2 Април, 2021 15:41 2 838 12

Д-р Валентин Янев: Ваксинационният процес катастрофално изостана, вирусът имунизира българите

  • д-р валентин янев-
  • валентин янев-
  • ваксинация-
  • ваксиниране

Според общопрактикуващия лекар сме платили много лоша цена – 5% смъртност

Д-р Валентин Янев: Ваксинационният процес катастрофално изостана, вирусът имунизира българите - 1
Снимка: БГНЕС

"Коронавирусът категорично изпреварва процеса на ваксинация и имунизира българското население. Ваксинационният процес катастрофално изостана". Това каза пред БНР д-р Валентин Янев, общопрактикуващ лекар в София. Той подчерта, че това е на много лоша цена, която е 5% смъртност:

"Промяна в съотношението ваксинация – вирус едва ли ще настъпи", прогнозира лекарят.

По думите на д-р Янев разхлабването на мерките от 1-ви април е самоубийствен акт, от който ще има катастрофални последствия:
"Вирусът ще се движи мълниеносно и болничната система ще приключи".

Общопрактикуващият лекар сподели, че лекарите са на предела на възможностите си. Той обясни, че "Спешна помощ" изнемогва, а е въведена централизация и в болниците приемат само пациенти, докарани от спешните екипи. Той даде пример с пациенти, чакащи за линейка по 6-7 часа, което по думите му е разпад на бързата помощ, които физически не могат да поемат случаите.

"Всеки пациент с температура е с COVID-19, други вирусни инфекции няма", подчерта д-р Янев.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    3 21 Отговор
    А бе Янев,на не си брат на мангъра?!Говориш глупости!
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    18 1 Отговор
    "Всеки пациент с температура е с COVID-19, други вирусни инфекции няма", подчерта д-р Янев.
  • 3 Майна

    19 3 Отговор
    НЕ ВИРУСА Е СМЪРТОНОСЕН, А ПСИХОЗАТА И АДЕКВАТНАТА РЕАКЦИЯ И НА ХОРАТА И, И НА ЛЕКАРИТЕ...ХОРА, ОПОМНЕТЕ СЕ.., ИНАЧЕ ВЕЧЕ СТЕ КЛИЕНТИ ЗА ПО-СПЕЦИАЛНИ ОТДЕЛЕНИЯ
  • 4 Значи

    10 3 Отговор
    всичко е имунизирано !
  • 5 БАЙ Х@Й‼

    14 2 Отговор
    И къде отидоха другите ???????????????????? Да се чуди човек ‼‼‼‼‼‼
  • 6 БАЙ Х@Й‼

    8 0 Отговор
    Колко ще получи за месец ДжиПи което има записани 2'000 здрави пациенти и нито един преглед през месеца ? / за мен питам, шот искам да знам дали да се заема /
  • 7 не е чудно

    5 1 Отговор
    Точно толкова е от броя на реално хванатите заразени смъртността, вероятно ако се хващаха повече заразени, щеше да падне до около 3 процента.
  • 8 миш

    5 0 Отговор
    Всички в тая държава ,които ги е страх защо доброволно не се карантинират за 14 дни и готово,а другите да си живеем както преди.нАЛИ ПРЕДПОЛАГАТЕ,ЧЕ ТИЯ ПЪРВИТЕ СПОРЕД ВАС СА ПОВЕЧЕ И ЩЕ СИ РЕШИТЕ ПРОБЛЕМА.Нали ,Баце и СДС ,ВМРО ГИ ПОДКРЕПЯТ МИЛИОНИ,АМИ ТИЯ ДА СИ СЕДЯТ 14 ДНИ У ТЕХ И ТЕ ТАКА.
  • 9 Ботокс вежди и Лъжи

    1 0 Отговор
    90% минаха през вируса и разбраха лъжите на Нощ
  • 10 rule

    0 0 Отговор
    Реших да се ваксинирам. Живея в един от най-големите градове на България. Отидох малко по-рано от определеният ми час. Никой не чакаше!!! Няма желаещи! Е! Как да изостава ваксинацията, като няма желаещи да се ваксинират!
  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    С температура, а без ТЕМПЕРАТУРА са май тези в хладилниците на моргите...
  • 12 Матей

    0 0 Отговор
    Напротив ,има всякакви други заболявания,те не са се уплашили от ковид,но всичко се прехвърля в неговата графА.ВИРУСЪТ СЕ разсявал мълниеносно,хайде холан,блестяща предизборна лакардия.И вярно е само ,че имунитет постепенно се хваща по естествен път,досега да е станало сто пъти,ако не бяха генерал-щабните игри на ЙО-ЙО.Точно това е ефекта от разтакаването,а сега и размотаването с ваксините,всичко е един ачик баджаклък йордек гьоолу,балета лебедово езеро.