31 Март, 2021 13:07 2 011 48

Д-р Джема Грозданова: РЗБ ще влезе в парламента и ще работи за геополитическа стабилност

  • д-р джема грозданова-
  • рзб

Може технически и математически да сме изпълнили всички критерии, но както при влизането в Шенген, решението ще се обвърже и с развитието на България в областта и на върховенството на закона, припомни тя

Д-р Джема Грозданова: РЗБ ще влезе в парламента и ще работи за геополитическа стабилност  - 1
Кадър БНТ

Решенията в Covid кризата се взимат без аргументи. Трябва да вярваме на науката, за да можем да преодолеем икономическата криза. Друг е въпросът в България това по какъв начин се представя на хората и по какъв начин се манипулира общественото мнение, особено преди избори. Това заяви водачът на ПП „Републиканци за България“ в 24-ти МИР София-град и международен секретар на партията д-р Джема Грозданова, в предаването „Референдум“ по БНТ.

„Eдна политическа сила, колкото и да е голяма и силна, не може сама да реши такъв вид проблем. Проблемът се създава, една здравна криза, която доведе до икономическа се политизира твърде много“, каза още Грозданова. Според нея не трябва да се забравя, че големите нации неслучайно са наляли милиарди в създаването на ваксина. Тя посочи, че всяко пазаруване не е по-малко рисково от това да отидеш в секцията и да гласуваш. „Вярвам, че хората ще направят своя избор“, каза Джема Грозданова.

„Краткотрайността на решенията и тяхната дългосрочност зависи от критериите и аргументите, с които те се взимат. За да вземеше решение да затвориш или отвориш, трябва да си си поставил съответния критерий. Важното е да търсиш резултатност от мерките, които си взел“, каза още д-р Грозданова. Според кандидата за народен представител всички бизнеси е трябвало да бъдат реално подпомогнати. „Не съм чула някой да е реално подпомогнат от тези милиарди, за които се говори“, заяви още Грозданова. По думите ѝ не можем да говорим за мерки без да сме запознати със състоянието на бюджета и от това дали той няма нужда от актуализация. „Няма как Републиканци за България да кажем или обещаем нещо, което не е реализируемо в следващ момент“, уточни международният секретар на партията.

„Влизането в еврозоната за България е задължение по договора ѝ с ЕС. Има т.нар. критерии за конвергенция, които предпазват ѝ държавата, която кандидатства за еврозоната ѝ самата нея, от проблеми които биха се създали. Затова го има валутния механизъм ERM II, в който сме задължени да стоим поне две години. Всичко, което трябва да се направи като национален план, за да достигнем еврозоната през 2024 г. зависи от това правителство, което предстои да дойде“, уточни тя.

„Еврозоната е интеграционен процес както и Шенген, така че, за да влезнем в него трябва да отговаряме на определени критерии и това е политическо решение. Може технически и математически да сме изпълнили всички критерии, но както при влизането в Шенген, решението ще се обвърже и с развитието на България в областта и на върховенството на закона“, припомни тя. „Републиканци за България са твърдо за приемането на еврото, защото това ще означава, че България е изпълнила своите задачи, по всички механизми за наблюдение, в които сме в момента“, каза международният секретар на партията.

Относно позицията за членство на Република Северна Македония в ЕС, Грозданова заяви: „Ние сме единствената партия, която ясно артикулира в общественото пространство, това че РСМ трябва да бъде член на ЕС, колкото се може по-бързо. Както направихме така да ратифицираме протокола за влизане в НАТО, така и сега не трябваше да спираме преговорната рамка на Република Северна Македония с Европейския съюз и да се опитваме да внасяме двустранни въпроси, в разговора в ЕК за съответното членство. Това няма да се допусне. Знам, че този въпрос е много чувствителен за много българи, не го подценявам, като акцентиране върху националния интерес. Мисля че е редно с тази тема да се занимават млади, необвързани и хора, които нямат обсесия от темата“, добави тя.

„Искам да възприемем РСМ като една суверенна, съседна държава, която има всички свои права и задължения, когато иска да влезе в съответния формат – в случая ЕС. Те са наясно с грешките, които са допуснали и допускат и смятам, че оттук нататък нашата цел и работа е да направим така, че да осигурим геополитическата стабилност и на България, и в региона, като подпомагаме РСМ като съседна държава и да бъде член на ЕС“, заключи Грозданова.

Искам да кажа на хората, които биха искали да ни подкрепят да не се притесняват да дадат гласа си, защото Републиканци за България ще влезе в българския парламент и то с процент доста над бариерата. Искам да ги убедя в това, че ще водим устойчива политика във всички области и ще се съобразяваме с националния интерес. Искам лично аз хората, които остават в България да бъдат спокойни и щастливи, и да знаят, че техният труд има стойност и с него те могат да осигурят и себе си, и децата си, и държавата да не им пречи затова. Един бизнес е такъв, когато работи – иначе се превръща в държавно предприятие. Подкрепете ни с номер 21 в бюлетината“, призова кандидатът за народен представител и водач на листата на 24 МИР-София.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    22 2 Отговор
    Ще работи за пенсия във Флорида.
  • 2 Полковник РУМНО

    26 1 Отговор
    Абсолютни кариеристи.
  • 3 Овчарник

    18 1 Отговор
    20% избирателна активност и политиката става ненужна.... Хората губят вяра в системата заради лукса и алчността на всички политици.
  • 4 Ахам

    20 3 Отговор
    Мечтите са безплатни.
  • 5 Гал

    24 1 Отговор
    Най-покварените говорят за морал.
  • 6 Иво Джима

    28 1 Отговор
    Как да направим така, щото тази Джема да не я виждаме повече. Да не се дразниме излишно.
  • 7 Едеее

    15 1 Отговор
    Адали ама надали...
  • 8 цербер

    22 1 Отговор
    водачКАТА на ПП „Републиканци за България“ в 24-ти МИР София-град и международНА секретарКА на партията д-р Джема Грозданова....ВРЪЗКАРКА ИЛИ МАМИНА И ТАТИНА ЩЕРКА.
  • 9 Мечтател

    7 2 Отговор
    В четвъртък 45 тираж на тото 5 от 35 ще спечеля 30 000 лева.
  • 10 Тиква

    13 2 Отговор
    МечтаЙ за парламента. От вън ще го гледате нали знаете.
  • 11 ПИНЯКА ПРАВИ МЕМЕТА

    19 2 Отговор
    ТЕ ТИЯ „РЕПУБЛИКАНЦИ” АКО ВЗЕМАТ 1_2%,ТАЯ ТРЯБВА ДА СИ РАЗВЕЕ КЮЛОТИТЕ НА ОРЛОВ МОСТ😂😂😂
  • 12 Обесен Язовец

    15 0 Отговор
    Тези не са ли за затвора, всичките? Те за парламент ми говорат!
  • 13 Биккоборец

    11 0 Отговор
    А досега каде беше госпожата! За еврото защо не се проведе референдум,както направиха в Дания.Богатите и при еврото ще са богати.Какво прави обикновения човек!
  • 14 123

    7 2 Отговор
    Апартаментаджии
  • 15 Фактор,голема "жътва",вееее!!!

    4 1 Отговор
    Сумати партийни статии (БСП,ДБ,НФСБ,ИТН,и прочее) по-доле без възможност да се коментира.Добре ли ви платиха?!Излиза,че "Републиканците" се скрънзят да ви плащат бонуси,а?!Или Вълнев свърши парите?

    Коментиран от #18

  • 16 гост

    5 3 Отговор
    То парламент няма да видите отвътре, но поне субсидийка ...
  • 17 КГБ

    4 1 Отговор
    Колеги това "то" на служба ли е или само доброволен сътрудник.
  • 18 От 15

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Фактор,голема "жътва",вееее!!!":

    "Фактор" да се чете "Факти"
  • 19 А като

    13 1 Отговор
    беше у Герб , за чий работеше , ма другарке ? Един чувал народна пара на вятъра ! Сега след години , дегизирана тоя път като републоканка , ще се разработела ! Кой изобщо ще ти повярва ?
  • 20 Johansson

    1 7 Отговор
    Няма начин герб да не управлява. Коалицията между Герб, ИТН, вмро, РБ, 70%
    Бсп с техните 16% в дънна яма и Дпс 14%.
  • 21 Майкъл

    6 1 Отговор
    Драги сънародници-във всяка област на страната виждаме как в партия ГЕРБ,са се хванали гуша за гуша кандидат депутатите!!! Едни симпатизанти на даден кандидат лепят афиша,след него симпатизантите на друг кандидат го късат и лепят ,,снимката" на техния симпатизант!!! Пълен смях и трагедия-факт,който е документиран,от много хора и видян на живо!!! Това ли е девиза-,,Работа,работа,работа" на ГЕРБ-да се самоизяждат??? Явно ДА-защото това е началото на края-и те много добре го знаят!!! Предсмъртната агония на змията!!!
  • 22 Бах

    6 0 Отговор
    Тази нова звезда откъде се пръкна в последно време . И тя е решила да папка и повтаря едно и също стихотворение из медиите . Не разбира ли , че е глупава , ама дс се намърда и тя пръдлата . Пък и с този свлечен задник - никакъв шанс !
  • 23 Койчо

    6 2 Отговор
    Джемооооо иди се прегледай при психиатър бързо. Единственото което Цв. Цв. се надява е да мине 1% и да лапка субсидии.
  • 24 Жаклин

    2 4 Отговор
    Републиканци за България са алтернативата на статуквото! Да ги подкрепим на 4!
  • 25 Пунта Мара

    3 2 Отговор
    Още една кукувица. Ще влезеш.....ама друг път
  • 26 Тик Так

    2 3 Отговор
    Точно така, права е г-жа Грозданова! Ще влязат РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА България!
  • 27 Черен Петър

    2 2 Отговор
    Драга Джема, с тоя преЦедател дето го имате най-много да земете един процент или колко там дават неква субсидия, та белки върнете парите на оня Вълнев, да не е човекът капо, па и ти и преЦедателят ви да не умрете от глад! За тебе не знам с какво можеш да си вадиш хляба, обаче Цвък за повече от десет години е доказал, че дори и чеп за зеле не става...Па има и апартамент с асансьор да поддържа...
  • 28 отвратен

    1 1 Отговор
    Ако искаме устойчива политика в полза на нацията ни,да гласуваме активно с бюлетина 21!
  • 29 Фики

    1 4 Отговор
    Джема Грозданова е много интелигентна жена и казва нещата така както са! За това аз се възхищавам на нея и избора й, а именно Републиканци за България и ще им дам гласа си с бюлетина номер 21!

    Коментиран от #31

  • 30 Stan

    1 2 Отговор
    Пътят на Отечеството е в и с голямото семейство на европейските народи. Подкрепям казаното по-горе от г-жа Грозданова. 21!
  • 31 Голем праз

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Фики":

    Бе то лошо нема . Щото май ще си единствения зухав. Айде от мен да мине-може да се намерят двама -трима по-заухави и от тебе.
  • 32 Berg

    0 1 Отговор
    Много хора подценяват Републиканци за България без да са запознати с техните предложения..
  • 33 Сандо

    0 1 Отговор
    Ще работите за Господаря си оттатък Голямата локва!
  • 34 Някой си

    1 1 Отговор
    Тази от партия "Хамелеонци за България" говори само глупости!
  • 35 Вихър

    0 0 Отговор
    републиканците дават най добрите проекти и предложения и ще влезнат в парламента
  • 36 Чудо

    0 0 Отговор
    Ще влезнете и още как, това е от голямо значение за промяната за България
  • 37 Способни

    0 0 Отговор
    Ще ви подкрепят хората на 4 април, защото вие сте надеждата, вие сте алтернативата на държавата
  • 38 Прекрасно е

    0 0 Отговор
    От тук нататък вашата цел е да постигнете стабилността в държавата и да не допускате повече такова управление и нека българина най накрая има красив живот
  • 39 Кръв

    0 0 Отговор
    Да, не трябваше да се спират преговорите с Македония и трябва да ги подкрепим, съседите сме, още повече една кръв
  • 40 права

    0 1 Отговор
    Съгласен съм с Д-р Джема Грозданова, трябва да се намери решение за всичко в държавата и да се смени правителството
  • 41 Прогрес

    0 0 Отговор
    Влизaнeтo в eврoзoнaтa зa Бългaрия e зaдължeниe пo дoгoвoрa ѝ c EC. Имa т.нaр. критeрии зa кoнвeргeнция, кoитo прeдпaзвaт ѝ държaвaтa, кoятo кaндидaтcтвa зa eврoзoнaтa ѝ caмaтa нeя, oт прoблeми кoитo бихa ce cъздaли.
  • 42 Успех

    0 0 Отговор
    Хората да не се притесняват да дадат своя глас за републиканците, защото те са надеждата, алтернатива и ключа за успеха
  • 43 Багер

    0 0 Отговор
    Републиканци трябва да влезнат в парламента, ако искаме да има политици които мислят за народа!
  • 44 Броени дни

    0 0 Отговор
    За да имаме успех, трябва да сменим правителството, а това ще стане след броени дни
  • 45 Пашата

    0 0 Отговор
    Джема е интелигентна жена , която казва само неща, които са постижими!
  • 46 Свежо

    0 0 Отговор
    Очаква ни светло бъдеще след смяната на управлението. очакват ни все хубави дни, пълни с радост и пълноценен живот
  • 47 Доза истина

    0 0 Отговор
    Хора искате промяна, ами мислете рационално и дайте правилният вот на 4 април г-жа Грожданова говори самата истина
  • 48 Тони

    0 0 Отговор
    Време е да разберем ,че така не може да продължава. Стига сме търпяли. Аз си гласувам за Републиканците. Имам им доверие!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове