Last news in Fakti

12 Април, 2021 05:57 8 949 40

Велизар Енчев: Йончева е минала на другия бряг, обслужва ГЕРБ

  • велизар енчев-
  • елена йончева-
  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • сергей станишев-
  • герб

Кукловодите са на софийския „Дондуков“ 1 и в централата на ПЕС, заяви журналистът и бивш депутат

Велизар Енчев: Йончева е минала на другия бряг, обслужва ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

"Днес /б.р. - вчера/ евродепутатът от БСП Иво Христов даде пространно радиоинтервю, преливащо от лъжи и целенасочени внушения, преследващи прекалено видима цел – Корнелия Нинова!".

Това написа в профила си във Фейсбук Велизар Енчев. Ето и останалата част от изложението му:

"Всъщност не би трябвало да сме изненадани, защото в последния месец той и Елена Йончева водят открита война срещу лидера на БСП. И то в разгара на предизборната кампания! С пълното съзнание, че тази война подкопава доверието в партията, която ги изпрати в Европарламента.

Какви са фактите?

На 5 февруари, без да представя никакви доказателства, Йончева заяви нещо чудовищно пред БТВ: „Нинова не подкрепя президента Радев за нов мандат, защото има договорка с Бойко Борисов“...

Но веднага след това уточни: „…Това са мои предположения, основани на факти“. Ала не изнесе нито един факт! Защото такива факти нито е имало, нито ги има, нито ще ги има.

Защо ли така смело изричаш лъжата за колаборация между БСП и ГЕРБ, но страхливо затаяваш фактите?

Трябва да си сляп, за да не виждаш, че Йончева е минала на другия бряг и с пламенната си реторика срещу лидера на БСП обслужва ГЕРБ.

Защо, с какви мотиви, под чие давление и зависимости, това е по-важният въпрос. Поне за мен кукловодите са на софийския „Дондуков“ 1 и в централата на ПЕС в Брюксел. Обитателят на МС иска главата на непримиримия си враг Нинова, а евросоциалистът мечтае да се върне на бял кон на „Позитано“ и заеме мястото ѝ.

Дописвайки сценария на Йончева, днес колегата ѝ Иво Христов продължи войната и заби поредния пирон на лъжата.

В радиоинтервю, също без нито нито един факт, той с лекота изрече това: „Някой подведе г-жа Нинова, че си струва да жертва президента Радев, срещу обещание да управлява с ДПС. Но хората очакват ревизия на системата, част от която е ДПС. И се отдръпнаха от БСП...“

Христов завършва интервюто си с изсмукан от пръстите извод, който разсмива: „БСП всъщност допусна да е заложник на други партии. На ДПС в тактически план и дори на националистите в идеологически план“…

Ако има капчица морал и санитарна доза достойнство, след тези думи Христов има два изхода: Или незабавно да изнесе фактите за горните потресаващи твърдения, или да понесе клеймото на клеветник!

Всъщност на 4 април хората се отдръпнаха от БСП и заради оклеветяващата кампанията от Брюксел, водена от двама социалистически евродепутати.

А истината крещи: БСП беше заложник на ДПС, но не при Нинова, а при Сергей Станишев!

Станишев се целуваше с Местан на „Орлов мост“, Станишев издигна Пеевски за шеф на ДАНС, Станишев избяга в Брюксел, след като обслужи ДПС, компрометира БСП и подари властта на ГЕРБ.

За Йончева и Христов големият „националистически“ грях на Нинова е, че каза НЕ на Истанбулската конвенция и решително подкрепи общата позиция на 44-то Народно събрание за безкомпромисно водене на преговорите с Република Северна Македония.

Апропо, именно Йончева и Христов гласуваха текстове в резолюции на ЕП, обслужващи македонистките претенции към България. Даже пoдкрeпихa рeзoлюция, oпрeдeляща Eврocъюзa кaтo „зoнa нa cвoбoдa зa ЛГБТ“ и зa вcички прoизвoдни видoвe, cкрити в aбрeвиaтурaтa нa джeндър-aктивиcти.

И вместо да замълчат или поне да дадат смислено обяснение за водената братоубийствена война, Йончева и Христов продължават офанзивата срещу собствената си партия с непонятна стръв.

Дали двамата брюкселски сенатори съзнават, че играят ужасната роля на Брут, пронизващ своя Цезар в Сената?

Но защо ли задавам наивни въпроси? Измяната, подлостта, коварството са извечни феномени. Отровният им кинжал поразява тежко набелязаните жертви, понякога фатално.

Само едно не е ясно: Колко са сребърниците за това библейско предателство?", завършва Енчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 69 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    83 6 Отговор
    Минала на другия бряг.Да не е станала лесбийка?Те в Брюксел са все такива.

    Коментиран от #16

  • 2 плюс минус

    20 94 Отговор
    Не знам на кой бряг е Елена Йончева, но Нинова тайно и явно "играе" за ББ.
    Жестока е към съпартийците от БСП, но милозлива към гербаджиите. Дори през миналото лято ги пазеше от протестиращите.
    Иска да овладее и да владее БСП, за да я предложи после на тепсия на когото трябва.

    Коментиран от #7, #9, #11, #23, #25

  • 3 Гати глупостите

    12 33 Отговор
    Едната минала , другата се минала.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Нищо ново..

    104 3 Отговор
    С каквито се събереш,такъв ставаш,ЕП е леярен цех,претопява и прави всички еднакви.И Андрю Слабака го раздаваше тютюнев бунтар,но Там се кротна/заплатка,екстри,статус/ и ходи скритом да пуши около Брюксел.Абе - Битието определя Съзнанието.Та и Ленчето тъй..
  • 6 Много точен,както винаги е Енчев!

    103 7 Отговор
    Всичко казано пък за гея Сергей Станишев е на сто процента право в контролната му ОО точка...Жалко ,че не си наказваме предателите,продажниците,а ги правим евродупедати!
  • 7 Маймуните,

    84 7 Отговор

    До коментар #2 от "плюс минус":

    дето се опитвате да ни правите, са единствено в джендърския кръг около станишев-гергов.
    Нинова ви разпердушини и сега злобеете и виете. Това е истината.
  • 8 Рошко

    14 39 Отговор
    Аз няма да се учудя ако гольовица и шалвари си сложи, колко пъти да ви казвам че всичките ни "политици" са от едно котило

    Коментиран от #39

  • 9 Точно

    73 3 Отговор

    До коментар #2 от "плюс минус":

    това направи гейстанишев по време на неговото царуване, но Нинова изчисти всички продажници.
    Сега се опитва отново да яхне партията и атакува неспирно Нинова.

    Стига с тия номера от селски вечеринки.
  • 10 Алооу,

    16 20 Отговор
    соцджендърите, айде стига сте ни занимавали с кухненските ви миризми.
    Кога сергейко ви беше стъпил на шията и ви запушваше гушите с парични знаци си траехте. Сега ми се правите на света вода ненапита.
    Айде у лево, и млък!
  • 11 Войната

    69 4 Отговор

    До коментар #2 от "плюс минус":

    срещу Нинова е по поръчка на Борисов - това и децата го знаят. Само тя се изправи единствена от политическата класа срещу инсинуациите му с достойно поведение и безкомпромисност.
    БСП беше в джоба на банкялията и скачаше по неговата свирка при станишев. Свинаря от Пловдив, недосегаем за подкупната прокуратура, държеше на къса верижка низовите организации.
    За останалите лапачи с мафиотски структури няма нужда да споменавам, защото омерзеният народ знае всички по темата.
    Здравите сили са с Нинова и това няма да се промени.
  • 12 psf

    4 41 Отговор
    Верно е че ГЕРБ е филиал на БСП, защото по отношение на социално слабите, Бойко без да парадира води много по милозлива политика към социално слабите. Ами по този начин той върши работата на БСП и Корнелия за това трябва да му е много благодарна! Независимо от това, че и тя си пада малко скандалжийка, може да обере овациите за държавническо мислене, ако седнат и се споразумеят с Бойко "по мъжки", да съставят коалиционно правителство! Само така страната ни може да продължи да напредва икономически и социално!
  • 13 Ежко Бежко

    48 5 Отговор
    Не съм привърженик на БСП, но с лидер като Нинова може и да стана.
  • 14 Другия с коня

    26 9 Отговор
    На Йончева предстои да отговаря за Офшорни сметки и източване на КТБ...А Нинова беше уволнена от Станишев като зам министър на Р.Овчаров вече осъден за Бобов дол и 16 милиона присвоени с Мъмрене от независимия български съд....Както и да ги погледнеш - всичките са Престъпници...
  • 15 Както винаги

    39 5 Отговор
    сте прав.Ако Радев е минал на страната на краварите,то моментално ще бъде намразен повече и от Борисов.Наистина не и е леко на Нинова.Елена,Иво са ПРЕДАТЕЛИ
  • 16 ДА ПИТАМ НЕЩО

    3 15 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти кога ходи за последно в ЕП. в Брюксел та ги видя какви са, ти май по далеч от Орлов мост не си стигал
  • 17 От сдс в бсп

    7 24 Отговор
    Факт е, че Корнелия е бивша сдс-арка, факт е че доста бивши сдс-ари взимат заплати от централата на бсп, факт е че изгониха доста свястни партийци, факт е че заради нея губи бсп, сменете я, просто не става.
  • 18 плюс минус

    5 11 Отговор
    В повечето случаи не отговарям на коментарии на коментара ми, но сега правя изключение.
    По родословие, по сърце и по душа съм за лявата идея.
    По логика, по действия и по действителността, Нинова не е!
  • 19 Факт

    25 5 Отговор
    Нинова никога не е била седесарка, спрете да повтаряте тази лъжа, за твърдението Нинова вече осъди Борисов за тази измислица.... Герберастка му работа...

    Коментиран от #27

  • 20 Хахахахаха

    5 10 Отговор
    Тези двамата от БСП, а и не само те, си лъжат от край време, но когато лъжеха в полза на БСП те си траеха, а сега, когато не им изнася, го виждат.
    Това показва, че БСП има двойни стандарти и че си една най-обикновена ОПГ.
  • 21 Биби Кинг

    0 3 Отговор
    Вили е на третиа брег- острова на блажените,шо е вервашт! Верва у Момиан Ильч и се красти на петолачка пред портрета мо!
  • 22 Политолог

    8 9 Отговор
    Явно, полковникът от ДС, Велизар Енчев започва да слугинства на К. Нинова. Йончева продължава да си плюе по ГЕРБ
    Велизаре, пии си редовно хапчетата

    Коментиран от #32

  • 23 Николай

    5 11 Отговор

    До коментар #2 от "плюс минус":

    Нинова е човек на Иван Костов и ДС ченгетата, има много доказателства за това. Внедрена е в БСП от тези хора. Христо Иванов, ген Атанасов също са свързани с Костов и бившата ДС. Целта е икономическото овладяване на България.
  • 24 Коко

    2 7 Отговор
    Сега реват срещу Иво Христов, че се опълчил на Нинова, а когато каза, че 80 процента от българите са дебили, ревльовците мълчаха. Така че вярвайте им.
  • 25 Николай

    1 9 Отговор

    До коментар #2 от "плюс минус":

    Caмo кaтo нaпрaвиш aнaлиз нa пaртиитe и ce виждa дългaтa ръкa нa Ивaн Кocтoв и ДC чeнгeтaтa зaд нeгo. В cлучaя aкo тия бaндити oт ДБ-ДCБ, МaяМa и БCП уcпeят дa cъcтaвят прaвитeлcтвo пoдкрeпeнo и oт ДПC ни чaкa Oрeшaрcки 2 и кaндидaт зa прeзидeнт Дeлян Пeeвcки.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Техноимпекс

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Факт":

    Ей, а не беше ли приватизаторка или те не са сдс-ари, защото нямат партиен билет?
  • 28 Аз Негодника

    2 6 Отговор
    На следващите избори,ако БСП е четвърта,пак ли ще са виновни,стукторите и съпартийците,затова че разделят партията...Превръщате партията в еднолична фирма,взимате еднолично решения,без да се допитвате,махате неудобните и критикуващите,и чакате гласоподавателите да ви дадът пълната власт,без изобщо да правите нищо. Станишев подаде оставка при първата загуба,кво чакате, да влезете с 4%...Президента свърши работата, на лидера на БСП...Хорта се чудят кой е лидера...С тия обърканости,нищо чудно да изгубите, и президенството.
  • 29 big

    4 1 Отговор
    По-скоро не ГЕРБ, а лични интереси около Станишев и неговите кукловоди, но резултата е същия - ГЕРБ печели, а БСП губи - не Нинова!
  • 30 АЙДУЦИ

    5 1 Отговор
    ОЩЕ ПРЕДИ ДА ЗАМИНЕ ЗА ЕС ЙОНЧЕВА И СТАНИШЕВ СА НА ДРУГИЯ БРЯГ ПРИ МУТРАТА НО ТАМ ИМА И ЗДРАВ МОСТ КЪДЕТО ИМА ГОЛЯМО ДВИЖЕНИЕ , ТОЗИ МОСТ НЕ Е СТРОЕН ОТ ДВАМАТА КРАДЦИ И ВЕЧНИ ВРАГОВЕ ЗА ПРЕД НАРОДА .
  • 31 ВСИЧКО ТОЧНО

    7 1 Отговор
    ПРИ ВЛИЗАНЕТО НА ЙНЧЕВА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА ПРОЕКТА БАРЦЕЛОНАГЕЙТ БЕШЕ ПРЕКРАТЕН ЗАЩОТО И ДВЕТЕ СТРАНИ БЯХА УДОВЛЕТВОРЕНИ ! СТАНИШЕВ ПЪК МЪЛЧИ ЗАЩОТО БОЙКО ГО УРЕДИ В БРЮКСЕЛ С СТАБИЛНИ МЕКИ КИТКИ КАТО ДЖАМБАЗКИ И МАРА ДЪЛБОКАТА !
  • 32 БАЙ СТАВРИ

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Политолог":

    ХАЧЕ ПРОТИВ ПЛЮЕНЕ ПО БОЙКО НЕ Е ИЗОБРЕТЕНО НИТО ВАКСИНА - ВИРУСА НА ГЕРБ С ТОВА СЕ ХРАНИ ТОВА ГИ ТОПЛИ . ЕДИНСТВЕН МЕТОД В БОРБАТА Е ЗАТВОРА И СИБИР !
  • 33 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 2 Отговор
    "БСП беше заложник на ДПС, но не при Нинова, а при Сергей Станишев!" Г-н Енчев, БСП беше "заложник" на ДПС или пък ДПС беше "заложник" на БСП и преди Станишев. За това не е винонен само Сергей Станишев и преди него беше същото, президента Гоце, стана президент с гласовете на ДПС. Защото мнозинството редови бесепари искаха това БСП да се прегръща с ДПС. ИЛИ най-малкото нямаха нищо против това, стига да продължават да си получават парите с помоща на такива прегрътки. Ако редовите членово на БСП не искаха това. Те нямаше да гласуват за БСП. Щяха да гласуват примерно за Татяна Дончева или Георги Кадиев. И второ така наречените "патриоти" макар и популисти, на дела са много повече социалисти от вас бесепарите. Докато вие бесепарите на дела сте капиталисти и върхушката на БСП е пълна с олигарси приватизатори и средна ръка богаташи като вас. Затова част от гласуващите преди за вас се насочиха към "патриоти". А на тези избори към Мая Манолова.
  • 34 Тесен социалист

    1 4 Отговор
    Енчев не търси под вола теле. Истината е че хората не ви искат, излъгахте ги окрадохте ги как да ви искат? За вас гласуват само тези които намазаха от приватизацията, които взеха държавни постове и изкуфели старци. Това е положението приеми го и това е.
  • 35 манипулации

    0 7 Отговор
    Това вече е пълен смях да обвиняват Йончева за ортак на ГЕРБ. Защитниците на Нинова се дънят нещо. Нали по делата ще ги познаем.
    Нали не Нинова, а Йончева внесе сигнала за къщата в Барселона и не Нинова, а Йончева яде бухалката на КОМПИ и и запорираха имоти за над 150000 лв. ?
    Ай по сериозно де. И Нинова стана като Борисов, който обвинява всеки свой опонент че е комунист и фен на Радев. За Нинова пък всеки опонент от БСП обслужвал ГЕРБ.
  • 36 Електра

    2 3 Отговор
    Май Везира Енчев е преминал на левия тротоар...
  • 37 ЛГТБ

    3 2 Отговор
    Йончева не е Л..., а е К....а
  • 38 КРАДЦИИ

    3 1 Отговор
    ПРАВ Е ЕНЧЕВ , ДОРИ ПОЛОЖЕНИЕТО Е ПО - ЛОШО ! НЕКА ЕНЧЕВ ПОДПУКА КАРАКАЧАНОВ ЗА КРАЖБИТЕ И ГЕРБАВОТО ДУДУШКО , МЕКЕРЕ - ДЖАМБАЗКИ ЗА ВСИЧКИТЕ ИМ ПРЕДАТЕЛСТВА И ЛЪЖИ ! ВИНКЕЛА СЪЩО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ , ЧЕ Е ПРЕДАТЕЛ И КРАДЕЦ !
  • 39 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Рошко":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим! Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове