Last news in Fakti

3 Април, 2021 07:12 2 353 6

НЗОК вече ще плаща и за лечението на диагностицирани с антигенен тест

  • нзок-
  • коронавирус-
  • антигенни тестове

Досега Касата признаваше само PCR тестовете като доказателство за COVID-19

НЗОК  вече ще плаща и за лечението на диагностицирани с антигенен тест - 1
Снимка: БГНЕС

Здравната каса вече ще плаща на болниците за лечението на пациенти с коронавирус, които са диагностицирани с антигенен тест, предаде NOVA.

Досега Касата признаваше само PCR тестовете като доказателство за COVID-19.

За пропуска сигнализираха преди дни от Българския лекарски съюз.

Промяната вече е факт, а условието е изследването да е направено в оторизирано лечебно заведение или лаборатория, за да няма съмнение в резултатите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обесен Язовец

    10 0 Отговор
    Накрая ние, нашите деца и внуци ще платим с данаците си това ограбване. На този свят няма нищо безплатно. Проумейте го!
  • 2 123

    16 0 Отговор
    Спрете с това източване на касата.
  • 3 хаберих

    6 0 Отговор
    Британската служба за лекарствата е разгледала 30 съобщения за тромбози, получени след прилагането на ваксината на "АстраЗенека" в страната.

    Коментиран от #5

  • 4 С евророма субсидии,

    6 0 Отговор
    Разбира се, бравос....!
  • 5 Разгледала

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "хаберих":

    -и какво? То и Гещен разгледа снимките с шкафчетата - и ...?
  • 6 Хлъц

    3 0 Отговор
    Да очакваме,и за бройка кихавици,да им ръсят по 670 дневни! За лечение.Такъв узаконен грабеж за стотици милиони нямаме в новата история.И ще очаквате,престилкаджиите да изпуснат подобна далавера? Ами ще ви психясват на смени,един след друг.Ако може- денонощно.Като им минат през пътека(1670 лв) по хиляда души на месец, и670 лв днвено за престой и лечение,това са над 2 милиона приход месечно.А огромна част от болниците имат с хиляди на месец.Нали са Търговски дружества ( Офсете и това проспаха) реализират печалба.Освен заплата+ хилядарка за първа линия,си разделят пропорционално над 40%от брутния приход.Пред банките няма такъв скъпарски автопарк,каквъто е пред всяка болница.Както беше се изпуснал един от тест- гяволетата..Ако се задържи тази ситуация, поне две-три години,спирам бизнеса.Ще живея ,живот какъвто не съм мечтал,никога! Включително и правнуците ми.А вие препускайте на тълпи да ви пробват,дали нема да умрете.