6 Април, 2021 16:29 4 210 53

Цветанов: Резултатите от изборите задават повече въпроси, отколкото дават отговори

  • цветан цветанов-
  • рзб-
  • парламентарни избори

Призива на Борисов, в предизборната нощ, Цветанов определи като объркан

Цветанов: Резултатите от изборите задават повече въпроси, отколкото дават отговори - 1
Снимка: РЗБ

Около 41 000 гласоподаватели, дадоха подкрепа за Републиканци за България. Искам да изкажа своята благодарност към всички тези наши симпатизанти и членове, които са дали тази подкрепа. Това е една важна стъпка, защото има отхвърляне на статуквото към настоящия момент. Убеден съм, че вървейки по пътя на промяната българите ще ни отредят достойно място в политическия живот. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в предаването 12+3 по БНР.

„От анализите, които колегите правят, смятаме, че има и сериозни манипулации, които са направени в изборния процес и то в последната част на броенето. Сега разбираме защо и видео наблюдението беше отхвърляне, от сегашното статукво да бъде приложено като вариант за гаранция на изборния резултат“, заяви Цветанов.

„Аз съм убеден, че цялата негативна енергия, която имаше в ГЕРБ беше насочена към Републиканци за България. Всичко това, което беше като определен натиск чисто институционален към всички, които имаха различното мнение и припознаваха целите и идеите на Републиканци за България. Не бих искал да фокусирам вниманието върху тези неща, защото за мен по-важно е в момента да направим един задълбочен анализ и да може действително да се подготвим за новите политически предизвикателства“, каза председателят на партията.

„Имаше и хора, които не забравиха за успешните неща, които съм направил като вицепремиер и министър на вътрешните работи. Листите, които предложихме на избирателите и хората, които изграждат структурите на ПП „Републиканци за България“ са с голям потенциал на развитие и смятам, че бяхме една от партиите, която предложи реални решения с политически програми и политически секторни решения, във всяка една посока“, припомни той.

„Всяка една от партиите трябва да има своя профил и много ясно сме го заявили, че това ще бъде евроатлантическият. Искам специално да благодаря на всички, които ни подкрепиха, но и подкрепиха и Демократична България, които влизат в българския парламент, които като цяло са идейници в тази посока. Смятам, че по този начин може и извънпарламентарна партия каквато сме ние и парламентарна, каквато ще бъдат те, да говорим за тези неща, а хората са тези, които преценяват. Ще продължим да отстояваме тези принципи, които сме заложили при самото учредяване на партията. Удовлетворени сме, че има и парламентарно представена партия, която ще ги отстоява“, добави Цветанов.

„В момента най-важното е да се направи един трезвен анализ на ситуацията и действително да се види дали ще бъде в състояние новоизбраният парламент да сформира парламентарно мнозинство. Има много диаметрално противоположни тези, които са отстоявани по време на кампанията от дадени политически формации. България ще влезне в една политическа турбулентност и ще има доста проблеми, които ще възникват, а решенията, които трябва да се предлагат не чакат отлагане“, каза Цветанов.

„Това, което може да отчетем от изминалите избори е, че резултатите задават повече въпроси, отколкото дават отговори. Най-важното, което предстои е това - какъв е хоризонтът за страната ни. Ние от Републиканци за България в нашата управленска програма очертавахме този хоризонт – дългосрочният“.

На въпрос възможно ли е този пъстър парламент да излъчи работещо правителство, Цветанов каза: „От всичко, което имаме като поведение на кампанията, която приключи мога да кажа, че може би ще се върви към предсрочен парламент вот, защото няма да е в състояние да се формира стабилно парламентарно мнозинство, за да се реализират и политиките, които всеки един е обещавал в предизборния период“.

Призива на Борисов, в предизборната нощ, Цветанов определи като объркан.

„Имаше доста непоследователност и необективност на ситуацията“.

Според Цветан Цветанов българските избиратели са дали много ясен знак, че едноличното управление за страната вече не е формула и сега всеки един от тези, които са парламентарно представени, извън ГЕРБ предполага ще се стремят към това, което е най-важно да се върне силният парламент, институционалното поведение на всички институции към гражданите и те да знаят, че институциите ще решават техните проблеми, а не човек, който минава покрай тях, в дадения ден или час и то без да е организирано, а просто неформално.

Попитан ако се отиде на предсрочни избори няма ли да се повторят същите резултати председателят на Републиканци за България каза: „Категорично смятам, че няма да се повторят, защото притеснението на ГЕРБ във всички тези няколко месеца, близо година бяха те да изкарат до края, за да могат те да проведат избори. Ако има нов, предсрочен, парламентарен вот, правилата вече ще бъдат еднакви за всички. Институциите ще бъдат в състояние действително да гарантират повече и да защитят вота на българския избирател“.

Цветанов даде пример, че в гр. Елена, където е бил кандидат за народен представител, кметът е влизал вътре в секциите, провеждал е разговори с членовете, а отвън не е имало полицейско присъствие, което да противодейства на подобен подход.

„Ако има предсрочни избори, проведени от служебен кабинет, ще бъдат по правила еднакви за всички политически партии“, изрази мнение той. На въпрос дали остават заедно с братя Вълневи, Цветанов заяви, че това което са направили до настоящия момент е било много ясно като послание.

„Това, което сме заявявали категорично е, че сме имали един добър организационен потенциал, който е изграден. Имаме възможност и чрез възможната субсидия, която ще получим да имаме и съответната подкрепа, за да функционира административно партията и да се подготвим за всеки следващ избор.

От тази гледна точка не възприемаме, че присъствието и участието на братя Вълневи е свързано с някакво финансиране на политическия проект. Те си имат сериозен бизнес, поради политическите ангажименти във връзка с кампанията имаше сериозно отклонение от ежедневните им задължения, като част от бизнесите, които развиват в различни точки на света. Когато не е кампания и е съвсем нормална ситуацията ще се отдадат на това, което правят през последните години“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    24 3 Отговор
    Нещо за ФЕЙС БОЙКО ‼

    Коментиран от #6

  • 2 БайСтаври

    58 2 Отговор
    Цецо, чакам те, носи си вазелин
  • 3 КОТарАК

    61 1 Отговор
    ти остави тия работи ся / кажи как излъга бг- американците да те подкрепят и изкара ли за още 1-2 апартамента ?

    Коментиран от #29

  • 4 от сащ

    54 1 Отговор
    смешник ,всичко е ясно! не можа да изпълниш подмолната си роля да разсееш гласовете на хората!
  • 5 ЦВЪКИ...ПУДЕЛЧЕТО НА БАЦЕТО

    55 1 Отговор
    ЕЙ СМЕШНИК....СЛЕД ТИЯ РЕЗУЛТАТИ ...НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ
  • 6 КМЕТА НА СИМИТЛИ

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    При мен е
  • 7 Цецо Наглецо - Ушите на Дс...

    46 1 Отговор
    Цветан Цветанов и Сотир Цацатов рекетираха бизнеса.. Когато Цветанова беше шеф на мвр подслушваше бизнесмени после ги рекетираха на хората им писна от гадостите на ГЕРБ, ДПС голяма
  • 8 пешо

    45 0 Отговор
    боклук , народа ти показа колко струваш , никой не те иска , под 4% никакви субсидий за партиите .
  • 9 я ааа

    34 1 Отговор
    Още един победител.
  • 10 Перо

    44 1 Отговор
    Цвъки е отдавна за затвора и трябва да има лустрация за такива като него,а не да си играе на политик!
  • 11 смерш

    17 1 Отговор
    Естествено,има нужда от нов изявен политически субект носител на "американската мечта" след провала на Борисов!
    Така че давай цв цв може и да ти се сбъдне !
  • 12 Отговорът

    35 0 Отговор
    е , че хората не щат и да чуят за такива "републиканци"!
  • 13 ЦВЪКИ...ПУДЕЛЧЕТО НА БАЦЕТО

    28 0 Отговор
    ЩО ПАРИ ГУШНА ОТ....ВЪЛНОВ....И НИЩО......ПОНЕ ЕДНО АПАРТАМЕНТЧЕ В....САЩ
  • 14 Хахаха..

    18 0 Отговор
    Въпросите са отдавна - що разхвърли шестте апартамента на родата,защо си скри доходите,неплатените данъци,чувалите с бюлетини и още много питанета има..
  • 15 Последния Софиянец

    11 4 Отговор
    За ГЕРБ и другите партии на статуквото гласуваха само ромите и изкуфелите пенсионери.Младите гласуваха за промяна.
  • 16 Също въпрос

    7 0 Отговор
    сдс ще прави ли правителство, щото само за Герб се пише, а пък те си мълчат... да не са обидени че никой не ги поздрави за блестящата изборна победа?
  • 17 Диоген

    20 1 Отговор
    Искам да благодаря на Цецко,че на тези избори направи прекрасна статистика колко са Задокеанофилите в България.
  • 18 Дядо курти

    25 1 Отговор
    Никой не те иска Цецо..И тиквата също.
  • 19 Бикоборец

    25 0 Отговор
    Политически труп ,наглец!
  • 20 cpv

    17 0 Отговор
    Нали преди това пишеше,че ще имате не по-малко от 350 000 гласа,но мечтите нямат край? Цветанов,без Борисов си една (0) нула!
  • 21 Цветан Цветанов

    16 0 Отговор
    Вълкът козината си мени но нравът не.. Пазете се този е по луд и от Боко
  • 22 Цецо ли бе

    15 0 Отговор
    Като беше главен секретар знаете ли какво правеше? Ами да ви кажа всяка вечер прашашр качулките при невинни бизнесмени и им вземаш парите а тяхх ги затвори по килиите после и открадна бизнесите.. Всичкие птоговроят само Боко да падне
  • 23 ХИТАР ПЕТАР

    8 0 Отговор
    НИАМА СУБСИДИЙКА
    СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ,,,,,,,
  • 24 Я. Кирилов

    13 0 Отговор
    Пъпеша да си направи сметката с колко по напред е Черепа. И сам ще разбере какъв криминал е родила майка му. Срам Позор Крах.
  • 25 ЦЕЦО ЛЪЖЕЦО

    14 0 Отговор
    Ушевият Цвъки е време да извади нови компромати за Бацето, че тия с шкафчето явно не бяха достатъчни.
  • 26 Най голямата

    3 7 Отговор
    Му грешка че избяга от баце.Сега щеше да е на меко в парламента

    Коментиран от #32

  • 27 Бай Шиле

    9 0 Отговор
    Асансьора заседна на партера но със субсидията ще си го ремонтира.Честито на данъкоплатците.
  • 28 123

    12 0 Отговор
    Бегаи умрело крадливо куче

    Коментиран от #50

  • 29 цецо

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    парите не са на помаците а изнесени от България от кого ли
  • 30 ЦВЪКИ...ПУДЕЛЧЕТО НА БАЦЕТО

    12 0 Отговор
    КВО СТАНА БЕ...РЕПУБЛИКАНЕЦО......ХОРАТА ИСКАТ ЗДРАВА РЪКА, А НЕ....АПАРТАМЕНТЧИЦИ...
  • 31 Тиква

    9 0 Отговор
    Цецоуу, нали знаеш къде ти е мястото! Няма да се измъкнеш нито ти, нито другите около теб.
  • 32 Лейка

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Най голямата":

    На твърдо в затвора в съседни килии ще бъдат. Каква радост ще бъде. Централния е претъпкан, но в Бойчиновци е свободно с много места. Има много място и за бързо строителство без Асансьори и други екстри.
  • 33 ПРОФЕСОР ИЛЧЕВ

    4 0 Отговор
    ДАВАТ ОТГОВОР ,НЕ ВТОРИ АСАНСЬОР И 7МИ АПАРТАМЕНТ
  • 34 ЦВЪКИ...ПУДЕЛЧЕТО НА БАЦЕТО

    3 0 Отговор
    ДОБРЕ ЧЕ ИМА ТАКИВА КАТО ТЕБ, ДА СЕ ПОСМЕЕМ
  • 35 Да знаеш

    4 0 Отговор
    Че въпросите ще ти ги задават Там- в къщето,с молитвените закуски.Колкото до отговорите- от сега се подготвяй.И то- сериозно и задълбочено.Там се молиш,но закуските се плащат,и то- с лихвите.При тях празно няма!
  • 36 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    5 0 Отговор
    Ушатко и той отива в канала след Баце...
  • 37 Мисирка

    12 1 Отговор
    Цветанов, аз съм твърдо анти-БорисОфф и се изкефих много на уплашената му физиономия в следизборния му монолог там до някаква ограда пред Жипката му. Радвам се на загубата на ГЕРБ -напълно заслужена. Но ти ме отвращаваш. Бяхте толкова близки с Тиквата! Какво ви раздели си е ваша работа. Но нямаш право точно ти да го плюеш и да го играеш честен защото беше с него в далаверите! Това те прави подлец.

    А какво си свършил не знам. Преди години се обърнах към теб с писмо да вземеш отношение по значим обществен проблем. Ти ми изпрати един дежурен, нищо незначещ отговор. По онова време беше министър на вътрешните работи. Кръгла нула.

    И няма да забравя отговора ти, когато една мисирка те пита какво мислиш за турското робство. Ти помълча тъпо докато си спомниш какво са ти наредили да отговаряш и каза, че не било робство, а само присъствие. От този момент за мен не си човек.
  • 38 Браво

    7 0 Отговор
    Нали с Майбах и гардове дошъл да гласува, а нас ни казват да ходим пеша
  • 39 Абе

    8 0 Отговор
    ... противен гьонсурат !
  • 40 Смешник

    8 0 Отговор
    Цветанов хората можеха и да ти простят ако имаше смелост и беше отговорил поне на един от многото въпроси които има народ към теб. Ще благоволиш ли да отговориш поне на един въпрос, защо спря проверката която ти организира на лицето Михаил Тиков и от врагове станахте дружки. По време на проверките бяха открити много нередности и този човек трябваше да бъде арестуван и съден но какво получи тиня замяна за да прекратиш и покрие всичко. Ще бъдеш ли така ясен да отговориш? съмнявам се, но поне един журналист ще се окаже ли смел и ще разрови ли всичко и ще ти зададе ли този въпрос в очите и на теб и на Борисов. Съмнявам се и в това защото българските медии са ви лакеи и нямат свобода да го направят. Ето това и много други неща отвратиха и отблъсната хората да гласуват за теб, нали не смяташ че сме овце и малоумници за да не оценяваме що за човек и мръсник си ти. Дано българина не оглупее и дано никога повече не позволим такива като теб да по миришат власт.
  • 41 ЦВЪКИ...ПУДЕЛЧЕТО НА БАЦЕТО

    3 0 Отговор
    КОЙ ТЕ БРЪСНЕ ТЕБЕ ЗА НЕЩО....
  • 42 още един

    3 0 Отговор
    Цецу , ама то само Бацката и Гешу моат се праат на луди , ти си си просто бавноразвиващ се , не им гази в територията.
  • 43 Цецооо,Цецо

    3 0 Отговор
    Как успя да измамиш хАмериканския бизнесмен Вълнев,не знам,кат телефонен измамник.Тоа Вълнев или е пълен балама,което не се връзва с профила му на бизнесмен,или е прал некви капитали!

    Коментиран от #44

  • 44 елегантно

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Цецооо,Цецо":

    Инвестирал е в него , по апартаментната схема , не го е измамил, оня си връща ''заема''.
  • 45 ЦВЪКИ...ПУДЕЛЧЕТО НА БАЦЕТО

    1 0 Отговор
    ОПА....КВО СТАНА БЕ ЦЕЦКО.....БЕЗ БАЦЕТО СИ....НИКОЙ....

    Коментиран от #46

  • 46 ами

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "ЦВЪКИ...ПУДЕЛЧЕТО НА БАЦЕТО":

    Предстои им ''заедност'' в ЦСЗ. Пак ще се съберат.
  • 47 цецо в казана

    4 0 Отговор
    Закустчика ще лапа по 8 лева за глас - мерзавците си усигуриха още една хранилка преди това.
  • 48 Замръзна му усмивката!!!

    3 0 Отговор
    Не изглежда толкова самоуверен!!крива физиономия!!
  • 49 Ганю

    2 0 Отговор
    Този не го ли е срам да се изказва? Хората го отсвириха тотално, а той пак се прави на разбирач. Млъкни и се скрий, бе палячо!
  • 50 Тра-ла-ла

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "123":

    👍👍👍😂😂😂😂👏👏👏👏👍😂
  • 51 Боко

    4 0 Отговор
    Марш в краварника!
  • 52 безпартиен

    0 0 Отговор
    Въпросът е един и той е: ОТ КЪДЕ СА ПАРИТЕ?Дали не са пристигнали в САЩ от България и сега се връщат обратно под формата на "заплата"?Ако има истински служби за сигурност би трябвало да знаят!Ако не знаят значи да се закриват!Ако знаят и нищо не правят-също!!!
  • 53 zorro

    1 0 Отговор
    Цецо! Нали щеше да вземеш 200000гласа,палячо такъв!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове