10 Април, 2021 07:26 6 880 50

Катя Илиева: Няма начин задкулисието да няма план

  • катя илиева-
  • фрог нюз-
  • задкулисие-
  • борисов

Цялата държава все още е в техните ръце и Борисов разполага с всички лостове, с които е действал досега, заяви главният редактор на Фрог Нюз

Катя Илиева: Няма начин задкулисието да няма план - 1
Снимка: 7/8 TV

Борисов е един феномен, защото сякаш превъплъти мъдростта на едни еврейски духовни учители. Мойсей казва: „Всичко зависи там, отгоре“. Виждали ли сте това премиерът да го казва? Цар Соломон казва, че всичко е в главата на човек. Той се опита да ни покаже, че е и рационален, практичен. След това учителят Иисус казва, че всичко е от сърцето. Борисов много пъти се е пипал така за сърцето, за да казва, че е сърдечен. Само че Маркс и Фройд казват, че истината е малко по-надолу и тук се сещаме за Мата Хари. Като че ли сега Бойко Борисов се прави на Айнщайн и казва: „Бе момчета, всичко е относително“

Така метафорично главният редактор на Фрог Нюз Катя Илиева обясни по 7/8 TV пред Тошко Йорданов образа на министър-председателят.

„Както вие го нарекохте „шофьорът“ си дава сметка, че ще продължи да действа както досега. Видяхме как започна да се пазари. Още в изборната нощ започна да предлага. След това видяхме, че предлага и от стоката си в лицето на депутатите. Предполагам, че един ден може да дойде с някое чекмедже или с някоя пачка при вас. Кой знае? Такъв е моделът на поведение. В крайна сметка сме в страната на чекмеджетата“, коментира тя.

Според нея партиите на статуквото не могат да ни предложат нищо друго, освен държава-чекмедже.

„Още след изборните резултати започнах да се питам какво ли е в главата на задкулисието, което знаем, че всъщност държи това статукво. Няма начин да нямат някакви идеи и планове. Смятам, че те отново ще опрат до схемите, които са прилагали и досега. Една от тях е да започнат за пазаруват хората – предлагат под масата, пазаруват, обещават им чрез назначения на техни близки. Може да им създадат проблем, след това ще се появи някой, който да им го реши. Ще приложат всички класически форми, които познаваме и са действали още от бившата ДС. Бойко Борисов ще се опита да се вклини в бъдещите парламентарни групи, които ще му пречат. Той сега има нужда от време, за да свърши всичко това, което може да направи този модел на управление“.

По думите ѝ тези схеми могат да бъдат много жестоки и коварни, така че да действат разрушително на всички, които се противопоставят или се изпречат на пътя им.

„Да не мислите, че администрацията много харесва Борисов? Разбира се, че не, но тя се страхува. Цялата държава все още е в техните ръце и Борисов разполага с всички лостове, с които е действал досега. Не трябва да има и миг на успокоение, независимо от изборния резултат“, предупреди тя.

Катя Илиева е на мнение, че трябва да се отиде на нови парламентарни избори, но при едно условие.

„Опозицията в лицето на „Има такъв народ“ и на „Демократична България“ да направи промяна в Изборния кодекс, защото това не бяха честни избори. Ако бяха, класацията щеше да бъде по-различна. По-скоро щеше да прилича повече на тази, която видяхме зад граница, защото там хората не бяха уплашени и изразиха вота си така, както го чувстват и мислят. Българите имат нужда от реалната картинка. Представете си ако махнем вота от администрацията и този от ромските махали, къде ще отиде Бойко Борисов и неговата партия“, отчете тя и повтори, че в момента най-важна е промяната в ИК.

„С мафията няма какво да се прави, освен да се атакува и по възможност да се унищожи“, заяви журналистът.

„Борисов се държи точно като диктатор, който иска да запази властта си. Прилича и на лъв, и на лисица. Пред хората той трябва да изглежда благороден, чист, загрижен, а пък в същото време е изключително коварен и подмолен. Ние тия роли сме ги разгадали и той вече не може да приложи този модел. Просто е изчерпан“, смята Катя Илиева.

Тя обясни декларираната подкрепа от страна на статуквото с тяхното коварство.

„Просто искат да ви вкарат в тяхната схема. Те там могат да се чувстват най-добре. Тези три партии (ГЕРБ, БСП и ДСП) много добре знаят, че когато създават хаос около себе си, това им идва дюшеш“, уточни Илиева.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    36 8 Отговор
    Плана е Тиквата и Гергов да свалят Корнелия и правителство на ГЕРБ и БСП.

    Коментиран от #37, #49

  • 2 има такъв народ

    1 20 Отговор
    305 хиляди 103 в Турция през последните 24 часа е извършен тестът на Kovid-19, 55 хиляди 791 души са положителни, 253 души са загубили живота си, броят на пациентите е 2 хиляди 408.
  • 3 хаберих

    26 6 Отговор
    В САЩ закриха центрове за ваксиниране с "Джонсън & Джонсън" заради нежелани реакции.
  • 4 Чекмеджиев

    43 4 Отговор
    Мафията няма да пусне лесно кокала. Свинарят Гергов, Борисов, Златев, котараците, десарите, милиционерите, тоягаджиите няма лесно да дадат властта. Ще подкупят хора от всички групи, ще пуснат в ход "оперативни мероприятия". Ще приложат първо метода на "моркова и тоягата".
  • 5 boreto2

    19 1 Отговор
    Матрияла, матриялаааааа.............
  • 6 ЦИГУЛАРЯ

    32 3 Отговор
    100 000 гласа от ДПС по 50 лв. 5 милиона! Така се купуват, продават гласове - на едро!

    Коментиран от #40

  • 7 герап

    43 3 Отговор
    Дъвча, преглъщам - ни вкус, ни мирис...
    - Ковид?
    - Не! Домати от супера!

    Коментиран от #48

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 324

    45 10 Отговор
    Омръзна ми това превъзнасяне на свойството за оцеляване на Борисов! Аз пък не вярвам нито в харизмата му, нито в инстинкта му за оцеляване, а още по малко в някаква мъдрост. Просто го обучиха от герм фондация как да купува хората, я си спомнете с колко нарасна администрацията при него, я си спомнете как когато натрупа достатъчно кюлчета контрабанда та с цигари приключи, я си спомнете как вдигна заплатите на полицаите. Да припомням ли още? Стига сте словославели един простак, който няма една самостоятелна стъпка. Той самия си е достатъчно нарцис, за да продължават лизатори и журналисти да го ласкаят.

    Коментиран от #42

  • 10 Браво

    18 14 Отговор
    Уникален анализ на Катя Илиева !

    Коментиран от #12, #20

  • 11 Промиха

    18 28 Отговор
    Мозъците на хората, че Борисов е мафия.Е сега на ход е баш мафията която вкарахте в парламента.Хубавото Ви време свърши избиратели.Ор сега все назад ще е
  • 12 Последния Софиянец

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "Браво":

    Това го знае всяко хлапе на площада.Явно ни е гледала.Все от нас крадат.
  • 13 Абе

    20 16 Отговор
    Видя се на тези избори ,че народа е чалгарски и си обича бандити като Божков да го управляват
  • 14 истина е

    28 9 Отговор
    Само затвор на хитреца !! Всичко друго ще му е награда !!
  • 15 Диверсант

    17 5 Отговор
    Ех Кате, Кате и като откри топлата вода..???? Още малко обаче ти трябва, както и на туземците от Чалгария да ви светне че съдбата на окупирана територия зависи от окупатора
  • 16 Доротея

    15 8 Отговор
    Много говорите, Илиева! Много и неясно! Това ви е грешката! Слави е прав! Я, виж как са изнервени, защото не знаят какъв сюрприз ще поднесе! Какво? да излезе по телевизиите да прави предаване на мисирките и - бля-бля-бля! Дела трябват, а не думи! Промяната не ще екзарха, иска Караджата! Дайте шанс на Караджата, защото вие не можете да направите нищо на наглите тикватори! Божков - премиер! Брендо - главен прокорор! И ще се разбягат като мишки! Ни харизма ще остане, ни пуйки, ни шехерезади! Най много някой изтърван при бягството дебел задник да остане!
  • 17 Борисов бил един Феномен!!!??? Спасител!

    18 9 Отговор
    Че бил ученик на Мойсей, на Цар Соломоне, НА Айнщайн???!! От качиха ли тия платени писачи!!! "Че всичко зависи от тия горе" "го Преталкуваха, като, че Боговете го Ръководят, какво да прави!!!?? А ТОЙ ИМА ПРЕДВИД Началниците в Брюксел и тия в САЩ! НАГЛИ ПИСАЧИ, Феномена си отива от ВЛАСТА, Мутри Вън!!!
  • 18 безпартиен

    23 4 Отговор
    Най-важният въпрос е КОИ са кадровиците?Кой предложи един пожарникар за гл.секретар в МВР?От там тръгна всичко!На кого му дойде на ум да сложи човек без нито ден оперативна работа на най-високата длъжност?Не може да не се отчете,че много добре са го проучили и дали такава линия на поведение даваща им възможност чрез него да манипулират дълго време цял народ!Вината на медиите е,че дали чрез заплащане или заплахи не устояха на своята независимост и направиха от един сравнително неизвестен до тогава човек най-известният у нас и дори в чужбина българин!И така КОИ СА КАДРОВИЦИТЕ НА т.нар.ПРЕХОД???Само не казвайте партията или ДС,защото и в партията и в ДС хората имат имена!

    Коментиран от #21, #22, #26

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Диверсант

    11 3 Отговор

    До коментар #10 от "Браво":

    И кое му е уникалното..???? Щеше да е уникален ако имаше продължението. Как италианското движение пет звезди с лидер шоумен е финансирано повече от 15 години от Джордж Сорос.. Че врещяха срещу властта само по площади и социални мрежи.. Какво мислят италианците по въпроса защо не пишете тръгвайки по пътя в който спънаха Италия

    Коментиран от #43

  • 21 Е, как кой

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "безпартиен":

    - червената номенклатура от преди 10 ноември, която си раздаде куфарчетата, обучи мутри и силови групировки и се отегли в задкулисието в разни масовски ложи да дърпа конците.
    Всички след това са ръкоположени във властта с определена цел за съответния момент.
    Случаят с Борисов е най-фрапантен - той е хем потомък на комунист, охранител е на първия преди 89-та, създател е заедно с други мафиоти на силова структура след 10.11 и попаднал в лъча на прожектора чрез управлението на Кобургготски.

    Поради миналото си, еластичния си "морал" и подкрепен от други възлови играчи в сянка, той се превърна в най-удобния политически субект не само за България, но и за евролидерите, повечето от които с подобни характеристики и цели.
  • 22 Иванов

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "безпартиен":

    Тези които слагат и махат подобни екземпляри,няма да им научиш имената.Дори и от Гоцев има по страшни.Върха на пирамидата в нейното подземие,а не върха който всеки вижда.Казвам ти го като наследника на човек на много висок пост в ДС-ВКР.Но дядо ми никога не се е оставял да се шуми около името му.
  • 23 Лъв или лисица

    8 1 Отговор
    Прилича на зелка в зайчарник, на кочан в курник с мисирки и най-вече, на тлъста тиква в кочината.
  • 24 Планът

    2 7 Отговор
    Да пуснат кабинет Орешарски и да набухат сметките за ток и парно 😂
  • 25 план има

    14 1 Отговор
    ако искаме България да стане цивилизована, нормална държава.трябва да се стъпче дс задкулисието! въпроса в един момент ще бъде -кой кого?
  • 26 Диверсант

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "безпартиен":

    Спомни си един български премиер Димитър Попов. Беше поканен на среща в Давос където кожодерите
    решават всяка година съдбата ни. По среда на пътя отказва и се връща когато разбира че вечерта трябва да стои до едно лице.?.???? Дядото на това лице преди години е изправил България от руините на 500 годишно робство, но когато заема поста си намира една държава плячкосвана и раздирана от криминалния свят. И хитрият дядо предлага амнистия за всички криминални типове, които започнат да работят за властта. Много приемат. Дават им униформа, шапка, пушка, държавна заплата. Та същите тия до вчера криминални типове започнали да разказват играта на довчерашните си авери които останали на улицата.......Когато пиша ИМАТЪПНАРОД, има защо... българина че чете, достатъчна му е чалгата. Намери книгата. СИМЕОН ВТОРИ ЕДИН ПРАКТИЧЕН ЦАР. и ще навържеш пъзела.... Само не ми казвай че е имало дела срещу него, че е бил съден или са му конфискувани нещо
  • 27 Софиянец

    5 7 Отговор
    Не лош анализ, с уточнението че трябва сам да си свършиш работата. Радев не е човекът и не трябва да се допуска служебно правителство.
  • 28 ОТНОСИТЕЛНО

    10 18 Отговор
    Не знам, какъв е Борисов, но знам че при неговото 10 годишно управление НАРОДЪТ живя най добре, богато и безпроблемно, отколкото при всичките предходни правителства и само до преди една година се ползваше с най високия политически рейтинг у нас и в чужбина!
    Главния виновник за задаващата се нова КРИЗА и трагедия е ЗЛИЯТ ДЕМОН на България И главен ФИГУРАНТ ,провокатор,oргaнизaтoр и насъскал летните протести И довел до очернянето и САТАНИЗИРАНЕТО на Борисов чрез платените медии и фалшивите кoмпрoмaти c нощните шкафчета и чeкмeджeтa поръчково разработени от ДС -кадрите на БСП чиято креатура е и Фигуранта и нa най активната руcкa kuрva в EП- E. Йончева !!!
    Бойко не e спечелил с мнозинство и било нарушено старуквото, НО победата ДНEC е на чалгата И политическото ЧАЛГАРСТВО,със заформящата се бъдеща парламентарна нестабилност в България, защото си създаде врагове и настъпи със ЗАКОНА, финансовите интереси на много хора закриляни от БСП..!
    Зa 10гoдини БОРИСОВ се е ДОКАЗАЛ, като най добрия и опитен премиер и пoлитик на България и на ТРИ ПЪТИ ВАДИ страната ОТ НЕСТАБИЛНОСТ И КРИЗИ И ЗА 10 ГОДИНИ СЪЗДАДЕ НА БЪЛГАРИЯ НЕЧУВАН ДОСЕГА АВТОРИТЕТ И ДОВЕРИЕ В ЕВРОПА И БE УВAЖAВAН OТ ВCИЧКИТE EВРOПEЙCКИ ЛИДEРИ...!!! НAПРAВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО СПОРЕД СИЛИТЕ СИ и с "некачествения и лoш материал" с който разполага, БЪЛГАРИЯ ДА Е ЕДНА ПО ПРИВЛЕКАТЕЛНА ДЪРЖAВA зa Инвecтиции И НAРOДА ДА ЖИВЕЕ ПО СИГУРНО И ПО ДОБРЕ, С ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ, БЕЗ ИНФЛАЦИЯ , дo прeди 1 г

    Коментиран от #30, #31, #34

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Даааа

    3 4 Отговор

    До коментар #28 от "ОТНОСИТЕЛНО":

    Така е! Сега на ход са "умните" да управляват, а не да дуднят по цял ден.... Бойко това, Бойко онова!!!
    Опичайте си акъла, защото Орешарски ще ви се стори като детска игра.... Ясно ли е чалгари?!
  • 31 Марс

    12 3 Отговор

    До коментар #28 от "ОТНОСИТЕЛНО":

    Я баста, неща стник. Един двуграмов пожарникар защитаваш, заминал си е вече. Съсипа България, той а Самоковска утка София. Задушиха частния бизнес е го смачкаха, няма други такива изроди. Дори и БСП не си го е позволявала. Три милярда за руската тръба, корупцията, циганския вот. Боко и фандъкова да се радват ако не ги гръмнат, но се съмнявам, толкова бизнес и съдби унищожиха.
  • 32 Gost

    2 0 Отговор
    Ми циганска партия, сър!
  • 33 Лили Маринкова пита тревненката Дончева

    0 0 Отговор
    Първата голяма стъпка за унищожаване на тези партии е референдумът на Слави. Трябва да кажа, че ГЕРБ и БСП работеха в синхрон по този въпрос. Първо да ликвидират субсидиите, второ да направят бързи парламентарни избори след президентските, защото няма малка формация, която може финансово да издържи на два избора един след друг.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Българин

    5 7 Отговор
    Далеч от Русия добър живот
  • 36 жжжжжж

    3 0 Отговор
    питай тошко африкански за задкулисието. точно си на място да питаш . това не е реторичен въпрос. а на чалгаря да кажа , че правенето на правителство и комисии в НС не природно ,а човешко явление. и да се стягат и си правят управлението , стига да могат де. иначе цитат - ще ти скъсам г../урната....
  • 37 Другия с коня

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Плана е да спасят арестуваните Олигарси и Приватизатори...и за това - бой по Тиквата и Прокуратурата....Обаче такива като Славчо чалгаря им объркаха сметките и сега адвокатките на Мутрите са на ход....Готови са пак да размажат България,за да ги спасят....
  • 38 Хехе

    4 0 Отговор
    Защо втората сила продължава да занимава електората с политика от екрана? И то с коментари от медийните чираци на Божков - Дрог нюз?
  • 39 ИВАН

    0 1 Отговор
    Ей такива като тази Катя Илиева, които явно не са добре, им препоръчвам по здравословен живот - на полето и с мотиката ... а този Борисов си е заслужил вече няколко доживотни присъди, ами да заповяда - бай Ставри отдавна го чака
  • 40 Antymediator

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "ЦИГУЛАРЯ":

    Никой не иска да те коментира...?!
    Интересно къде изчезнаха 100 хиляди гласа на ДПС при условие, че техните гласове при всички избори са константа.
    Ясно, че са гласували за Виончелиста.
  • 41 един друг

    1 2 Отговор
    Катюша защо не коментира принципната коалиция на ДБ и Отворено общество със БСП и Мая+Таня?
  • 42 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "324":

    Преподавател в Симеоново НРБ руски възпитаник
  • 43 Ариец

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Диверсант":

    Неуко същество ,Сорос се занимава само с образование

    Коментиран от #45

  • 44 факт

    0 0 Отговор
    естествено ще подслушват, проследяват, записват..
  • 45 Диверсант

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Ариец":

    Че кой го отрича..??? 30 години образова едно безмозъчно европейско поколение което може само да се звери в телевизора и да попива всичко. На 80 % мечтата им е да станат футболисти или балерини. Сега със спринцовката ще ви опитумят окончателно
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ЛаТераЛен ТУУЛ

    0 1 Отговор
    Добър анализ ! ТиквЕто може да е бил обикновен пожарникар и средностатистическа мутра , но явно се е самонадскочил , натрупал е опит и сега се счита за незаменим и единствения способен чиляк ! Може ли бай Ганьо да бъде българския месия ?
  • 48 Внимавай

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "герап":

    Доматите от супера, ги замени,
    с консерви от истински домати ,
    иначе ще ядеш дървото яко?
    ДОМАТИ В България се консумират от дата , 30.о6 до 30.10,
    другото е отрова , същото е и за краставиците?
  • 49 Явно

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Явно авторката и софияница са наи умни/ ако над 800хил гласуподаватели са глупаци / то кауна с вдигнат юмрук ви е идол Явно кукувица ви е изпила акъла Чалгата ви е в главата
  • 50 Матей

    0 0 Отговор
    Ето едно точно мнение.Така трябва да разсъждава всеки,който иска държавата да се възроди за нов живот.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове