Last news in Fakti

8 Април, 2021 10:51 1 778 53

Росен Желязков: ГЕРБ дава подкрепа, но не на всяка цена

  • росен желязков

Желязков нарече лъжа твърденията за увеличение на летищните такси

Росен Желязков: ГЕРБ дава подкрепа, но не на всяка цена - 1
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ са готови да дадат подкрепа и експертиза за сформиране на ново правителство, но не на всяка цена и не за всичко. Това обяви пред БТВ транспортният министър и кандидат-депутат Росен Желязков по повод офертата на премиера Бойко Борисов 10 депутати от ГЕРБ да подкрепят чужд кабинет, за да не изпадне държавата в политическа криза и да не се стигне до нови избори.

Преди всичко обаче ГЕРБ ще изчака да започнат консултациите при държавния глава. ГЕРБ ще вземат мандата и, ако предложат правителство, то ще е с премиер Бойко Борисов.

„Лидерът винаги е кандидат за премиер“, напомни Желязков.

Той призова всички партии в новия парламент да бъдат отговорни.

„Сериозните политици са тези, които могат да поемат отговорност, ясно артикулират и могат да застанат зад нея“, категоричен е той.

Росен Желязков говори и за концесията на Летище София. Каза, че съмнително винаги, след като БСП заговорят, Демократична България също взимат отношение по темата. Желязков нарече лъжа твърденията за увеличение на летищните такси. И обясни, че през 2019 г. пътникопотокът е бил 7 милиона, а сега заради кризата е паднал на 3 милиона. Правителството следва заръките на Европейската комисия за намиране на икономически баланс, след като приходите на летището намаляват. Затова се отлагат плащанията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    39 3 Отговор
    герб не е фактор как не го разбраха тия

    Коментиран от #50

  • 2 zeus

    34 2 Отговор
    Баце раздава депутати като фараон роби.

    Коментиран от #31

  • 3 chi

    25 1 Отговор
    Тези куци мишки никаква подкрепа не могат да дадат...
  • 4 Българка

    28 1 Отговор
    ГЕРБ са в мръсния канал и да помислят за показания пред съд за грабежа и геноцида над собствения си народ. Да не се упражняват повече върху управлението на страната. Достатъчно щети нанесоха. Време е да си заплатят
  • 5 ман

    25 1 Отговор
    ЕЙ КАКЪВ МЕГА БОК ЛУК СИ ТИ .
  • 6 Че как иначе

    21 1 Отговор
    Дават мило и драго да продължат, иначе нямат проценти за самостоятелно управление. Власт на всяка цена в името на собственото си благополучие. За народа да плаща масрафа
  • 7 Пипи Чорапчето

    19 1 Отговор
    А така! Тури и цената на масата - че к'во е една оферта без цена?;)
    Макар че Баце викаше, че понеже си обича страната, е готов в името на народното добруване да ги даде тези "дежурни депутати";)))

    Коментиран от #13, #15

  • 8 NeXu s

    6 14 Отговор
    Хубавото е, че Бсп умират. Остава и Чалгарят да се изложи..... Бойкикев с противната мутра даже няма и да го коментирам.
  • 9 След края на управлението на ОДС бившите

    0 8 Отговор
    След края на управлението на ОДС бившите комунисти, сътрудници на репресивния апарат и монархисти успяха да разрушат реформаторската и демократична алтернатива в българското общество. Успяха, защото оцеляха в началото на 1997 г., защото им позволихме мирно да слязат от властта. Овладяха след 2001 г. цялото политическо мнозинство и спряха прехода там, докъдето бе достигнал. Затова получиха и продължават да получават подкрепата на българските избиратели. Затова е прав Иван Николаев Иванов (депутат от СДС, ДСБ и Синята коалиция, б.р.), като казва, че ние всички платихме само част от цената и затова получихме само част от реформите. (...)
  • 10 Йосиффф

    17 0 Отговор
    МНОГО ТЪПО И НЕЛОГИЧНО СЕ МОТИВИРА ЗА РЕШЕНИЕТО ЗА ЛЕТИЩЕТО.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ТаУмВзе

    3 10 Отговор
    Чакай чалгарчето да се свести от шока бе гербераст долен. Все ще я наредите далаверата пак. Ортак ви е чалгарчето все пак. А това, че ви друска злокобен страх е крайно забавно.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Българка

    21 2 Отговор
    Концесията за летище София ограбва почти милиард от данъкоплатците . Не е избрана фирмата , която е дала най-много пари, а и след подаряване такси за 10 години на "спечелилата" концесията тази сделка си е обирджийска и корупционна
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Лост

    11 0 Отговор
    Той да не си мисли, че ги раздават депутатите ей така и премиер е само Борисов, независимо от мандата?
  • 17 коооо

    10 0 Отговор
    Тивите тинясали не дават те само вземат, крадат и разсипват. Но от прости мутри и тинясали ТКП друго не може да се очаква
  • 18 иеееее

    13 1 Отговор
    Смешници! Този ли пратихте сега да взема завоя :) За един ден няма ли най-накрая да кажете едно и също нещо! Защо ли питам и аз...
  • 19 Бълхи ли има Толупа?

    10 1 Отговор
    Та се върти като човек с умопомрачение.
  • 20 Последния Софиянец

    9 4 Отговор
    Откраднаха гласовете на Слави а сега искат да му дават депутати.Наглеци!

    Коментиран от #23

  • 21 МАФИЯТА - ГЕРБ

    11 3 Отговор
    Мафията се роди от контрабандата. Тя беше спорт във всички европейски страни. Тя се извършваше по старите канали на Държавна сигурност. Това бяха първите големи натрупвания на пари. По едно време изглеждаше, че сме спечелили битката с мафията. Тя обаче не е лесна, тя е срещу определени обществени нагласи, начина, по който гледа обществото на бъдещето си. Трябваше много правителства след това да я продължат, а не да сключват капитулация и мир.


    Това каза Иван Костов пред бТВ, представяйки книгата си"Свидетелства за прехода". Той призна, че писал книгата повече от година. "Тази книга ми отне много сили. Не бе лесно да я напиша", призна той.



    "Посткомунистическото общество ще е сърдито заради книгата ми. Тези хора не можаха да се разделят с комунистическите си възгледи и да приемат Прехода. Те винаги са били срещу средствата, с които той се осъществява. Една от целите на книгата е да се обясни на хората защо днешната ситуация е такава.", бяха думите на Костов в началото.
  • 22 ежко

    13 3 Отговор
    Роско, как не разбра,че лидера ви искат в пандиза да го вкарат, вие за премиер го гласите!Какво неясно има?Скоро ще минем на служебно правителство и нови избори.А глупостта "давам 10 депутатина" е просто несериозна и доста обидна.Ама вие сте гьонсурати.
  • 23 Светослав

    2 5 Отговор

    До коментар #20 от "Последния Софиянец":

    Като си толкова вътре в нещата, и дай кой ще е примера? Моля, те!! Сън не ме хваща

    Коментиран от #27

  • 24 Митовете тръгват още от самата грешна ре

    0 2 Отговор
    Митовете тръгват още от самата грешна рецепта на Прехода. Тя е една и съща за всички бивши комунистически страни, но беше реализирана различно. Оказа се, че демокрацията има сериозни дефицити. Преходът в буржоазна контрареволюция. Много тежка е реализацията на Прехода. Опитал съм се да намеря точният момент на началото на Прехода. В основите му строи един компромис - създаването на нова Конституция на страната и съгласието на бившите комунисти да стартират реформи", коментира бившият премиер на България Иван Костов.



    Свидетелствам от онези ми години. Урокът, който съм извлякъл за себе би, голямата ми грешка е, че не извършихме декомунизация по примера на Конрад Аденауер (първият канцлер на Федерална Република Германия). В самото общество нямаше такава нагласа. Това означава пълна промяна на учебниците по история и на програмата по литература. По друг начин да се образоват младите българи, за да станат убедени привърженици на демокрацията.



    "Андрей Луканов заедно с Желю Желев преследваха едно и също нещо - да стартират Прехода. Луканов имаше много ясно изразена идея да го управлява така, че да е в полза на неговата политическа сила, а СДС да плати тежката цена и това се случи"
  • 25 наглец

    10 1 Отговор
    Давате една златна държавна кокоша за без пари на концесия. Ощетявате държавата и българите, и имаш наглостта да ни учиш на акъл. Като ви подкарат към затворите тогава ще ти изчезне нахалната и нагла усмивка.

    Коментиран от #32

  • 26 а ти

    11 1 Отговор

    До коментар #15 от "NeXu s":

    що не поташ нИдялко защо спря коментарите във т.нар. си "агенцийка". Страх от оплюване, бате, това е отговорът!

    Коментиран от #28, #30

  • 27 Последния Софиянец

    12 3 Отговор

    До коментар #23 от "Светослав":

    Нови честни избори организирани от Румен Радев.
  • 28 Лост

    7 2 Отговор

    До коментар #26 от "а ти":

    А Харизанов карантинираха ли го, че беше при Коритаров в понеделник?

    Коментиран от #38

  • 29 А.така

    6 2 Отговор
    Вчера можеше друг да е премиер днес пак на 180 градуса!
  • 30 NeXu s

    1 11 Отговор

    До коментар #26 от "а ти":

    Ами не е нормално всеки ден да има псувни, клевети и обиди. При това без нито един аргумент. Всички против ГЕРБ сте от утайката на обществото - недоучили, не работили, нищо неумеещи.
    Аз директно щях да блокирам по мак-адрес всички тролове.

    Коментиран от #35, #39, #41

  • 31 Има и може

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "zeus":

    Да раздава 🌼🌼🌼😉
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Росен Желязков, с Цветанов организираха

    6 0 Отговор
    Костинброд ската Афера с фалшивите бюлетини, под Вещото ръководство на Марин Райков!! Щесе преразгледа случая! РОСЕН Е ГОЛЯМ Наглец!!!
  • 34 vvvvv

    2 0 Отговор
    Самопредлагат се. Още има за крадене.
  • 35 Хахаха..

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "NeXu s":

    И кой си ти да блокираш и да дефинираш кой е "трол" бе,папуняк?! Я бегом на Козяк за по-адекватни инструкции!

    Коментиран от #45

  • 36 Време е

    4 0 Отговор
    Ами хайде, махайте ги тези ГЕРБЕРаСТИ бе хора!
    ОКОНЧАТЕЛНО_ВЪН,бееее!
  • 37 Бай Бой

    4 0 Отговор
    Еххх каква гнусна мацуня....
    Нагъл, самонадеян, брррррррррррррр
  • 38 Коритото

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Лост":

    Коритаров го убиха доктори герберасти!
    Мнго е знаел, много..........и понеже, лека му пръст , си беше фурнаджийска лопата-свитнаха го набързо..или както пишат мисирките "внезапно"!
  • 39 БАЦЕ БАЦИЛА

    9 0 Отговор

    До коментар #30 от "NeXu s":

    Като чета поста ти за привържениците на Борисов май основните качества са наглостта и алчността?
  • 40 Иван

    3 0 Отговор
    Ми тя цената е ясна. Видя се по чекмеджетата на вожда ви. Ама след другите избори сте “ЧАО”
  • 41 Госта

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "NeXu s":

    Ооо,герберска подлого,тръгна и ти към канала,защото Баце е пътник
  • 42 Стоян

    2 1 Отговор
    Нещастник ......
  • 43 Хайде бе!?

    4 1 Отговор
    И тази" криза" десет години ли ще продължи? Тук постъпихте точно по модела с Дъндито.Давайй,подписвай наред! За 20-30 години напред.Остави че подписвате,но слагате подпис под загробващи клаузи. Така ни ги нахендрите Дъндитата за тридесет години, и Софийска вода.Дъндито със уникалния договор,който ще ни носи милиарди,но в стотинки.На всеки килограм злато- един грам за държавата.Кяр,огромен,непостигнат никъде.И да им бъде комфорта пълен,няма държавен представител в Африка,където се преработва рудата.Колкото кажат,толкова! И златцето- тютююю,към Канадско. В Мозамбик, Танзания същото дънди, им плаща 42% конц.такса.Тоест: 42 пъти в повече,от колкото на баш европейски Ганъо.Със водата също.Франсето на бай Ганчо две Стотинки за куб.м вода, която препродава на същия Ганъо за 2,34 лв на куб.м. Печалба над Хиляда процента!!!И последно Железния: Посочи една държава от ЕС, отдала Единственото си Национално летище ,и то- столицата със международен сертификат и съответни лотове на концесия. Няма железни ми манипулаторе. Тези прословути шестотин милиона,ще ги избият за максимум две години.Пръснахме десетки милиони за ремонт,нови терминали,от Нашите пари.И те кацнаха на готов терен.Ако бяха времената на Крум Страшни,да сте разчекнати с четири коня.До един!
  • 44 ПРОТЕСТ

    1 1 Отговор
    САМО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНЕ Е СПАСЕНИЕТО НА НАРОДА, 120 ДЕПУТАТИ И 1 ЛЕВ СУБСИДИЯ ЗА ТИЯ МАСКАРИ.
  • 45 NeXu s

    0 4 Отговор

    До коментар #35 от "Хахаха..":

    Над теб съм в обществото, общако, можеш да бъдеш сигурен.
  • 46 Олигарха

    0 0 Отговор
    То трябва да си вътре в Централ наВекилски много работа свърши особено за тираджиите.А за фалшивите шофьорски. книжки ти баце. минимум пет лета.Плешивия. Чао.
  • 47 българин

    3 1 Отговор
    а защо смятате, че вие от герб сте най компетентните в тази страна? има и безпартийни, които са по компетентни във всяка една област в живота на хората и могат да се справят по добре "в името роду". вие сте добри в усвояването на средства и това е проблема, че сега се ограничават тези ваши възможности.
  • 48 ежко

    3 2 Отговор
    Росене, преди да плямпаш -питай шефа си!Не не всяка,ами на каквато и да е цена сте готови, ама никой не ви ще!Естествено говорим за политика, а не за пандиз,нали?
  • 49 ТОЗИ

    1 0 Отговор
    мошенгия да каже на кого реално продаде летището????На ДОМУСА и ШИШИ ЛИ?????Нещо много се ежиш,сигурно толупа тебе ще предложи за премиер ???????
  • 50 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    ГЕРБ и Бойко - значи ХЛЯБ И РАБОТА ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД...Всичко друго е "пунта мара"....
  • 51 Врачка

    0 0 Отговор
    Росен Желязков стана големец в ГЕРБ благодарение на Румяна Бъчварова—Шматката,бивш министър на МВР сега посланник в Израел.
    Разровят ли само в БДЖ този тип ще играе сантасе с бай Ставри до колонизацията на Марс.Следствието ще има думата!
  • 52 цацарка

    0 0 Отговор
    Поредния експерт-депутат под наем който Баце подарява. Бай Ставри ще му се зарадва.
    Чака ви всичките барабар със Севда да ви направи gang bang.
  • 53 Омис

    0 0 Отговор
    Никой НЕ Ви иска подкрепата. Съберете си се с ДПСТО и ако искате с БСПТО. Ама ВИ е срам, да си показвате обвързаностите и срамотиите на светло. От вас Никой вече, нищо не иска само да си идете с МИР. Борисов пак наруши закона за да разхожда още малко джипката, защото трябваше да се откаже или преди 04 или след като се закълне в НС, ама то Вие отдавна законите за нищо ги нямате. Даваме вземаме Депутати поредна гавра с Парламентаризма от политически СМЕШНИЦИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове