Last news in Fakti

7 Април, 2021 10:48 5 132 71

Пътят на Слави Трифонов - от шоуто до депутатско място

  • слави трифонов-
  • шоу-
  • политика

Конфликтът доведе до първия плах опит за досег във властта

Пътят на Слави Трифонов - от шоуто до депутатско място - 1
Снимка: БГНЕС

Безспорно една от изненадите на парламентарния вот беше успехът на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ". Това коментира БНР.

Песента "Едно ферари с цвят червен" беляза поколението на 90-те - време на много надежди и вяра, но и времето на силовите групировки. Последното аналогово десетилетие. Времето, в което изгря звездата на Слави Трифонов в студентското предаване "Ку-ку".

Време, в което всичко беше възможно. Дори и предаване по модела на Орсън Уелс, само че вместо извънземни пришълци, атака на ядрена централа.

Следва оглушителен скандал, първи сблъсък с властта, заплаха от съдебен процес. След години режисьорът на предаването Нидал Алгафари ще обясни:

"Тогава бяхме в еуфорията на свободата".

За пръв път в български ефир се появи политическа сатира. Но политическото кръщене се оказаха протестите срещу управлението на Жан Виденов.

Остана предупреждението:

"Сегашната власт с пеене им я дадохме и с пеене ще им я вземем".

През 2021-ва то изглежда пророческо. Но, за да стигне дотук, Трифонов мина през лъкатушения. Неведнъж му се налагаше да отговаря на въпроси доколко близък е бил със знакови фигури от ъндърграунда. Както и за приятелството си с Бойко Борисов от времето, когато беше главен секретар в МВР до първите стъпки в политиката:

Появиха се признания за някакви 50% от ГЕРБ и терен за строителство в центъра на София.

"Всяка вечер срещу мен само скечове. Съжалявам, защото аз го харесвам, бяхме приятели", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Слави Трифонов отговори:

"Сегашният министър-председател има лошият навик всички да го харесват".

Конфликтът доведе до първия плах опит за досег във властта. През 2009 г. Трифонов пробва, издигайки независим кандидат за депутат във Варна. Валерия Петрова се класира трета с 14 %. Две години по-късно Трифонов застана зад Меглена Кунева:

"Уважаеми зрители, представям ви нашият кандидат за президент - Меглена Кунева. Винаги сме стояли отстрани. За пръв път целият ми екип си позволява да излезем с директна подкрепа за вас, защото сте почтена", каза Слави Трифонов.

Подкрепата свърши с влизането на Кунева в парламента, вече като лидер на собствена партия - ДБГ. Но големият пробив е националният референдум, проведен заедно с президентските избори през 2016 г. Близо 3 милиона и половина българи участваха в него, но 12 000 гласа не стигнаха, за да стане вотът задължителен. И макар да повтаряше:"Не съм политик", Трифоновият гняв го превърна в такъв.
"Ние направихме всичко възможно, за да превърнем решението от референдума в действие и единственото, което остана, е създаването на политически проект и участието на парламентарни избори".

Но "Има такъв народ" - името, което бе одобрено от съда при втория опит. Учредяването се оказа и знак за стила на функциониране на партията - странейки от медии, без пряк дебат с конкуренти, с послания от амвона на собствената телевизия, с идеология - въпросите от референдума. И с цел, изложена отново в една от редките публични изяви на заместника на Трифонов - сценариста Тошко Йорданов.

Предизборната кампания на "Има такъв народ" премина с агитация единствено от екрана на телевизия 7/8.

Трифонов направи няколко силни политически хода. С музикален поздрав отказа коалиция с дубайския изгнаник Божков:

А на финала извади най-силния си коз - концерт пред празна зала.

"Забелязахме, че винаги тези песни предизвикват огромно вълнение и патриотични чувства и настроения във вашите души".

С тези думи Слави Трифонов обясни вестникарското заглавие в изборната нощ на 4 април - "Борисов печели, Трифонов триумфира".

Етноритмите ли доведоха до триумфа, отговаря лингвистът Емилия Славова:

"Чалгата е най-лесното обяснение, но това е най-грешната според мен пързалка, по която можем да се пуснем. Трябва да видим с какво той е стигнал до тези наши сънародници и защо другите партии не са. Неговото шоу е в ефир от 20 години. От 2000-та година той е на екран всяка вечер, много хора са свикнали с неговия начин на общуване, докато политиците ни явно са пропуснали този момент - това свързване с публиката".

Успехът на локалната звезда ни приобщава към глобалните тенденции, смята Славова:

"Това е и световна тенденция - ние живеем във времената на визуалната култура, на ентъртеймънта. Ние влизаме в този калъп".

Калъп по мярата на италианския комик Бепе Грило, обявен преди 7 години от "Шпигел" за най-опасния човек в Европа заради опита да извади Италия от Еврозоната, като украинския президент Володимир Зеленски, изстрелян на поста от комедиен сериал, където играеше тази роля. Сърбия има Бели Претачевич - който с пародиен образ на корумпиран политик със селска нишка, стигна до трето място в президентския вот. От шоубизнеса дойде и бившият американски президент, Доналд Тръмп, който преди организираше конкурси за красота и участваше в риалити формат, играейки себе си. Да, всички те предизвикват нееднозначни реакции.

Социологът Мира Радева посрещна с възторг изборният резултат на партия "Има такъв народ":

"Да се поздравим всички ние, защото това е нашият ден на гражданите, в който казваме - досега бяхме ние, сега сте вие".

А ексминистър Соломон Паси си пожела:

"Бих пожелал на България да има подобен министър-председател като вас".

Други като политическите анализатори Антоанета Христова и Георги Харизанов не крият антипатиите си:

"Смятам, че шоумените, а и хората около него не стават за политици", каза Христова.

"Ние имаме нужда от опитни политици, можещи, които дълги години са се занимавали с това, а няма тепърва да се учат как да не се загубят в парламента".

Четата на шоумена Трифонов не се вълнува от чуждото мнение.

Тошко Йорданов:

"Справедливостта идва, носена на копието на българския народ и на неговата воля на изборите".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    46 27 Отговор
    Все пак Слави си остави хубавата работа в БТВ и се изправи срещу Хунтата.Това значи много.

    Коментиран от #15, #63, #69

  • 2 Методий

    49 14 Отговор
    Браво на българите! Браво на ИТН , ДБ И МУТРИ ВЪН! БРАВО!

    Тома Биков на 11 юли нарече българите , които протестират срещу тиквата - тиня! Проклинаммм герб да се превърнат в тиня! Успех на България и на факти бг.

    Коментиран от #13

  • 3 БАЙ Х@Й‼

    41 2 Отговор
    Слави започна с мартеници в подлезите на София‼ Не , че нещо , ама да сме точни ‼

    Коментиран от #9, #19, #20, #22, #25, #55

  • 4 Път

    22 5 Отговор
    чрез силните на деня , без значение кои , включително мутри и подземен свят , с две патерици и гръб да се подпира ! Нарцис без
    топки !
  • 5 В грешка сте

    20 17 Отговор
    Няма партия на Слави. Партията е на Козяк, където са редени листите и лидер е другарката Мустафа. Не е лошо да им прочетете и програмата. Четенето не убива, за разлика от тъпотата.

    Коментиран от #14

  • 6 Дани Кучето

    20 7 Отговор
    И на тоя му дърпат конците от подлеза на НДК с мартениците до студентското ,, Ку-ку " платено от СДС където избщо не му беше местото защото не е студент, та до БМК и милионите и къщата в Драгалевци!

    Коментиран от #32

  • 7 Баба Зоя

    18 6 Отговор
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...Още един "полиглот" продукт на службите е кандидат за поредния грабеж на българина.ЧЕСТИТО!

    Коментиран от #12

  • 8 12345

    22 10 Отговор
    Слави е за шоу никой от тях не става за политиката.Хора от улицата не са за там.
  • 9 Последния Софиянец

    27 8 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    А Тиквата започна като шофьор на Маджо.

    Коментиран от #26

  • 10 ДПС

    16 6 Отговор
    Нищо няма да направи и този. Жалко че му преляхме гласове равняващи се на 5 процента. Но нищо ,ще му гледаме сеира няколко месеца.
  • 11 Behemoth

    18 5 Отговор
    Само когато Баце тръгне по съдилищата (с адвокат Марковски ХАХАХА) ще повярвам ,че чалгаря козината си мени .... хихихи..

    Коментиран от #24

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Болшевик

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Методий":

    Вие,добре ли сте?
  • 14 Болшевик

    3 12 Отговор

    До коментар #5 от "В грешка сте":

    Бъркаш! България се командва от Кремъл,другарю!

    Коментиран от #59

  • 15 кака

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Абе,като гледам колко е татуирана Славуца, си мисля как ще ходи на срещи в ЕС по късо ръкавче при 40 градусова жега:))))))

    Коментиран от #21

  • 16 БРАВО СЛАВИ !

    13 4 Отговор
    НАПЪЛНО ГИ ОШАШАВИ !
    Ближат люти рани ! Вече няма кой да ги храни !
    Мани Мани !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 По точни

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    Тръгна от член на БКП за да сме още по-точни!
    Участието му в КУ-КУ идва от политическата квота на "партията", той както и Курумбашев и още няколко знайни "лица" на родния шоубизнес позалезли покрай него и нарцистичните му нрави!
  • 20 79789798

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    Абе варненскиКавалл , а ти какво работиш бе ? Всеки човек има морално и законно право на труд! Има милиардери тръгнали от 0! Ти какво си постигнал? Ти продавал ли си мартеници и да стигнеш до там да имаш концерт с 50 000 души? Какво си постигнал ти ?

    Коментиран от #53

  • 21 зъл пес

    6 7 Отговор

    До коментар #15 от "кака":

    Ще ходи с дълги ръкави и ще лее миризлива пот:)))))))))))
  • 22 мерцедес

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    А вие може би сте маркграф на Силезия , повелител на Оксфорд , принц на Уелс , сеньор на Флоренция и не на последно място КАВАЛЕР НА ПОЧЕТНИЯ АХМАК!
  • 23 Млък !

    12 6 Отговор
    Слави ви отнесе, като куцо пиле 🍅 !
  • 24 пфу

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Behemoth":

    Ще има да чакаш....А и я си помисли дали те няма да бъркат в кацата с мед......тогава ще трябва да последват баце там ,където го пращате сега.
  • 25 Увиснал

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    Къв си ти ве? Ааааа верно бай Х.....точно това си.
  • 26 зъл пес

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    А Славуца ходеше по срещи с борчетата,даже единия го отстреляха точно когато отиваше на среща с него...
  • 27 до факти

    13 1 Отговор
    Може ли да публикувате програмата на партия ИТН, или поне основните им точки за икономика, социална и външна политика. До сега прочетох програмите на другите партии, без тази на ГЕРБ, защото тя ми е до болка позната, но не намирам никъде програмата на ИТН.

    Коментиран от #35, #36, #47

  • 28 Пенев

    6 6 Отговор
    От трън та на глог с този...
  • 29 Али Реза

    7 1 Отговор
    А бе тук реват повече от мен,бе ?!
    Много ги боли ! Лошо им е !...
  • 30 зъл пес

    12 3 Отговор
    След гръмките думи и еуфорията, ще дойде затишието и безвремието за новите политици.Наистина,докато се научат на политика,ние все ще сме си на всяка опашка............
  • 31 На Слави сценарист

    4 1 Отговор
    Бойко е турист...
  • 32 А.така

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Дани Кучето":

    А къща в Бистрица за 1,5мил. на Севда тв дето е държавен служител може ли?
  • 33 Диверсант

    4 4 Отговор
    В статията се споменава италианския комик Беппе Грило. ФАНТАСТИЧНО.. Пропуснато е продължението че спечели народа с борбата за свобода от финансовия капитал, връщане на лирата, излизане от Европа, свиреп боец с фармацевтичните компании, против нелегалната емиграция. И след като хората му гласуваха доверие, към днешна дата е НАЙ ЯРОСТНИЯ БРАНИТЕЛ НА ВСИЧКО ПО ГОРЕ... През цялата си история Италия не помни такъв кошмар. Днес излизат фактите че финансирането на тоя цирк е започнал още през 2003 от Джордж Сорос....... Намалиха броя на депутатите под предлог за пестене на народни пари. Хората се вързаха. А целта е с по малко депутати по лесно се прокарват тоталитарни закони... КОЙ Е СЛАВИ ОТГОВАРЯЙТЕ СИ САМИ..
  • 34 pesh

    7 9 Отговор
    Ето затова гласувах за ИТН - голям рев в коментарите под всяка статия - и гербарите и бесапарите тотално посрани

    Коментиран от #39, #50

  • 35 зъл пес

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "до факти":

    Да,и аз отдавна апелирам за това
  • 36 Диверсант

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "до факти":

    Купи си диск на КУКУ БЕНД 😭
  • 37 7777

    7 3 Отговор
    Властта и партиите от статуквото се изгавриха с резултата от референдума. Но има видов ден. Сега едните предлагат мир, а другите коалиция със Слави. Той не им приема офертите, което е достойно поведение.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Диверсант

    8 7 Отговор

    До коментар #34 от "pesh":

    Какво значи ИТН __Иматъпнарод
  • 40 Браво на Слави

    2 2 Отговор
    Зад теб сме всички цесекари.
    А зад Годжи левскари.
    А зад Боко само тия от Локо.
  • 41 М и с и р к а

    6 3 Отговор
    Започна се с шпаклите за може би новите силни на деня. Сега дългия ще трябва да се надупи яко на Боко, защото друг вариант няма. А иначе истинската власт пак ще е у другарката Х. Мустафа.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 зъл пес

    5 3 Отговор
    Народе,нека да оставим новоизбраните да кадруват и да видим колко им е акъла.После ще решаваме какво да правим.Ще започнем нашето лято,както те направиха тяхното.Да изпитат и те нагърба си народната любов.
  • 44 БАЙ Х@Й‼

    10 3 Отговор
    Как Ви звучат думите:::: "За да има стабилност сме готови да дадем 10-20 депутата да подкрепят правителство"🤔 Борисов днес 🤔 ще прати свои депутати , КАТО МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА НА ПОВИКВАНЕ, при който ги пожелае ‼

    Коментиран от #67

  • 45 Ми да

    12 6 Отговор
    Сега ще гледаме сеира на Славчо Трифонов! Скочи на дълбокото, ама не може да плува и caмo ще гълта вода! Нали прикaзвa мнoгo, нали иска власт - eтo, народът му я даде. А сега да го видим колко струва? Ама той го е страх да се покаже дори! Мишoк! Наистина сме мъдър народ!

    Коментиран от #66

  • 46 Ревльото от ГРОБ

    3 1 Отговор
    Хайде в ждроб,бойков роб...
  • 47 1111111

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "до факти":

    Програмата е подробно написана на сайта им - pp-itn.
  • 48 Еврофондчо

    3 1 Отговор
    НЯМА мъни за гербав галфончо...
  • 49 Павел Пенев

    4 7 Отговор
    Сега трябва да Му проследите обратния път– от депутат до бунището на историята. Това ще е по интересно.
  • 50 наско

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "pesh":

    Браво пич! бкп -1 и бкп-герб ревът , щото номерата им заминават.
  • 51 Волен Кобзон

    3 4 Отговор
    Това дежавю вече сме го гледали с Волен Сидерович.
  • 52 мииии

    6 5 Отговор
    Без да съм фен на Слави искам да ви питам нещо. Когато Борисов дойде на власт защо не реваха, че е мутра, престъпник от подземния свят, затворник в Чехия, пожарникар, бодигард на Тато и Сакса, агент Буда и още, и още, а сега нададоха вой, че Слави е чалгар, татуирана мутра, че имал несъществуващи връзки с този или онзи /измислици всякакви на всякакви тролове/ и още, и още. Е да, де, ама да си завършил консерватория е в пъти по-различно, отколкото да си еднокнижник. Не ли? Ами това е положението, дами и господа. Необходимо е да го приемем, защото е по-добрата ситуация. На 4-ти април 1998 година изпя /коя песен беше/?Аз съм върхът на иглата! Аз карам влака! Случайност?! Съдбата!

    Коментиран от #56, #58

  • 53 Антон

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "79789798":

    Само да вметна, че милиардери тръгнали от нула НЯМА и няма и да има!
  • 54 Фъкoff

    1 3 Отговор
    В историята на политичаеския възход на Трифонов е изтърван важен детайл. През 2008 той промоцира като бъдещ президент тогавашния бригаден генерал от ВВС Румен Радев...2008 г е времето когато на политическия хоризонт се появиха от ръкава на КГБ спорните фигури в западния свят Тръмп, Орбан, Милош и други. Излязоха данни за странното тримесечно пътуване на Меркел из южните краища на СССР..и т.н.

    Коментиран от #65

  • 55 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    Чекмеджан започна..л ,като шофьор на куфарчета....до терминал 1,от хотел москва.....така говорят някой австрийски дядовци.....
  • 56 Наско

    4 0 Отговор

    До коментар #52 от "мииии":

    Браво! Вие сте интелигентен човек. Бъдете здрав!
  • 57 гост

    9 3 Отговор
    Айде чалгари да ви е честита най- голямата мутра. Слави забрави как пееше на ушенце на Иво Карамански и Георги Илиев.

    Коментиран от #61

  • 58 Диверсант

    4 2 Отговор

    До коментар #52 от "мииии":

    Имам свидетелка. Когато Борисов е дошъл, са започнали някакви разследвания на предишното правителство... Думите и бяха БОРИСОВ НАПРАВО ЩЕ ИМ РАЗКАЖЕ ИГРАТА....... Отговорих и БОРИСОВ ТАКА ЩЕ ВИ РАЗКАЖЕ ИГРАТА ЧЕ СВЯТ ЩЕ ВИ СЕ ЗАВИЕ..
  • 59 Няма такъв

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Болшевик":

    филм другарко.
  • 60 Има такъв прост народ

    4 2 Отговор
    Всъщност, нито едно ново лице не се появи - няколко нови парти, пълни със стари муцуни яхнаха вълната на протеста и ей, ги на - вече в Парламента. Нито един от тях не е без грозно минало, напротив. Е, уважаеми, какво се промени - само формата, но не и съдържанието?
  • 61 Жална ни майка

    7 2 Отговор

    До коментар #57 от "гост":

    Българина има къса памет, вместо да чете и да се интересува от важни неща. Щом има чалга, ракия и шопска, всичко е 6.
  • 62 аз съм Веска

    1 1 Отговор
    КУКУ .. БЕШЕ ПО- ХУБАВО ДА Е ГУ ГУ ... НО ЗА МИР , ТРЯБВА ДРУГА ФИЛОСОФИЯ .
    ПО ЧЕРВЕНО ФЕРАРИ САМО ЗА ДВАМА , НЕ ОБСЛУЖВА НАРОДНИТЕ МАСИ .
    ОТ ВСИЧКО КОЕТО Е ИЗПЯЛ СЛАВИ , НАЙ - МУ ПРИЛЯГА НАНАНАЙНА В КОМБАЙНА .ТАКА РАЗБИРАМЕ , ЧЕ ТОЙ И ПРИКАРАН НА ТЯСНО , ГО ПОДКАРВА НА ПЕСЕН .
    И МЕН ....
    " ХЕЙ , ПОЛЕ ШИРОКО , ШИРОКО , ЗЕЛЕНО , ХЕЙ.
    И БАЛКАН ТИ РОДЕН НАШ ,КОЛКО МЪКИ ЗНАЕШ , КОЛКО ТАЙНИ КРИЕШ , ХЕЙ БАЛКАН ТИ РОДЕН НАШ ".
  • 63 глупости

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Как ще си оставил работата, бе шоуто му стана банално и търсеха с какво да го сменят, не му харесаха парите, които му пробутваха напоследък и се махна, щото в политиката има повече кинти.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Другия с коня

    5 2 Отговор

    До коментар #54 от "Фъкoff":

    Изтърван е и факта,че Нидал Алгафари е агент Наско от ДС...Че точно 2010 та БТ В става собственост на офицера от Първо Главно на ДС Краси Гергов и БТВ Медиа Груп и Слави излиза с шоуто на Слави.....Че точно когато БТВ е продадена и Слави се изнизва от медията БТВ 2019 та с обявен политически Проект..Ей такива дребни подробности са спестени в статията.....
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 121212

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "БАЙ Х@Й‼":

    Сигурно страдат...като победители.Виж при БКП-то, се лее вино и маат суджици
  • 68 Здравей живот

    2 1 Отговор
    Ще го търсите бате Боби , като бай Тошо , ама няма да го намерите... хахахах ...сега ще ви таковат не с 200 ами с 300
  • 69 ИГДК

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    От трън, та на глог... Казано с една строфа: изборна катастрофа! Имали сме Златен век, днес - Нирвана кючек. Имали сме бойна слава, днес - стилът на Преслава. Имали сме ДАНС, днес - Магаданс... Не е ли повод за болка, че на власт е поп фолка?! Избрахме, казано накратко, "Я елате, пиленца, при батко!" Щом чалгата е алтернатива, накъде държавата ни отива!?... А в Историята има един урок, казва се: "от трън, та на глог"... Автор: Петър Донкин
  • 70 СЛАВУНА

    1 1 Отговор
    СТИГА Е ПЯЛ ДА СЯДА В ДЖИПКАТА И ДА ПОЧВА ДА РАБОТИ, НАРОДА ОЧАКВА РАБОТА, А НЕ ПЕСНИЧКИ, ДА ЗАТВАРЯ ШОУТО И ДА СЕ МЕСТИ В ПАРЛАМЕНТА, АКО НИ Е ПОДЛЪГАЛ ЛОШО МУ СЕ ПИШЕ, МЯСТО В БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА СИ НАМЕРЯТ ТИЯ.
  • 71 Хайде,

    0 0 Отговор
    Народе,лягай ,един по един и брой си самин!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове