Last news in Fakti

12 Април, 2021 13:15 2 910 11

Александър Симидчиев: Да прекратим епидемията, а не да играем на пинг-понг

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • александър симидчиев

Почти 800 души са в интензивно отделение, а над 10 хиляди са хоспитализираните

Александър Симидчиев: Да прекратим епидемията, а не да играем на пинг-понг - 1
Снимка: БГНЕС

Направихме стратегия, която е свързана с това как да можем да се справяме и ще я внесем в Народното събрание, съобщи пред БНР относно управлението на Covid кризата пулмологът д-р Александър Симидчиев, който ще бъде депутат от „Демократична България“. Стратегията предвижда законодателни промени за ясно разписани правила и предварително зададени критерии при въвеждането на извънредно положение, посочи Симидчиев.

„Хората да имат предвидимост, всички заедно да се хванем за ръце и да намалим инфекциозността на този вирус до под 10 пациента на ден.“

Относно разхлабването на мерките, което започва от днес, д-р Александър Симидчиев уточни, че неговият подход би бил „малко по-устойчиво поведение“, защото промените в броя на болните нагоре или надолу трябва да се проследява в по-устойчива тенденция.

Почти 800 човека са в интензивно отделение, а над 10 хиляди са хоспитализираните – това са параметри, които говорят, че здравната система все още е напрегната, даде пример Симидчиев и подчерта, че регистрираните случаи са само върхът на айсберга.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Следствието ГЕРБ

    18 6 Отговор
    Тука има, тука нема !!!
  • 2 Петьо Петров

    36 7 Отговор
    Защо ли си мислех,че здравната система е създадена да се грижи за хората,а то било обратното,не трябвало да я напрягаме и претоварваме. Затова трябва да си гаснем тихичко в къщи.

    Коментиран от #3

  • 3 bandita

    12 29 Отговор

    До коментар #2 от "Петьо Петров":

    ако не излизаш а си стойш вкъщи както се призоваваше 300 хиляди пъти няма да се претовари системата питек такъв. ама вие ходете по знайни и незнайни места и после каот се заразите почвате да ревете.

    НУЖЕН Е АБСОЛЮТЕН ЛОКДАУН ДО ПОНЕ 90% ВАКСИНАЦИОННО ПОКРИТИЕ. ДА ИЗЛИЗАТ САМО ДОСТАВЧИЦИ НА ХРАНА, ОСТАНАЛИТЕ НЯМАТ МЯСТО НАВЪН.

    Коментиран от #8, #10

  • 4 Без Промяна

    14 12 Отговор
    Нали не си мислехте, че "новодошлите" във властта ще изпуснат кокала на БигФарма?
    Не-те ще ни притиснат още по-здраво да се ваксинираме постоянно, за да имат постоянен приход.
    Нищо няма да се промени, освен имена и муцуни.
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 3 Отговор
    Особенно ще съкратите .....данъкоплатците,ако ги лекувате по вашия протокол..........С Коагуланти.....Казахте го миналата година по това време!Голяма реклама на пишман лекар му направихте!!!Дано,като политик не говори такива опасни за здравето на хората речи....
  • 6 подкрепям

    17 4 Отговор
    Д-р Симидчиев поне говори за стратегия , свързана със здравната криза. А като четох преди малко поста на Чорбанов беше само благодарности на " техните " избиратели и думичка не обели какво ще правят в такава кризисна обстановка - мълчат като пукали и се правят на загадъчни клоуни.

    Коментиран от #7

  • 7 Чобанов

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "подкрепям":

    Не смее още да гъкне.. Само Демократична България има решение
  • 8 Котарак

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "bandita":

    Искаш да кажеш, че около три милиона българи трябва да спрат да ходят на работа ли? Глупак си ти бандите! Здравето е нещо много важно, но преди да си здрав трябва да си жив, а това без доходи не става.
  • 9 Анонимен

    5 6 Отговор
    Д-р Александър Симидчиев е достоен за министър на здравеопазването!! Истински лекар, всеотдаен и човечен! Респект!
  • 10 Травис

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "bandita":

    Локдаун и нокдаун за теб ковидиот-провокатор.
  • 11 Петър

    5 3 Отговор
    Точно говоренето на представителите на Демократична България е един голям пинг-понг, само иди ми дойди ми при тях.