1 Април, 2021 18:16 15 160 112

Доц. Мангъров: Предприетите мерки са пагубни

  • доц. атанас мангъров-
  • заразени-
  • болници-
  • коронавирус

Според него не трябва да се забравя, че случаите, които се споменават всяка сутрин, са на новозаразени, a не са на болни

Доц. Мангъров: Предприетите мерки са пагубни - 1
Снимка: БГНЕС

Предприетите мерки са пагубни. Правилната формула за справяне с COVID ситуацията е една - тези, които имат някакви симптоми, да останат у дома си, болните да влязат в болница, а останалите да живеят свободно. Това заяви доц. Атанас Мангъров, по време на посещението си в Бургас, съобщи novini.bg.

,,Продължаваме да се въртим в едно и също нещо вече от една година насам. Франция обявява, че отново се затваря – пълен локдаун за следващия месец. Продължава да се повтаря едно и също нещо, което няма смисъл. Защо няма смисъл? Защото човек е заразен няколко дни преди да му се проявят клиничните симптоми. Когато има такива, докато се изследва човекът, минават още 1-2 дни. Докато дойде резултатът от теста, минават още дни. Тогава, когато се окаже, че някой е положителен, го затварят. Той обаче допреди това се е разхождал свободно. Когато този човек се затвори, до него няма достъп никой. Той се нуждае от медицинска помощ и единственият начин да я получи, е да се обади на Спешна помощ, да го закарат в някоя болница, а в резултат на това се стига до препълването на болници'', посочи доц. Мангъов.

Според него не трябва да се забравя, че случаите, които се споменават всяка сутрин, са на новозаразени, a не са на болни.

Една много малка част от тях имат клинични симптоми, а още по-малка част от тях имат нужда да влизат в болниците. Този вирус засяга белия дроб. По същия начин вирусът на хепатита засяга черния дроб. Както при един хепатит, ако изследвате черния дроб, ще намерите в него възпалителни изменения. По същия начин, когато изследвате един болен с COVID-19, ще намерите в белия дроб възпалителни промени, просто защото този вирус засяха белодробната тъкан. Ако на всеки човек с COVID-19 на десетия ден му се направи скенер, ще се открият тези възпалителни промени. Ще му се каже, че има двустранна бронхопневмония и трябва да отиде в болница, за да го лекуват с два антибиотика. Само че това са вирусни промени, които не се лекуват а антибиотик. Тези възпалителни промени не са усложнения, а са част от клиничната картина на самия вирус. Усложнение е тогава, когато някой със засягане на белия дроб започне да развива дихателна недостатъчност, което се получава, когато вирусът засегне такава част от тъканта на белия дроб, че останалата част не може да покрива нуждите от кислород. Това са случаите, които трябва да бъдат вкарани в болница, за да им се дава кислород, поясни доц. Мангъров.

По думите му от всички 10 000 души, които в момента лежат в болници в страната, действителна нужда от болнично лечение имат нужда много малка част от тях.

Всички останали би трябвало да се наблюдават от личните си лекари. Когато обаче тези хора са под карантина, те нямат достъп до тях. Една огромна част от препълването на болниците се дължи на това, че хора, които нямат нужда да са там, отиват, защото ги е страх и защото няма кой да ги лекува вкъщи. Още повече, че тези страхове са напълно безпредметни, защото тези хора, преди да се поставят под карантина, около седмица са се разхождали свободно, като са били не по-малко заразни. Тоест всички тези мерки в значителната си част са абсурдни. Това води до неадекватно функциониране на нашата здравна система. В болниците отиват тези, които нямат нужда, а другите се приемат по-трудно. Отделно, всички други с други заболявания имат ограничен достъп до болниците, защото е пълно с хора, които ги е страх. Целият хаос се дължи на това, че никой не седна да каже за какво става дума, заяви доц. Мангъров.

Според него няма нужда да се работи толкова сложно, с всички вече предприети действия.

Просто трябва да се спазват елементарните предохранителни мерки – каквито има при всяка друга подобна инфекция. Няма как всички, които са се разболели, да се обслужват от спешната помощ, защото тя наопаки да се обърне, няма как да осигури медицинско обслужване на всички, които са болни. Тази криза показа неадекватното функциониране на нашата здравна система, защото доболничната помощ излезе от строя и тя не работи. Всички разчитат само на спешната помощ и на влизането в болница, смята доц. Мангъров.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 125 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    125 15 Отговор
    Искаме като в Занзибар

    Коментиран от #46, #83

  • 2 ТИТАН НА НАУКАТА!!

    233 37 Отговор
    Тея гарги в правителството да го бяха послушали!!
  • 3 Абв

    42 246 Отговор
    Замълчи бе ш...н ид..т

    Коментиран от #63, #64

  • 4 Гошо Тъпото

    26 89 Отговор
    Последният софиянец ще го прави здравен министър
  • 5 Анти милиционер

    34 188 Отговор
    Хапчето, Мангър!

    Коментиран от #37, #56

  • 6 да запеем

    24 81 Отговор
    Комунизмът си отиива, спете спокойно деца.
  • 7 логика

    159 7 Отговор
    същото е и с изпреварващото мислене,например ако за последните 30г българите мислеха преди да гласуват,сега нямаше да има мутро-ченгеджийска държава!

    Коментиран от #9, #13, #69

  • 8 Плашимир

    136 17 Отговор
    Има логика! Кой ше мре , да мре и да приключваме тая сага. В днешно време вече не се умира от рак и т.н. Така ,че аз съм за. Пък и не искам "Имунизационен паспорт"! Това вече ще е дискриминация за имунноздравите.

    Коментиран от #12

  • 9 хах

    10 49 Отговор

    До коментар #7 от "логика":

    Колкото и да го мислиш, на края все агент на ДС ти избират...За това не го мисли, гласувай смело за новите, стари ДеСари!
  • 10 Даката

    25 114 Отговор
    Мангъра направи най яките пачки от вируса
  • 11 Миролюба да се извини публично

    28 144 Отговор
    Тоя няма ли да го затворят някъде.Без значение затвор или лудница.Ще умори народа.Комплексар.

    Коментиран от #25

  • 12 Гоуст

    31 5 Отговор

    До коментар #8 от "Плашимир":

    Е то всеки иска другия да мре ама да не е той.То не стаа такс

    Коментиран от #35

  • 13 Миролюба да се извини публично

    7 23 Отговор

    До коментар #7 от "логика":

    И хайде кажи за кой да гласувам.

    Коментиран от #24, #27

  • 14 123

    128 21 Отговор
    Мангъра е прав. Който иска да се маскира и ваксинира. Не може някакви пcихопати да ми пречат да дишам свободно.
  • 15 Лейка

    19 100 Отговор
    Плазмодо пак изпълзя. Гледай си чая и клиниката и спри да даваш акъл
  • 16 МАНГЪРОВ...ОПИТНОТО МИШЛЕ НА...АБВ

    18 94 Отговор
    КАКВО СТАНА С ШВЕДИТЕ...ДРУГАРЮ МАНГЪРОВ....КАРАНТИНАТА Я УДЪЛЖАВАТ.....ЩО ТАКА....

    Коментиран от #19, #28

  • 17 К 1929

    82 15 Отговор
    МАНГЪРОВ АЗ ТИ ВЯРВАМ,А ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ ТЕ ОДОБРОВЯТ БАШ МЕ БОЛИ ..Я.
  • 18 Единственият

    45 12 Отговор
    който е чел Дарвин е Мангъров.

    Коментиран от #54

  • 19 БАЦЕ БАЦИЛА

    43 6 Отговор

    До коментар #16 от "МАНГЪРОВ...ОПИТНОТО МИШЛЕ НА...АБВ":

    Е,какво е станало в Швеция...че не ти се разбира!
  • 20 тоя е луд

    15 43 Отговор
    Доценте, стигне ли се до подаване на кислород, пиши го бегал човека!

    Коментиран от #32

  • 21 МАНГЪРКАТА Е УНИКАЛЕН.. ТЪ ПАК И

    16 65 Отговор
    БЕЗ'ДАРНИК-СОЦИОПАТ!;))) ПРИПОМНЕТЕ СИ ВСИЧКИ НЕГОВИ ТВЪРДЕНИЯ ОТ ГОДИНА НАЗАД И..ГО СРАВНЕТЕ С ТОВА КОЕТО СЕ Е СЛУЧИЛО!;))))
    ВПРОЧЕМ, СЛЕД ЕДНА ОТ ПЪРВИТЕ МУ СРЕЩИ С..ДЕБИЛА( АПРИЛ 2020), ТВЪРДЕШЕ,ЧЕ ЩЕ СИ СКЪСА ДИПЛОМАТА АКО ТОВА.."ВИРУСЧЕ" НЕ ИЗЧЕЗНЕ ДО ЛЯТОТО!😂

    Коментиран от #97

  • 22 истина е

    79 9 Отговор
    Мангъра е прав, защото като влезе човек в болница ,яко се точи здравната каса !!!!!
  • 23 нннн

    41 2 Отговор
    Може да е вярно, че всички са маскари, но някои са и за затвора. Ако търсиш светци - те са на небето. От 30 партии си избери някоя, която не е патерица на Шайката. Картоиграчите обичат да разбъркват картите. Има смисъл.

    Коментиран от #26

  • 24 Гост

    18 3 Отговор

    До коментар #13 от "Миролюба да се извини публично":

    За някой прочел повече от една книга!
  • 25 Чул бях

    27 6 Отговор

    До коментар #11 от "Миролюба да се извини публично":

    че свестните у нас ги смятат за луди...Ти го потвърди
  • 26 нннн

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "нннн":

    Това бе за 13.
  • 27 логика

    10 8 Отговор

    До коментар #13 от "Миролюба да се извини публично":

    при сегашните кандидати за власт, пак важи принципа за най-малкото зло и ако се гласува- твърдо за ИТН, после за ВЪЗРАЖДАНЕ,МУТРИ ВЪН, ДБ и каквото сабя покаже! реда след ИТН е относителен!
  • 28 Гост

    37 6 Отговор

    До коментар #16 от "МАНГЪРОВ...ОПИТНОТО МИШЛЕ НА...АБВ":

    Какво толкова "страшно" се случва в Швеция? Да не би да са забранили шведските тройки? Това би било сериозно ограничение!
  • 29 Факт

    66 6 Отговор
    Толкова е ясен и точен Мангъров, както всеки път. Големият проблем е, че щаба и управляващата партия не желаят да го чуят, включително и министъра на здравеопазването. И как да го чуят, като това би означавало, че трябва да си плюят на всички неща, които цяла година правят. Разбира се, без смисъл, както се вижда. Така че, нямам очаквания да са съгласни с него, колкото и да са аргументирани думите на Мангъров. Защото никога няма да си признаят, че не се справиха с нищо. Толкова жалко е това, което се случва, само че на много висока цена! Всички ще я пл3826атим!
  • 30 Пачо

    21 47 Отговор
    И мой близък не вярваше, че има Ковид, че било леко грипче,а сега е с Ковид,двустранна пневмония и е на апаратно дишане, така, че не говори глупости,а си скъсай дипломата.
  • 31 АБЕ МАНГЪРКА

    22 4 Отговор
    Нашего брата едвам слага маска под носа доброволно, ти искаш да се самоизолира при първи симптоми. От луната ли падаш, що ли
  • 32 Уфффф

    29 4 Отговор

    До коментар #20 от "тоя е луд":

    Ами, нали точно в това е смисълът - да те лекува някой, а не да стоиш в къщи заключен до последно и личния лекар по телефона, я ти вдигне, я не. Сега наистина стигат до болницата в последния момент, естествено - с нужда от кислород, защото се лекуват сами. Това казва и доцент Мангъров, че не трябва да се случва
  • 33 Джо

    15 27 Отговор
    На българина може всички доктори да му казват грозната истина, обаче един да се появи и да им каже красива лъжа ще го направят техен идол, че чак в парламента ще го вкарат

    Коментиран от #36

  • 34 АНОНИМЕН

    37 5 Отговор
    Дaли e грип и/или кoрoнaвируc?! Нямa кaк дa гo рaзличи прocтocмъртния БГ грaждaнин!? Cъмнявaм ce, чe и мнoгo лeкaри щe мoгaт?! Зaщo към eднo грипoпoдoбнo зaбoлявaнe ce oтнacят кaтo към нeщo cтрaхoвитo и ужacнo e друг въпрoc!? AЗИAТЦИТE ГO РAЗБРAХA, CМEНИХA ПOДХOДA И ЗAПOЧНAХA ДA ПEЧEЛЯТ! Уcлoжнeниятa ca cъщитe кaтo oт грип, ДOРИ И ВEРOЯТНOCТТA OТ OБРAЗУВAНE НA КРЪВНИ CЪCИРEЦИ И ТРOМБOВE!? Въпрocът c глaвнo В зa мeн e : кoй пeчeли oт тaзи игрa нa oтвaрянe/зaтвaрянe и oт тoвa пcихирaнe нa нaрoдoнaceлeниeтo!? И oт грипoвeтe умирaт хoрa дoри и ceгa кoгaтo кaзвaт, чe грип нямa /a нямa ли грип/?
  • 35 Плашимир

    24 4 Отговор

    До коментар #12 от "Гоуст":

    Не става дума ,че искам друг да мре! Не схващаш ли идеята. Тука става като пушачи и непушачи. Който иска да се затвори в къщи и да чака "ПАНДЕМИЯТА" да отмине. Който иска да си ходи където му й кеф на собствена отговорност и риск! Аз съм избрал да пуша и да си тровя дроба. Аз ако искам ще избера да се ЕмОнизирам или е ,да си напиша завещанието или да си лялям напре назад! Мои ИЗБОР. Ако искам пък ше си купя скафандър ,маска или кибрит и пак ше си маам гащи из мола! Сега няма избор Мола затворен ,маска тябва да нося... А аз искам с два филтъра от цигара в носа и така.

    Коментиран от #49

  • 36 един

    5 8 Отговор

    До коментар #33 от "Джо":

    Точен си Джо!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Гост

    32 2 Отговор
    Както се казва - има нещо гнило в Дания! В почти цяла Европа, Америка, Израел - масово затваряне на хора поне от 6 месеца, от 3 яко ваксиниране, а случаите на повечето места не намаляват. В страни, като Австралия, Япония, Ю. Корея, Тайланд, Нова Зеландия и др. много ограничения вече не важат, ваксинирани са под 1 процент от населението и се отчитат единични случаи на заразени на глава от населението! Никой не казва причини за това!

    Коментиран от #40, #43, #100

  • 39 Мутафчийски

    12 28 Отговор
    Кажи нещо ново ве смешник! Стига си повтарял едно и също!

    Коментиран от #48, #57

  • 40 Госあ

    22 7 Отговор

    До коментар #38 от "Гост":

    Границите, проследяването, тестването и навременното лечение. Както се вижда в Япония има не малко заразени,но смъртността е изключително ниска за разлика от бг'то. Здравеопазване,здравеопазване....здравен статус на населението, въпреки че все още в Япония е най застаряващото население на планетата. И гъсто населени и пушачи. Ха сега де ?!
  • 41 Секта Мангъров

    15 33 Отговор
    Този пак изпълзя от дупката си да ни светне със знанията си на тройкаджия. Които "не били болни" да живеели свободно. Такъв "сценарий" не е пробван при нито една пандемия. Простото същество не е разбрало че има безсимптомни които най много сеят заразата. Послушай го народе и тогава с 10 000 заразени на ден, сегашния пик ще ви се стори като приятен сън. Със сигурност пак ще ви е виновно правителството, а не умствено изостаналия "гуру".

    Коментиран от #47

  • 42 Васил

    17 1 Отговор
    Ако се взимаха мерките в Азия нямаше да има тази истерия с ваксините ама нашите управляващи са тъпаци.
  • 43 АНОНИМЕН

    34 5 Отговор

    До коментар #38 от "Гост":

    Целта на играта е контрола на населението по време на криза! Не контрол на единици, които и да са, а на всички! А криза безспорно направиха! Примера с жабата е много поучителен: Ако пуснеш жаба в гореща вода - ще се мята и ще се напъва да издрапа и да избяга! Ако пуснеш жабата в студена вода и загряваш бавно ще си плува във водата докато се свари!Цяла година водата се загрява бавно! Който разбрал - разбрал, който не е - няма и да разбере!

    Коментиран от #44, #45

  • 44 Гост

    21 1 Отговор

    До коментар #43 от "АНОНИМЕН":

    Не си прав! По последни данни под половин милион заразени в Япония, за последното денонощие около 2600, а населението им е над 100 млн.! Брой на тестове на 1 млн., много по-малко от България, а на ваксинирани - 0.7 процента от населението! Няма всяване на паника, натиск за ваксиниране и поголовно тестване за търсене на "болни"...
  • 45 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "АНОНИМЕН":

    Коментарът ми е до 40
  • 46 МАНГЪРОВ Е ЛУД

    10 22 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    Който не го е разбрал е некомпетентен и примитивен като него.
  • 47 Секта Мангъров,добавям:

    11 32 Отговор

    До коментар #41 от "Секта Мангъров":

    Мангъров(по-точно Джангъров) е изкуфял и професионално некомпетентен склеротик. И като че ли леко(а дали само леко?) му хлопа дъската.

    Коментиран от #51

  • 48 Ново ли?

    11 28 Отговор

    До коментар #39 от "Мутафчийски":

    Какво ново можеш да очакваш от заекващия дебил Джангъров с вид на измъчен концлагерист? Най-много някоя нова абсурдна тъпотия.
  • 49 Ако искаш

    12 12 Отговор

    До коментар #35 от "Плашимир":

    изборът да си е само твой отивай да живееш в гората, джунглата или някъде далеч от обществото. След като живееш в дадено общество сред хора си длъжен да се съобразяваш с това което е добре не само за теб а за обществото като цяло.
    За съжаление в нашата държава е пълно с хора с подобно мислене, затова живеем в толкова окаяна среда, прост пример е мизерията и мръсотията в градската среда а иначе чистите и спретнати жилища на по голяма част от хората.

    Коментиран от #62, #66

  • 50 МАНГЪРА

    10 17 Отговор
    Е КОРОНА БАЦИЛ👑
  • 51 Цялото

    2 5 Отговор

    До коментар #47 от "Секта Мангъров,добавям:":

    Дюшеме
  • 52 ДЖОН МЪГУФИЛИ

    6 15 Отговор
    МОЛИТВИ МОЛИТВИ И КЛИЗМИ ПО ДВА ПЪТИ НА ДЕН И ЕТО МЕ ХОДЯ НА ЛОВ В БЕЗКРАЙНОСТТА😑😑😑😑😑ТОВА МЕ ПОСЪВЕТВА МАНГЪРУФИЛИ😂😂😂
  • 53 Ноу Хау

    21 9 Отговор
    кoлкoтo пoвeчe вaкcинирaни тoлкoвa пoвeчe зaрaзeни ... cтрaнeн пaрaдoкc. Прeди вaкcинирaнeтo в Бългaрия пoчти бeз мeрки нямaшe кoй знae кaкви прoблeми. Зaпoчнaхa дa ни бoцкaт и БУМ... Дa нe ce oкaжe, чe гaдтa нaй-дoбрe ce прeнacя чрeз вaкcинирaнитe c "прaвилнaтa" инжeкцийкa ?!?

    Коментиран от #91

  • 54 Единственият,корекция

    7 27 Отговор

    До коментар #18 от "Единственият":

    Единственият шантав склеротик с вид на изстрадал пандизчия е откаченият фалшив доцент Мангъров. По-точно Джангъров.
  • 55 стария КУРТИ

    8 18 Отговор
    АМАН от НЕНОРМАЛНИЦИ затова сме на тоя ХАЛ !!!...
  • 56 Опуленото шимпанзе

    8 27 Отговор

    До коментар #5 от "Анти милиционер":

    Дори от външния вид на заекващия маймуняк Мангъров си личи че е побъркан.
  • 57 Мутафчийски,така е

    1 4 Отговор

    До коментар #39 от "Мутафчийски":

    Но защо си написал ве? Правилно е да напишеш бе.

    Коментиран от #59

  • 58 Gowko

    3 14 Отговор
    Мангър.Разтягсй се , свивай се.Разтягай се свивай се.Като ластик.Аде де.....Който не се разтяга и свива е комунист.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 любопитен

    17 2 Отговор
    абе някой знае ли какво стана с Беларус? Дали изчезнаха от картата?
  • 61 Да-да

    24 2 Отговор
    А заключването на здрави хора , ей така за всеки случай , някой да ми обясни как се дефинира?
    Дори престъпниците са невинни до доказване на противното!...А този който е дошъл от някъде му се взима свободата само защото е дошъл отнякъде и му се вменява вина по презумпция.Не го разбирам!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ЗАГЛАВИЕТО Е НЕТОЧНО

    11 31 Отговор

    До коментар #3 от "Абв":

    По-точно е да се напише: Пагубно е че Мангъров не е в лудницата. Би трябвало да го направят началник на COVID отделението на 4-ти километър или пък в Карлуково.
  • 64 Ха сега

    20 4 Отговор

    До коментар #3 от "Абв":

    Идиоти си ти. Малоумни герберски подлоги...
  • 65 БиБи Кинг

    4 19 Отговор
    Не стана иасно тоа тйуфлек зашто секи ден од една година го питат за мерки теглилки ваксини? Он одговариа каде не са адекватни и не действат и пак го питат на другиа ден и пак казва саштото и пак и пак вече четристотин дни?! Малоумници ли са теа кои го распитват или мо прават реклама на тоа келиканзер? Загатка неква е това, енцпектор Стрезов че мо спре тока ако сензаеме с тоа случай!

    Коментиран от #72

  • 66 Плашимир

    12 5 Отговор

    До коментар #49 от "Ако искаш":

    Мръсната градска среда ако те засяга пряко ,просто излез и почисти. Ковида ако те засяга пряко се затвори в чистичкото си апартаментче.
  • 67 Бай Шиле

    5 19 Отговор
    Мангъров бил луд? Народът казва за такива: луд,луд ама се завива.Така че луди са тия дето му дават трибуна да се прави на интересен.
  • 68 Ххх

    11 3 Отговор
    Въобще не трябва да се стига хората да им трябва кислород. Трябва внимателно да се следят и сервизните случай да ги наливат с анъибиотици и кортикостереиди и ввъобще да не сстига да дишат като риби на сухо и да им трябва кислород и лечение по 30+ дни. След първата седмица който не се оправи веднага скенер и лечение на пневмонията с 2 антибиотика и кортикостереид. В зависимост от скенера на домашно или в болница. За 7-10 дена се оправят хората без проблем.

    Коментиран от #71

  • 69 Аха ха

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "логика":

    Ново то е че ще имаме и ЧАЛГАДЖИИСКА ДЪРЖАВА А ПОСЛЕ И АЗИС ЩЕ СТАНЕМ ЦИГАНАДЖИСКА ДЪРЖАВА
  • 70 ГОГУ ЛОЗАНЪТ

    5 13 Отговор
    мАНГЪР ВЕЧЕ НЕ СИ ИНТЕРЕСЕН . БЯГАЙ ПРИ ПИШЛЬОТО ДА СТАВАШ ПОЛИТИК
  • 71 Тиква

    4 13 Отговор

    До коментар #68 от "Ххх":

    Теб ххх в сервиза ли те оправят като случай? Сигурно си автомобил, не човек. А Мангъров може да се прости с дипломата си и всичко друго след изборите! Една година му слушаме простотията.
  • 72 Мислещ

    15 2 Отговор

    До коментар #65 от "БиБи Кинг":

    Господине, научете се да пишете, започнете от първи клас, после давайте оценки. Който иска да се затваря, ако иска и в мазето да се скрие. Нали сме затворени, какво стана? Децата ни не учат, моловете и ресторантите са затворени, а бройките растат ли, все повече и повече. Хайде, хипохондриците да се затварят, да слагат парцалите и да не пречат на тези, които искат да живеят свободно. Все някога всички ще го минем, колко щама още ще изникнат. Докога? Вече втора година започнахме. Ако нямате близки познати, прочетете французите, испанците, белгийците, англичаните на всички децата им са на училище. Само нашите деца, българските са онлайн. Те защото са много образовани, та затова ще учат онлайн.
  • 73 хахахахаха

    3 6 Отговор
    Танас Супата пак позьорства а?

    Хахахахахаха
  • 74 Матей

    8 1 Отговор
    Цялата разкапана машинария на здравеопазването,бледо и нищожно подобие на онова отпреди 30 г.,трагически дерайлира.Всичко е деформирано и превърнато в своето отрицание и противоположност,пълно изопачаване.Системата може да се възстанови,но се нуждае от спешен рестарт,а това по традиция у нас става отгоре надолу.Сиреч,трябва да се почне от министерски съвет,който да разпише структурните промени надолу,финансирането не на последно място трябва да е достатъчно и напълно от държавата,никакви търгашества със здравето и живота.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 4 Отговор
    Чoвeкът нe e бeзпoмoщeн пoлзвaтeл нa мeдицинcки уcлуги. Cрeщу вируc кoйтo нитo гo виждaш, нитo имa надеждна вaкcинa, нaй-дoбрoтo прoтивoдeйcтвиe e ecтecтвeният имунитeт... В рeзултaт нa cъврeмeннaтa мeдицинa и прoвeждaнaтa oт нeя вaкcинaция, чoвeчecтвoтo вeчe e мъртaв биoлoгичeн вид, c изключeниe нa някoлкo "диви" плeмeнa. Пoнacтoящeм, нaшият живoт ce крeпи eдинcтвeнo нa вaкcинитe. Прoблeмът e, чe в имунизaциoнния кaлeндaр нa дeцaтa, вeчe нямa прoлукa зa пocтaвянe нa вaкcини зa нoвитe бoлecти.
    "Рeчe Бoг: дa cътвoрим чoвeк пo Нaш oбрaз, (и) пo Нaшe пoдoбиe" (Бит. 1:26). Чoвeшкият oргaнизъм e eднa cлoжнa cиcтeмa c гoлeми възмoжнocти зa caмoрeгулирaнe, нo зa бeдa, ниe нeпрeкъcнaтo нaрушaвaмe бaлaнca кaтo бoгoтвoрим дoктoритe и ce ocлaнямe нa фaрмaцeвтичнaтa прoмишлeнocт нa кoятo вcъщнocт cмe крaйнoтo звeнo.
  • 77 гневна

    22 3 Отговор
    Всичко, което каза до сега този човек излезе истина. ТОВА е лекар ! А не тия ПЛАТЕНИ ЦИРКАДЖИИ /дето се радват на тая мътна вода със златните клинични пътеки, възползват се от медийното внимание и правят кинти имитирайки пандемия/. Без тия ПЛАТЕНИ ЦИРКАДЖИИ, плановете на глобалистите щяха да се срутят веднага. А ето, че с правилното ФИНАНСОВО СТИМУЛИРАНЕ, тия продажници помагат да се точи тоя световен цирк вече повече от една година!
    МАНГЪРОВ ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА! НАПРАВЕТЕ НУЖНОТО ЗА ЦЕЛТА! ВРЕМЕ Е ТОЯ ГЛОБАЛЕН ЦИРК ДА СПРЕ И ДА СИ ВЪРНЕМ ЖИВОТИТЕ ОБРАТНО! ИДЕТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТОЗИ ЧОВЕК!

    Коментиран от #78

  • 78 Точно

    6 1 Отговор

    До коментар #77 от "гневна":

    И аз бях написал подобен коментар, но не мога да разбера критериите на модератора!?!?🧐
  • 79 75ти

    3 0 Отговор
    Коментар не се натовари. Защо?
  • 80 Неее

    13 1 Отговор
    Мерките не са пагубни. Нещо което го няма не може да те погуби. Мерки няма. Има огромен повсеместен хаос. Навсякъде. И най голям е в тиквената глава. В мокетената е почти същия. А и ваксини няма. Няма. И това дето се плещи от ония с жипа за ластици, управление, плато с ПИК, и тн са огромни тъпотии. А платото с пиковете е флагмана на гербавата мисъл.
  • 81 КРОКОДИЛА

    1 3 Отговор
    ШОПИ ГАДНЯРИ ..................
  • 82 КРОКОДИЛА

    2 3 Отговор
    НЕКАДЪРНИ ШОПИ .................НЕ СИ ИГРАЙТЕ С ХОРАТА ..........
  • 83 киро

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    Да ама занзибареца го убиха, а нашия хем взе парите хем си пази задника!
  • 84 София

    5 10 Отговор
    Чорбанов защо не се лекува в къщи, я мънгъров да обясни
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Пурко

    3 10 Отговор
    на тоя пел.те.к защо му давате думата?

    Коментиран от #93

  • 87 1:1

    3 8 Отговор
    Я го пенсионирайте и като е толкова умен да си направи частна болница, па да го питам колко пациенти ще има!
  • 88 Обективен1

    15 0 Отговор
    С тази пандемия и този вирус вече нито телевизия може да се гледа, нито нещо в интернет да се прочете - едно и също: вирус, пандемия, ваксина...

    Разбрахме вече от милионния път, стига вече!
  • 89 Коко

    13 0 Отговор
    Брей:Управляващите много са се загрижили за възрастните хора!Да не повярваш!!Толкова години нищо а глей сега кво стана!!
  • 90 Добър човек

    0 3 Отговор
    КAКA РУCКИНЯ И БAТКO РУCНAК трябвa дa пaзят Бългaрия oт "зли cили", вce пaк вceки трябвa дa cи знae мяcтoтo в живoтa и кaтo цялo, зa дa живee иcтинcкият cи живoт, a нe живoт, кoйтo e в "грeшнa пocoкa" !
  • 91 АНОНИМЕН

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "Ноу Хау":

    Ами не! Парадокс значи около, близо до истината, едва ли не истина! Правилната дума е абсурд, което значи...! Ползвай гугле транслате, колега!

    Коментиран от #99

  • 92 Къртев

    6 3 Отговор
    Че има зараза има! Че се разпостранява в цял свят, факт е. Според мен вече една година слушаме, колко е опасно! Да за някои хора е опасно! Никой институт от цял свят не се помъчи или не помисли, как да се лекуваме дори 20% или 30% дори и 10% облекчаващо! Всички тръгнаха ваксини да правят- ок- но болеста вече се е развила до голяма и непреодолима с ваксини степен. Аз не отричам ваксините, аз лично съм ваксиниран в моето детство, с какво ли не и сега ще се ваксинирам. Но една година и половина от милиарди хора хора един ли специалист не се напрегна да започне го атакува този вирус? Превенцията за вируса, е като превенцията за друг известен вирус, само, че презерватива седи на главата. И както ония се къса, този пък пропуска. Далеч съм от тезата на д-р Мангъров да се оставим по течението, но съм съгласен, че тези мерки са не ефективни. Както съм съгласен, че този начин, който се налага в цяла Европа е неефикасен. Затварянето и забраните на хората е неефективно, защото всеки нормален човек ще се срещне с роднина, приятел, дете съпруг, съпруга ще се прегърнат въпреки “локдауна’’ . Все едно да не пускаш детето си да се вижда с приятели, гадже , учител дори. Не мога да видя логичен смисъл по този начин в борбата с вируса

    Коментиран от #96

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Бат Вальо

    4 10 Отговор
    Разкарайте го тоя, щот ми образува нерви ... няма ковид, ама той се ваксинира в първата вълна ... бокlук ...
  • 95 Добър човек

    2 4 Отговор
    Живко от Варна се нуждае от хора, които да му помогнат да се оправи и да има бъдеще и за него, да има приятелка, след това да има деца, да има кариера и други неща !
    Нормално е така да бъде за в бъдеще !
    Хора, които настройват други хора против него, те нарочно така правят, за да не го искат него никъде !
    А той е на 27 годишна възраст в момента и в крайна сметка е нужно да има изградено стабилно бъдеще и за него, както други хора е така !
  • 96 АНОНИМЕН

    8 0 Отговор

    До коментар #92 от "Къртев":

    Гърцитe и aмeрикaнцитe вeчe нaдявaт нaмoрдници нa двa кaтa! Ocтaнa caмo и пaмпeрc! Спомням си вица за стария косач в ТКЗС-то : Идва комисия и му закачат на косата още едно косило; втора комисия и търмък на г++а да си сбира накосената трева, а като видял третата комисия избягал да не му закачат и фенер на +++я, та да коси и нощем!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Ноу Хау

    5 0 Отговор

    До коментар #91 от "АНОНИМЕН":

    малко си у заблуждение "колега" ма карай. някой не сме учили on-line и Google ни не требе:
    Парадокс - Мнение,твърдение,което се отличава от общоприетото и противоречи на нормалния разум.Неочаквана проява,явление,което не се вмества в досегашните представи.
  • 100 Име

    7 0 Отговор

    До коментар #38 от "Гост":

    И в 16 щата в Америка са свалени всички ковид мерки. Без да са масово ваксинирани и тем подобни. И никой не пише и казва за това. Ам замисли се дали ковидофаш ист к@т@ вълна не е нарочно само в Европа.
  • 101 Това

    2 4 Отговор
    че хората с положителни тестове са заразени,но не са болни,не е вярно.Тъкмо те са болните.Изследвали са се,за да влязат в болница.Леко болните въобще не искат да се изследват,защото ще ги затворят.И така си сеят заразата.Какъв и извода?На никого да нямаш вяра и си спазваш най-елементарните и разумни мерки.Не може нито насила масово да се тестват хората,нито пък да се карантинират - при грипа защо няма карантина...
  • 102 ГЕРБ когато започнаха протестите миналот

    3 2 Отговор
    ГЕРБ когато започнаха протестите миналото лято си купи време с нашите пари събрани от данъци,осигуровки и глоби да докрета до редовните избори. Започна да ги раздава безразборно. Увеличи на момента с 30% заплатите на държавните служители + на учителите и полицаите ! Започна да раздава по 50 лева месечно на всеки пенсионер без никаква икономическа логика защото точно на пенсионерите доходите не бяха засегнати от пандемията. Техните пенсии с пандемия и без са си едни и същи. Не че не заслужават вдигане но тия 50 лв.не биха ги спасили за няколко месеца а просто пиар на управляващите . Сега началото на месец април ще раздадат по 120 лева на 392 хиляди пенсионери с пенсии от 301 до 369 лева. Като се надяват дори 1/4 от тях да се подведат това са още 100 хиляди гласа за Герб. А след изборите и 50-те лева отпадат и 120-те лева. Но парите в резерва ще са прахосани. Но какво й пyка на хyнтата важно е с нашите пари да се купуват гласове. Но след изборите съд - затвор до живот.Мафията е успяла да ни вземе страха, държи ни с трикове, с измама. Само че не са познали. Те не ни познават. По-силните сме ние. България може да бъде дом, с който да се гордеем и в който децата ни да остават. Можем да бъдем равни пред закона. Можем и ще го направим, с номер 11 за Деморкатична България.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Мангърофил

    4 2 Отговор
    Мангъров - президент!!!
  • 106 Богомил Трайков

    1 3 Отговор
    Господинът си е въобразил, че е МЕСИЯТА, който държи вируса за нещо. Идиота си е ИДИОТ, където и да го срещнете.
  • 107 Богомил Трайков

    0 3 Отговор
    Ще пратя телеграма на г-н МАКРОН, че имаме специалист много по добър от неговите имунолози. Този човек е в състояние с помоща на врачки и заклинатели да обърне гръб на вируса и вируса да ни остави на мира. Това е да си МАНГЪРИН в България.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 кикирикиии

    1 0 Отговор
    Мрън мрън гъров нещо си оди на бритоня.
  • 110 ТОДОР ЖИВКОВ

    1 0 Отговор
    Предстои цялото здравеопазване да мине на акционерен принцип. Сега
    годишно държавата отпуска за здравеопазване 1,2 милиарда лева, което е
    равно на по 140 лева на човек. Ние изчислихме, че ако здравеопазването
    премине на акционерен принцип може да стигнем до 1,7 милиарда лева. Ако
    желае, всеки гражданин или фирма може да се включи, давайки нещо над
    140-те лева. Широко са отворени вратите за всички. Ако не го задоволява
    лекаря или менюто в болницата – ще си доплати. Свободно частната
    практика. Така ще постъпим и с пенсионния фонд. Всеки гражданин или
    фирма ще решава сам – държавата може да му даде толкова, той ако може,
    да си докара повече. Акционерната фирма ще обхване като ракови
    образования цялото общество. Видя се, че по друг начин не може да се
    реализира моята постановка за собственика и стопанина. – Нови промени
    предстоят в данъчната система. Ще въведем данък, какъвто не е имало в
    България. _(За здравеопазване
    отиват 8,5% от БВП. Но от бюджет и здравна каса са 4,5%, кеш извън
    здравната система отиват 4%. Тези 4,5% са 4,9 милиарда лева. Живков
    казва, че 1989г. дават 140 лева за човек, при 7 милиона българи сега,
    това са 980 милиона тогавашни пари. Но сега левът купува 5 пъти
    по-малко. Тоест онези пари са 4,9 милиарда лева сегашни пари. Тоест сега
    се дават колкото тогава. Но тогава не беше частно – извличащо печалба, и
    на пазарни – тоест световни цени.) (живковото слово взето от
    georgi-konstantinov-emigrantski-s
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове