Last news in Fakti

9 Април, 2021 10:08 2 044 32

Екоминистърът: Осем язовира преливат

  • емил димитров-
  • язовири

Никой от тях не е опасен, уточни той

Екоминистърът: Осем язовира преливат - 1
Кадър бТВ

„Осем язовира преливат, но никой от тях не е опасен“, заяви министърът на екологията и водите Емил Димитров в „Тази сутрин“ по бТВ.

„Всеки язовир, който е пълен, за нас е потенциална опасност, защото в момента, в който прелее, речните корита трябва да са почистени, а не всички кметове и областни управители са заинтересувани да ги чистят, чакат друг път да стане“, каза Димитров.

Екоминистърът съобщи, че се извършва контролирано намаляване на обема на някои язовири, за да се освободи място за водата от снеготопенето.

„Камчия“ е пълен, прелива и отива в язовир „Георги Трайков“. Има вода за 4 години за промишлеността на град Девня. „Камчия“ за следващите две години има вода за всички. Язовир „Жребчево“, който миналата година беше 70 млн. вчера качи 300 млн. Надявам се на 360 да го спрем и да почнем да изпускаме водата през ВЕЦ-ове, за да може да има вода за следващите две години“, каза министърът.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня с рикията

    13 3 Отговор
    Ако си отвориш големата уста че ги изиеш за нема и половин час.
  • 2 Тоя

    16 3 Отговор
    Тоя крадлив каун ще каже той ги е напълнил
  • 3 КОТарАК

    13 4 Отговор
    помислих си че гербаджиите са ги напълнили отначало...моя грешка
  • 4 Гарантирано от ГРОБ и липно от Б.М.Б

    15 3 Отговор
    Или са празни и народа мре от жажда или преливат и се молят на космоса да не скъсат стени да се издават, така е под "експертното" управление на ГРОБарите !
  • 5 мамуняк бе

    6 4 Отговор
    Хореографо , ревизоро , хидрозора , ако случайно не ви е известно за кого става въпрос. Изобщо шебек.
  • 6 Мастара

    5 2 Отговор
    Да остане и при слави трифонов министър на водите.

    Коментиран от #12

  • 7 гадно

    10 4 Отговор
    Едно от хубавите неща след изборите е, че повече няма да виждаме мазната физиономия на тоя.
  • 8 Патето Яки

    8 2 Отговор
    Ма много работи тоз министърр-мутра Ревизуро, напълни язовирите и пуска боклука на воля, браво.
  • 9 Изчезвай

    5 1 Отговор
    палячо. Бай Ганьовци за язовити ще ми говорят. Хората по света са одавна в 21 век тук крепостни селяни. Заслижаваме си го все пак сме най-просто общество в Европа, а и не само!!

    Коментиран от #11

  • 10 Баня

    1 1 Отговор
    После да не съм чул че има бодствие от наводнения. Предупредени са всички. Почистете си кречните корита парикрадльовци, чистете.
  • 11 Хан Сол

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Изчезвай":

    Що бе по света няма ли язовири или там от въздуха си дърпат вода и като има мъгла и стават наводнения :)
  • 12 Баня

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Мастара":

    Поне си върши работата. Много ясно се изрази че няма мято за претиснение. Ама кой ли чете дорая.

    Коментиран от #16

  • 13 Гост

    5 0 Отговор
    Ревизоро, герберасте до*ен, освободи ни от герберастката си персона моментално...
  • 14 пак не разбрал

    4 0 Отговор
    Извършва се ''контролирано намаляване на обема на някои язовири''?! Затрупвате ли ги ?

    Коментиран от #26

  • 15 Министерство на облаците и дъжда

    7 0 Отговор
    Обещахме да напълним язовирите предизборно, изпълнихме го.
    За следващото правителство оставяме пълни язовири и източен бюджет.
  • 16 кво да казва

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Баня":

    Май не правиш разлика между приказване и реалност , то Простия ни разправя , че сме най-отгоре , ама е обърнал страницата наопъки и чете от зад напред.
  • 17 самохвалци

    5 1 Отговор
    Сигурно благодарение на твоите молитви и тия на ГЕРБ. Плужеци, крадци и пладнишки разбойници. Как е водопровода за Перник , тече ли ?
  • 18 Слави ги препълни

    2 0 Отговор
    Това стана след 04-04,Боко няма вина и заслуга тука!
  • 19 Кукуригу

    7 0 Отговор
    С пълни язовири - воден режим!Гарантирано от ГЕРБ!
  • 20 Тра-ла-ла

    3 0 Отговор
    Кога се изпразнят реват, кога се напълнят пак реват! Е няма угодия! Не са ли това нормални процеси? И защо трябва постоянно да ни занимават с нивото на язовирите? А нивото на река Дунав в сантиметри какво е, защото преди време всеки ден ни информираха? За приливите и отливите на Черно море защо ни държат в неведение? Мен например много ме интересува защото живея до морето, а те нищо не казват!
  • 21 Компетентен

    5 0 Отговор
    Не знам каква е професията на ревизоро, но той е експерт по Нищото. За сведение язовирите са проектирани с преливници и изпускатели на стените. Те са точно създадени за такива проблеми. Друго - всяка стена има обслужващ персонал с нужната квалификация за това. Тяхното задължение да се правят рутинни измервания ежедневно ида следят за изпраността на съоръженията и приитока на вода в чашата на съответния язовир. При нужда се прави контролирано изпускане на вода. И последно, но много важно е да се почиства периодично, според нуждите опашката на язовира от наносите. Ползата за това е двойна, тъй като инертния материал може да се използва за строителни цели. За жалост това не се прави през последните 25 години по всеизвестни причини. По татово време СЕП "Водно стопанство" се занимаваше с това и други хидромелиорации, в цяла България. Пращаха се специалисти в много страни по всички континенти . Сега всичко е унищожено и разграбено. Тогава имаше специялисти, а не такива тарикати като тоя клоун, който на две магарета плявата не може да раздели.
  • 22 пенсионер

    3 0 Отговор
    Все едно , че този търчи лъжи ги е напълнил.
  • 23 Мюмюн

    0 0 Отговор
    Сига многу кулеги ша одим за рибоци на язовирити. Туй-Цоневу, Купринка, Дуспат, Жребецово- ша избиваме на рибата, тъй да знайте. Ази лично на Николаевка ако го фана оня златен шаран, нама да ма видите и чуйте long time.
  • 24 Въпрос

    1 1 Отговор
    Ко го плюете , човека имаше късмет , което в случая беше най-важно. Ако беше на поста някой карък , капка дъжд да не падне , тогава какво щяхте да правите А. ?
  • 25 Котарак

    1 1 Отговор
    Оди иГрай хоро бе!
  • 26 ами

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "пак не разбрал":

    В по-малкият обем, водата изглежда повече. За това го намаляват. А
    контролирано - за да могат контролните органи, да си вземат премиите.
  • 27 Мда

    1 0 Отговор
    Както са пълни, на лято да не ревете пак, че нямало дъжд?
  • 28 МИЧ

    1 0 Отговор
    Защо всяваше паника без да се допиташ до експерти и да ти обяснят , как се експлоатира един язовир ? Декември месец плашиш хората , че лятото няма да имат вода . Имаме достатъчно вода в язовирите , само да не се източват безконтролно от частните ВЕЦ !
  • 29 Павел Пенев

    3 1 Отговор
    Какъв политически възход? От прост корумпиран митничар–министър.
  • 30 най добрия

    0 2 Отговор
    Най добрия екоминистър!Свърши работа изостанала с 10 години.Като Перник примерно ,подават им справки ,че има вода,а то има за някои,за други няма,скриха измервателния уред ,избягал преди проверката.Безконтролно източване и никой нищо не знае.Няма управия,спящ персонал по места.Това което направи този министър,въведе интегрирана система за следене на всички язовири ежедневно,е изключително важно и в полза на всички.А предния министър го лъжеха експерти.Изобщо патриотите свършиха най много работа и нямаше да има проблем и в бъдеще с тази коалиция,ако не беше алчността и завистта за власт на външните марионетни опозиции
  • 31 Домати с лук

    2 0 Отговор
    Преливат и какво от това, да вземем да ти ръкопляскаме ли?
  • 32 Маргинал

    0 0 Отговор
    Кога са пълни заслугата е на ГЕРБ когато са празни те не са виновни!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове