Last news in Fakti

10 Април, 2021 09:30 5 521 49

Малинов: ГЕРБ няма да състави правителство

  • светослав малинов-
  • герб-
  • кабинет-
  • предсрочни избори

Вървим към избори, смята той

Малинов: ГЕРБ няма да състави правителство  - 1
Снимка: БГНЕС

Правителство на ГЕРБ няма да има в рамките на 45-тото Народно събрание. Това прогнозира пред Евроком политологът доц. Светослав Малинов.

Той обясни, че в повечето демокрации с пропорционална избирателна система е нормално първата политическа сила да не успее да сформира правителство, тъй като няма коалиционни партньори.

Според него ГЕРБ в момента се намира в подобна позиция, тъй като при две правителства на Борисов са били "унищожени" по-малките партньори в управлението му.

Малинов добави, че при всички положения ще се проведат предсрочни парламентарни избори, но въпросът е дали това ще стане още лятото, или ще се състави правителство, което да има ясно определени цели и което ще управлява в продължение на година и половина.

Политологът подчерта, че резултатите от тези избори вече оказват влияние върху изхода от президентските, които ще се проведат по-късно тази година:

„Шансовете на президента Радев намаляха за преизбиране за втори мандат, защото БСП е силно отслабена. Той трябва да намери нова партия, носител или платформа. Президентската позиция в България не е печелена без ясна подкрепа на водеща партия, а такава в момента БСП за първи път от много години не е – тя е трета. Няма съмнение, че кризата там ще се задълбочи“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо Гошо

    45 5 Отговор
    Браво, бе, гений. Как го разбра?
  • 2 КОТарАК

    60 11 Отговор
    кво правителство на герб бе...чакаме разследвания , съд..

    Коментиран от #7, #10

  • 3 българин

    49 10 Отговор
    А бе за какво правителство говорите след като , като всички министри начело с боко са за затвора !!
  • 4 14 поредна победа

    48 10 Отговор
    Ще направи правителство ГЕРБ. Ама друг път
  • 5 БАЙ Х@Й‼

    45 5 Отговор
    "Президентската позиция в България не е печелена без ясна подкрепа на водеща партия"🤔🤔🤔 Радев с подкрепата на ГЕРБ ли стана Президент , че или аз съм забравил или господина 🤔🤔🤔
  • 6 ССсс

    41 11 Отговор
    Това може да го предвиди и ученик.Няма как най мразената партия да състави кабинет.И иъмамата при изборите и напълно нереалните 26,5% няма да им помогнат за нищо.А за президента Радев не се притеснявай.Той не е избран от БСП а от народа и гарантирам,че ще спечели изборите още от първия тур.
  • 7 XxxL

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    колко ли съдии чакат да го ,,съдят човека с парите......да не сте от младите ,умните и красивите?😂😂😂😂
  • 8 О. Ч. З

    16 2 Отговор
    Интересно ако изборите за депотати влиаеха на избора за президент то тогава сега трябваше да ни е президент от гроп а той е от бсп как става тази работа. А колкото до правителство от гроп те не искат защото им свършват бушончетата за гърмене и бедните гладни душици взеха да се пазят а състоянието на държавата е два метра под дъното на блатото и някой трябва да го отнесе за това положение и те го знаят. Няма как всичко да расте да работи и на всеки 3 или 4 месеца нов заем да се тегли сас пандемия или без

    Коментиран от #43

  • 9 АЙ СТИГА БЕ

    30 5 Отговор
    Не искаме ГЕРБ. Слушам селянката Деница Сачева - пъне се и няма думи. Не ви ли е срам. Оставете държавата на мира. Вие побеждавате, защото разчитате на всеобщата тъпотия.

    Коментиран от #36

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГРОБ в агония !

    17 3 Отговор
    България в хармония !
  • 12 Софиянец

    7 25 Отговор
    Това е истината и пътят, а Радев е избран с подкрепата на мацква и мълчаливото съгласие на ГЕРБ които са най червената партия. При стабилно правителство чорапа е аут и ще си върнем държавата. Въпроса е Славчо дали има топки!

    Коментиран от #20

  • 13 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    22 5 Отговор
    Ние чакаме съд и затвор за главните ГЕРБерасти,
    пък тоя седнал за правителство да ми говори...
  • 14 Да се даде път на младите хора

    19 4 Отговор
    Образовани, необременени партийно !
    Нагледахме се на прости и невежи гербави чутури !
  • 15 Българка

    23 4 Отговор
    Защо непрекъснато се дава думата на всякакви лизатори. Аз съм обикновен гражданин, но казвам на те тоя да се замисли за друга работа. С тая явно не се справя. Как провидя, че позицията на Радев е отслабена? Съотношението на влезлите пол.сили в НС мисля, че го опровергават. Президентът не е от БСП. Той беше издигнат от тях, но спечели с голямата подкрепа и на избиратели от други партии

    Коментиран от #33

  • 16 С Кьовеши...

    17 3 Отговор
    Да вкараме в затвора гербавите келеши...
  • 17 КАЛАХАРИ

    10 9 Отговор
    Гербераски слуга е тоя специалист президента Румен Радев няма нищо общо с БСП, а герберския кандидат Боко на прзидентските срещу Радев ще претърпи тотален крах!
  • 18 Васил

    10 3 Отговор
    Това отдавна се знаеше агонията беше почнала още миналото лято вече са пътници.
  • 19 хаберих

    9 6 Отговор
    А Суафчо Босоногият ще състави ли правителство или ще се крие и мънка?
  • 20 О. Ч. З

    4 7 Отговор

    До коментар #12 от "Софиянец":

    Който и да дойде на власт ще бъде изгонен със камани просто няма как да се оправи сасипана държава за година или две а през това време нещата ще стават и по зле

    Коментиран от #28

  • 21 Борисов не само трябва да е аут от управ

    18 5 Отговор
    Борисов не само трябва да е аут от управлението наложително е да бъде сьден и ревизия на всичко последните 10години !и освобождаване на всички медии които са изцяло контролирани от герп изчистване на администрацията от всички калинки!!от там трябва да се почне
  • 22 бай Иван

    9 0 Отговор
    Силен човек е този, който може да прекъсне по своя воля връзката между чувствата и мисълта.

    Коментиран от #26

  • 23 зъл пес

    4 10 Отговор
    Най-после един трезвомислещ човек
  • 24 Да изринем гербавата кал от...

    9 2 Отговор
    Държавата ! Грабвайте лопати и по всички
    Тарикати и сурикати. Чистофайник.
  • 25 Демократична България - Пловдив

    14 3 Отговор
    Борисов, национална мерзост е да крадеш и плячкосваш държавата, да раздаваш плажове и концесии на хора от твоето обкръжение срещу подкрепа в парламента и на улицата, да преследваш граждани недоволни от властта ти с полиция, да щурмуваш фирми използвайки всички институции, да захранваш с вода Вецовете на твоите приближени и да вкараш във воден капан на безводие хиляди хора оправдавайки се със сушата, да раздаваш помощите по линията на Пандемията на твои приближени на властта хора, всявайки паника и страх,да обиждаш протестиращите граждани в България и чужбина на лумпени, лош материал, че били слабо интелигентни и едва ли не криминален контингент! Това е причината хората вече два месеца да искат оставката ти с разследване и затвор! Престани да изпращаш полиция, провокатори и институции с цел сплашване, уволнение, рекет и пребиване в тъмни улички и пред входове! Това е поведение на диктатор! Кадърните честните ,моралните и интелигентни премиери не се крият зад Фейсбук и в джиповете си! Инвеститорите бягат като дявол от тамян от корумпирана България , а ти се разхождаш с джипа си и обясняваш на целокупния български народ колко „качествени” пътища си направил и как заради тях ще дойдат инвеститори! Смях в залата!
  • 26 Киро

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "бай Иван":

    Много малко хора ще разберат това което сте написал.А то е гениално.
  • 27 кака

    3 13 Отговор

    До коментар #10 от "О. Ч. З":

    Първо да почнат от комунистите дето изпразниха хазната,и оставиха родителите ни без пенсии.После Костов дето направи хубавата приватизация,и после да се мисли за Бойко.Че сигурно и ти караш по пътищата които построи по негово време.

    Коментиран от #48

  • 28 XAAXAAAXA

    4 7 Отговор

    До коментар #20 от "О. Ч. З":

    Видяхме ви "бунта" с яйцата миналата година.ЖалкиКлошари...
  • 29 Луис Армстронг " Сачмо"

    6 1 Отговор
    Сачева,Сачева !....
  • 30 Академик

    13 3 Отговор
    "Шансовете на президента Радев намаляха за преизбиране за втори мандат, защото БСП е силно отслабена." Този доцент май трябва да си смени очилата. Президента Радев едва ли има нужда да се явява като кандидат на БСП или която и да е партия. Президента Радев ще спечели без балотаж. Не мога да се сетя, кой ще е този кандидат на ГЕРБ, който ще отиде с него на балотаж. Изборите за президент ще са аниГЕРБ също. Президента Радев е най-логичния антиГЕРБ избор, особено ако се наложи да назначава и служебно правителство.

    Коментиран от #31

  • 31 Боко

    6 6 Отговор

    До коментар #30 от "Академик":

    При него всичко е схеми.Случайни действия няма.Отказва се от депутатското място за да се кандидатира за президент може би!

    Коментиран от #34

  • 32 Ах ! Как не искам да съм гербав трол !

    11 2 Отговор
    Давя мъката си целият в сопол ! Вече нямам
    монопол и контрол ! Чакам ЕВРОПОЛ !
  • 33 пешо

    11 2 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    "защо непрекъснато се дава думата на всякакви лизатори"
    защото го правят добре. а и опг доста парици насипа в него сектор.
  • 34 пешо

    12 1 Отговор

    До коментар #31 от "Боко":

    не. защото така ще бъде начело на правителството още месец. за това време толкова шкафчета могат да бъдат напъленни.
  • 35 Баба WC

    9 2 Отговор
    Да пуснем водата след БОЧКО !...
  • 36 Избирател

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "АЙ СТИГА БЕ":

    Така е, разчитат на тъпотия и на купен вот, което пак е някакъв вид тъпотия, защото за тези 50-100 лева, които получават за един ден купените избиратели, ще тънат в мизерия следващите 4 години, но няма как да го осъзнаят. От друга страна, да не се гласува също е голяма тъпотия.
  • 37 Ум царува ум робува ум гласува

    7 0 Отговор
    Ум патки пасе ! А сега де ! Накъде !!!
  • 38 Доди

    6 2 Отговор
    Галеникът на Кунева се обади от втория си мандат като евродепутат - вече вероятно милионер в евра, за да плюне и той в упражнението по простотия наречено прогнози за кабинет след купените избори.
  • 39 Хахаха..

    7 3 Отговор
    Бе тоя политолог много льохмански ги прави предположенията - аз пък съм сигурен че на президентските подкрепата за Р.Радев ще нарастне с 5-7% в сравнение с миналите - народът прогледна..
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Рони

    1 0 Отговор
    Ако иска или много му здраве
  • 43 Рони

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "О. Ч. З":

    Ей ти български правопис не си ли учил
  • 44 Спря кранчетата

    8 5 Отговор
    Как няма БСП да е силно отслабена и омаломощена , като Борисов арестува за ТЪМНИ криминални сделки, корупция и приватизация в нарушение на закона повечето спонсори на БСП и ако управлява Борисов още един мандат, с БСП ще е свършено и приключено...!!!

    Коментиран от #45

  • 45 Умен по цялата глава

    5 5 Отговор

    До коментар #44 от "Спря кранчетата":

    Ми нали се опитват да махнат Гешев и да оневинят Спонсорите на БСП и адвокатките на Мутрите...Гешев проверява Още 30 Приватизатора и сън не ги лови,че ще им вземат откраднатото...И накрая ще се наложи Ние да излизаме по площадите за кой ли път и да ги Изринем от Властта.....
  • 46 Иван

    7 4 Отговор
    GERB купи изборите с нашите пари Увеличението на заплатите на канцеларските плъхове на връх беднотията в БГ това направи СЛЕД АГАТА И ПОТОП
  • 47 Доценте

    2 0 Отговор
    ще си хвърлиш ли дипломата, ако перспективата ти за служебно правителство не се сбъдне? И понеже следа изявите на социоподлогите, да ти кажа, че за подобен жест с дипломата ти има и други основания...
  • 48 Леле-мале

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "кака":

    Како, не само карам по пътищата на Боко, ами пия от водата му, дишам от въздуха му и живея в държавата му. Всичко е негово.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове