Last news in Fakti

1 Април, 2021 14:20 1 804 24

"Заедно за промяна" готови с 14 стратегически проекта за развитие на България

  • заедно за промяна-
  • александър томов

Безразборното харчене на пари е типично за Борисов последните шест, седем, осем месеца, но няма никаква икономическа възможност то да продължи след изборите, казват от партията

"Заедно за промяна" готови с 14 стратегически проекта за развитие на България  - 1
Снимка: БГНЕС

Тази предизборна кампания не прилича на нито една за изминалите 30 години, но причината не е само пандемията, а опитът да се използва пандемията, за да се манипулира самата кампания. Борисов знаеше много добре, че ще има трета вълна на пандемията, въпреки това на 1 март той направи освобождаване на ресторанти, училища и само след 15 дена каза пълен локдаун. Това е опит за сплашване, това е непоследователност, която има за цел да сплаши българските граждани и да им каже "не гласувайте, защото ще се заразите".

Това посочват от "Движение Заедно за промяна" в прессъобщение, изпратено до медиите.

Ето какво посочват още:"Формалното основание е, че той се бори за живота на хората, а реално е точно обратното- смъртността в България е много висока, липсата на здравеопазване, особено в провинцията и по-малките населени места е фрапиращо ниска."Движение ЗАЕДНО за промяна" е коренно различна коалиция. Тя използва няколко партии за своята регистрация и техните структури, но реално това е коалиция съставена изцяло от експерти. Начело на листите са утвърдени български учени, обединени от обща програма и Нова доктрина за ускорено развитие на страната. Става дума за такива известни български учени като: проф. д-р Гарабед Минасян, проф. д-р Иван Станков, проф. д-р Лъчезар Аврамов, проф. д-р Александър Томов, проф. д-р Гена Велковска, доцент Свилен Нейков, проф. Велковски и много други.

Движението се оглавява от изключителни експерти в конкретни области на науката и практиката.Най-важната част на програмата на движението е реализацията на 14 стратегически и национални проекта в селското стопанство, енергетиката производството на цветни и редки метали, газопреносната система морската и речна пристанищна инфраструктура, както и изграждане на магистралите север-юг. Реализацията на тези стратегически национални проекта основани главно на преки чужди инвестиции, гарантират увеличаване на темповете на икономически растеж до 5-7% средногодишно за периода 2021- 2024 година. Това различава "Движение ЗАЕДНО за промяна" от всички други участници в предизборната битка.

Става дума за абсолютно конкретни проекти и абсолютно конкретна програма. Ние не приемаме популизма включително някой от нашите потенциални партньори, които обещават пенсии и заплати без каквато и да е идея откъде ще вземат парите. Затова още по-нелепи са обещанията да се раздават милиарди като непосредствена помощ за кризата свързана с пандемията. Безразборното харчене на пари е типично за Борисов последните шест седем осем месеца, но няма никаква икономическа възможност то да продължи след изборите.

Единствено възможната стратегия за развитието на страната е преструктуриране на икономиката и ориентация към висок икономически растеж е възможно едва след увеличаването на темповете на растеж могат да се освободят средства за увеличаване на пенсии, заплати, включително още през следващата година, ако средните темпове на растеж са 5/7 на сто. Може да се удвоят пенсиите и заплатите до 2024 година и по този начин да се преодолее изоставането получено при управлението на Борисов.

Ние предвиждаме цяла поредица от реформи включително и в децентрализацията на административното обслужване, така например ние предлагаме много от административните структури да бъдат изведени от София, която е претоварена и вече надхвърля 2 милиона души население. Така ние се ангажираме с идеята да превърнем Пловдив в културна столица на България, което не е не е просто фраза. Имаме намерение да изнесем министерството на културата и няколко агенции в Пловдив и да го превърнем в основен фестивален и културен център за всички основни изкуства. Пловдив е най-голямото наше историческо наследство от времето на траките. Искаме това наследство да стане достояние на цяла Европа и на целия свят, което означава да направим многомилионни инвестиции в развитието на културната инфраструктура.

Специалната ни концепция за Варна е възстановяването и като морска столица на България. Това се основава на виждането ни да превърнем пристанище Варна в основен транспортен пункт за пренос на товари от Азия през Варна, Русе и Дунава и северозападна Европа. Река Дунав е огромно неизползвано богатство на България. Имаме инвестиционни намерения да построим три модерни речни пристанища на Дунав и да възстановим реката като основен транспортен коридор за български стоки до Европа. Всички тези конкретни проекти се отличават съществено от това, което правеше Борисов през последните 10 години.

Той харчи европейски пари на 22 милиарда евро, но същевременно криеше от народа, че през банките са изтеглиха над 37 милиарда евро за времето на неговото управление. Ние искаме тези пари да останат в България и знаем как да го направим! Силата на "Движение ЗАЕДНО за промяна" и на неговите предизборни листи е във високата компетентност и обединяването в единно цяло на наш международен научен капацитета. Девиза на лидера на движението е проф. Александър Томов е "Нови работни места". Искаме да осигурим всяка година не по-малко от 30 хиляди нови работни места, това е единственият начин да задържим младите хора в страната и да им осигурим достойно заплащане, няма друг по-кратък път за справяне с опасността за оцеляването на нацията демографска катастрофа."


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Си ган

    22 3 Отговор
    Лупи е готов за атака....кой ще се излъже обаче?
  • 2 сара

    19 5 Отговор
    Този човек не ми харесва.
  • 3 Българка

    12 5 Отговор
    Хора, не разпилявайте протестен вот по малки партийки с големи обещания! Това е целта на управляващата мафия! Те искат ниска избирателна активност и всяват страх от пандемията и разпилян протестен вот, който обслужва тях! Не случайно купиха цели партийки и им редиха листите

    Коментиран от #9, #13

  • 4 СВД

    4 9 Отговор
    Свестен е човекът! Има още няколко такива партийки от умни, кротки и по наивни от него хора, които се надяват някой да оцени достойнствата им! Явно са прекалили с академичната среда и не виждат, че наоколо щъкат ганчoвци! Те си искат предимно Тикватурата!
  • 5 ПЕЕВ

    10 3 Отговор
    НА КОМУНИСТА ВГЛАВАТА МУ Е САМО КАК ДА КРАДЕ.
  • 6 Хи хи хи

    10 3 Отговор
    Само ти липсваше. Тъкмо се успокоявам, че съм се отървал от някои мутри и хоп, не в грешка си
  • 7 Ей го

    11 1 Отговор
    и Сашко с обещанията си !
  • 8 chi

    13 2 Отговор
    Знаем те Томов, знаем те, какъв си крадец!

    Коментиран от #10

  • 9 Червен имбецил

    7 7 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Точно така, хора. Гласувайте за БСП(БКП). Те и само те ще досъсипят България.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тиква

    5 1 Отговор
    Лупи, и теб те чака изненад отзад. Помним и твоите мазаници с години наред. И ти няма къде да мърдаш и в затвора.
  • 12 Някой, ако все още има илюзията че скоро

    2 0 Отговор
    Някой, ако все още има илюзията че скоро ще приключи епидемията, нека да забрави. Ще има локдаун след локдаун.
    Всичко е добре обмислено и после умножено с числото пи, за да няма грешка. Голям мозък е пипал тука. (:
    Коронавирусите, засягащи човека са 8. Всеки от нас се разболява поне 3 пъти годишно от някой от тях. Това са така наречените вируси на настинката. Още през 80-те години на миналия век имунитетът при тях е изучен обстойно и той е 3,5 месеца.
    Ся, ако някой успее да ме убеди че този прословут ПиСиАр, успява да улови точно този вирус, за който говорят и все още никой не е виждал... (: Гарантирам че улавя фрагменти, характерни за всички коронавируси.
    Така, всеки от нас ще има положителен тест на всеки 4 месеца. Някой да е казал, колко продължава имунитетът след ваксинация? Едва ли ще е повече.
    Та, едните докато се ваксинират, ваксинираните ще са за реваксинация. Това е положението! Вирусът на настинката е подбран много точно. Ние сме в порочен кръг, от който няма излизане.
    Ще кажете пневмониите... Ми да, те са основна причина за смърт и винаги са били. Всяка една настинка може да се усложни не само с пневмония. Ама, да са съобщавали преди за всеки починал от пневмония? Всяка година грипът отнасяше милиони от пневмония, ама да сте го видели сега да се вясва тъдява?
    Ох, да, забравих повишената съсирваемост на кръвта, което било специфично за този вирус. Ами, дисеминираната интравазална коагулация е основна причина за смърт при всички инфек
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ЕХАА

    7 1 Отговор
    Вълкът Лупи ПАК иска ВЪВ парламента, за да ни оправя, този път професионално ....мерси ЛУПИ .....ОПРАВЕНИ сме още от МИНАЛИЯ път като беше на власт....забрави ли ????
  • 15 знам знам

    7 2 Отговор
    Проектите са тип Кремиковци, разграбване и пълно унищожение.
  • 16 dddddd

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "РЯЗАН ТУРЧИН":

    Ама вие и с жени ли можете???
  • 17 pepy

    12 1 Отговор
    Чудна компанийка... Липсва само "Последния софиянец"...

  • 18 Бай Добри

    6 2 Отговор
    Е само тоя липсваше с мазната физиономия!Помним кражбите ти!И колко такива лапачи има скрити в малките партии.В големите поне ги знаем.
  • 19 Медведь

    4 1 Отговор
    ,,Боклупо"!!! Кога излезе от вторият етаж на бай Ставри?!
  • 20 хахаха

    6 1 Отговор
    Имаше един филм "Честни сини очи". Този каже ли ти Добър ден, погледни към небето. Голям лъжец, голям подмазвач, голям вагабонтин. Изобщо той е най рафинирания престъпник с бяла екича за целия 32 г безкраен преход. Само вижте колко партии е създал до сега.
  • 21 Лупи комуниста

    8 0 Отговор
    Той не е виновен - виновни сме всички ние, които търпяхме този далавераджия да си прави далаверите безнаказано. Когато сме безхаберни и прости - такива организми ни се качват на главата!
  • 22 пешо

    7 1 Отговор
    от тия боклуци отърване няма .
  • 23 АУУУУ

    6 0 Отговор
    ГОЛЯМИ БОКЛУЦИ СА ТИЯ БСП И ФРАКЦИИТЕ ИМ,ТРИ ПЪТИ ФАЛИРАХА ДЪРЖАВАТА И 12 БАНКИ ОТКРАДНАХА ПАРИТЕ НА НАРОДА.
  • 24 тано

    0 0 Отговор
    Гласувайте не подкрепям никого. Така ще бориме купеният вод и ще запазим неутралитет
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове