Last news in Fakti

11 Април, 2021 09:57 2 323 19

Започна полицейска акция за контрол на движението на мотоциклетите

  • полиция-
  • акция-
  • мотори

Тя ще продължи няколко дни

Започна полицейска акция за контрол на движението на мотоциклетите - 1
Снимка: БГНЕС

От 19 часа вчера до 14 април т.г. започва специализирана полицейска акция за контрол по спазване на правилата за движение от водачи на двуколесни моторни превозни средства

От днес (10.04 б.р.) на много места в страната се открива мотосезон 2021. Началото на сезона се характеризира с повишен риск от възникване на произшествия с мотоциклетистите, а факторите за това са много – неблагоприятни пътни условия като ниска температура на настилката, наличие на пясък на много места, усойни участъци в дефилетата, включително и това, че през зимата останалите водачи са отвикнали от присъствието на мотористи на пътя, често не ги забелязват и отнемат предимството им, коментира гл.инспектор Близнаков. Той отбеляза, че произшествията с мотоциклетисти в повечето случаи водят до тежки последствия и наранявания. От началото на годината са загинали двама водачи на двуколесни моторни превозни средства. През 2020 г. възникналите пътнотранспортни произшествия с участие на водачи на мотоциклети и мотопеди са 501. При тях са загинали 31 души, а 390 са ранени.

Наблюдаваме завишаване на дисциплината при водачите на мотоциклети и мотопеди, но въпреки това не липсват случаи на неспазване на правилата. Именно към тях е насочена и започващата от днес специализирана полицейска операция за контрол по спазване на правилата за движение от водачи на двуколесни моторни превозни средства, уточни Близнаков. Той подчерта, че основната цел е намаляване на жертвите на пътя, а единственият начин за това е правилата да се спазват от всички и да се управлява разумно. Пътните полицаи ще извършват масови проверки за наличие на свидетелство за управление на МПС, валидността му за категорията към която спада управлявания мотоциклет, за употреба на наркотични вещества и алкохол, за поставянето на табели на определението за това места, както и за замърсени табели, за техническата изправност на мотоциклетите, за ползването на защитни каски.

Напомняме на водачите, че наказанието за водач, който управлява моторно превозно средство, чиито табели с регистрационен номер не са поставени на определените за това места, е лишаване от право на управление на МПС за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лева, съобщи още гл.инспектор Лъчезар Близнаков.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Те такива

    19 19 Отговор
    Идиоти как се контролират?

    Коментиран от #2, #6

  • 2 мотор

    17 12 Отговор

    До коментар #1 от "Те такива":

    Като идват на посещение при м.а.й.к.а ти.

    Коментиран от #15

  • 3 Q2z

    14 5 Отговор
    Спираме ,оглед 5 м. Проверява всичко.Няма за какво да се хване... 20 лв.,неправилно съм взел завоя. В акция сме.И това всичко за глобичка от скутерче.
  • 4 бай Иван

    11 4 Отговор
    Започва акция за събиране на пари,корупция масова при полицайте в София.Срещу 10лв не регистрират никакво нарушение,много са изгладнели завалийте.
  • 5 ддд

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: неблагоприятни пътни условия като ниска температура на настилката, наличие
    на пясък на много места, усойни участъци в дефилетата. Да трябва да се глобяваме. И за корона вируса някой фисче може , също.
  • 6 YAMAHA

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Те такива":

    И сестра ти

    Коментиран от #16

  • 7 Само питам

    11 4 Отговор
    Пътните полицаи ще извършват масови проверки за техническата изправност на мотоциклетите.А какво е наказанието за тия коти са без шумозаглушители в аспусите и непрекъснатия рев на мотоциклетите нарушава денонощно спокойствието на гражданите.
  • 8 Оставете ги

    10 6 Отговор
    да си карат на задна гума с 200-300км защото това е смисъла на "свободата".Спомням си как преди време едни "отговорни" родители оставиха 6 месечното си бебе само посред нощ за да се возят с 300 на мотор по бул.България.Завършека на това "приключение" ме кара винаги да се усмихвам когато се сетя как то завърши.
  • 9 дявола

    12 8 Отговор
    Това са най-безразсъдните водачи на МПС и за тях трябва далече по-големи глоби и наказания и задължително изземане на МПС-то
  • 10 злобар

    9 1 Отговор
    Нищо не могат да направят. По селата карат даже без каски и нерегистрирани мотоциклети.
  • 11 Ало КАТ

    7 8 Отговор
    Не бъдете толкова лоши и не ни лишавайте от красиви гледки като откъснати крайници,изтекли мозъци,кървави локви и тълпи от ревящи и припадащи роднини пред шоковите зали.
  • 12 Хаааа

    4 5 Отговор
    Удри!
  • 13 Харизан

    6 6 Отговор
    Диктатурата в действие , полицейска държава
  • 14 Павел Пенев

    3 0 Отговор
    Един ден в годината,ще го преживеят някак си,но ще дойде ли време да контролираме честните катаджии.
  • 15 Кухар

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "мотор":

    От тъп моторист, тъп коментар!
  • 16 мотор

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "YAMAHA":

    И сите по списък
  • 17 Стрелата

    1 0 Отговор
    Куха лейка на герберистан всичко гледа как да изкръка пари. амицата ви долната и акциите щт махнат Главочиии..
  • 18 анонимен

    2 2 Отговор
    както има акция в момента пред КАТ Русе има гонка с мотори по бул.Липник!
  • 19 Матей

    1 1 Отговор
    Масова акция за съкращаване щата на пътните полицаи,до 90%.Същевременно всички МПС на стойност над 10 хил.лв. да се конфискуват от държавата,тъй като са купени с крадени пари.Карали като луди,ще карат ами,немъчена пара без сметка се харчи,като си счупи колата или мотора,на другия ден с ново.Това трябва да се прекрати и да се следи от полицията за нетрудови доходи,навремето лукса беше подозрителен за извършено икономическо престъпление и се разследваше до дупка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове