честен ционист

    26 3 Отговор
    Да не се заблуждаваме, Цецоу се простреля в крака с това име, дето избра за партията. Ако се беше кръстил Демократи за България по имаше шанс.
  • 10 Смешник

    40 1 Отговор
    Цветанов,дай първо обяснение,какво излезна от проверката над Михаил Тиков и от врагове станахте неразделни дружки,посещавайки закуските в Сащ организирани от президента им и сте по почивки заедно с любовници плащайки той разбира се.Дай обяснения и за полицая Писов от Благоевград и чак тогава говори как искаш да доограбиш България.Циник.
  • 11 123

    40 2 Отговор
    цвъки , ти си най големия двуличник .
  • 12 гларус

    40 2 Отговор
    Единица мярка за наглост -,,един Цвъки,,.Тази антибългарска сбирщина да бъде забранена със закон.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ей, страшен гьонсурат!

    41 0 Отговор
    Едни от най-големите мизерии на Герб са лично негово дело! Така прекали в краденето, че даше Бойко се възмути и го изгони, а той, наглеца, си направи партия и се обяви за коректив!?! То бива, бива наглост, ама чак толкова... На всичкото отгоре се е заклел във вярност пред ЦРУ и защитава само американските интереси!
  • 15 веселяк

    38 0 Отговор
    Еее, този ме кефи! Сякаш последните 15 години е бил на Марс, в един момент си идва и-яааа кво ставало тука!
  • 16 БАЙ Х@Й‼

    24 3 Отговор

    До коментар #6 от "хъхъ":

    Костадин Ангелов, Коце Ботокса, именуван професор и министър на здравеопазването, няма хабилитационен труд за получаване на званието! ‼ Дончева повдигна завесата

    Коментиран от #59, #71

  • 17 АУУУУУ

    8 14 Отговор

    До коментар #8 от "Човека Коза":

    Ти пък защо си толкова сърдит на НАТО... Да не са ти уплашили кокошките на двора и те да са спрели да снасят 🐔🐔🐔🥚🥚🥚🥚😂😂😂😂

    Коментиран от #23

  • 18 рада дълбоката

    4 8 Отговор
    „В 21 век, 2021 година, в неделя всеки ще се спре на №21 в бюлетината“ и ще си каже " абе на тоя вече не му гледахме мурафетите"
  • 19 Наглоста

    12 0 Отговор
    е голяма на всички !
    Защо ли?
    Защото световната мафия се подкрепия от ФАЩ или от Русия или от Китай!
    Peoples Revolution & prison for all "politician".

    Докато правителството не бъде избрано по начина,
    по който се избира успешен фирмен персонал (с независими конкурси за капацитет и знания),
    които се грижат за добри резултати и за всички служители (хора от страната), дотогава ще има голяма корупция.
    Ако някой не работи добре, трябва да бъде a.s.a.p. уволнен!

    Коментиран от #48

  • 20 Цв Цв като бяхте двамата, заедно се

    20 0 Отговор
    Разпореждахте, остана той сам и сам се разпорежда!! Ти и Фидосова му бяхте Бухалките, с вашите ръце се разправя ше с непослушните и непокорните!!! Това никой него е забравил, не беше отдавна!!
  • 21 Българка

    14 6 Отговор
    Снощи в референдум по БНТ беше поредната "другарска среща" без сблъсък на идеи, в която участваха и републиканците. Надявам се за тях да гласуват избиратели на ГЕРБ! Аз лично няма да ги подкрепя. Прави впечатление , че от управляващата шайка ГЕРБ, ВМРО, ДПС, НФСБ, ВОЛЯ бягат от среща/ сблъсък с журналисти и опоненти. Това е така, защото на всички извращения и престъпления по времето на управлението им, те няма какво да обяснят и не могат да се оправдаят. Думата е СТРАХ от истина! СТРАХ от избирателите! Снощи уведомиха, че ГЕРБ, ВМРО и НФСБ са отказали участие в референдум!
    Хора нека на 04.04 излезем масово и си освободим държавата от мафията ! Гласувайте с бюлетина 11, 18! От шайката в пъти по-добри са БСП, ИТН
  • 22 Кукумей

    15 2 Отговор
    Турбопросто, двулично и предателско управление ни трябвало. Голям смях с този палячо. По добре Корнелия и Мая взети заедно.
  • 23 Човека Коза

    13 2 Отговор

    До коментар #17 от "АУУУУУ":

    Нито съм сърдит, нито имам кокошки. НАТО е зловредно за България, и нямаме никаква полза от НАТО.

    Коментиран от #56, #57

  • 24 пфу

    21 1 Отговор
    Цветанов,твоя стремеж е стани да седна.Не ти вярвам.
  • 25 go6ku

    24 1 Отговор
    Цветанов, ти си най-долната политическа проститутка! Най-мръсния двуличен измекяр!
  • 26 Цвъко

    22 1 Отговор
    Боклук долен крадлив.
  • 27 233

    22 1 Отговор
    Тоя е толкова нагъл,чак кефи!!!
  • 28 АнатемаЦвъщи

    18 1 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Цвъки Молитвената закуска не"прогледна", а огладня.
  • 29 екстрасенс

    9 1 Отговор
    Тоя е зодия овен.Лоши черти на мъж,зодия овен: Забравете за личното си мнение и за „ама той ми е само приятел“. Овните са самонадеян въздух под налягане, освен това са ревниви и ще искат цялото ви внимание само за себе си, както и да не им се противоречи за нищо, дори и да сте прави, а те да грешат (което никога не биха си признали).

    И може би най-лошата им черта – забележително избухливи. Не се скъпят на викове, заплахи и ярост. Ще прекрачат всяка граница, а за извинения след това може и да не се сетят.
  • 30 Пловдив

    22 1 Отговор
    На теб ли, да дадем управлението, на страната, тъпа милиционерска муцуно?!?
  • 31 Коко

    23 1 Отговор
    За да се промени нещо, хора като Цв.Цв. трябва да бъдат изритани от политиката.
  • 32 !!!?

    11 5 Отговор
    Плюетето по Боко не носи дивиденти - не защото той е кадърен, а защото другите са некадърни !!!?
  • 33 gggw

    8 0 Отговор
    все еено и същи давате.. пияницата волен всеки ден по тв-то. тоя също
  • 34 240айдука

    16 0 Отговор
    Да такава степен Цвъки Наглеца се наака, когато безчинстваше като министър с Тулупа ,че когато казва сега "парламент", у хората се създават асоциации, че говори за апартамент.
    Време е да кажем "НЕ" на шайката и да пратим Цвъки Предателят и ибрикчията на СеРеУ-то при Бай Ставри за многая лека.
    От нашият глас в неделя зависи дали СДС-аро-СИК-аджийската Шайка ще продължава да безчинства ,краде,заробва и загробва.
  • 35 бкп

    8 0 Отговор
    абе йезуитски,то управлението не е еднолично,а еднопартийно!
  • 36 Дедо

    16 1 Отговор
    Само ще потроши на Вълнев милионите!Нямам обяснение как му се вързаха.Никой не му вярва,защото нанесе огромни и тежки щети на много семейства.ГЕРБ по негово време се беше превърнала в полицейски агресор.

    Коментиран от #53

  • 37 Черен Петър

    18 0 Отговор
    Цвък, изчезни, че това, което всеки ден ръсиш по медиите, те прави още по-противен! До оня ден усърдно лижеше южното подкръстие на банкянския си шеф, сега се опитваш да се изкараш едва ли не активен борец против диктатурата му! Не казвам "не те ли е срам", щото ти срам нямаш, че ако имаш, щеше да се скриеш в миша дупка и да не си показваш противната мутра, лицемер ниеден...
  • 38 Next

    15 0 Отговор
    Цецо-крадецо ми прилича на малоконарски пъпеш в главата. Абе крадецо аз знам че вълк козината си сменя но нрава не, така че от крадец като теб какво хубаво да очакваме.
  • 39 pokoloko

    16 0 Отговор
    що се гневите бе, човека пробва - ако мине. Най-характерната му черта - безочие, както и за почти целия политически "елит". Очаква все някой будала да му се хване, някой заблуден пенсионер или неинхормиран младеж. Не беше толкова отдавна неговото на..иране.
  • 40 предрешен ушев

    12 0 Отговор
    Цуци , знаем , че е си у ред с главата , ама баш ти да буташ еднолично управление е малко прекалено от към липса на логика.
  • 41 БЕЗПАРТИЕН

    14 0 Отговор
    В ЕДНА НОРМАЛНА ПРАВОВА ДЪРЖАВА ТОЗИ "ПОЛИТИК" ТРАБВАШЕ ДА Е В ЗАТВОРА И С КОНФИСКУВАНО ИМУЩЕСТВО , А НЕ КАНДИАТ ЭА ДЕПУТАТ.
  • 42 Лекар

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    Издигнал се, в" очите на слепите"?
    А за тези, които виждат си остава ,
    абсолютно същото ла-но!
    -"Резил със резил, се събира"?
  • 43 Гост

    17 0 Отговор
    Тоя каква маймуна е..... Ядахме му попарата и сега пак иска да ни язди. Подслушвания, асансьори, невинни в пандиза, тонове бюлетини, бутафорни избори, показни акции за сплашване на конкуренцията. Как се беше развършал... Никога повече.
  • 44 Гост

    9 1 Отговор
    Тое още ли се обажда.
  • 45 Лилавият

    4 5 Отговор
    Псувайте колкото искате! 50-тачките, кефтетата и бирата, решават кой печели!
  • 46 абе каторжник

    7 1 Отговор
    Слабоумний Цецу ръгнал на малоумний да ни праи.
  • 47 Просветен илюминат

    8 1 Отговор
    Вълкът казината си мени,но нрава не.
  • 48 пешо

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Наглоста":

    явно, имате малка (или по-скоро - никаква) представа как много често се избира и назначава фирмен персонал. тук и на запад от драгоман.

    Коментиран от #54, #68

  • 49 Доказал

    5 1 Отговор
    с подмолни действия , мискинлъци , врътки и изключителна алчност и лъжи , какъв шанс чака другарина и другите край него милиционери - ДС и БКП издънки , от българското общество ?
  • 50 Ала бала глупости

    3 3 Отговор
    Цвъки що не застреля тиквата като имаше контакт с него?и ти е мила родината толкова?
  • 51 Доко

    4 1 Отговор
    Местя го в другия.
  • 52 ццццц

    6 1 Отговор
    Ще стане интересно, когато Вунев най-после проумее за какво си е дал парите и че ЦеЦерон го е окрал!А ше разбере когато апартаментите станат 7!
  • 53 пешо

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Дедо":

    е, ся не е полицейски... прокур*рски.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Параграф 22

    5 1 Отговор
    В нормалните държави при всеки проблем се търси т.нар. root cause (основна причина) и всички усилия са насочени към отстраняването и, което гарантира, че този проблем няма да се появява повече. Има си и специални методики за установяването на тази основна причина.
    Много внимателно следя всички дебати и всички изказвания на политици, социолози, граждански активисти и т.н. Следя и въпросите и анализите на журналисти и политически анализатори, юристи и какви ли не. И никой, дори един единствен човек, не повдигна въпроса и не направи усилие да анализира основата причина (или причини) да се стигне до явлението ББ и налаганата от него еднолична власт без да може да бъде спрян или да му се потърси отговорност. Никой не даде отговор на въпроса как от обикновен охранител и бодигард, някой може да стане генерал, Главен Секретарна МВР и да направи такава силна партия. Това изисква организация, пари, знания и т.н.Виждали сме и виждаме и други политически проекти, възникващи по подобен начин. Виждали сме и бизнесмени и олигарси, където келнери шофьори или скромни селски моми стават икономически и политически фактори у нас. И те имат същия генезис. Това и обяснява защо никой не иска (или не му се позволява) да рови в него.

    Коментиран от #58

  • 56 АУУУУУ

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Човека Коза":

    Ааааа извинявай.... Не съм разбрал ПРАВИЛНО .... НАТО Е ЗЛОВРЕДНО ЗАЩОТО НЕ ИСКА ДА ТИ ДАДЕ КОКОШКИ... 🐔🐔🐔🐔🐔😂😂😂😂😂
  • 57 АУУУУУ

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Човека Коза":

    ВЕЧЕ Е АБСОЛЮТНО ЯСНО... НЕ БИЛИ КОКОШКИ АМИ БИЛИ КОЗИ.... ЗНАЧИ ДА УТОЧНИМ ЗА ПОСЛЕДНО.... НАТО Е ЗЛОВРЕДНО ЗАЩОТО НЕ ИСКА ДА ТИ ДАДЕ КОЗЛЕНЦА 🐐🐐🐐😂😂😂😂😂

    Коментиран от #62

  • 58 Параграф 22

    3 1 Отговор

    До коментар #55 от "Параграф 22":

    Продължение от 55:
    Другата причина е чисто юридическа и там се вижда, че всеки водач на партия, която спечели изборите, легално става де факто еднолично управляващ България. Оглавява изпълнителната власт като Министър председател, налага желанията и вижданията си в зааконодателната власт чрез принуждаване парламентарната му група да гласува неговите виждания и чрез политическата квота във ВСС до голяма степен контролира и съдебната лваст. Най-законно.
    Това показва, че нещо в Конституцията и другите закони куца. Но също така и обяснява как и защо се приемат закони, които обслужват лазлични групировки, олигарси и мафиотски кланове. И в крайна сметка обяснява защо нито една политическа сила не желае промяна на Конституцията и модела, въпреки, че всички говорят, че искат това. Старите партии, били в управляението и Парламента в последните 30г са участвали в създаването на този модел, някои от тях са участвали и в написването на Конституцията, и това ги обслужва доста добре, а новите, напиращи да влязат в управлението, се надяват да се възползват от него.
    Така, че еднолично управление е имало и ще има докато не се сменят законите и Конституцията. Който го упражнявва по-незабележимо ще се ползва от него, а който го прави демонстративно, като ББ, ще отнася негативите.
  • 59 ""Про ц есор"

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "БАЙ Х@Й‼":

    Е какво от това като сме на112 място по словото дали на някой пука от "населението"
  • 60 До Цеци крадецууу

    9 1 Отговор
    Цецуууу крадецууу първо трябва да посетиш затвора и после да говориш.
  • 61 Гошо

    6 1 Отговор
    Цецко, нали сте от едно котило с пожарникарите?
  • 62 Човека Коза

    4 0 Отговор

    До коментар #57 от "АУУУУУ":

    И кокошки и кози мога да си закупя ако пожелая така, и не за това НАТО е зловредно. Не искам братска Русия да ми бомбардира къщата защото НАТО и хамериканците имат сумати и бази тук и се зъбят на 🐻 щото така им кефнало или щото имат определени интереси. Натовските интереси не са мои интереси (нито пък на България като цяло) .
  • 63 ЛИЛИ МИНКОВА

    2 2 Отговор
    ОСТАВКААА ЗАТВОООРРР НА 05
  • 64 Шуменеца

    1 1 Отговор
    04.04.№21!
  • 65 Жаклин

    2 1 Отговор
    Да го спрем, като гласуваме всички на 4 април!
  • 66 Stan

    1 2 Отговор
    Прав е Цветанов! Заприличахме на Русия.
  • 67 Biser

    1 1 Отговор
    Едноличното управление трябва да спре, а пълните шкафчета разследвани!!!!!!
  • 68 Read well

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "пешо":

    Трябва да четете добре. Ако сте работили в България или за мошеници на Запад, вие не можете да разберете. Успешната компания се нуждае от добре образовани хора, хора с визия и възможности, а не от дървени философи или мафия като тези от правителството
  • 69 цеца

    1 0 Отговор
    дребна душица си и такъв ще си останеш в съзнанието на българина като вътрещен министър нанесе толкова поразии че не мога да ги изброя на двете си ръце защо не се скриеш
  • 70 123456

    1 0 Отговор
    Да се надяваме, че след изборите всички политически скелети ще спрат да дрънкат и ще се приберат за дълго в политическия гардероб на историята.
  • 71 Дончева може

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "БАЙ Х@Й‼":

    да си вдигне само фустите,но гледката ще е отвратителна.
  • 72 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЕГАТИ ТЪПАТА МАНЕВРА НА ЦРУ -ИЗГУБЕНИ ПАРИ !!!!!!!!!!!!!!
  • 73 Нетърпимо

    0 0 Отговор
    Този е американски слуга и шпионин....
  • 74 Нетърпимо

    0 0 Отговор
    Този е американски слуга и шпионин....
  • 75 Марийка

    0 0 Отговор
    Ще гласувам. Трябва да махнем Бойко. 21 е моя избор!
  • 76 накойдагоподам

    0 0 Отговор
    "И.брикчии за България"
  • 77 Цецооооо

    0 0 Отговор
    Кадърни можещи хора в България има много и ти си един от тях то според мен съвсем безспорно, но сте кадърни за себе си и можещи за себе си за апартаментите и за личните асансьори в тях и другите придобивки. Оперирани сте от съвест обаче и от успешно. Хора трябват не само можещи, но и подготвени и не за кражби и далавери, а най-вече съвестни за да изметат мафиотско-далавераджийската клика, която се е настанила в политиката и управлението на държавата и част от която сте и вие!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове