Last news in Fakti

8 Април, 2021 13:27 4 313 15

"Спаси София": Градският транспорт на София е в колапс заради Контрера и ГЕРБ

  • спаси софия-
  • карлос контрера-
  • градски транспорт-
  • мтк гроуп-
  • йорданка фандъкова

Управляващите дадоха куп линии на частното дружество "МТК Груп" и излъгаха, че то ще вози на цена по-ниска от тази на “Столичен автотранспорт”, алармират от инициативата

"Спаси София": Градският транспорт на София е в колапс заради Контрера и ГЕРБ - 1
Колаж: Спаси София

Частният превозвач "МТК Груп" иска допълнителни 200 000 лв. общински пари за първите два месеца на тази година. Тези средства са в допълнение на около 3 млн. лв., които превозвачът ще получи от Общината за извършена транспортна дейност за същия период. С това цената на километър пробег се изравнява с цената на общинския превозвач “Столичен автотранспорт”, който за разлика от частния, има съчленени автобуси и обслужва далеч по-натоварени и сложни линии, увеличаващи разходите му.

Разбира се, "МТК Груп" предвидливо изчака да минат изборите и на 6 април си поиска сумата. До такива "дефекти" води вредният договор, предложен от Карлос Контрера от ВМРО, щедро подкрепен от Фандъкова и групата на ГЕРБ. Те през 2016 г. дадоха куп линии на частното дружество и излъгаха, че то ще вози на цена по-ниска от тази на “Столичен автотранспорт”. Още тогава предупредихме, че договорът е в ущърб на обществения интерес и Общината сама си връзва ръцете с него. Сега берем плодовете от поредната доза “отговорно управление” със запазена марка ГЕРБ-ВМРО.

Градският транспорт на София е в колапс - той все още няма бюджет за тази година. Управляващите са вдигнали ръце от него и не се знае колко Общината ще похарчи за транспорт през годината, какво е финансовото състояние на дружествата, както и колко милиона не достигат и как ще се осигурят. Г-н Контрера, който спуснаха да е председател на транспортната комисия, проведе неуспешна кампания за депутат, в която влизаха както мигрантите, така и педофилите, но не намери време да състави бюджет за градския транспорт. Ето такова безотговорно, нелепо и все по-очевадно некомпетентно е управлението на София, начело на което е безгрешната Йорданка Фандъкова и хайдутския ѝ коалиционен партньор.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    61 4 Отговор
    Tова гномче Контрера как го приеха в националистическа партия след като е израсъл в циганската махала в Сливен? Баща му е имигрант от Никарагуа.

    Коментиран от #8, #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Протест срещу безобразията в България

    25 1 Отговор
    Калоян Янков - Kaloyan Yankov:

    Отдавна град Велико Търново се е превърнал в умален модел на цялата ни страна. Усилията на управляващите в тази посока са все по-явни.

    Кметът Даниел Панов не се яви на вчерашната сесия на Общинския съвет и на въпросите на общинските съветници не беше даден отговор. Важни питания, повечето от тях свързани с проблеми, натрупани в резултат на години неглижиране.

    Такъв например е и моят въпрос относно депото за строителни отпадъци в землището на село Леденик. Какво ще намерите там? Няколко стотин хиляди тона отпадъци, депонирани при условия на неясен статут на депото и съмнителна законност + бонус - нов географски обект на територията на общината - езеро.

    Продължаващото функциониране на депото представлява съществен екологичен проблем, а освен това създава и реална опасност за живота, здравето и собствеността на жителите на селата Шемшево и Леденик. Неустойчивият южен склон на депото надвисва застрашително над река Янтра, евентуалното свличане на огромната маса би запушило коритото на реката и причинило наводнение с непредвидими последици.
    Въпросът, от който кмета избяга, беше именно във връзка с това (
    Ще продължим да търсим отговорите на въпросите с депото.

    На вниманието Ви представям две снимки:
    1. От 2011, когато Даниел Панов е встъпил в длъжност и
    2. Есента на 2020.

    Открийте разликите!

    #БългарияМожеМногоПовече
  • 4 Gowo

    41 2 Отговор
    О. Тепърва ще излизат престъпленията.Трябва нов затвор.С повече легла

    Коментиран от #10

  • 5 Бацо

    38 4 Отговор
    С шкафа и Фандъца директно в Централния
  • 6 ⚖️Укрепването на правовия ред и институц

    14 8 Отговор
    ⚖️Укрепването на правовия ред и институциите е основен приоритет на Демократична България. Време е за промяна.

    ✅ Подкрепете ни!

    #БългарияМожеМногоПовече

    Коментиран от #9

  • 7 доброволец

    11 1 Отговор
    Ще трябва ли да събираме дарения в помощ за СГТ.
  • 8 Може

    4 16 Отговор

    До коментар #1 от "ха ха":

    Но явно има акъл от 5 ла да направи 10.а вие и 2 лв да имате в джоба хоп по бира

    Коментиран от #13

  • 9 Да бг стиха

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "⚖️Укрепването на правовия ред и институц":

    Бе пак ли просите
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 сила

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "ха ха":

    бяха любовници с Джамбазчето,живееха заедно под наем и спяха в едно легло....даже от ВМРО то по едно време направиха акция и събираха пари за мелезчето,за да учел нещо си.....
  • 12 Софиянец

    11 4 Отговор
    В колапс е София отдавна и заради бонбонев който единствено квичи и мрънка гейски с надеждата за кмет. Сложи се и на да България което е буквално смешно. Ще се радвам от да България да излъчат собствен кандидат за кмет, а бонбонев да подсмърча отстрани и да си остане с мрънкането.
  • 13 сила

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Може":

    за това сме на това дередже,защото повечето имат твоя акъл и се възхищават на далаверките и корупцията.....СЕЛСКИ ТАРИКАТИ ала ГАНЬО СОМОВ БАЛКАНСКИ....
  • 14 ЗАТВОР КРАДЦИ

    6 5 Отговор
    ИЗБОРИТЕ МИНАХА , АМА НИКОЯ ПАРТИЯ НЕ ПОВДИГА ВЪПРОС ЗА КОЛОСАЛНИТЕ КРАЖБИ НА БОЙКО И ФАНДЪШКА -- МАЙ СМЕ ИЗБРАЛИ ПАК КРАДЦИТЕ !
  • 15 вуйна

    2 0 Отговор
    Фандъкова-унищожителката на София!!!! Сега да я видим без Тиквоча
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове