Last news in Fakti

10 Април, 2021 07:08 5 032 48

Стойчо Стойчев: Никой не е подготвен да поеме отговорност за съставяне на правителство

  • стойчо стойчев-
  • политолог-
  • правителство-
  • парламент-
  • отговорност-
  • бсп-
  • има такъв народ

Парламентарната група на БСП може да се разцепи и половината да подкрепи партиите на протеста, а другата половина да подкрепи партиите на статуквото, смята социологът

Стойчо Стойчев: Никой не е подготвен да поеме отговорност за съставяне на правителство - 1
Снимка: БГНЕС

Раздори са очаквани в коалиции и формации, направени набързо и под натиска на идващи избори. Това каза пред телевизия "Евроком" политическият анализатор доц. Стойчо Стойчев по повод напрежението в коалицията "Изправи се! Мутри вън!".

Според него обединението между платформата на Мая Манолова "Изправи се.БГ" и "Отровното трио" е било тактическо.

"Тактическо обединение, за да се премине изборната бариера и да имат представителство в парламента. Дали ще успеят да формират парламентарна група, от това зависи дали президентът ще ги включи като формация в своите сметки за съставяне на правителство при третото връчване на мандат. Ако те не направят парламентарна група, няма как да им се връчи мандат", поясни той.

Според политолога партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" не е подготвена да поеме отговорността за съставяне на правителство, както по-рано премиерът Бойко Борисов призова.

"Останалите партии също не са подготвени, включително БСП, защото твърде дълго са стояли извън управлението. Да се иска отговорността да поеме някой с 50 депутати е пресилено. Очевидно, че трябва да има споделяне на отговорността. Едно следващо правителство трябва да бъде подкрепено най-малкото с твърд ангажимент, ако не, най-малкото от една партия. Организира се фронт "анти ГЕРБ" под мотото за промяна. Това са три субекта в парламента - Слави, Мая Манолова плюс компания и Демократична България - те трябва да намерят формулата за някакъв вид колективно действие", анализаторът.

Доц. Стойчев допуска и ново разцепление в БСП относно създаването на ново правителство.

"Като нищо може да се раздели парламентарната група на БСП и половината да подкрепи партиите на протеста, а другата половина да подкрепи партиите на статуквото. Допускам, че ще има разделение по това дали да се подкрепят партиите на протеста с лидер Румен Радев, или да не се подкрепят", допуска политологът.

Той е на мнение, че Румен Радев и неговото лидерство е проблематично за Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 глоги

    43 12 Отговор
    Йенс Шпан: Германия ще преговаря за "Спутник V" без Европейския съюз. ЗНАЧИ ЗА ГЕРМАНИЯ МОЖЕ,А ЗА КЛЕТАТА БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ,ТАКА ЛИ?! ЗАЩОТО ГЕРМАНИЯ НЕ Е АМЕРИКАНСКИ ВАСАЛ И ПАРЦАЛ!

    Коментиран от #5, #14, #25

  • 3 Е как ммм

    13 33 Отговор
    Биволицата славун и ония от изпърди се БГ

    Коментиран от #17

  • 4 А бе Стойчо

    31 6 Отговор
    Си е майчин. Значи Тато е бил прав, че е управлявал 45 години. Сега и Герб ли?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Скрий се

    56 7 Отговор
    Изцъклен лизач
  • 7 Между другото

    46 6 Отговор
    Не е зле всички лизачи да си търсят нов обект,стария голям г.з си заминава
  • 8 Друг вариант

    9 33 Отговор
    Няма!Имa три вaриaнти нa прaвитeлcтвo:1. ГEРБ и ИТН в кoaлиция. 2.Прaвитeлcтвo нa ГEРБ c пoдкрeпaтa нa ИТН. 3. Прaвитeлcтвo нa ИТН c пoдкрeпaтa нa ГEРБ. Други вaриaнти нямa. Cлeдвaщия вaриaнт ,aкo нe ce нaпрaви прaвитeлcтвo oтивaмe нa прeдcрoчни избoри при тeжкa пoлитичecкa и здрaвнa кризa,кoятo нeминуeмo щe дoвeдe дo икoнoмичecкa кризa и тo зa cмeткa нa бeднитe бългaри.

    Коментиран от #45

  • 9 Бройчо бройчев

    36 4 Отговор
    В университетя не сте ли го минавали това. При парламентарна криза, президентът назначава служебно правителство и насрочва нови избори.
    Междувременно през лятото великите тиквени постижения се размирисват още повече и резултатите са други.
  • 10 Последния Софиянец

    47 3 Отговор
    Голямо перде е този.Как не го е срам да се появява пред хората!?
  • 11 ПСР

    38 5 Отговор
    Ех,мамин Стойчо...прав си,братле.НЕма друг по-опитен и отговорен от твой Бойко!Толкова години минаха,все с него начело...България така видимо и успешно дръпна във всички класации на ЕС...стадиони в пусти села,газ,хъб,хора-пътища-автомобили,модел за справяне с кризи,всички назе гледат и се обучават от Бойко...Схемите-смазани,работят,асфалт на цената на диаманти,саниране,джамии,манастири-щастлива,опитна,отговорна работа,работа и пак работа...ромите и те така...Стойчо,мамин!
  • 12 Иван Грозни

    38 3 Отговор
    Стойче, не си спал от изборите насам.Съвсем се отнесе. Почини си Много студия много нещо. Знам какво ти се иска, ама няма да стане. Умрял кон нерита.
  • 13 Напротив

    21 4 Отговор
    КАК Никой да не е подготвен да поеме отговорност за съставяне на правителство...???
    При парламентарна криза, президентът ще назначи служебно правителство и насрочва нови избори, като.единcтвeния нов печеливш, за разлика от Слави Трифонов и "Има такъв народ" , ще бъде нecиcтeмния игрaч, кoйтo мoжe изцялo дa прeoбърнe cтaтуквoтo и дa дoнece нeoчaквaнo чaкaнaтa НOВA ПРOМЯНA, кoятo ce иcкa oт млaдитe, "умнитe и крacиви" прoтecтъри , e БИЗНECМEНЪТ В.БOЖКOВ, кoйтo имa ГОТОВА ПРОГРАМА и бeзcпoрeн уcпeх и лидeрcки oпит в изгрaждaнeтo, ръкoвoдeнeтo и упрaвлeниeтo нa вcякaкви риcкoви и хaзaртни импeрии и бeз cъмнeниe би ce cпрaвил и упрaвлявaл уcпeшнo и държaвaтa...!!!
  • 14 Чукча писател ...

    4 13 Отговор

    До коментар #2 от "глоги":

    По твоята логика и Русия са васал на САЩ, защото и за тях няма ваксини . Нали жужето-феоадал много мисли за крепостниците си, защо не ги ваксинира - по зле са и от нас

    Коментиран от #20

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Герберска

    20 2 Отговор
    Подлога!!!
  • 17 СилваДончева

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Е как ммм":

    Acтрoпрoгнoзa прeд В.Кacиян:

    Cлeд избoритe прeз прoлeттa oбaчe дa oчaквaмe ли и тук кaрдинaлнa прoмянa?

    -Aкo ce пoяви нoвa пaртия, нo тaкaвa нямa. Oчaквa ce прoмянa - тя щe e глoбaлнa зa цeлия cвят, т.e. вcичкитe държaвни глaви и пaртии, кoитo упрaвлявaт в мoмeнтa, дo 3-4 гoдини щe бъдaт cмeнeни, включитeлнo и в Бългaрия.

    Cтaрoтo щe ce cмeни c тoтaлнo нoвo. Нo тoвa тoтaлнo нoвo нe e тoвa нoвo, кoeтo излизa, тoвa ca вaриaции нa cтaрoтo. Нитo Cлaви Трифoнoв e нoв, нитo Мaя Мaнoлoвa e нoвa – тe нe нocят привкуca нa нoвoтo врeмe.

    Cпoрeд мeн щe нacтaнe eдин хaoc, вceки щe cи взeмe 10-тe прoцeнтa и щe зaпoчнaт дa ce кaрaт и дa ce бият 2 гoдини, дoкaтo излeзe нeщo нaиcтинa нoвo.
    Тoвa e кaмшикът oт Чeрнaтa лoжa, кoйтo идвa в eдин мoмeнт и кaзвa – виe зaщo нe cпaзвaтe Бoжиитe зaпoвeди?

    Ниe cмe eдни кoнcумaтoри, кoитo миcлят caмo зa тoвa къдe дa купoняcвaт, кoлкo чифтa oбувки дa cи купят
  • 18 Кики

    15 3 Отговор
    Тези поглоги телевизиите да спрат да канят гербераскоте тролове и кизачи по студиата. Мача свърши за тях. Има си партии, които ще решат как и дали ще управляват, герб вече не е фактор. Избори не са желателни, че милионите идват от джоба на българина.
  • 19 Елон

    8 3 Отговор
    Подлогата е съд събиращ урина и екскременти, т.е. има полезни действие. Политическите подлоги и псевдо социолози/политолози имат вредно действие, защото лъжат обществото. Къде е доцент този гербаджия, кой му е дал длъжност и за какво, след като той не знае какво е обективност и морал в науката и живота???
  • 20 Има едно

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Чукча писател ...":

    заболяване - словесна логорея; има и едно друго, характеризира се с отделяне на течна жълтеникава субстанция - явно имаш и от двете.
  • 21 Гост

    2 4 Отговор
    Само с анти не се управлява и плюене
  • 22 Behemoth

    7 3 Отговор
    Освен Премиера! ХАХАХА ....Абе тоя трябва да го разжалват до асистент поне...да се провери как е станал доцент!
  • 23 кака Веска

    6 1 Отговор
    Преди известно време, някой някъде беше споделил клип в ТикТок, как Стойчо друса кючеци с фолкпевицата Галена на нейно участие. Нещо не го намирам. Моля, някой да сподели линк.
  • 24 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    13 2 Отговор
    Тоя с розовата душа продължава да лиже
    заDNика на Тулупа...
  • 25 пфу

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "глоги":

    Не се пеняви бе,ваксини има
  • 26 Ако

    2 2 Отговор
    Ако партиите на протеста не поемат отговорност да управляват,значи са конструкции Пунта Мара. Поне за изчегъртването на ГЕРБ от властта има консенсус и с БСП, и не го ли използват значи са страхливци. Повече от ясно е,че подсунваната подкрепа от ДПС е Данайски дар и това означава ,че ДПС не бива и да помирисва и троха власт.
  • 27 !!!?

    4 7 Отговор
    Фигуранта е демонът на Разрухата - целия житейски път е осеян само от разделение и разруха !!!?
  • 28 Анти Борисов

    6 0 Отговор
    Професор Гълабова е готова да те приеме в клиниката!!!
    Още сега!!!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ДАВАЙ ДА ПИШЕМ

    6 1 Отговор
    ТАКИВА СА НИ ВСИЧКИ ПОЛИТОЛОЗИ КАТ СТОЙЧЕВ - ИЗКАРВАТ СИ ХЛЯБА С КОЛИЧЕСТВО А НЕ С КАЧЕСТВО НА КАЗАНОТО ! ДЖУРНАЛЯТА И ТЕ НЕ ПАДАТ ПО ДОЛЕКА В НАДПРЕВАРА ЗА СТОТИНКИ ! ПОСЛЕ НЕКА СЕ ЧУДЯТ ЩО НЕ ЧЕТЕМ ГЛУПОСТИТЕ ИМ ! НЕ СЪМ ИЗКЛЮЧИЛ И ПОЛИТИЦИТЕ - СИТЕ КАТО ПКП !
  • 31 ДАВАЙ ДА ПИШЕМ

    2 0 Отговор
    ТАКИВА СА НИ ВСИЧКИ ПОЛИТОЛОЗИ КАТ СТОЙЧЕВ - ИЗКАРВАТ СИ ХЛЯБА С КОЛИЧЕСТВО А НЕ С КАЧЕСТВО НА КАЗАНОТО ! ДЖУРНАЛЯТА И ТЕ НЕ ПАДАТ ПО ДОЛЕКА В НАДПРЕВАРА ЗА СТОТИНКИ ! ПОСЛЕ НЕКА СЕ ЧУДЯТ ЩО НЕ ЧЕТЕМ ГЛУПОСТИТЕ ИМ ! НЕ СЪМ ИЗКЛЮЧИЛ И ПОЛИТИЦИТЕ - СИТЕ КАТО ПКП ОТ БКП!
  • 32 ДАВАЙ ДА ПИШЕМ

    2 0 Отговор
    ТАКИВА СА НИ ВСИЧКИ ПОЛИТОЛОЗИ КАТ СТОЙЧЕВ - ИЗКАРВАТ СИ ХЛЯБА С КОЛИЧЕСТВО А НЕ С КАЧЕСТВО НА КАЗАНОТО ! ЖУРНАЛЯТА И ТЕ НЕ ПАДАТ ПО ДОЛЕКА В НАДПРЕВАРА ЗА СТОТИНКИ ! ПОСЛЕ НЕКА СЕ ЧУДЯТ ЩО НЕ ЧЕТЕМ ГЛУПОСТИТЕ ИМ ! НЕ СЪМ ИЗКЛЮЧИЛ И ПОЛИТИЦИТЕ - СИТЕ КАТО ПКП ОТ БКП!
  • 33 АЛИ БЕГОВ

    3 2 Отговор
    БЕСЕН Е РАДЕВ ЧЕ СТОИ НА ВЪРХА НА ПИРАМИДАТА ДНЕС А БОКО Е КАТО ПЕТЕЛ НА ВЪРХА НА БУНИЩЕТО И КУРИГА ЧАЛГАВО !
  • 34 КРАДЕЦЪТ ОТ СДС

    0 0 Отговор
    Димo Гяурoв:
    ДУПЕТАТЪТ ОТ CДC...................Димo Гяурoв oбяcнявa cкaндaлитe мeжду Рaкoвcки 134 и cинятa пaрлaмeнтaрнa групa oкoлo нoминaциятa нa Пeтър Cтoянoв зa кoнcтитуциoнeн cъдия.
    Хoрaтa oт НИC нa CДC мнoгo прoзрaчнo ca изигрaли cрaмнaтa рoля - дa изглeждaт кaтo жeни нa пoвиквaнe при ГEРБ. Oпитaхa ce и нac дa ни дaдaт зa пoлзвaнe!"
  • 35 Асен

    4 1 Отговор
    Бах ти тъ пънара!
    То бива да си правоверен в мутрата, ама пък чак толкова!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 36 Ленин

    5 0 Отговор
    Стойчо Стойчев е културен член на ГЕРБ.Боко го е научил как се показва кукиш на народа.
  • 37 доцентче

    3 0 Отговор
    Това онова нещо от Ситняково ли е ?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Georgi

    4 0 Отговор
    Този даже не е и мъж, целият в яйца го псуваха 20 минути хората пред БНТ, една слуга на властта, мъжка ......
  • 40 Пешо

    4 0 Отговор
    Стойчо дете клето с продажна душица, в Конституцията на България ЯСНО е написано КАКВО ще се прави в случай като този, твоите тиради и словоизлияния НЯМА ДА ПОМОГНАТ Борисов отново да е премиер, .АДИО РИО
  • 41 069

    2 0 Отговор
    Този социологистик говори небивалици от паралелен свят. Бюро платени промивки на мозъка и масова манипулация. Видя ли го някъде, пропускам, гася и изключвам.
  • 42 сороснерес

    2 0 Отговор
    Стойчу завършил курс в Унгария в някакъв си институт споснориран от Сорос..Унгария изритала този клоун от страната,но неговите калинки пръкнали из цяла Европа и не спират да ръсят гениални идеи..все в разрез с интереси на България..участвовал в кабинета на Пойко Парисоф като секретарка на незнам какво..тъжна картина..бил дуцент по не знам какво, а народа плащай..Трябва да се направи ревизия на всички титли в образованието в България за последните 30 години..Фантазия ви е бедна какви идиоти стават доценти,доктори,професори..После се чудим защо в България нямало турско робство, а само владичество, или българи били тюрско племе, или Батак е мит...Народа плащай да чуваш тези предатели.
  • 43 ле ле

    2 0 Отговор
    Анализатор бил..Стой да те хвана...този който по време на протести се правеше на юнак..и зъбеше на хора ..защо не го пускат у дома..ревлю..сега виждаме в ролята на кукла на конци...давай гълтай хапчета и отчитай при шефа си Сорос..за добре свършената работа..
  • 44 Не го понасям

    0 0 Отговор
    КАТО ВИДЯХ ПОВЕДЕНИЕТО НА ТОЗИ НА ПРОТЕСТИТЕ И ТОЛКОВА МНОГО МИ ПАДНА В ОЧИТЕ, ЧЕ КОГАТО И КЪДЕТО ДА ГО ВИДЯ МИ СЕ ПОВРЪЩА. А ПЪК ДА ГО СЛУШАМ Е ПРОСТО АБСУРД.
    ПОВЕДЕНИЕТО МУ БЕШЕ НА АБСОЛЮТЕН ИСТЕРИК. ТО БЯХА ЕДНИ КРЯСЪЦИ, ТО БЯХА ЕДНИ РЪКОМАХАНИЯ. АРЕ СЕГА В ТРЕТА ГЛУХА ЗАЕДНО С КУМИРА СИ.
  • 45 Не минават тези номера, Тикви!

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Друг вариант":

    Бочко, ти.ли се обаждаш зад дивана? Има вариант - служебно правителство, както е по конституция. Така ще има време да се осъдят разбойковците, които ни докараха дотук!
  • 46 ГОРСКИ

    0 0 Отговор
    Социолозите защо не ходят да копаят картофите на диктатора!!!
  • 47 Що така

    0 0 Отговор
    бе, среднопръстнико мамин, дали Борисов е еманация на съвършенството и професионализма или обкръжението му?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове