Last news in Fakti

8 Април, 2021 10:28 4 297 31

Екатерина Михайлова очаква новия състав на правителството до 10 дни след свикването на Народното събрание

  • екатерина михайлова-
  • правителство-
  • народно събрание-
  • парламент

На Борисов ще бъде сложно да избере ръководство на парламента, прогнозира експертът по конституционно право

Екатерина Михайлова очаква новия състав на правителството до 10 дни след свикването на Народното събрание - 1
Кадър: БНТ

В рамките на 7 до 10 дни след започване на консултациите ще има яснота за състава на правителството. На Борисов ще бъде сложно да избере ръководство на парламента. Това заяви в предаването "Денят започва" по БНТ проф. Екатерина Михайлова, експерт по конституционно право.

Тя допълни, че консултациите за съставяне на правителство ще започнат, след като бъде свикано Народното събрание.

"Трябва народните представители да положат клетва, да се изберат председател и заместник-председатели на парламента, да се приемат правила по които да се сформират парламентарните групи, защото консултациите се водят с тях", добави проф. Екатерина Михайлова.

По думите ѝ според Конституцията председателят на Народното събрание трябва да се избере на заседанието, на което ще се закълнат депутатите.

Според проф. Екатерина Михайлова е практика името на председателя да бъде от първата политическа сила и най-голямата парламентарна група.

"От председателя можем да разчитаме бъдещите политически конфигурации. Страната без правителство няма как да остане. До момента, в който бъде избрано, сегашното правителство управлява в оставка. Ние в момента не знаем защо ще се свиква Велико народно събрание", отбеляза проф. Екатерина Михайлова.

Тя коментира и представянето на десните партии на парламентарните избори.

"При десните има състезание, няколко членуват в семейството на Европейската народна партия. За дясното претенцията е голяма, но по-големите проблеми са в лявото. Аз намирам своето дясно представителство в момента в парламента", каза още проф. Екатерина Михайлова.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    33 3 Отговор
    Тая пък от къде изпълзя???
  • 2 ТаУмВзе

    5 14 Отговор
    Таратанци. Чалгарчето е в по голям шок от мутропитека. Другите лаят в насипно състояние. Важно е, кой ще върти далаверата, защото Всички са за Затвора. Съответно всички са невинни. И пак експерименти за наша сметка. Закривай и това е.
  • 3 Кокала

    25 3 Отговор
    Класната се показа,отново иска кокала!
  • 4 Последния Софиянец

    25 9 Отговор
    Мишо Константинов подмени вота на българите в Арена Армеец.Това Народно събрание е фалшиво.Искаме нови избори организирани от Румен Радев.Честни!

    Коментиран от #7, #11, #12, #19

  • 5 БОЗА

    20 2 Отговор
    И тая разчита на късата памет на хората... ;-(
  • 6 Антигерб

    14 3 Отговор
    Тази герберска калинка от къде пада - изобщо не е в час.

    В рaмкитe нa 7 дo 10 дни cлeд зaпoчвaнe нa кoнcултaциитe щe имa яcнoтa зa cъcтaвa нa прaвитeлcтвoтo. Нa Бoриcoв щe бъдe cлoжнo дa избeрe ръкoвoдcтвo нa пaрлaмeнтa.

    Какво правителство ще прави Тиквата и с кого и какво ръководство на парламента ще избира като няма мнозинство. То бива неграмотни герберски калинки ама хайде спрете се малко.
  • 7 ТаУмВзе

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Ако изборите променяха нещо, щяха да бъдат забранени. Поне това трябваше да знаеш пич. Избори на територията а абсурдни, защото робът овца е свикнал на Изтъпления. И за това бяга, където ще е по платен Роб с правила и хлебче.

    Коментиран от #8

  • 8 Последния Софиянец

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    Ако се прочистят СИК,ЦИК и Информационно обслужване има надежда за честни избори.

    Коментиран от #10

  • 9 моля

    10 0 Отговор
    Класната очаква, така ли! А твоят човек, Костов, какво очаква? Що не се скриете, минали величия, че някои не ви помнят даже!
  • 10 ТаУмВзе

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Пич, нали и аз бях в комисия. Видях цирка на Пародията за пореден път. Разсъждаваш с надеждата на пубер в сладкарница, без мадама.
  • 11 Светослав

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Намери 150 мил. лв😀. Такива лаещи кучето много, поне кучкарници приюти да построят, че да ви крием
  • 12 NeXu s

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Аз пък не искам Ретроградев Естонски, който е лицемер и лъжец, да организира избори.
    Излъга за синчето си, излъга за секретаря си.
  • 13 Кате,ти

    6 2 Отговор
    Си добър юрист,но защо се опитваш да ни убедиш,че не владееш обикновени ,аритметични действия? С кого ще състави Кабинет Бойко? Та дори заявяваш,че Очакваш такъв ,до 10 дни.Чисто разтакаване,за да останат в МС, да концесионират до последно.След мен- и потоп! Нас ни интересува" Цигуларя" каква соло - партия ще ни поднесе.Ако и той се върти,като слънчасал,и практически ни запрати отново на избори,тогава е лошо.Ще се шири Боко безнаказно поне два месеца напред.За два месеца, и апартамент не може да освежиш.Но за два месеца,може да разпродадеш половин държава.
  • 14 Омис

    5 0 Отговор
    200 дена нямаме правителство, а един се крие в една жипка. Голяма работа, че до другите избори може да няма нормално, а служебно правителство. Трябват Нови честни избори. Герп печелещи във всички ромски махали и с платен корпоративен и чиновнически вот, да обясняват колко са легитимни. Мишо К. вече 5 ден не може да уйдурдиса резултатите, цик направих всичко българите да НЕ си упражнят правото на глас оставих около милион скрити души в избирателните списъци. Бай Ганьо прави избори. Статуквото Герп, ДПС,БСП барабар с дебелото момче трябва да остане извън властта поне 3-4 години. Цацаратурата, каскетурта и ВСС да се разбутат. За да се започне една бавна и трудна промяна. По вероятно е да не стане, но си струва да се опита.

    Коментиран от #21

  • 15 Дидко

    4 2 Отговор
    Учителко любима! Не се ли пенсионира отдавна. С другаря Костов умора нямате за кражби. Скрий се. Ти и бившата ти партия сте срам и позор за българския народ. След двете войни България е била по-стабилна, от колкото след вашето управление.

    Коментиран от #24

  • 16 Класната Михайлова!!! Тича ме по митинги

    7 0 Отговор
    По избори за СДС!!! Виена върха се оказахте. калпави, кой Ченге, кой доносник, Меркантили, кариеристи!!! Погребахте и про дадохте СД С!!! НАДЕЖДАТА НА ЦЯЛ ЕДИН НАРОД!!! НЕ МОЖАХТЕ ДА РЕШИТЕ, КОЙ ДА"ВОДИ БАЩИТА ДРУЖИНА" "!! СЛОЖИХТЕ КЛЕПОУХИЯ ЗУБРАЧ ФИЛИП, КОЙТО Е ПЪЛНА ШУШОМИГА, ПОСЛЕ ГО СВАЛИХТЕ И ДО ТАМ. КОСТОВ СЕ ОБГРАДИ С Крадци, които само това правеха, министри Крадци!!! Колко надежди Погребахте и Колко Милионери като Бакърджиев направихте??
  • 17 Сър Пичук

    6 1 Отговор
    Както каза самата Михайлова в интервюто, в частта, която не е публикувана тук, много промени в Конституцията не могат да бъдат направени от обикновено НС и е нужно ВНС. Какво точно, може да се види в проекта за Конституция на Радев и чак тогава да се говори има ли нужда от ВНС или не.
    Жалко, че водещите се държат толкова услужливо към такива техни "гости". Точно гости - грижат се за комфорта им и само с дето с бяло сладко не ги черпят. Та можеше да пита тази профессорка, кое позволи явлението Борисов? Защо уж независимите по Конституция Законодателна, Изпълнителна и Съдебна власт не са независими и какво може да се промени в Конституцията и законите за да се направи така, че тези проблеми да се отстранят веднъж завинаги.
  • 18 chi

    3 1 Отговор
    Таз пък от къде я изкопахте?
  • 19 винкел

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Кое им е не чесното на изборте?
    Тия дето най-много викахте се оказахте 15% поне се засрамете!
    Борисов спечели - а ще ни управляват загубилите изборите.Сега започват пазарлъците,спрени еврофондове.Стига сме строили магистрали-новите имат други приоритети!
  • 20 no name no face no number

    2 1 Отговор
    Само избори никаква алтернатива не бива да се допуска.

    Коментиран от #23

  • 21 Пенсионер

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Омис":

    Говориш глупости. Бaтe Бoйкo дaвaшe пo 50 лeвa вceки мeceц към пенсията, новите нищo нямa дa дaдaт. Ще оправят само себе си и родата. Нe излязoхa дa глacувaт пeнcиoнeрcкитe лeгиoни, ocлушaхa ce, хoдихa зa гъби и нa ceгa. Oт cлeдвaщият мeceц, пeнcия c 50 лeвa пo- мaлкo. Хaк дa ни e. Тъпa рaбoтa.

    Коментиран от #25

  • 22 ПРОТЕСТ

    2 0 Отговор
    САМО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНЕ Е СПАСЕНИЕТО НА НАРОДА, 120 ДЕПУТАТИ И 1 ЛЕВ СУБСИДИЯ ЗА ТИЯ МАСКАРИ.
  • 23 ПРОТЕСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "no name no face no number":

    САМО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНЕ Е СПАСЕНИЕТО НА НАРОДА, 120 ДЕПУТАТИ И 1 ЛЕВ СУБСИДИЯ ЗА ТИЯ МАСКАРИ.
  • 24 Казуар

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "Дидко":

    Другарю, фалирала държава от комунистите не се оправя лесно. Трябват много петилетки.
  • 25 ами

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Пенсионер":

    Който е вземал, сега трябва да ги връща. С лихвите.
  • 26 Рони

    2 0 Отговор
    Старите змии излизат от дупките си
  • 27 казах

    2 0 Отговор
    Дясно , ляво, червено, синьо и резултата е нулев.
    Трябва да се забранят всички партии.
    Кого представляват? Себе си и шепа приближени.Какви класи има?
    Работническа? Че то работа няма.Средна класа? Че те я унищожиха преди да се роди.Шепа богаташи, банкерски империализъм и чиновници.Това е.
  • 28 кочо

    1 0 Отговор
    замириса на мухъл.

    Коментиран от #29

  • 29 винкел

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "кочо":

    И нафталин!
    Сега да видиме каква "промяна" ще настъпи.На мястото на калинките ще има други калинки.За обикновенните хора нщо няма да се промени.Интересно ми е да чуя какво ще кажат протестърите-какво спечелиха?
  • 30 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ДНЕС РАЗБРАХ ,ЧЕ И ЛУДЖЕВ Е "ПРОФЕСОР" !?!? ПОЛИТИЧЕСКИТЕ -УМРЕЛЯЦИ- ДНЕС СА ПРОФЕСОРИ !!!!!! ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ ПРОФЕСОРЧЕТАТА И ПРОФЕСОРЧИНКИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ПОВЕЧЕ ОТ АРМИЯТА НИ И ВЗЕМАТ ДОБАВКИ ОТ НАРОДА ???????????
  • 31 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЗА КОНСТИТУЦИЯ ОТ 20-30 СТРАНИЦИ ИМАМЕ-КОЛКО ПРОФЕСОРИ ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове