9 Април, 2021 16:10 2 998 34

Дянков: Рано е да се казва, че това е краят на ГЕРБ

  • симеон дянков-
  • герб-
  • икономика

Ваксинирането и Планът за възстановяване от пандемията са двете основни неща, които новото правителство трябва веднага да започне, смята той

Дянков: Рано е да се казва, че това е краят на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

Рано е да се казва, че това е краят на ГЕРБ. Този коментар направи пред БНР бившият министър на финансите в кабинета "Борисов 1" Симеон Дянков. По думите му ГЕРБ ще продължи да е основен фактор в политиката на България:

"Тя е голяма партия и има големи възможности. Интересно е какви политики биха предложили, защото кампанията им беше вяла и без идеи за излизане от Covid кризата и идващата след нея икономическа криза".

Според него тези избори са се отличили с почти пълната липса на нови политики и подчерта, че хората са искали промяна и не е изненада, че влизат нови партии и нови лица в парламента, но въпросът е накъде ще тръгне страната и колко бързо тези нови партии и хора могат да предложат нови политики.

Дянков беше категоричен, че страната може да си позволи нови избори:

"Сега е моментът партиите, които влязоха в парламента, до покажат политическа и финансова политика. Трябва да излязат няколко основни идеи, около които да се създаде коалиция в близкото бъдеще. Новите партии в Народното събрание сега трябва да кажат кои са трите или петте приоритета, които искат да заложат и да вървят напред. В една следваща предизборна кампания това е наложително, не може да се мине само с мълчание".

Ваксинирането и Планът за възстановяване от пандемията са двете основни неща, които новото правителство трябва веднага да започне.

По думите на Симеон Данков вотът на българите в чужбина ще се увеличава, защото на тези избори се е видяло, че той има значение.

Бившият министър на финансите коментира състояние на страна в момента, като подчерта, че "не трябва да се притесняваме, защото финанси в страната има":

"Неоснователни са плашенията, че с още едни избори ще се срути финансовото състояние на държавата. Това няма да се случи, защото България има стабилни финанси. Икономиката крета, но тя креташе и преди изборите, така че едни следващи избори не са причина да се смята, че икономиката ще пропадне".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Булдог

    45 8 Отговор
    МАРШ БЕ, ЛАЯЧ!

    Коментиран от #20

  • 2 Чичо Гошо

    32 7 Отговор
    Баце умре
  • 3 сила

    31 5 Отговор
    ПИЦИИИИ,ПИЦИИИ....МОЖЕ И НА ПАРЧЕ
  • 4 Последния Софиянец

    31 10 Отговор
    Като няма плячка бандитите в ГЕРБ ще си търсят нов главатар и ще се пръснат по други партии.При Цецо ,Слави и Доган.

    Коментиран от #24

  • 5 Прогнози

    36 3 Отговор
    на човек , който не отиде на погребението на баща си , живеещ в бедност , не ме интересуват изобщо !
  • 6 Диверсант

    21 11 Отговор
    😁😁😁😁Новите партии могат да служат само като балерини на КуКу бенд. С икономиката са НУЛА, с външна политика ДВЕ НУЛИ.
  • 7 мими

    23 4 Отговор
    "Прехвърлените 1.4 млрд. лв. през 2010 година от НЗОК са отишли за пенсии в НОИ. Това обяви пред медиите заместник здравният министър Бойко Пенков."
    Симеоне, Крадецо!
  • 8 прокисната пица

    20 6 Отговор
    Яж си пиците и дано ти приседнат.
  • 9 !!!?

    13 6 Отговор
    Рано е да се каже и "имаше един народ" ! Чакаме неговия Шут да се появи на сцената !!!?
  • 10 САМО ГЕРБА

    12 21 Отговор
    Прав е , вие какви искате гологлавия чалгар който грам си няма хабер и нищо не разбира от политика да ви управлява ли или червените по времето на орешарски когато бяха учителите правиха протест и на онези не им пукаше израза беше ''Да разваляме седянката'' забравихте ли , или ония мутра божков , или диписито дето ще ви карат да се кастрирате ако ни управялват, или манолова бсп 2 .Не разбрахте ли че тези останалите партии са разкъсани бспари .Поне Бойко разбира от политика и знае как се управлява.Освен това уважавайте името на партията нали сте патриоти ГЕРБ е другото име на знака на българия лъва който изобразява .

    Коментиран от #19

  • 11 Спасов

    8 2 Отговор
    Добре, няма кой да го слуша...
  • 12 Длф

    13 3 Отговор
    Откъде се изказва това недорасче, от лангли ли?? Д.ишльо
  • 13 САМО ПЕРКО

    5 5 Отговор
    ЕДИН ТУ ОТ ФОРУМНИТЕ ПИСАЧИ НЯМА НИТО ДИПЛОМА НИТО НИЩО ДА УПРАВЛЯВА ТАЗИ ДЪРЖАВА .ВИЕ РАБОТИТЕ ЗА 1000 ЛВ ,РАЗСНОСВАЧИ, БАЧКЮРИ , КОРА БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ И ЦЕНЗ .

    Коментиран от #17

  • 14 любител

    15 0 Отговор
    дано да не са като вашите идеи с царя да открадните пари и да избягате.това което направи и герб.прав си парите са при тях но ако се конфискува всичко незаконно заграбено като се започне от черния през вас и боко тиквата наистина ще има достатъчно пари да излезем от мизерията в която е поставена страната ни.
  • 15 коко

    5 1 Отговор
    Интересно било какви политики ще предложат - ама наистина ли е интересно? Ама не им ли знаем политиките ?
  • 16 сандю

    10 1 Отговор
    тази постна пица направи доста ,за да вкарат герб калинките си в администрацията! измисли постановление, и въпреки законите на които противоречеше,уволниха доста читави хора,за да дойдат гербавите пионки!
  • 17 любител

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "САМО ПЕРКО":

    ами прочети си коментара за да видиш ти колко си образован даже не можеш да пишеш правилно.явно съдиш по себе си.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 любител

    10 4 Отговор

    До коментар #10 от "САМО ГЕРБА":

    много грешиш боко тиквата може единсвено да лъже да манипулира и изнудва хората и най вече да краде държавни пари-чекмеджета палати бутици и офшорни сметки с милиарди.затвор до живот е най малкото което го очаква.

    Коментиран от #23

  • 20 Паметлив

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Булдог":

    То и НДСВ беше " голяма партия" ама какво стана с нея?? Ало, Дянков!! Не схващаш ли ,че партията на Чекмеджето с ускорени темпове върви по пътя на партията на Мадридския комарджия??
  • 21 АМОН

    5 4 Отговор
    КРАЯТ НА БОРИСОВ ЩЕ НАСТЪПИ КОГАТО БЪДЕ СМЕНЕН ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ , ГЕШЕВ И ЦАЦАРОВ БЪДАТ ОСВОБОДЕНИ ЗА БЕЗДЕЙСТВИЕТО СИ , ЗА ШКАФЧЕТАТА С ПАРИ И КЮЛЧЕТА ЗЛАТО.

    ТОГАВА ВСИЧКО РУХВА.
    А иначе Борисов ще се разкарва с джипа безпроблемно, ще бълва мозък и ще ни облъчва по медиите ПЕЕВСКИ , а конструктивната опозиция от БСП ще е доволна , че го е свалила.

    А ТОВА, ЧЕ СИСТЕМАТА БОРИСОВ ОСТАВА НЕПРОМЕНЕНА И ЧЕ ПОДОНО НА ДРЪНДАРСКИЯ ЦИГАНИН ЩЕ Е ПОЧЕТЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЕДНА БАНДИТСКА СТРУКТУРА???

    ТОВА ДРУГАРИТЕ ОТ БСП , И РАЗНИ МАЙЧЕТА , ТАТЯНЧЕТА , КАПОНЧЕТА И ХАДЖИИ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА.

    И БЕЗ БОРИСОВ , БОРИСОВЩИНАТА ОСТАВА.
    НЕЯ НЯМА КОЙ ДРУГ ОСВЕН ДУБАЙСКИЯТ ИЗГНАНИК ДА Я ПРОМЕНИ!
  • 22 Дедо Помнещия

    7 1 Отговор
    Тая тиква Дянков ръси тъпизми!! Я да каже защо открадна милиарди от Здравната каса и къде отидоха парите?? И защо скоропостижно се изнесе в САЩ??
  • 23 Ха дано

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "любител":

    От твоята уста - в присъдата на съда! Да докаже съда, че е независима и непрогнила институция - четвърта власт!
  • 24 Сигурно си прав

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Но Цецо вече хвърли кърпата - отказвал се от политиката. Натрупаното му стига , а и се видя, че никой не се напъва да му търси някаква отговорност. Ще го последват и други "лидери" - изтъкал си платното и ритнал кросното... Политиката у нас е преди всичко КЕЛЕПИР.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Фактъ

    4 1 Отговор
    От това шимпанзе какво да чуем . Този палячо с постната пица . Унижение за българите беше да ни управляват тъпаци , алчни и крадливи , а ние да постигне и да мизеруваме .
  • 27 СЛОНА

    2 1 Отговор
    ТИ ПЪК НЕМАШ ДУМАТА БЕБЕЗГРЪБНАЧНО....
  • 28 питащ

    1 0 Отговор
    Защо не се скриеш бе боклук. Който ти е казал, че си голяма работа да духа супата. Ти си просто едно недоносче.
  • 29 незнайко

    1 0 Отговор
    Който измисли пандемията той да се справя с нея !!! Ваксинирането не е задължително поне засега !!! Когато ваксините станат 100% сигурни тогава могат да ни задължат !!! Господин Дянков да си гледа здравето и да не се меси повече в политиката !!!
  • 30 Харис

    1 0 Отговор
    Краят е Дянков, краят.
  • 31 Човек

    1 0 Отговор
    Всички крадат,и вие писачите крадете.Бай Ганьо винаги гледа да намаже и да мине метър.Още Щастливеца го беше казал в "Бай Ганьо прави избори"
    И го убиха...беше неудобен!
    Това е-Слави е свирач на мутри,черепа е мафиот,Нинова е Техноимпекса,Сестра Галева играе с който и плаща,Пинокио Маджото е слаба ракия и го люшка,който си иска,ДПС да не говорим..
    "А вий вий сте идиоти"-това го е казал Ботев и правилно!
  • 32 възпитаник

    0 0 Отговор
    герберски бокл-к щеше да прибереш пенсионият фонд отр---а
  • 33 ДЯНКО КРАДЕЦА

    1 0 Отговор
    КРАДЕЦА ДЯНКОВ ДА ВЪРНЕ 1,5 МЛРД КОИТО ОТКРАДНА ЗАЕДНО С БОКО МУТРАТА ОТ ЗДРАВНАТА КАСА !
  • 34 Анонимен

    0 0 Отговор
    Стига с тия пенсии. Вина имат всички партии, че си затваряха очите. Работиха по 10 часа, а осигуряваха ги на 4 часа. Примери при тройната коалиция, герб. 2 ведомости. И това са хора на президенти преди години. Герб можеше, но и те от крадене с дпс се самозабравиха. Шивашките фирми им даваха минимална 160 лева, мълчат, а роби. Изцежда те турчина и те пуска да си ходиш бея, същито е и с помашките фирми. Български фирми няма, има държавни, но те са за техни хора, на дпсбспгербсдсндсв. Бкп. Държавата е на бкп и бб е бкп, никакъв антикомунист не е. Щом и вуйчо му е войнов, на майка му брат. От поделение началник на пожарна или министър
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове