Last news in Fakti

3 Април, 2021 22:01 3 716 20

Започна строежа на приют за безстопанствени животни в Павликени

  • павликени-
  • приют-
  • бездомни кучета-
  • кучета

Проектът е изцяло финансиран от общинския бюджет

Започна строежа на приют за безстопанствени животни в Павликени - 1
Снимка: Община Павликени

Започна изграждането на приют за безстопанствени животни в Павликени, съобщиха от пресцентъра на общината. Стойността на инвестицията е 409 000 лв., с цялостно финансиране от общинския бюджет. Изграждането му е една от мерките, включени в Програмата на община Павликени за изпълнение на Националната програма за овладяване популацията на безстопанствени кучета и в Плана за действие за изпълнението ѝ, приети с решение на Общински съвет през 2019 г., срокът за изпълнение на обекта е 5 месеца. Общият капацитет на приюта ще бъде за 100 кучета.

В последните години проблемът с безстопанствените животни се нареди като един от сериозните за повечето населени места, община Павликени предприема решителни действия той да бъде разрешен по хуманен и съвременен начин, е казал при започване на строителните работи кметът инж. Емануил Манолов. Той е допълнил, че след откриване на обекта ще започне и програма за осиновяване на обитателите в него.

По проекта ще бъдат разкрити 5-6 нови работни места - за управител, ветеринарен лекар, гледачи, охрана и др.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 здрави решетки

    27 1 Отговор
    Един безстопанствен индивид се шляеше из България с един жип . Направо до го приютяват там. Ааа и разправяше , че бил сам кат куче. Също отговаря за там.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иван

    27 5 Отговор
    Това правителство е напълно побъркано и неадекватно Вместо приют за бездомни хора които умират на вън в студа и гладни Приют за бездомни кучета Значи живота на кучетата е по ценен от живота на хората НЕЩАСТНИЦИ И МУТРИ

    Коментиран от #7, #15

  • 4 Справедлив

    8 0 Отговор
    Ама да не го дават за осиновяване,че да не стане някоя грешка!
  • 5 Таню

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "здрави решетки":

    Защо искаш да страдат животинките , онуй ще им краде храната

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 1111

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    това си е ваша вина
    аз съм гласувал за вожда и сега си живея сравнително добре и спокойно
  • 8 Тошо

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    Така се прави в нормалните държави, тук се прави без да се мисли!
  • 9 тъжно но факт

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Таню":

    За разлика от нас , ганьовчетата , животните умеят да си бранят храната , хапят , ние се лаем по между си докато ни отмъкват бюджетните пържоли.
  • 10 Местен жител

    5 8 Отговор
    До повечето коментиращи:
    1. В Павликени никога няма да намерите бездомен човек, клошар да рови по кофите с цел прехрана и т.н.
    2. Индустрията тук продължава да изпитва остър недостиг на работна ръка. Налага се да се наемат и транспортират работници чак от Плевен (~80км). Създават се нови и нови предприятия, средната заплата тук е два пъти по-добра от тая в областния център В.Търново.
    3. Има достатъчно домове за деца, възрастни и неравностойни, които в голяма част са празни.
    4. Кмета не е ГЕРБ, БСП е вече трети мандат, наистина града се възроди през неговото управление. От западнало циганско гето през 2000 година, сега от тук излиза продукция за цял свят.
    5. Проблема с бездомните кучета не можа да се реши по хуманния начин със скопяване на мъжките. Просто не трябва да са на свобода сред хората, колкото и интелигентни животни да са, все пак са братовчеди на вълка, а не на агнето.

    Коментиран от #20

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Маргинал

    1 0 Отговор
    5_6 работни места! Много бе. А останалите 123 452 безработни
  • 15 7634

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Проблема е в главата ти и няма да се разреши докато не осъзнаеш, че твоят живот не е по - ценен от този на всяко живо същество!
  • 16 КРАДЛАТА

    0 0 Отговор
    ФАНДЪКОВА ОТ ТИЯ ЖИВОТНИ КРАДЕ 10 - 20 МИЛИОНА ГОДИШНО !
  • 17 НЕ ТАКА

    0 0 Отговор
    ЖИВОТНИ ТЕ ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ , А НЕ НИЕ ДА ГИ ХРАНИМ - ТЕ НЕ СА ЦИГАНИ !
  • 18 ОХААААА

    0 0 Отговор
    100 КУЧЕТА ПО 1000 ЛЕВА НА ГОДИНА СА 100 ХИЛЯДИ ! КАТО СТОЯТ ГЛАДНИ ТОВА СА СИ 2 СТАРИ ЖИПКИ КАТО НА МУТРАТА ОТ БАНКЯ , КМЕТА ЩЕ СЕ УРЕДИ ЧЕ И ЗА ЖЕНА МУ ЩЕ ИМА !
  • 19 КРАДЦИ

    0 0 Отговор
    КАСКИТЕ НА ТИЯ ДЕБИЛИ ЗА КАКВО СА ИМ КАТО НЯМАТ МАСКИ ?
  • 20 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Местен жител":

    Не знам колко си "Местен жител", но явно бълнуваш за Павликенската действителност. Манолов (кмет на община Павликени) оправи само собствените си хора. Другите я вземат 600-700 лв я не. Коя ти е индустрията ? Вагрянка фалира отдавна, Заря не дават повече от 700 лв и мяташ 40 кг-мови джанти, Хайпро те осигуряват на минимума и дават 200 лв в пликче, Бон има работа единствено като се прибере земеделската продукция 2-3 месеца, а черешката от тортата Унипак дават на 30-40 души по 1000-1200 лв, но на хора със ситопечатна подготовка и гълташ бои като за световно (доста хора познавам където им отиде здравето). Та не знам какво хвалиш това място, като още сега е ясно, че това приютче се прави фирмите на Манолов (които удобно бяха прихвърлени на други лица) да усвоят поне половината.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове