Last news in Fakti

12 Април, 2021 06:03 2 824 39

Вигенин: Който отписва БСП, бърка

  • бсп-
  • кристиан вигенин

Нямаме усещането, че партията е смазана, заяви зам.-председателят на БСП

Вигенин: Който отписва БСП, бърка - 1
Снимка: БГНЕС

„Този резултат на БСП е тежка загуба. БСП винаги се бори за победата и обикновено, когато не успее, е втора политическа сила. В подобна ситуация през 2001 г. след 4 години тежка битка със СДС, когато се очакваше, че алтернативата ще бъде подкрепена, дойде Симеон Сакскобурготски и разбърка цялото политическо пространство и БСП тогава беше трета. Не сме правили драми тогава, есента спечелихме президентските избори. Няма да правим драми и сега.” Това заяви пред БНР зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Не омаловажаваме тази загуба, но от срещите, които имаме с общинските ръководства вчера и днес, нямаме усещането, че партията се чувства смазана. Напротив, хората имат много трезв анализ на това, което се случи и с този мъдър подход в тази сложна ситуация мисля, че ще има едно събиране на партията и далеч по-добри резултати на изборите, които ни предстоят – дали предсрочни парламентарни или президентските наесен”, подчерта Вигенин.

Заместник-председателят на БСП описа като голяма отговорността да бъде народен представител в този парламент, който се очертава. Той посочи, че на всички народни представители ще им трябва много разум и мъдрост, за да се излезе по най-добрия начин от така създалата се ситуация и да изпълнят очакванията на хората доколкото е възможно: „Така ни подредиха и наша отговорност е да направим възможното това подреждане на политическите сили да доведе до действия, които да са полезни за страната”, коментира Вигенин.

Кристиан Вигенин обясни, че едната опция, за която трябва да бъде направено възможното да се реализира е да се състави действащ кабинет в този парламент и ако това не е възможно, да се премине към провеждането на бързи избори, които могат да дадат по-различен резултат, който ще позволи да се състави стабилно управление.

„В момента в Народното събрание има 4 политически формации, които подкрепиха протестите, ние няма да се молим за съставяне на правителство или да сме част от някаква управленска конфигурация. Ние заявихме, че сме готови да разговаряме за такава подкрепа, която политически виждаме като възможна от гледна точка на тези сходства – за това, че всяка една от тях се обяви и за разграждане на модела, създаден от ГЕРБ”, заяви социалистът.

„Могат да се намерят общите неща в програмите и намеренията на тези три партии, но ние няма да участваме в правителство. Ако бъде поискана подкрепа от нас, ще я дадем за конкретни политики, но отчитаме и факта, че имаме немалко и политически различия с поне част от тези формации, така че БСП няма как да участва политически в коалиция в такъв кабинет, а и никой не е поискал това от нас”, каза Вигенин.

Зам.-председателят на БСП подчерта, че ключът дали ще има избори или ще има кабинет е в ръцете на „Има такъв народ“. „Може би е заради изненадата, че са втора политическа сила, или че лидерът им в момента е със заболяване, но мълчанието на партията на Слави Трифонов по ключови теми започва да става леко притеснително. Макар и да има мълчание от тяхна страна, се надявам да има екип, който работи по политиките”, изтъкна социалистът.

„Не трябва да се подценява машината, която изгради ГЕРБ и огромните ресурси, с които разполага. Възможно е в следващия парламент някои от потенциалните партньори на ГЕРБ да влязат. БСП няма да е партията, която ще стане причината за нови избори бързо и веднага, въпреки че според нас ще имаме малко по-висок резултат. Готови сме да направим необходимото – да подкрепим кабинет на т.нар. „протестни партии”, като подкрепата няма да е на безпринципна основа.”, заяви Кристиан Вигенин.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    21 23 Отговор
    Довиииииждаааане !

    Коментиран от #39

  • 2 Последния Софиянец

    16 27 Отговор
    Като гледах какви изкуфели старци с бастуни гласуваха за БСП скоро ще останат без електорат.Мишо Константинов и ЦИК им наляха много гласове и пак са трети.

    Коментиран от #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ЕНП

    10 10 Отговор
    Не е тежка загубата, а рецидивът много време е на власт.
  • 5 Вижте го льохмана

    22 7 Отговор
    Корито чисти БСП от такива като теб,духовните хермафродити.Като тупаш килима,винаги се вдига пушилка..

    Коментиран от #35

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Такъв ви е консомолския ентусиязъм

    12 9 Отговор
    Колкото възможностите.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 007

    15 10 Отговор
    Не е нужно да се отписвате, недейте, а просто сменете значението БСП на Български Социални Профсъюзи. Профсъюзите са тези, които имат много по-социално/социалистическо съдържание и заслужават многократно повече уважение и ви правят излишни.
  • 10 12345

    12 4 Отговор
    Никой не го отписва.Май вие си го отписвате
  • 11 Тъжно до плач

    15 12 Отговор
    Корнелия е като Джо Мумията - печален отблясък на минало величие..
  • 12 Еми да

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Аз нъм отписал целата кочина":

    Сигурно ше видя 2 500 € на цело !
  • 13 Мъдреца

    20 12 Отговор
    Вигенин сладурче, стъпи на килимчето, да те видиме колко пари струваш? Дай малко кръв за любимата партия, покажи дух и воля! БСП-то и респективно БКП-то имате мнооого грехове да изкупубате, и за много злини да се покайвате пред народа. Почнете оттам (атентата в Св. София през април 1925, неуспялото септемврийско въстание наредено от Гошо Тарабата, убийството на Тайчо Костов, итн итн) и стигнете до това че ви ръководи една модерна капиталистка, собственик на дялове (импексовата) и на хотел в Гърция. Имате много прошки да искат от народа на България, а той добре помни. Усмивките и обещанията на Корни не стигат далече, да знаеш!
  • 14 Бах

    14 8 Отговор
    Интересно ми е , каква е сексуалната ориентация на Вигенин , нещо не Го преследват жените !
  • 15 някой

    16 3 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ама ти наистина си "последния" софиянец!

    Коментиран от #17

  • 16 Вагинин

    16 5 Отговор
    Браво на Корни ! Евалла ! Просто ги унищожи ,байката им ема ,анихилира ги и сега ... освен да дрънкат щуротии по разни медии ,на червенотиквеничовчетата - друго не им остана.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 БСП за България и Радев

    10 5 Отговор
    Вигенин, заедно със Симов и Зарков е стабилна подкрепа на госпожица Нинова, но все пак да провери дали няма зависимост тя от Доган и Пеевски. И за мен бе шок да се появи това съмнение в мен, но че не обяви подкрепа за генерал Румен Радев ме накара да се замисля. Ако е чиста, тя заслужава моето дълбоко уважение, ако ли не трябва грозната й физиономия да се нарита
  • 20 Ахахаххах

    12 3 Отговор
    Ваджайнин, вие не успявате да привличате младите хора. До ден днешен при вас е пълна какафония, а с простотията да всигате данъците по време на пандемията се самоунищожихте. Да, за твоя инфромация, ние четем програмите и се информираме! Та, наред с всичките ви исторически, корупционни, крадливи и задкулисни гадости, добавихте и пъкна неадкватност на ръководството си. Кажи ми коя партия освен от статуквото биха ви желали за партньор! Вие сте една от трите глави на ламята! Няма да ви се даде власт! Точка!
  • 21 БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    9 6 Отговор
    БОЙ ОТ БОЙКО......ДА ВИ ДЪРЖИ ВЛАГА ПОНЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ
  • 22 Той само Боко

    4 5 Отговор
    Отрича всичко и всеки но му идва краят
  • 23 Истината

    8 3 Отговор
    Вигенин ако накарате милионерите от вашата партия да върнат поне една част от откраднатите пари, може левите хора да започнат да ви разпознават, до тогава, може да разчитате само на крадците от вашата партия.
  • 24 Николай

    8 2 Отговор
    Много дълго бре Вигенин, кой ще си губи времето да ти мете глупостите.

    Коментиран от #27

  • 25 Хахах

    7 2 Отговор
    Не бях виждал полов орган да говори
  • 26 червени чакали

    9 0 Отговор
    Браво Импексова Пожелаваме ти смело да продължиш с реформите в Партията
  • 27 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Николай":

    чете
  • 28 Червени боклуци.

    7 3 Отговор
    БСП е партията на милиардерите-капиталисти, "заграбили алчно на човека труда". Затова половин България емигрира. Заради 50 години "комунизъм", сме 200 години назад.
  • 29 Р. Овч.

    6 2 Отговор
    Не разбрахте ли, че ние ще бъдем богати, а вие бедни?!?!?!

    Коментиран от #38

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 един от многото

    3 2 Отговор
    Не става въпрос за отписване а направо за задраскване!
  • 32 Ръгъдъдъктък

    3 2 Отговор
    Който смята, че вигени не е змей, бърка!
  • 33 Само питам

    3 1 Отговор
    Г-н Джендър,не е ли по-правилно да отписваме БСП,отколкото да отписваш ГЕРБ?
  • 34 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    ТА КЪДЕ СЕ РЕГИСТРИРА КАТО КАНДИДАТ "ПУ ТКО ДАТ " ВАГИНИН --ЩО НЕ ПАК В БЛАГОЕВГРАД , А ...ТАВТО-ПОЛИТИЧЕСКО !?!?!?!?
  • 35 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Вижте го льохмана":

    Жaлнo ми cтaвa зa eлeктoрaтa нa БCП, дoбри ca кaтo хoрa, нo глупaви...COЦИAЛНИ ДEЙНOCТИ МOЖE ДA ПРOВEЖДA CAМO БOГAТAТA ДЪРЖAВA, A БOГAТA ДЪРЖAВA CE ПРAВИ OТ БOГAТИ ГРAЖДAНИ, A НE OТ ТEЗИ РAЗЧИТAЩИ НA COЦИAЛНИТE МEРOПРИЯТИЯ нa г-жa Кoрнeлия Нинoвa.
  • 36 КРАДЦИИ

    2 1 Отговор
    ГРОБ И БСП НА ГРОБИЩЕТО А ВМРО ДПС И НФСБ НАПРАВО В ГРОБИЩАТА ТАКА КАКТО ТЕ НИ НАБУТВАТ ТАМ , ЧЕ ИСКАТ И ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЯХ ТА ДА СПЯТ СПОКОЙНО УНИЩОЖАВАЙКИ НИ ЗАКОННО !
  • 37 шам фъстък

    0 2 Отговор
    Вагинин: Който отписва БСП, бърка айрян.
  • 38 Николай

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Р. Овч.":

    Вие сте богати от 1944 г. а ние сме бедни след като червената глутница национализира частната собственост в България и направи ТКЗС-та, национализира фабриките и тн. А след това същата тези активи ги раздаде на свои хора след 10-ти ноември.
  • 39 Гарантирано

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Довиждане гроб скоро при басй Ставрий ..... Със сигурност тиквата никога повече няма да види власт! Гарантирам!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове